Η υγεία των παιδιών

Νέα αδελφό: προετοιμασία μεγαλύτερο παιδί σας

Ένα νέο αδελφό μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην οικογένειά σας. Κατανοήστε πώς να προετοιμάσετε το μεγαλύτερο παιδί σας, να εισαγάγει το νέο μωρό και να ενθαρρύνουν μια υγιή δεσμό αδελφό.

Φέρνοντας στο σπίτι ένα νεογέννητο είναι λίγο διαφορετική τη δεύτερη φορά γύρω. Με το πρώτο παιδί σας, θα ήταν μάλλον εστιάζεται στην ανάκτηση από τον τοκετό και αναφέρονται για το πώς να φροντίσει για ένα μωρό. Με το δεύτερο μωρό, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναρωτιούνται πώς το μεγαλύτερο παιδί σας θα αντιδράσει για να έχουν ένα νέο αδερφό - και πώς θα πάμε για την κάλυψη τόσο των αναγκών τους. Εδώ είναι βοήθεια για να κάνετε τη ρύθμιση.

Πώς μπορώ να προετοιμαστώ μεγαλύτερο παιδί μου για ένα νέο αδελφό;

Η υγεία των παιδιών. Παιδιά μικρότερα των 2 ετών.
Η υγεία των παιδιών. Παιδιά μικρότερα των 2 ετών.

Ξεκινήστε μιλώντας στο μεγαλύτερο παιδί σας σχετικά με την επερχόμενη άφιξη του ή της το νέο αμφιθαλή. Δείτε μεγαλύτερο παιδί σας αυξάνεται κοιλιά σας ή ζητήστε του να σας βοηθήσει να συλλέγουν προμήθειες μωρό ή τη δημιουργία φυτωρίου του μωρού. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε σε μαθήματα προετοιμασίας αδέρφια σε ένα τοπικό νοσοκομείο.

Εξηγήστε στο μεγαλύτερο παιδί σας ότι το νέο μωρό πιθανότατα θα τρώνε, κοιμούνται και κλαίνε περισσότερο χρόνο. Το μωρό δεν θα είναι συμπαίκτης αμέσως. Για να ελαχιστοποιηθεί το στρες του παιδιού σας μπορεί να βιώσουν μία φορά το νέο μωρό έρχεται, να σκεφτούμε το μέλλον. Εάν το παιδί σας θα πρέπει να αλλάξει τα δωμάτια ή να κινηθούν έξω από την κούνια για να δημιουργηθεί χώρος για το νέο μωρό, το πράξουν πριν από το μωρό γεννιέται. Αυτό θα δώσει το μεγαλύτερο παιδί σας την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη νέα ρύθμιση πριν από την αντιμετώπιση με τις άλλες αλλαγές που σχετίζονται με την άφιξη του μωρού. Αν είναι δυνατόν, να ολοκληρώσει την εκπαίδευση τουαλέτας μεγαλύτερο παιδί σας πριν από τη γέννηση του μωρού. Διαφορετικά, περιμένετε μέχρι λίγους μήνες μετά φέρνετε στο σπίτι το μωρό σας να ξεκινήσει η διαδικασία. Μεριμνήσει για τη φροντίδα ηλικιωμένων του παιδιού σας κατά την παραμονή σας στο νοσοκομείο ή μαιευτήριο, και αφήστε το παιδί σας να ξέρετε τι να περιμένετε.

Πώς μπορώ να εισαγάγει μεγαλύτερο παιδί μου για να του ή της το νέο αμφιθαλή;

Όταν το νέο μωρό έρχεται, έχουν το σύντροφό σας ή ενός αγαπημένου προσώπου φέρει το παιδί σας στο νοσοκομείο ή μαιευτήριο για μια σύντομη επίσκεψη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, να επιτρέπει σε άλλο αγαπημένο πρόσωπο για να κρατήσει το μωρό για λίγο, έτσι ώστε να μπορείτε να δώσετε μεγαλύτερο παιδί άφθονο αγκαλιές. Εξετάστε δίνοντας μεγαλύτερο παιδί σας ένα δώρο που είναι από το μωρό, όπως ένα T-shirt που λέει ο μεγάλος αδελφός ή μεγάλη αδελφή. Όταν είστε στο σπίτι, μπορείτε να πάρετε το μεγαλύτερο παιδί σας σε ειδικό χώρο - όπως ένα αγαπημένο εστιατόριο - για να γιορτάσουν την άφιξη του νέου μωρού.

Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω μεγαλύτερο παιδί μου προσαρμοστεί στο να έχει ένα νέο αδελφό;

Ηλικία και την ανάπτυξη μεγαλύτερο παιδί σας θα επηρεάσει το πώς αυτός ή αυτή αντιδρά για να έχουν ένα νέο αδελφό. Ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά είναι συνήθως πρόθυμοι να γνωρίσουν ένα νέο αδελφό, τα μικρότερα παιδιά μπορεί να προκαλέσει σύγχυση ή αναστατωμένος. Σκεφτείτε τρόπους για να βοηθήσετε το παιδί σας να προσαρμοστεί. Για παράδειγμα:

  • Παιδιά μικρότερα των 2 ετών. Μικρά παιδιά πιθανότατα δεν θα καταλάβει ακόμα τι σημαίνει να έχει ένα νέο αδελφό. Μιλήστε στο παιδί σας για τη νέα προσθήκη στην οικογένεια σας. Κοιτάξτε εικονογραφημένα βιβλία για τα μωρά και οικογένειες.
  • Τα παιδιά ηλικίας 2 έως 4. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία μπορεί να αισθάνονται άβολα μοιράζονται την προσοχή σας με ένα νεογέννητο. Εξηγήστε στο μεγαλύτερο παιδί σας ότι το μωρό θα χρειαστεί πολλή προσοχή. Ενθαρρύνετε τη συμμετοχή μεγαλύτερο παιδί σας από τη λήψη του ή τα ψώνια της για τις προμήθειες μωρό ή αναζητούν μέσα από τη δική του στοιχεία το μωρό της για τα πράγματα το νέο μωρό θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Διαβάστε στο μεγαλύτερο παιδί σας σχετικά με τα μωρά τους αδελφούς και τις αδελφές. Δώστε το μεγαλύτερο παιδί σας μια κούκλα έτσι ώστε αυτός ή αυτή μπορεί να είναι ένας φροντιστής, πάρα πολύ. Δείτε φωτογραφίες του μωρού μεγαλύτερο παιδί σας μαζί και να πει την ιστορία της γέννησής του.
  • Παιδιά σχολικής ηλικίας. Μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να ζηλέψει από πόση προσοχή ένα νέο μωρό παίρνει. Συζητήστε με το παιδί σας είναι μεγαλύτερο για τις ανάγκες νεογέννητο σας. Να επισημάνει τα πλεονεκτήματα του να είναι μεγάλα, όπως είναι σε θέση να πάει για ύπνο αργότερα, ή να παίξετε με ορισμένα παιχνίδια. Μπορεί να εμφανιστεί έργο τέχνης μεγαλύτερο παιδί σας στο δωμάτιο του μωρού ή να ζητήσει από το μεγαλύτερο παιδί σας να βοηθήσει να φροντίσει το μωρό. Αφήστε το άτομό του για να κρατήσει το μωρό υπό την επίβλεψή σας.

Ανεξάρτητα από την ηλικία μεγαλύτερο παιδί σας, βεβαιωθείτε ότι αυτός ή αυτή παίρνει ατομική προσοχή από εσάς και άλλα αγαπημένα τους πρόσωπα, όταν το νέο μωρό έρχεται. Αν είστε λήψη φωτογραφιών ή βίντεο, περιλαμβάνει το μεγαλύτερο παιδί σας. Πάρτε μερικές φωτογραφίες ή βίντεο από το άτομό του και μόνο, καθώς και με το νέο μωρό. Σκεφτείτε να έχετε μερικά μικρά δώρα για να δίνουν στο μεγαλύτερο παιδί σας σε περίπτωση που οι φίλοι επισκέπτονται με δώρα για το νέο μωρό.

Βλέπε επίσης

Νέα αδελφό: προετοιμασία μεγαλύτερο παιδί σας

Όλα τα μεγαλύτερα παιδιά σας μπορεί να προσπαθήσει να πάρει την προσοχή σας με το σπάσιμο των κανόνων - ακόμη και αν αυτό εννοεί ή αυτή θα πρέπει να τιμωρηθούν. Για να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά, επαινέσω το μεγαλύτερο παιδί σας όταν αυτός ή αυτή συμπεριφέρεται καλά. Εάν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας συμπεριφέρεται άσχημα για να πάρει την προσοχή σας, σκεφτείτε αγνοώντας τη συμπεριφορά. Αυτό θα μπορούσε να ενθαρρύνει το παιδί σας να αναζητήσει ένα πιο θετικό τρόπο για να πάρει την προσοχή σας. Λάβετε υπόψη ότι τα αδέλφια μερικές φορές υποχωρούν μετά την άφιξη ενός νέου μωρού - όπως με τα ατυχήματα εκπαίδευση τουαλέτας ή πίνοντας ένα μπουκάλι - να τραβήξουν την προσοχή. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να τιμωρήσει αυτό το είδος συμπεριφοράς. Αντ 'αυτού, να δώσει μεγαλύτερο παιδί άφθονο της αγάπης και της αξιοπιστίας.

Πώς μπορώ να ενθαρρύνω το μεγαλύτερο παιδί μου να είναι ευγενής με το νέο μωρό;

Μερικές φορές τα μεγαλύτερα παιδιά - τόνισε από τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω τους - πάρουν την απογοήτευση τους για ένα νέο μωρό. Αν το μεγαλύτερο παιδί σας προσπαθεί να πάρει μπουκάλι του μωρού ή να βλάψει το μωρό με οποιονδήποτε τρόπο, ήρθε η ώρα για μια συζήτηση. Καθίστε το παιδί σας κάτω και να εξηγήσει ότι αυτός ή αυτή δεν επιτρέπεται να βλάψει το μωρό. Δώστε μεγαλύτερο παιδί επιπλέον προσοχή σας και να περιλαμβάνει το άτομό του σε δραστηριότητες που αφορούν το μωρό, όπως το τραγούδι, το μπάνιο ή την αλλαγή της πάνας. Έπαινος μεγαλύτερο παιδί σας όταν αυτός ή αυτή δρα αγάπη προς το νέο μωρό.

Ακόμα κι αν τα παιδιά σας να φαίνεται να πάρετε μαζί, η εποπτεία είναι απαραίτητη. Μην αφήσετε το νεογέννητό σας μόνο με ένα αδελφό ή άλλο αγαπημένο νεότεροι από την ηλικία 12.

Πώς θα μεγαλύτερο παιδί μου να αντιδράσουν για να δει εμένα θηλάσετε το νέο μωρό;

Αν σκοπεύετε να θηλάσετε το νεογέννητό σας, μπορεί να αναρωτιέστε πώς το μεγαλύτερο παιδί σας θα αντιδράσει σε συνεδρίες νοσηλευτικό - ή πώς να κρατήσει το μεγαλύτερο παιδί σας απασχολημένο ενώ σας νοσοκόμα. Προσπαθήστε να μην ανησυχείτε. Μεγαλύτερο παιδί σας θα εκφράσει πιθανό περιέργεια και μπορεί να κυμανθούν κατά την πρώτη σας δούμε θηλάζουν. Εξηγήστε τι κάνετε και να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις που το παιδί σας μπορεί να έχει. Αν θηλάζει το μεγαλύτερο παιδί σας, εξηγούν ότι έκανες το ίδιο πράγμα για αυτόν ή αυτήν, όταν αυτός ή αυτή ήταν μωρό. Για να κρατήσετε το παιδί σας διασκεδάσει, ενώ μπορείτε νοσοκόμα, καθορίζονται τα παιχνίδια, ένα βιβλίο εργασίας ή άλλες προμήθειες των προτέρων. Μπορεί επίσης να παίξουν μουσική ή ήχου εκδόσεις παιδικών βιβλίων. Αν το μεγαλύτερο παιδί σας ρωτά αν αυτός ή αυτή μπορεί να νοσοκόμα, η απόφαση είναι δική σας. Τα πιο μεγάλα παιδιά βρίσκουν την εμπειρία κάπως παράξενο και γρήγορα χάνουν το ενδιαφέρον τους.

Πώς μπορώ να εξηγήσω μια ιατρική ανησυχία στους μεγαλύτερους σε ηλικία το παιδί μου;

Αν το νέο μωρό σας έχει προβλήματα υγείας, να εξηγήσει στο μεγαλύτερο παιδί σας ότι του ή αδελφή ή ο αδελφός μωρό είναι άρρωστο, και είστε ανήσυχοι. Εάν το μωρό σας πρέπει να μείνει στο νοσοκομείο μετά αυτός ή αυτή γεννιέται, ρωτήστε για την πολιτική της επίσκεψης αδελφό. Ίσως επίσης να πάρετε φωτογραφίες του μωρού και να τους δείξουμε μεγαλύτερο παιδί σας. Λάβετε υπόψη σας ότι αν δεν μιλάμε για το μεγαλύτερο παιδί σας σχετικά με την ασθένεια ή την κατάσταση του μωρού, αυτός ή αυτή θα είναι ακόμα αίσθηση ότι κάτι είναι λάθος. Αντί να κρατήσετε το μεγαλύτερο παιδί σας στο σκοτάδι, να τον δώσει ή κάποιες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση και να κάνουμε το καλύτερο για να δείξει ότι είστε εκεί για αυτόν ή αυτήν.

Ένα νέο αδελφό αναμφίβολα θα αλλάξει τη ζωή μεγαλύτερο παιδί σας. Ως μεγαλύτερο παιδί σας προσαρμόζεται, τον καθησυχάσω ή αυτήν της αγάπης σας. Εξηγήστε στο μεγαλύτερο παιδί σας ότι αυτός ή αυτή έχει ένα σημαντικό ρόλο να παίξει τώρα, πάρα πολύ - ότι του μεγάλου αδελφού ή μεγάλη αδελφή.

Βλέπε επίσης