Απραξία παιδική ηλικία του λόγου

Ορισμός

Απραξία παιδική ηλικία του λόγου (CAS) είναι μια ασυνήθιστη διαταραχή της ομιλίας στο οποίο ένα παιδί έχει δυσκολία να κάνουν ακριβείς κινήσεις όταν μιλούν. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το CAS είναι απλά μια ετικέτα για μια διαταραχή της ομιλίας.

Για να μιλήσουμε σωστά, ο εγκέφαλος του παιδιού σας θα πρέπει να μάθουν πώς να κάνουν τα σχέδια που λένε του ή της τους μυς της ομιλίας πώς να κινηθούν τα χείλη, σαγόνι και τη γλώσσα, με τρόπους που οδηγούν σε ακριβή ήχους και λέξεις. Εγκέφαλος του παιδιού σας σχεδιάζει επίσης αυτές τις κινήσεις, έτσι ώστε αυτός ή αυτή μιλά με κανονική ταχύτητα και ρυθμό.

Σε απραξία παιδική ηλικία του λόγου, ο εγκέφαλος πασχίζει να αναπτύξει σχέδια για την κίνηση του λόγου. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά με το CAS δεν μαθαίνουν ακριβείς κινήσεις για την ομιλία με την κανονική ευκολία. Στην CAS, οι μύες του λόγου δεν είναι αδύναμο, αλλά δεν λειτουργεί κανονικά επειδή ο εγκέφαλος δυσκολεύεται να διευθύνει ή το συντονισμό των κινήσεων.

Συμπτώματα

Τα παιδιά με την παιδική ηλικία απραξία του λόγου (CAS) μπορεί να έχει πολλά συμπτώματα ομιλίας ή χαρακτηριστικά τα οποία ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία τους και τη σοβαρότητα των προβλημάτων ομιλίας τους.

CAS μπορεί να σχετίζεται με καθυστερημένη έναρξη της πρώτης λόγια, έναν περιορισμένο αριθμό των προφορικών λέξεων, ή την ικανότητα να σχηματίζουν μόνο μερικά σύμφωνο ή ήχους φωνηέντων. Αυτά τα συμπτώματα συνήθως μπορεί να παρατηρήσει στις ηλικίες μεταξύ 18 μηνών και 2 ετών και μπορεί να δείξει ύποπτα CAS.

Καθώς τα παιδιά παράγουν περισσότερη ομιλία, συνήθως μεταξύ των ηλικιών 2 και 4, τα χαρακτηριστικά που πιθανόν να υποδεικνύουν CAS περιλαμβάνουν φωνηέντων και συμφώνων στρεβλώσεις? Διαχωρισμού των συλλαβών ή ανάμεσα στις λέξεις? ". Αντίο» και εκφράζοντας τα λάθη, όπως "πίτα" ηχεί σαν

Πολλά παιδιά με CAS έχουν δυσκολία να πάρει τα σαγόνια τους, τα χείλη και τη γλώσσα στη σωστή θέση για να κάνει έναν ήχο, και μπορεί να έχουν δυσκολία στην κίνηση ομαλά στην επόμενη ήχο.

Τα παιδιά διαφέρουν ως προς το πόσο γρήγορα ομιλία τους βελτιώνεται, αλλά με τα παιδιά λογοθεραπεία πολλά με CAS ανάπτυξη κατανοητή ομιλία.

Πολλά παιδιά με CAS έχουν επίσης προβλήματα γλώσσας, όπως η δυσκολία στην κατανόηση του λόγου, μειωμένη λεξιλόγιο ή δυσκολία με την σειρά των λέξεων.

Μερικά συμπτώματα μπορεί κατά κύριο λόγο να παρατηρηθεί σε παιδιά με CAS και μπορεί να είναι χρήσιμη για τη διάγνωση του προβλήματος. Ωστόσο, μερικά από τα συμπτώματα της CAS είναι επίσης συμπτώματα άλλων τύπων λόγου ή γλώσσας διαταραχές. Είναι δύσκολο να εντοπιστεί CAS, εάν ένα παιδί έχει μόνο τα συμπτώματα που βρίσκονται σε τόσο CAS και σε άλλα είδη του λόγου και γλωσσικές διαταραχές.

Ορισμένα χαρακτηριστικά, μερικές φορές ονομάζονται δείκτες, να βοηθήσει στη διάκριση CAS από τους άλλους τύπους των διαταραχών του λόγου. Εκείνοι που συνδέονται κυρίως με την CAS περιλαμβάνουν:

 • Δυσκολία στην κίνηση ομαλά από το ένα ήχο, συλλαβή ή λέξη σε μια άλλη
 • Ψαχούλεμα κινήσεις με το σαγόνι, τα χείλη ή τη γλώσσα για να κάνει τη σωστή κίνηση για τους ήχους της ομιλίας
 • Στρεβλώσεις φωνήεν, όπως προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το σωστό φωνήεν, αλλά λέγοντας ότι εσφαλμένα
 • Χρησιμοποιώντας το λάθος στρες σε μια λέξη, όπως προφέροντας "μπανάνα", όπως "BUH-nan-εεε" αντί για "buh-nan-εεε"
 • Χρησιμοποιώντας την ίδια έμφαση σε όλες τις συλλαβές, όπως λέει "BUH-nan-UH"
 • Διαχωρισμός των συλλαβών, όπως η τοποθέτηση μιας παύσης ή χάσμα μεταξύ των συλλαβών
 • Ασυνέπεια, όπως κάνει διαφορετικά λάθη, όταν προσπαθούν να πουν την ίδια λέξη για δεύτερη φορά
 • Δυσκολία που μοιάζουν με απλά λόγια
 • Ασυνεπής λάθη εκφράζοντας, όπως λέει "κάτω" αντί του "πόλη" ή "zoo" αντί της "Sue"

Άλλα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται σε περισσότερα παιδιά με την ομιλία ή γλωσσικά προβλήματα και δεν είναι χρήσιμη για τη διάκριση CAS. Χαρακτηριστικά παρατηρείται τόσο σε παιδιά με CAS και σε παιδιά με άλλα είδη του λόγου ή γλωσσικές διαταραχές περιλαμβάνουν:

 • Μειωμένη ποσότητα φλυαρία ή φωνητικοί ήχοι από τις ηλικίες 7 έως 12 μηνών
 • Μιλώντας πρώτες λέξεις αργά (μετά από τις ηλικίες 12 έως 18 μηνών)
 • Χρησιμοποιώντας ένα περιορισμένο αριθμό συμφώνων και φωνηέντων
 • Συχνά αφήνει απ 'έξω (παραλείποντας) ακούγεται
 • Δύσκολο να καταλάβει την ομιλία

Άλλες διαταραχές του λόγου μερικές φορές συγχέεται με το CAS
Μερικές διαταραχές ομιλία ήχο συχνά μπερδεύονται με CAS, διότι μερικά από τα χαρακτηριστικά ενδέχεται να αλληλεπικαλύπτονται. Αυτές οι διαταραχές ήχου ομιλίας περιλαμβάνουν διαταραχές άρθρωσης, διαταραχές phonologic και δυσαρθρία.

Ένα παιδί που έχει πρόβλημα εκμάθηση πώς να κάνει συγκεκριμένους ήχους, αλλά δεν έχει πρόβλημα να σχεδιάζουν ή να συντονίσουν τις κινήσεις για να μιλήσει, μπορεί να έχει μια άρθρωση ή phonologic διαταραχή. Σε μια διαταραχή άρθρωσης, ένα παιδί έχει δυσκολία με συγκεκριμένους ήχους. Αυτός ή αυτή μπορεί να αφήσει έξω τον ήχο ή να χρησιμοποιήσετε έναν άλλο ήχο στη θέση του. Σε phonologic διαταραχές, ένα παιδί έχει ορισμένα πρότυπα ήχου, σφάλματος, όπως η δυσκολία παραγωγής ήχων στο πίσω μέρος του ή το στόμα της.

Διάρθρωση και phonologic διαταραχές είναι πιο συχνές από ό, τι CAS.

Διάρθρωση ή phonologic λάθη ομιλίας ενδέχεται να περιλαμβάνουν:

 • Αντικαθιστώντας ήχους, όπως λέει "fum" αντί του "αντίχειρα", "wabbit" αντί για "κουνέλι" ή "tup" αντί του "κύπελλο"
 • Αφήνοντας έξω (παραλείποντας) τελικό συμφώνων, όπως λέει "duh" αντί του "πάπια" ή "εεε" αντί του "up"
 • Η διακοπή του ρεύματος αέρα, όπως λέει "tun" αντί του "ήλιος" ή "Ντου" αντί του "zoo"
 • Απλούστευση συνδυασμούς ήχου, όπως λέει "Ting" αντί του "string" ή "ομίχλη" αντί του "βάτραχος"

Η δυσαρθρία είναι μια διαταραχή της ομιλίας κινητήρα που οφείλεται σε αδυναμία, σπαστικότητα ή την αδυναμία ελέγχου των μυών ομιλία. Κάνοντας τους ήχους της ομιλίας είναι δύσκολη, επειδή οι μύες του λόγου δεν μπορεί να κινηθεί τόσο μακριά, και τόσο γρήγορα ή τόσο έντονα ως συνήθως. Τα άτομα με δυσαρθρία μπορεί επίσης να έχει μια βραχνή, μαλακό ή ακόμη και τεταμένες φωνή, ή κολλώδη ή αργή ομιλία.

Η δυσαρθρία είναι συχνά πιο εύκολο να εντοπιστούν από το CAS. Ωστόσο, όταν δυσαρθρία προκαλείται από βλάβη σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζουν τον συντονισμό, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστούν οι διαφορές μεταξύ της CAS και δυσαρθρία. Σε μερικά παιδιά, τόσο δυσαρθρία και CAS είναι παρόντες.

Αιτίες

Apraxia παιδική ηλικία του λόγου (CAS) έχει μια σειρά από πιθανές αιτίες, αλλά σε πολλές περιπτώσεις η αιτία δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Οι γιατροί συχνά δεν παρατηρούν ένα πρόβλημα στον εγκέφαλο ενός παιδιού με το CAS.

CAS μπορεί να είναι το αποτέλεσμα των συνθηκών του εγκεφάλου (νευρολογική) ή τραυματισμό, όπως μολύνσεις εγκεφαλικό επεισόδιο, ή τραυματική εγκεφαλική βλάβη.

CAS μπορεί επίσης να προκύψει ως ένα σύμπτωμα ενός γενετική διαταραχή, σύνδρομο ή μεταβολική πάθηση. Για παράδειγμα, CAS εμφανίζεται πιο συχνά σε παιδιά με σύνδρομο velocardiofacial και γαλακτοζαιμία.

CAS είναι μερικές φορές αναφέρεται ως αναπτυξιακή απραξία. Ωστόσο, τα παιδιά με το CAS δεν πρέπει απαραίτητα να αυξηθεί από το CAS καθώς αναπτύσσονται. Σε πολλά παιδιά με καθυστερημένη ή αναπτυξιακές διαταραχές, τα παιδιά ακολουθούν συνήθη πρότυπα στην ανάπτυξη του λόγου και ήχους, αλλά αναπτύσσονται πιο αργά από το συνηθισμένο. Τα παιδιά με το CAS δεν κάνουν τυπικά αναπτυξιακά λάθη ήχου. Χρειάζονται λογοθεραπεία να εκμεταλλευθούν στο μέγιστο πρόοδο.

Παράγοντες κινδύνου

Ανωμαλίες στο γονίδιο FOXP2 φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο παιδικής απραξία του λόγου (CAS) και άλλες διαταραχές λόγου και ομιλίας. Το γονίδιο FOXP2 μπορεί να εμπλέκονται στο πώς ορισμένα νεύρα και μονοπάτια στον εγκέφαλο ανάπτυξη. Οι ερευνητές εξακολουθούν να μελετήσει τον τρόπο με ανωμαλίες στο γονίδιο FOXP2 μπορεί να επηρεάσει συντονισμού των κινήσεων και την ομιλία και την επεξεργασία της γλώσσας στον εγκέφαλο.

Τα αγόρια είναι πιο πιθανό να έχουν CAS από ό, τι τα κορίτσια. Ωστόσο, τα κορίτσια τείνουν να έχουν μια πιο σοβαρή μορφή της CAS.

Επιπλοκές

Πολλά παιδιά με απραξία της παιδικής ηλικίας του λόγου (CAS) έχουν άλλα προβλήματα που επηρεάζουν την ικανότητά τους να επικοινωνούν. Αυτά τα προβλήματα δεν οφείλονται σε CAS, αλλά μπορεί να φανεί, μαζί με CAS.

Συμπτώματα ή προβλήματα που είναι συχνά παρόντες μαζί με το CAS περιλαμβάνουν:

 • Καθυστέρηση γλώσσα, όπως η ομιλία δυσκολία κατανόησης, μειωμένη λεξιλόγιο, ή δυσκολία στην χρήση σωστή γραμματική, όταν βάλετε τις λέξεις μαζί σε μια φράση ή μια πρόταση
 • Καθυστερήσεις στην πνευματική και κινητική ανάπτυξη και τα προβλήματα με την ανάγνωση, την ορθογραφία και τη γραφή
 • Δυσκολίες με το ακαθάριστο και λεπτές δεξιότητες κίνηση ή τον συντονισμό
 • Υπερευαισθησία, στο οποίο το παιδί μπορεί να μην αρέσει μερικές υφές σε ρούχα ή την υφή ορισμένων τροφίμων, ή το παιδί μπορεί να μην αρέσει το βούρτσισμα των δοντιών

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Το παιδί σας είναι πιθανό να ξεκινήσετε να δει έναν γιατρό εκπαιδευτεί στη γενική φροντίδα και τη θεραπεία των παιδιών (παιδίατρος) ή ένα γιατρό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση των παιδιών με νευρολογικές παθήσεις (παιδιατρικό νευρολόγο). Το παιδί σας στη συνέχεια θα παραπεμφθεί σε ειδικό στην ομιλία και τις γλωσσικές συνθήκες (λογοθεραπευτή).

Επειδή το ραντεβού έχουν περιορισμένο χρόνο, και επειδή υπάρχουν συχνά πολλά θέματα να συζητήσουμε, είναι μια καλή ιδέα να είστε καλά προετοιμασμένοι για το ραντεβού του παιδιού σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να βοηθήσει εσάς και το παιδί σας, ετοιμαστείτε, και τι να περιμένουμε από το γιατρό του παιδιού σας και λογοθεραπευτή.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα το παιδί σας βιώνει, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με τον λόγο για τον οποίο έχει προγραμματιστεί η συνάντηση.
 • Φέρτε μια λίστα με όλες τις βιταμίνες φάρμακα ή συμπληρώματα που παίρνει το παιδί σας.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό του παιδιού σας και λογοθεραπευτή.
 • Φέρτε ένα αντίγραφο από μια πρόσφατη έκθεση προόδου και ατομικό σχέδιο εκπαίδευσης από λογοθεραπευτή του παιδιού σας αν το παιδί σας έχει ήδη δει από λογοθεραπευτή γλώσσα.
Απραξία παιδική ηλικία του λόγου. Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα στο παιδί σας βιώνει.
Απραξία παιδική ηλικία του λόγου. Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα στο παιδί σας βιώνει.

Ο χρόνος σας με το γιατρό του παιδιού σας ή λογοθεραπευτή είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Για την απραξία της παιδικής ηλικίας του λόγου (CAS), ορισμένα βασικά ερωτήματα για να ζητήσει από τον λογοθεραπευτή περιλαμβάνουν:

 • Μήπως το παιδί μου έχει CAS, ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα ομιλίας ή προβλήματα;
 • Τι είναι το CAS;
 • Πώς είναι CAS διαφορετικό από τα άλλα είδη των διαταραχών του λόγου;
 • Είναι η κατάσταση του παιδιού μου πρόκειται να βελτιωθεί;
 • Ποιες θεραπείες είναι διαθέσιμες, και ποιά θα προτείνατε;
 • Τι μπορώ να κάνω στο σπίτι για να βοηθήσω το παιδί μου;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό του παιδιού σας ή λογοθεραπευτή, μην διστάσετε να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας ανά πάσα στιγμή που δεν καταλαβαίνετε κάτι.

Τι να περιμένουμε από λογοθεραπευτή του παιδιού σας
Λογοθεραπευτή του παιδιού σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να επιτρέψει περισσότερο χρόνο για να υποβάλουν ερωτήσεις σχετικά με τη διάγνωση του παιδιού σας και τη συνιστώμενη θεραπεία. Λογοθεραπευτή του παιδιού σας μπορεί να ζητήσει:

 • Όταν είχατε πρώτα ανησυχίες σχετικά με την ανάπτυξη της ομιλίας του παιδιού σας;
 • Μήπως φλυαρία του παιδιού σας; Για παράδειγμα, το παιδί σας δεν παράγουν οι ήχοι και στη συνέχεια να παράγουν συλλαβές, όπως «πα-πα-πα» ή «da-da-da"; Αν ναι, πότε έγινε αυτό ξεκινήσει;
 • Πότε το παιδί σας πει του ή την πρώτη λέξη;
 • Πότε το παιδί σας έχει πέντε λέξεις στο δικό του λεξιλόγιο της ότι αυτός ή αυτή θα χρησιμοποιήσει συχνά;
 • Πόσες λέξεις το παιδί σας αυτήν την περίοδο στο δικό του λεξιλόγιο που να είναι κατανοητό από τους περισσότερους ανθρώπους;
 • Με ποιους άλλους τρόπους το παιδί σας επικοινωνία; Για παράδειγμα, κάνει το σημείο του παιδιού σας, να κάνει χειρονομίες, να κάνουν σημεία ή ενεργούν τα πράγματα;
 • Έχει κάποιος στην οικογένειά σας είχε ομιλίας ή γλωσσικές δυσκολίες;
 • Έχει το παιδί σας έχει μολύνσεις αυτιών; Σχετικά με το πώς πολλές μολύνσεις αυτιών έχει αυτός ή αυτή είχε;
 • Όταν η ακοή του παιδιού σας δοκιμαστεί; Ήταν οποιαδήποτε απώλεια ακοής εντοπίστηκαν;

Εξετάσεις και διάγνωση

Για να αξιολογήσει την κατάσταση του παιδιού σας, λογοθεραπευτή του παιδιού σας θα επανεξετάσει τα συμπτώματα του παιδιού σας και το ιατρικό ιστορικό, να προβεί σε εξέταση των μυών που χρησιμοποιούνται για την ομιλία, και να εξετάσει πώς το παιδί σας παράγει ήχους της ομιλίας, λέξεις και φράσεις.

Λογοθεραπευτή του παιδιού σας θα αξιολογήσει επίσης τις γλωσσικές δεξιότητες του παιδιού σας, όπως του ή της λεξιλόγιο, δομή των προτάσεων και την ικανότητα να κατανοήσουν την ομιλία.

Αρκετές δοκιμές θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν απραξία της παιδικής ηλικίας του λόγου (CAS) είναι παρούσα και να αποκλείσει ή να εντοπίσει άλλα προβλήματα που μπορεί να επηρεάζουν την ικανότητα του παιδιού να μιλήσει. Οι συγκεκριμένες εργασίες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης θα εξαρτηθεί από την ηλικία του παιδιού σας, την ικανότητα να συνεργάζονται και τη σοβαρότητα του προβλήματος ομιλίας.

Διάγνωση του CAS δεν βασίζεται σε οποιαδήποτε μεμονωμένη δοκιμή ή παρατήρηση. Εξαρτάται από το μοτίβο των προβλημάτων που έχουν δει.

Είναι σημαντικό να προσδιορίσει αν το παιδί σας παρουσιάζει συμπτώματα του CAS, διότι CAS αντιμετωπίζεται διαφορετικά από άλλες διαταραχές του λόγου. Τα παιδιά με το CAS, επίσης, μπορεί να έχουν άλλα προβλήματα επικοινωνίας.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Φέρτε μια λίστα με όλα τα φάρμακα.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Φέρτε μια λίστα με όλα τα φάρμακα.

Μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να εντοπιστεί CAS, ειδικά όταν ένα παιδί μιλάει πολύ μικρή ή έχει δυσκολία να αλληλεπιδρά με τον λογοθεραπευτή γλώσσα.

Λογοθεραπευτή του παιδιού σας μπορεί να ορίσει ότι CAS μπορεί να είναι παρόν. Ωστόσο, λογοθεραπευτή του παιδιού σας μπορεί να μην είναι σε θέση να διαγνώσει σίγουρα CAS.

Λογοθεραπευτή του παιδιού σας συχνά μπορεί να είναι σε θέση να καθορίσει την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση για το παιδί σας, ακόμη και αν η διάγνωση είναι αβέβαιη αρχικά.

Οι εξετάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ακρόαση δοκιμές. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει ακρόαση δοκιμές για να διαπιστωθεί αν τα προβλήματα ακοής θα μπορούσε να συμβάλλει σε προβλήματα ομιλίας του παιδιού σας.
 • Oral-κινητήρα αξιολόγησης. Λογοθεραπευτή του παιδιού σας θα εξετάσει τα χείλη του παιδιού σας, τη γλώσσα, το σαγόνι και τον ουρανίσκο για τα διαρθρωτικά προβλήματα, όπως η γλώσσα-γραβάτα ή ένα λυκόστομα, ή άλλα προβλήματα, όπως η χαμηλή μυϊκό τόνο. Χαμηλός μυϊκός τόνος που συνήθως δεν συνδέεται με CAS, αλλά μπορεί να είναι ένα σημάδι των λοιπών όρων.

  Λογοθεραπευτή του παιδιού σας θα παρατηρήσετε πως το παιδί σας κινείται του ή της τα χείλη, τη γλώσσα και το σαγόνι σε δραστηριότητες, όπως η ανατίναξη, χαμογελώντας, και φιλιά.

 • Ομιλία αξιολόγησης. Την ικανότητα του παιδιού να πω ήχους, λέξεις και φράσεις θα πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή άλλες δραστηριότητες.

  Το παιδί σας μπορεί να σας ζητηθεί να ονομάσετε τις εικόνες για να δει αν αυτός ή αυτή έχει δυσκολία να κάνουν συγκεκριμένους ήχους ή μιλώντας ορισμένες λέξεις ή συλλαβές.

  Λογοθεραπευτή του παιδιού σας μπορεί να αξιολογήσει τον συντονισμό του παιδιού σας και την ομαλότητα της κίνησης σε ομιλία κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του λόγου. Για την αξιολόγηση του συντονισμού του παιδιού σας κίνηση στην ομιλία του, το παιδί σας μπορεί να ζητήσει να επαναλάβει συλλαβές όπως «pa-ta-ka» ή να πω λέξεις όπως "νεραγκούλα."

  Εάν το παιδί σας μπορεί να παράγει προτάσεις, λογοθεραπευτή του παιδιού σας θα παρατηρήσει μελωδία του παιδιού σας και του ρυθμού της ομιλίας, όπως το πώς αυτός ή αυτή τονίζει συλλαβές και λέξεις.

  Λογοθεραπευτή του παιδιού σας μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να είναι πιο ακριβείς, προβλέποντας συνθήματα, όπως λέει τη λέξη ή ήχο πιο αργά ή την παροχή συνθήματα επαφή με του ή το πρόσωπό της.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Ομιλία-Λογοθεραπευτές μπορούν να αντιμετωπίζουν απραξία της παιδικής ηλικίας του λόγου (CAS) με πολλές θεραπείες.

Λογοθεραπεία
Επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα φάρμακα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά CAS, λογοθεραπεία είναι η κύρια θεραπεία για CAS.

Λογοθεραπευτή του παιδιού σας θα συνήθως παρέχουν θεραπεία που επικεντρώνεται στην εξάσκηση συλλαβές, λέξεις και φράσεις. Όταν CAS είναι σχετικά σοβαρή, το παιδί σας μπορεί να χρειάζεται συχνή λογοθεραπεία, τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα. Καθώς το παιδί σας βελτιώνεται, η συχνότητα της λογοθεραπείας μπορεί να μειωθεί.

Τα παιδιά με CAS γενικά να επωφεληθούν από ατομική θεραπεία. Ατομική θεραπεία επιτρέπει στο παιδί σας να έχουν περισσότερο χρόνο να εξασκηθούν ομιλία κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας.

Είναι σημαντικό ότι τα παιδιά με το CAS να πάρει ένα σημαντικό ποσό της πρακτικής λέγοντας λέξεις και φράσεις κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας λογοθεραπείας. Μαθαίνοντας να πω λέξεις ή φράσεις που παίρνει τα παιδιά με το χρόνο CAS και την πρακτική.

Επειδή τα παιδιά με CAS έχουν δυσκολίες σχεδιασμό των κινήσεων για την ομιλία, λογοθεραπεία εστιάζει συχνά την προσοχή του παιδιού σας με τον ήχο και την αίσθηση των κινήσεων του λόγου.

Ομιλία-Λογοθεραπευτές μπορούν να χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους συνθήματα στη λογοθεραπεία. Για παράδειγμα, λογοθεραπευτή του παιδιού σας μπορεί να ζητήσει από το παιδί σας να ακούει προσεκτικά και να παρακολουθήσουν αυτόν ή αυτήν σχηματίζουν τη λέξη-στόχο ή μια φράση με το στόμα του.

Λογοθεραπευτή του παιδιού σας μπορεί επίσης να αγγίξει το πρόσωπό του παιδιού σας, όπως αυτός ή αυτή κάνει ορισμένους ήχους ή συλλαβές. Για παράδειγμα, λογοθεραπευτή του παιδιού σας μπορεί να κάνει χρήση του χέρια για να βοηθήσετε το παιδί σας γύρω του ή της χείλη να πει "oo".

Δεν υπάρχει μία προσέγγιση της λογοθεραπείας έχει αποδειχθεί να είναι πιο αποτελεσματική για τη θεραπεία CAS, αλλά μερικές σημαντικές γενικές αρχές της λογοθεραπείας για CAS περιλαμβάνουν:

 • Λόγου και Ομιλίας θεραπευτή του παιδιού σας θα επικεντρωθεί σε ασκήσεις ομιλίας, όπως ζητά το παιδί σας να πει λέξεις ή φράσεις που πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας περιόδου θεραπείας.
 • Το παιδί σας θα σας ζητηθεί να ακούσετε το λογοθεραπευτή γλώσσα και να παρακολουθήσουν το στόμα του, όπως αυτός ή αυτή λέει τη λέξη ή φράση-στόχο. Παρακολουθώντας το στόμα του λογοθεραπευτή του, το παιδί σας βλέπει, επίσης, τις κινήσεις που πηγαίνουν μαζί με τους ήχους.
 • Το παιδί σας πιθανότατα θα συλλαβές πρακτική, λέξεις ή φράσεις, όχι ως μεμονωμένες ήχους, κατά τη διάρκεια της λογοθεραπείας. Τα παιδιά με CAS χρειάζονται πρακτικές που καθιστούν τις μετακινήσεις από το ένα στο άλλο ήχο.
 • Επειδή πολλά παιδιά με CAS ήχους φωνηέντων στρεβλώνουν, λογοθεραπευτή του παιδιού σας μπορεί να επιλέξει τις λέξεις για το παιδί σας να ασκήσετε ότι περιέχουν φωνήεντα σε διαφορετικούς τύπους των συλλαβών. Για παράδειγμα, το παιδί σας μπορεί να σας ζητηθεί να πει "γεια", "δικό μου" και "τσίμπημα", ή "έξω", "κάτω" και "σπίτι".
 • Εάν το παιδί σας έχει σοβαρές CAS, λογοθεραπευτή του παιδιού σας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μικρό σύνολο λέξεων πρακτικής σε πρώτη φάση, και να αυξήσει σταδιακά τον αριθμό των λέξεων για την πρακτική, όπως το παιδί σας βελτιώνεται.

Πρακτική Ομιλία στο σπίτι
Επειδή η πρακτική του λόγου είναι πολύ σημαντική, λογοθεραπευτή του παιδιού σας μπορεί να σας ενθαρρύνει να συμμετέχουν στην πράξη ομιλίας του παιδιού σας στο σπίτι.

Λογοθεραπευτή του παιδιού σας μπορεί να σας δώσει λέξεις και φράσεις για να εξασκηθείτε με το παιδί σας στο σπίτι που αυτός ή αυτή έχει μάθει στη λογοθεραπεία. Κάθε προπόνηση στο σπίτι μπορεί να είναι μικρή, όπως τα πέντε λεπτά σε διάρκεια, και μπορείτε να εξασκηθείτε με το παιδί σας δύο φορές την ημέρα.

Τα παιδιά πρέπει επίσης να ασκήσετε λέξεις και φράσεις σε καταστάσεις της πραγματικής ζωής. Δημιουργήστε περιπτώσεις όπου θα είναι κατάλληλο για το παιδί σας να πει τη λέξη ή φράση αυθόρμητα. Για παράδειγμα, ζητήστε από το παιδί σας να πει "Γεια σου, μαμά" κάθε φορά μαμά εισέρχεται σε ένα δωμάτιο. Εξάσκηση λέξεις ή φράσεις σε καταστάσεις της πραγματικής ζωής θα είναι πιο εύκολο για το παιδί σας να πει τα λόγια πράξη αυτόματα.

Εναλλακτικές μέθοδοι επικοινωνίας
Εάν το παιδί σας έχει μία σοβαρή διαταραχή της ομιλίας και να μην μπορούν να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά, εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη.

Εναλλακτικές μέθοδοι επικοινωνίας μπορούν να περιλαμβάνουν νοηματική γλώσσα ή χειρονομίες, όπως το να δείχνει ή να προσποιείται να φάει ή να πιει. Για παράδειγμα, το παιδί σας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα σημάδια για να επικοινωνήσει ο ίδιος ή αυτή θέλει ένα cookie. Μερικές φορές, ηλεκτρονικές συσκευές, όπως οι ηλεκτρονικές ταμπλέτες, μπορεί να είναι χρήσιμη στην επικοινωνία.

Είναι συχνά σημαντικό να χρησιμοποιούν εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας νωρίς. Χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να γίνει λιγότερο απογοητευμένοι όταν προσπαθούν να επικοινωνήσουν. Μπορεί επίσης να βοηθήσει το παιδί σας να αναπτύξει τις γλωσσικές δεξιότητες, όπως λεξιλόγιο και την ικανότητα να βάζουν λόγια στο ποινές μαζί.

Όπως ομιλία βελτιώνεται, αυτές οι στρατηγικές και οι συσκευές να μην είναι πλέον απαραίτητη.

Θεραπείες για την συνυπάρχουν προβλήματα
Πολλά παιδιά με CAS έχουν επίσης τις καθυστερήσεις στην ανάπτυξη της γλώσσας τους, και μπορεί να χρειαστεί θεραπεία για την αντιμετώπιση των δυσκολιών τους γλώσσα.

Τα παιδιά με το CAS που έχουν λεπτές και το ακαθάριστο κινητικές δυσκολίες κίνησης στα χέρια ή τα πόδια τους μπορεί να χρειαστεί σωματική ή εργοθεραπεία.

Αν ένα παιδί με το CAS έχει άλλη ιατρική κατάσταση, τότε η αποτελεσματική θεραπεία για την εν λόγω κατάσταση μπορεί να είναι σημαντική για τη βελτίωση του λόγου του παιδιού.

Θεραπείες που δεν είναι χρήσιμο για το CAS
Μερικές θεραπείες δεν είναι χρήσιμες για τη βελτίωση της ομιλίας των παιδιών με CAS. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι ασκήσεις για να ενισχύσει τους μυς της ομιλίας θα συμβάλει στη βελτίωση του λόγου σε παιδιά με CAS.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Εσείς και η οικογένειά σας μπορεί να λειτουργήσει με το παιδί σας στο σπίτι για να βελτιώσει του ή της ομιλίας και των γλωσσικών δεξιοτήτων. Πρακτική στο σπίτι, εκτός από την ομιλία συνεδρίες θεραπείας του παιδιού σας, μπορεί να βοηθήσει στην πρόοδο του παιδιού σας.

Ενθάρρυνση και υποστήριξη του παιδιού σας, όπως αυτός ή αυτή ασκεί λόγου και γλωσσικές δεξιότητες. Η υποστήριξή σας να βοηθήσετε το παιδί σας να αισθανθεί ότι αυτός ή αυτή είναι σε καλή κατάσταση και βελτίωση της ποιότητας του ή της ικανότητες επικοινωνίας.

Εάν το παιδί σας που συμμετέχουν σε φυσικές ή εργοθεραπεία, καθώς και λογοθεραπεία, το χρονοδιάγραμμα διαφόρων τύπων θεραπείας σε διάφορους χρόνους, έτσι ώστε το παιδί σας δεν θα γίνει πάρα πολύ κουρασμένοι από τη θεραπεία.

Εναλλακτική ιατρική

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει ότι η χρήση των βιταμινών φάρμακα, ή άλλα συμπληρώματα βελτιώνει τα συμπτώματα της παιδικής ηλικίας απραξία του λόγου (CAS). Τα παιδιά με CAS βελτιωθεί μέσα από την άσκηση λέξεις και φράσεις στη λογοθεραπεία.

Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να μελετήσει την πιθανή χρήση των συμπληρωμάτων βιταμινών και άλλες ιατρικές θεραπείες για τη βελτίωση της ομιλίας σε παιδιά με CAS.

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Μπορεί να είναι δύσκολο να έχετε ένα παιδί που έχει προβλήματα επικοινωνίας. Υπάρχει ένας αριθμός των ομάδων υποστήριξης που είναι διαθέσιμες για τους γονείς των παιδιών με την απραξία της παιδικής ηλικίας του λόγου. Οι ομάδες υποστήριξης μπορεί να προσφέρει μια θέση για να μπορείτε να βρείτε ανθρώπους που καταλαβαίνουν την κατάστασή σας και που μπορούν να μοιραστούν παρόμοιες εμπειρίες.

Για να μάθετε σχετικά με τις ομάδες υποστήριξης στην περιοχή σας, δείτε το Απραξία-KIDS ιστοσελίδα.

Πρόληψη

Διάγνωση και θεραπεία της παιδικής ηλικίας απραξία της ομιλίας σε πρώιμο στάδιο, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της μακροπρόθεσμης εμμονής του προβλήματος.

Εάν το παιδί σας αντιμετωπίζει προβλήματα ομιλίας, είναι μια καλή ιδέα να έχουμε ένα λογοθεραπευτή αξιολογήσει το παιδί σας το συντομότερο παρατηρήσετε κάποια προβλήματα ομιλίας.