Η υγεία των παιδιών

Το πιπίλισμα του αντίχειρα: βοηθήσει το παιδί σας να σπάσει τη συνήθεια

Το πιπίλισμα του αντίχειρα μπορεί να είναι μια δύσκολη συνήθεια για ένα παιδί να σπάσει. Καταλάβετε τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να σταματήσει το πιπίλισμα του αντίχειρα ή της.

Το πιπίλισμα του αντίχειρα είναι μια κοινή συνήθεια μεταξύ των παιδιών. Σε κάποιο σημείο, όμως, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί, "Φτάνει πια". Εδώ είναι να βοηθήσει ενθαρρύνοντας το παιδί σας για να σταματήσει τη συμπεριφορά.

Γιατί κάποια παιδιά πιπιλίζουν τους αντίχειρές τους;

Τα μωρά έχουν φυσικά αντανακλαστικά ριζοβολία και το πιπίλισμα, η οποία μπορεί να τους αναγκάσει να βάλει τους αντίχειρες ή τα δάχτυλά τους στο στόμα τους - μερικές φορές ακόμη και πριν από τη γέννηση.

Επειδή το πιπίλισμα του αντίχειρα είναι καταπραϋντικό για τα μωρά, κάποιοι μπορεί να αναπτύξουν τελικά μια συνήθεια της πιπίλισμα του αντίχειρα, όταν είστε βαριεστημένοι, κουρασμένος ή ανήσυχος.

Πολλά παιδιά που πιπιλίζουν αντίχειρα ή με τα δάχτυλά τους το κάνουν, ενώ κατέχει ένα πολύτιμο αντικείμενο, όπως μια κουβέρτα ασφαλείας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για το πιπίλισμα του αντίχειρα συνήθως διαρκούν;

Πολλά παιδιά σταματούν το πιπίλισμα αντίχειρές τους από μόνοι τους κάποια στιγμή κατά τη νηπιακή ηλικία - ηλικίας μεταξύ 2 και 4. Για τα μεγαλύτερα παιδιά που συνεχίζουν να πιπιλίζουν τους αντίχειρές τους, πίεση των συνομηλίκων στο σχολείο τελειώνει συνήθως τη συνήθεια.

Να θυμάστε, όμως, ακόμη και ένα παιδί που δεν σταμάτησε το πιπίλισμα του αντίχειρα ή της θα μπορούσε να επανέλθει στην συμπεριφορά όταν αυτός ή αυτή είναι αγχωμένοι ή ανήσυχοι.

Πότε θα πρέπει να παρέμβει;

Το πιπίλισμα του αντίχειρα δεν είναι συνήθως μια ανησυχία μέχρι τα μόνιμα δόντια του παιδιού έρθει μέσα Σε αυτό το σημείο, το πιπίλισμα του αντίχειρα μπορεί να αρχίσει να επηρεάζει την οροφή του στόματος (ουρανίσκος) ή πώς η γραμμή δόντια up - ειδικά αν το πιπίλισμα του αντίχειρα είναι επιθετικός.

Σκεφτείτε την ενίσχυση, εάν:

  • Το παιδί σας είναι χάλια του ή της αντίχειρα συχνά ή επιθετικά μετά την ηλικία των 4 ή 5
  • Το πιπίλισμα του αντίχειρα προκαλεί οδοντικά προβλήματα, όπως τα άνω μπροστινά δόντια ανατροπής προς το χείλος
  • Το παιδί σας είναι ντροπή για το πιπίλισμα του αντίχειρα

Βλέπε επίσης

Το πιπίλισμα του αντίχειρα: βοηθήσει το παιδί σας να σπάσει τη συνήθεια

Τι μπορώ να κάνω για να ενθαρρύνω το παιδί μου να σταματήσει το πιπίλισμα του αντίχειρα;

Εξετάστε αυτές τις τεχνικές:

  • Μην το αναφέρετε Σε ορισμένες περιπτώσεις, δίνοντας καμία προσοχή στο πιπίλισμα του αντίχειρα είναι αρκετή για να σταματήσει τη συμπεριφορά -. Ειδικά αν το παιδί σας χρησιμοποιεί το πιπίλισμα του αντίχειρα ως ένας τρόπος για να τραβήξουν την προσοχή.
  • Χρησιμοποιήστε θετική ενίσχυση επαινείτε το παιδί σας ή να παρέχει μικρή ανταμοιβή -. Όπως μια επιπλέον παραμύθι ή ένα ταξίδι στο πάρκο - όταν αυτός ή αυτή δεν είναι το πιπίλισμα του αντίχειρα. Τοποθετήστε αυτοκόλλητα σε ένα ημερολόγιο για να καταγράψει τις ημέρες όταν το παιδί σας αποφεύγει με επιτυχία το πιπίλισμα του αντίχειρα.
  • Προσδιορίστε ωθήσεις Εάν το παιδί σας είναι χάλια του ή της αντίχειρα ως απάντηση στο άγχος, να προσδιορίσει το πραγματικό ζήτημα και να παρέχουν άνεση και με άλλους τρόπους -. Όπως μια αγκαλιά ή καθησυχαστικά λόγια. Μπορεί επίσης να δώσει στο παιδί σας ένα μαξιλάρι ή ένα λούτρινο ζωάκι να αποσπάσουν.
  • Προσφορά απαλή υπενθυμίσεις Εάν το παιδί σας είναι χάλια του ή της αντίχειρα, χωρίς σκέψη -. Και όχι ως έναν τρόπο για να πάρει την προσοχή σας - απαλά υπενθυμίσω σ 'αυτόν να σταματήσει. Μην επιπλήξει, επικρίνει ή να γελοιοποιούν το παιδί σας. Για να αποφύγουν την αμηχανία μπροστά σε άλλους, μπορεί να ειδοποιεί το παιδί σας με το πιπίλισμα του αντίχειρα με ένα ειδικό σήμα με το χέρι ή άλλους ιδιωτικούς cue.

Μπορεί ο οδοντίατρος να βοηθήσει;

Αν έχετε απορίες σχετικά με την επίδραση της πιπίλισμα του αντίχειρα στα δόντια του παιδιού σας, επικοινωνήστε με τον οδοντίατρο.

Για κάποια παιδιά, μια συνομιλία με τον οδοντίατρο για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να σταματήσει το πιπίλισμα του αντίχειρα είναι πιο αποτελεσματική από μια συζήτηση με τη μαμά ή τον μπαμπά.

Σε άλλες περιπτώσεις, ο οδοντίατρος μπορεί να συστήσει μια ειδική φρουρά στο στόμα ή άλλες οδοντιατρικές συσκευή που έρχεται σε επαφή με το πιπίλισμα.

Θα πρέπει να προσπαθήσουμε αρνητική ενίσχυση;

Θετική ενίσχυση είναι γενικά πιο αποτελεσματικό από αρνητική ενίσχυση. Αντισταθείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσει απωθητική τεχνικές, όπως είναι η κάλυψη μικρογραφία του παιδιού σας με ξύδι ή άλλη πικρή ουσία.

Τι θα συμβεί αν τίποτα δεν λειτουργεί;

Για μερικά παιδιά, το πιπίλισμα του αντίχειρα είναι μια απίστευτα δύσκολη συνήθεια να σπάσει. Να θυμάστε, όμως, η πίεση από ομοτίμους οδηγεί συνήθως τα παιδιά για να σταματήσει τη διάρκεια της ημέρας συνήθειες πιπίλισμα μόνοι τους, όταν αρχίζουν το σχολείο.

Εν τω μεταξύ, προσπαθήστε να μην ανησυχείτε. Βάζοντας υπερβολική πίεση στο παιδί σας να σταματήσει το πιπίλισμα του αντίχειρα μπορεί να καθυστερήσει μόνο τη διαδικασία.

Βλέπε επίσης