Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Ασφάλεια του νερού: προστασία του παιδιού σας από πνιγμό

Το νερό μπορεί να είναι διασκεδαστικό για τα παιδιά να παίζουν με - αλλά μπορεί επίσης να είναι θανατηφόρα. Εξετάστε αυτές τις νερού συμβουλές για την ασφάλεια για τις πισίνες, τα φυσικά υδατικά συστήματα και τους κινδύνους των νοικοκυριών.

Τα περισσότερα παιδιά που με το νερό. Είναι sparkly. Τα πράγματα επιπλέουν σε αυτό. Και είναι διασκεδαστικό να πλατσουρίζουν. Αλλά την ασφάλεια του νερού δεν είναι αστείο το θέμα. Καθένας μπορεί να έχει ένα νερό ατύχημα - ακόμη και τα παιδιά που ξέρουν να κολυμπούν. Για να κρατήσει τα παιδιά σας ασφαλή στην περιοχή και το νερό, ακολουθήστε τις απλές νερό οδηγίες ασφαλείας.

Κατοικίες πισίνες και spa

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Αποκλεισμός πισίνα και πρόσβαση στο ζεστό μπανιέρα.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Αποκλεισμός πισίνα και πρόσβαση στο ζεστό μπανιέρα.

Πολλαπλά επίπεδα προστασίας μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση της ασφάλειας του νερού και την πρόληψη του πνιγμού σε μια πισίνα στο σπίτι ή στο σπα. Εάν έχετε μια πισίνα ή υδρομασάζ, ακολουθήστε όλες τις τοπικές διατάξεις ασφαλείας. Επίσης, σκεφτείτε αυτά τα γενικά νερού συμβουλές για την ασφάλεια:

 • Φράχτης την περιβάλλουν μέσα στην πισίνα σας με ένα φράχτη που είναι τουλάχιστον 4 πόδια (1,2 μέτρα) ψηλό. Βεβαιωθείτε ότι δικτυωτά φράχτες δεν έχουν κενά μεγαλύτερο από 4 ίντσες (10,2 εκατοστά), έτσι ώστε τα παιδιά δεν μπορούν να περάσω. Αποφύγετε την αλυσίδα-link περίφραξη, η οποία μπορεί να είναι εύκολο για τα παιδιά να ανεβαίνουν. Εγκαταστήστε το αυτόματο κλείσιμο και την αυτο-μανδάλωσης πύλες με σύρτες που είναι πέρα ​​από την επίτευξη ενός παιδιού.
 • Εγκαταστήστε συναγερμούς. Εάν το σπίτι σας χρησιμεύει ως μέρος του σκέπαστρου σας, προστατεύει οποιεσδήποτε πόρτες που οδηγούν στο χώρο της πισίνας με μια ειδοποίηση. Προσθέστε μια υποβρύχια συναγερμών πισίνας που ακούγεται όταν κάτι που χτυπά το νερό. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να ακούσετε τον κώδωνα του κινδύνου μέσα στο σπίτι.
 • Πισίνα Block και πρόσβαση στο ζεστό μπανιέρα. Χρησιμοποιήστε ένα άκαμπτο, μηχανοκίνητα κάλυμμα ασφαλείας για να εμποδίσουν την πρόσβαση στην πισίνα, όταν δεν είναι σε χρήση. Εξασφαλίστε ένα κάλυμμα για τζακούζι, καθώς και. Αδειάστε φουσκωτές πισίνες μετά από κάθε χρήση. Μην αφήνετε το νερό να συγκεντρώσει πάνω από την πισίνα ή ζεστό μπανιέρα κάλυψη. Αφαιρέστε τα βήματα πισίνα υπέργεια ή σκάλες ή να κλειδώσετε τους πίσω από ένα φράχτη, όταν η ομάδα δεν είναι σε χρήση.
 • Διδάξτε στα παιδιά να κολυμπήσουν περισσότερα παιδιά μπορούν να μάθουν να κολυμπούν σε ηλικία περίπου 5 -. Αλλά ξέρετε ότι τα μαθήματα κολύμβησης δεν θα εμποδίζει κατ 'ανάγκη ένα παιδί από πνιγμό.
 • Αφαιρέστε τα παιχνίδια. Μην αφήνετε τα παιχνίδια στην πισίνα στο νερό. Ένα παιδί μπορεί να πέσει μέσα στο νερό, ενώ προσπαθεί να ανακτήσει ένα παιχνίδι.
 • Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά. Ποτέ μην αφήνετε τα παιδιά χωρίς επίβλεψη κοντά σε μια πισίνα ή υδρομασάζ. Κατά τη διάρκεια κοινωνικές εκδηλώσεις, ενήλικες που ξέρουν να κολυμπούν μπορούν να αναλαμβάνουν εκ περιτροπής είναι η «ορισθείσα παρατηρητή." Μην βασίζεστε σε αέρα γεμάτο ή αφρό παιχνίδια, όπως τα φτερά του νερού, ζυμαρικά ή σαμπρέλες, για να κρατήσει τα παιδιά ασφαλή.
 • Προσοχή στις αποχετεύσεις. Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν κοντά ή να καθίσει στην πισίνα ή υδρομασάζ αποχετεύσεις. Τα μέρη του σώματος και των μαλλιών μπορεί να παγιδεύονται από την ισχυρή αναρρόφηση. Χρησιμοποιήστε αποστράγγισης καλύμματα, και να εξετάσει την εγκατάσταση πολλαπλών αποχετεύσεις να μειώσει την αναρρόφηση.
 • Κρατήστε τον εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης εύχρηστο. Αποθηκεύστε ένα δαχτυλίδι ασφαλείας με σχοινί δίπλα στην πισίνα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα ένα τηλέφωνο στο χώρο της πισίνας.

Βλέπε επίσης

Ασφάλεια του νερού: προστασία του παιδιού σας από πνιγμό

Φυσικό υδατικά

Κολύμβηση συνθήκες μπορεί να είναι απρόβλεπτη σε λίμνες, ποτάμια και ωκεανούς. Το βάθος του νερού μπορεί να αλλάξει γρήγορα, όπως και η θερμοκρασία του νερού, τα ρεύματα και τις καιρικές συνθήκες. Σκοτεινό νερό μπορεί να κρύβουν κινδύνους. Ακολουθήστε αυτές τις νερού συμβουλές για την ασφάλεια:

 • Μην κολυμπάτε μόνοι. Μην αφήνετε τα παιδιά να κολυμπούν μόνα τους ή χωρίς τη συνοδεία ενηλίκου.
 • Φορέστε ένα σωσίβιο. Τα παιδιά θα πρέπει να φορούν προσωπικές συσκευές επίπλευσης όποτε οδήγηση σε μια βάρκα ή το ψάρεμα. Ένας αέρας-γεμισμένη ενίσχυση κολύμβηση δεν αποτελεί υποκατάστατο για ένα σωσίβιο.
 • . Πόδια πρώτα Η πρώτη κατάβαση σε οποιοδήποτε όργανο του νερού θα πρέπει να είναι ένα άλμα - πόδια πρώτα. Πριν από το άλμα, ελέγξτε το βάθος του νερού και τη θερμοκρασία και να αναζητήσουν υποβρύχια κινδύνους.
 • Μείνετε σε καθορισμένους χώρους. Σε δημόσιες παραλίες, να κολυμπάτε μόνο στις περιοχές που προορίζονται για κολύμπι. Μην αφήνετε τα παιδιά να κολυμπούν σε τάφρων αποστράγγισης ή άλλες γεμάτες με νερό περιοχές που δεν προορίζονται για κολύμπι.
 • Προσοχή λεπτό στρώμα πάγου. Πνιγμός μπορεί να συμβεί στη διάρκεια του χειμώνα, πάρα πολύ. Αποφεύγετε να περπατάτε, πατινάζ ή ιππασία σε αδύναμα ή τήξη πάγου.

Τουαλέτες, μπανιέρες και κουβάδες

Το νερό σε κοινά είδη οικιακής χρήσης μπορεί να είναι επικίνδυνο για τα μικρά παιδιά. Ένα μωρό μπορεί να πνιγεί σε μόλις 1 ίντσα (2,5 εκατοστά) από το νερό. Ένα περίεργο μικρό παιδί μπορεί να πέσει σε μια δεξαμενή τουαλέτας, κουβά ή ψάρι. Λαμβάνοντας αυτά τα προληπτικά μέτρα μπορούν να βοηθήσουν:

 • Κρατήστε την πόρτα του μπάνιου κλειστή. Εγκαταστήστε ένα σύρτη ασφαλείας ή κάλυμμα πόμολο στο εξωτερικό της πόρτας.
 • Επιβλέπει την ώρα του μπάνιου. Ποτέ μην αφήνετε το παιδί μόνο του στην μπανιέρα ή στην φροντίδα ενός άλλου παιδιού. Αδειάστε το νερό από τον κάδο αμέσως μετά τη χρήση.
 • Κλείστε τα καπάκια τουαλέτας. Εγκαταστήστε κλειδαριές ασφαλείας για παιδιά σε καπάκια τουαλέτας.
 • Κουβάδες Κατάστημα με ασφάλεια. Αδειάστε κουβάδες και άλλα δοχεία αμέσως μετά τη χρήση. Μην τα αφήνετε έξω, όπου μπορούν να συσσωρεύουν νερό.

Φυσικά, ακόμα και αν είστε επιμελείς για την ασφάλεια του νερού, τα ατυχήματα είναι ακόμη δυνατή. Προετοιμαστείτε για περίπτωση έκτακτης ανάγκης με την εκμάθηση καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR). Γρήγορη δράση μπορεί να σώσει μια ζωή.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία