Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Βασικά μπάνιο το μωρό: Ο οδηγός ενός γονέα

Αναρωτιέμαι πώς να κάνει μπάνιο το μωρό; Εδώ είναι ένα βήμα-προς-βήμα οδηγό για να σας βοηθήσει να κυριαρχήσει τα βασικά.

Κολύμβησης σε ολισθηρό νεογέννητο μπορεί να είναι μια νεύρο-μετάγγιση εμπειρία. Το μωρό σας μπορεί να μην αρέσει πολύ, είτε. Με λίγη πρακτική, ωστόσο, οι δύο θα αρχίσετε να αισθάνεστε πιο άνετα κατά την ώρα του μπάνιου. Ξεκινήστε με την εκμάθηση βασικών μπάνιο του μωρού.

Πόσο συχνά νεογέννητο μου χρειάζεται ένα μπάνιο;

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να δοθεί νεογέννητο μπάνιο σας κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα, το μπάνιο το μωρό σας περισσότερο από ό, τι πολλές φορές την εβδομάδα μπορεί να στεγνώσει του ή το δέρμα της. Αν είσαι γρήγορος με καθαρό πάνες και ρέψιμο υφάσματα, είστε καθαρισμού ήδη τα μέρη που χρειάζονται πραγματικά την προσοχή - το πρόσωπο, το λαιμό και την περιοχή της πάνας.

Είναι καλύτερα να κάνετε μπάνιο το μωρό μου το πρωί ή το βράδυ;

Αυτό είναι στο χέρι σας. Διαλέξτε μια στιγμή δεν είστε έσπευσε ή ενδέχεται να διακοπεί. Μερικοί γονείς επιλέγουν για τα λουτρά το πρωί, όταν τα μωρά τους είναι σε εγρήγορση και έτοιμοι να απολαύσετε την εμπειρία. Άλλοι προτιμούν να κάνουν το μωρό μέρος λουτρά του μια γαλήνια τελετουργικό ώρας για ύπνο.

Είναι ένα μπάνιο με σφουγγάρι αρκετά καλό;

Ένα μπάνιο μωρού δεν είναι απαραίτητο να γίνει σε μια λεκάνη με νερό. Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά μπάνια με σφουγγάρι μέχρι το κολόβωμα του ομφάλιου λώρου ξεκολλήσει - η οποία μπορεί να διαρκέσει έως τρεις εβδομάδες. Αν θέλετε να δώσετε στο μωρό σας ένα λουτρό σφουγγαριών, θα χρειαστείτε:

  • Ένας ζεστός χώρος με μια επίπεδη επιφάνεια. Ένα μπάνιο ή πάγκο της κουζίνας, αλλαξιέρα ή το κρεβάτι εταιρεία θα λειτουργήσει. Ακόμη και μια κουβέρτα ή πετσέτα στο πάτωμα είναι ΟΚ αν είναι αρκετά ζεστό.
  • Μια μαλακή κουβέρτα, πετσέτα ή μεταβαλλόμενο μαξιλάρι. Απλωνόταν για το μωρό σας να ξαπλώσει.
  • Ένα ελεύθερο χέρι. Διατηρείτε πάντα ένα χέρι στο μωρό σας. Σε ένα μεταβαλλόμενο πίνακα, χρησιμοποιήστε τον ιμάντα ασφαλείας, καθώς και.
  • Ένας νεροχύτης ή ρηχή πλαστική λεκάνη για να κρατήσει το νερό. Εκτέλεση ζεστό νερό στη λεκάνη ή να βυθιστεί. Ελέγξτε τη θερμοκρασία του νερού με το χέρι σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστό.
  • . Βασικές προμήθειες Συγκεντρώστε μια πετσέτα, μια πετσέτα - κατά προτίμηση με μια ενσωματωμένη κουκούλα - μπάλες βαμβακιού, ήπιο σαμπουάν, ήπια ενυδατικό σαπούνι, μωρομάντηλα, μια καθαρή πάνα και μια αλλαξιά ρούχα.

Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το μπάνιο με σφουγγάρι, γδύνομαι το μωρό σας και τυλίξτε το άτομό του σε μια πετσέτα. Βάλτε το μωρό σας για του ή της πίσω στην κουβέρτα, πετσέτα ή μαξιλάρι έχετε προετοιμαστεί. Βρέξτε το σφουγγαράκι, στύψει το νερό και σκουπίστε το πρόσωπο του μωρού σας. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να χρησιμοποιήσετε σαπούνι. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό κομμάτι βαμβάκι ή καθαρό βαμβακερό πανί για να σκουπίσετε κάθε βλέφαρο, από το εσωτερικό προς την εξωτερική γωνία. Όταν είστε έτοιμοι να καθαρίσετε το σώμα του μωρού σας, σκέτο νερό είναι συνήθως ΟΚ. Εάν το μωρό σας είναι δύσοσμα ή βρώμικο, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο ενυδατικό σαπούνι. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ρυτίδες κάτω από τα όπλα, πίσω από τα αυτιά, στο λαιμό και στην περιοχή της πάνας. Επίσης, πλύνετε ανάμεσα στα δάχτυλα χεριών και των ποδιών του μωρού σας. Για να κρατήσει το μωρό σας ζεστό, εκθέτουν μόνο τα τμήματα είστε πλύσιμο.

Τι είδους μπανιέρα μωρό είναι το καλύτερο;

Πολλοί γονείς επιλέγουν επιδαπέδια πλαστικά δοχεία που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα νεογνά. Άλλοι επιλέγουν για τις πλαστικές λεκάνες ή φουσκωτό σκάφες που χωράει μέσα στην μπανιέρα. Ενισχυμένη με ένα χαλί πετσέτα ή καουτσούκ, το νεροχύτη της κουζίνας ή το μπάνιο μπορεί να είναι μια άλλη επιλογή.

Να θυμάστε, όμως, η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό - όχι απαραίτητα το είδος της μπανιέρας. Συγκεντρώστε τα ίδια υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για ένα μπάνιο με σφουγγάρι και ένα φλιτζάνι νερό έκπλυσης μπροστά από το χρόνο, έτσι ώστε να μπορείτε να κρατήσετε το ένα χέρι στο μωρό ανά πάσα στιγμή. Ποτέ μην αφήνετε το μωρό σας μόνο του στο νερό.

Πόσο νερό πρέπει να βάλω στη μπανιέρα;

Η ιδανική ποσότητα νερού για το μπάνιο του μωρού είναι συζητήσιμο. Μια κοινή σύσταση είναι 2 έως 3 ίντσες (περίπου 5 έως 8 εκατοστά) από ζεστό νερό. Για να κρατήσει το μωρό σας ζεστό, μπορείτε να ρίχνετε ζεστό νερό πάνω από το σώμα του σε όλο το μπάνιο. Κάποια έρευνα δείχνει ότι η χρήση ελαφρώς περισσότερο νερό - αρκετή για να καλύψει τους ώμους του μωρού - μπορεί να ηρεμήσει και να βοηθήσει να μειώσει την απώλεια θερμότητας. Με οποιαδήποτε ποσότητα νερού, φροντίστε να κρατάτε το μωρό σας με ασφάλεια κατά τη διάρκεια του μπάνιου.

Βλέπε επίσης

Βασικά μπάνιο το μωρό: Ο οδηγός ενός γονέα

Τι γίνεται με την θερμοκρασία του νερού;

Ζεστό νερό είναι το καλύτερο. Για να αποφύγετε εγκαύματα, ρυθμίστε το θερμοστάτη σε θερμοσίφωνα σας για κάτω από 120 F (49 C). Πάντα να ελέγχετε τη θερμοκρασία του νερού με το χέρι σας πριν από την κολύμβηση το μωρό σας. Να είστε βέβαιος ότι το δωμάτιο είναι άνετο, ζεστό, πάρα πολύ. Ένα υγρό μωρό μπορεί εύκολα να ψύχονται.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσει το νεογέννητο μου στην μπανιέρα;

Μια ασφαλής λαβή θα βοηθήσει το μωρό σας να αισθανθεί άνετα - και να παραμείνουν ασφαλή - στην μπανιέρα. Χρησιμοποιήστε ένα από τα χέρια σας για να υποστηρίξει το κεφάλι του μωρού σας και το άλλο για να κρατήσει και να κατευθύνει το σώμα του μωρού σας στο νερό, τα πόδια πρώτα. Υποστηρίξτε το κεφάλι και τον κορμό του μωρού σας με το χέρι και το χέρι σας. Τυλίξτε το χέρι σας κάτω από την πλάτη του μωρού σας, να πιάσει το μωρό σας σταθερά κάτω από τη μασχάλη. Όταν καθαρίζετε πλάτη και τους γλουτούς του μωρού σας, κλίνει τον ή προς τα εμπρός της στο μπράτσο σας. Συνεχίστε να κρατάτε το μωρό σας κάτω από τη μασχάλη.

Τι θα πρέπει να πλύνετε πρώτα;

Οι περισσότεροι γονείς έχουν αρχίσει με το πρόσωπο του μωρού και να προχωρήσουμε σε πιο βρώμικα μέρη του σώματος. Πλύνετε μέσα πτυχώσεις του δέρματος, και ξεπλύνετε τα γεννητικά όργανα προσεκτικά.

Θα πρέπει να πλένετε τα μαλλιά νεογέννητο μου;

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Ένας ζεστός χώρος με μια επίπεδη επιφάνεια.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Ένας ζεστός χώρος με μια επίπεδη επιφάνεια.

Πλύνετε νεογέννητου μαλλιά σας αν φαίνεται βρώμικο ή το μωρό σας αναπτύσσει λίκνο καπάκι - μια συχνή πάθηση που χαρακτηρίζεται από απολέπιση μπαλώματα στο τριχωτό της κεφαλής.

Στήριξη κεφάλι και τους ώμους του μωρού σας με το ελεύθερο χέρι σας, τρίψτε απαλά μια σταγόνα ήπιο σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής του μωρού σας. Ξεπλύνετε το σαμπουάν με ένα υγρό σφουγγαράκι ή άμεσα κάτω από τη βρύση, βεντούζα το ένα χέρι στο μέτωπο του μωρού σας για να κρατήσει σαπουνάδα από τα μάτια του.

Χρειάζομαι έναν ειδικό τύπο σαπουνιού;

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να χρησιμοποιούν ειδικό σαπούνι για το μπάνιο του μωρού. Στην πραγματικότητα, σκέτο νερό είναι μια χαρά για τα νεογνά. Όταν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο ενυδατικό σαπούνι. Αποφύγετε αφρόλουτρο και αρωματικά σαπούνια.

Θα λοσιόν μετά το μπάνιο το μωρό να βοηθήσει στην πρόληψη εξανθήματα;

Τα περισσότερα νεογέννητα δεν χρειάζεται λοσιόν μετά το μπάνιο. Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη εξανθήματα είναι να στεγνώσει μέσα πτυχώσεις του μωρού σας από το δέρμα μετά από κάθε μπάνιο. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε λοσιόν, διαλέξτε ένα που είναι υποαλλεργικό.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία