Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Πιπίλες: είναι καλό για το μωρό σας;

Η απόφαση να χρησιμοποιηθεί μια πιπίλα - ή όχι - είναι στο χέρι σας. Εξετάστε το έκαναν και don'ts του δίνοντας στο μωρό σας πιπίλα, και πώς να τον βοηθήσουν να σπάσει η συνήθεια.

Τα περισσότερα μωρά έχουν ένα ισχυρό αντανακλαστικό πιπίλισμα. Μερικά μωρά πιπιλίζουν ακόμη αντίχειρες ή τα δάχτυλά τους πριν γεννηθούμε. Πέρα από τη διατροφή, το πιπίλισμα έχει συχνά μια καταπραϋντική δράση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί γονείς rank ειρηνιστές όπως πρέπει πλούσιοι, δεξιά επάνω εκεί με σκουπίζει πάνες και παιδικές κούνιες. Οι πιπίλες πραγματικά εντάξει για το μωρό σας, όμως; Κατανοήστε τα οφέλη και τους κινδύνους από τη χρήση πιπίλας, σημαντικές συμβουλές για την ασφάλεια και τα βήματα για να βοηθήσει απογαλακτιστεί το μωρό σας από την πιπίλα.

Τα πλεονεκτήματα

Για μερικά μωρά, πιπίλες είναι το κλειδί για την ικανοποίηση των τάισμα. Εξετάστε τα πλεονεκτήματα:

 • Μία πιπίλα μπορεί να ηρεμήσει ένα ιδιότροπο μωρό. Μερικά μωρά είναι πιο ευτυχισμένη όταν είναι το πιπίλισμα σε κάτι.
 • Μία πιπίλα προσφέρει προσωρινή απόσπαση της προσοχής. Μία πιπίλα μπορεί να έρθει σε πρακτικό κατά τη διάρκεια πυροβολισμών, εξετάσεις αίματος ή άλλες διαδικασίες.
 • Μία πιπίλα μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να κοιμηθεί. Αν το μωρό σας έχει πρόβλημα να εγκαταστήσει κάτω, μια πιπίλα μπορεί να κάνει το κόλπο.
 • Μία πιπίλα μπορεί να ανακουφίσουν τη διάρκεια των πτήσεων. Μωρά δεν μπορεί εκ προθέσεως "σκάσει" τα αυτιά τους από την κατάποση ή το χασμουρητό να ανακουφίσει τον πόνο στο αυτί προκαλείται από αλλαγές της πίεσης του αέρα. Το πιπίλισμα μιας πιπίλας μπορεί να βοηθήσει.
 • Πιπίλες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου του συνδρόμου του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS). Οι ερευνητές έχουν βρει συσχέτιση μεταξύ της χρήσης πιπίλας κατά τη διάρκεια του ύπνου και μειωμένο κίνδυνο του SIDS.
 • Πιπίλες είναι μιας χρήσης. Όταν έρθει η ώρα να σταματήσουν να χρησιμοποιούν πιπίλες, μπορείτε να τα πετάξετε. Εάν το παιδί σας προτιμά να πιπιλίζουν για του ή της αντίχειρα ή τα δάχτυλα, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να σπάσει η συνήθεια.

Τα μειονεκτήματα

Φυσικά, πιπίλες έχουν παγίδες, καθώς και. Εξετάστε τα μειονεκτήματα:

 • Πρόωρη χρήση πιπίλας μπορεί να παρεμβαίνουν με το θηλασμό. Πιπίλισμα ένα στήθος είναι διαφορετικό από το πιπίλισμα ένα πιπίλα ή μπουκάλι, και μερικά μωρά είναι ευαίσθητα σε αυτές τις διαφορές. Η έρευνα δείχνει ότι η πρώιμη χρήση τεχνητών θηλών σχετίζεται με μειωμένο αποκλειστικό θηλασμό και τη διάρκεια του θηλασμού - αν και δεν είναι σαφές εάν τεχνητές θηλές προκαλούν θηλασμός προβλήματα ή να χρησιμεύσει ως μια λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα.
 • Το μωρό σας μπορεί να γίνει εξαρτάται από την πιπίλα. Εάν το μωρό σας χρησιμοποιεί μια πιπίλα να κοιμηθεί, μπορεί να αντιμετωπίσουν συχνές μεσαία-of-the-νύχτα ξεσπάσματα κλάματος, όταν η πιπίλα πέσει από το στόμα του μωρού σας.
 • Πιπίλα χρήση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των λοιμώξεων του μέσου ωτός Ωστόσο, τα ποσοστά των λοιμώξεων του μέσου ωτός είναι γενικά χαμηλότερη από την γέννηση μέχρι την ηλικία 6 μήνες -., Όταν ο κίνδυνος του συνδρόμου είναι το υψηλότερο και το μωρό σας μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο για μια πιπίλα.
 • Η παρατεταμένη χρήση πιπίλας μπορεί να οδηγήσει σε οδοντικά προβλήματα. Κανονική χρήση πιπίλας κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του δεν προκαλεί μακροχρόνια προβλήματα με τα δόντια. Ωστόσο, η παρατεταμένη χρήση πιπίλας μπορεί να προκαλέσει πάνω μπροστινά δόντια του παιδιού να κλίνει προς τα έξω ή να μην έρχονται σε σωστά.

Βλέπε επίσης

Πιπίλες: είναι καλό για το μωρό σας;

Πιπίλα κάνει και don'ts

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Μία πιπίλα μπορεί να ηρεμήσει ένα ιδιότροπο μωρό.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Μία πιπίλα μπορεί να ηρεμήσει ένα ιδιότροπο μωρό.

Εάν επιλέξετε να προσφέρετε στο μωρό σας πιπίλα, λάβετε αυτές τις άκρες στο μυαλό:

 • Περιμένετε μέχρι ο θηλασμός είναι καλά εδραιωμένη. Να είστε υπομονετικοί. Μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες ή περισσότερο για να εγκατασταθούν σε μια κανονική ρουτίνα νοσηλευτικής. Αν είστε ο θηλασμός, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά να περιμένει να εισαγάγει μια πιπίλα μέχρι τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά τη γέννηση.
 • Μην χρησιμοποιείτε μια πιπίλα, ως πρώτη γραμμή άμυνας. Μερικές φορές μια αλλαγή της θέσης ή μια συνεδρία λικνίζοντας μπορεί να ηρεμήσει ένα μωρό που κλαίει. Προσφέρετε μια πιπίλα στο μωρό σας μόνο μετά από ή μεταξύ τάισμα. Μην επιτρέπετε στο παιδί σας να χρησιμοποιήσει το πιπίλα όλη την ημέρα.
 • Επιλέξτε τη σιλικόνη ένα κομμάτι, πλυντήριο πιάτων ποικιλία. Πιπίλες αποτελείται από δύο κομμάτια αποτελούν κίνδυνο πνιγμού αν σπάσει. Μόλις έχετε εγκαταστάθηκαν σε ένα από τα αγαπημένα πιπίλα, να κρατήσει μερικά πανομοιότυπα αντίγραφα ασφαλείας στο χέρι.
 • Αφήστε το μωρό σας να ρυθμίσετε το ρυθμό Εάν το μωρό σας δεν ενδιαφέρεται για την πιπίλα, δοκιμάστε ξανά αργότερα -. Ή να παραλείψετε εντελώς. Εάν η πιπίλα πέσει από το στόμα του μωρού σας, ενώ αυτός ή αυτή κοιμάται, μην το σκάσει πίσω μέσα
 • Φροντίστε να είναι καθαρό. Προτού να προσφέρετε στο μωρό σας πιπίλα, καθαρίστε καλά. Μέχρι το μωρό σας είναι 6 μηνών και του ή της ανοσοποιητικό σύστημα ωριμάζει, βράζουν συχνά πιπίλες ή την εκτέλεσή τους μέσα από το πλυντήριο πιάτων. Μετά την ηλικία των 6 μηνών, πλύνετε απλά ειρηνιστές με σαπούνι και νερό. Αντισταθείτε στον πειρασμό να "ξέπλυμα" την πιπίλα στο στόμα σου. Θα εξαπλωθεί μόνο περισσότερα μικρόβια στο μωρό σας.
 • Μην παλτό ζάχαρη. Μην τοποθετείτε το γλυκό ουσίες στην πιπίλα.
 • Φροντίστε να είναι ασφαλή. Αντικαταστήστε ειρηνιστές συχνά, χρησιμοποιήστε το κατάλληλο μέγεθος για την ηλικία του μωρού σας, και να παρακολουθήσουν για χαλαρά τμήματα ή σημάδια φθοράς. Επίσης, να είστε προσεκτικοί με πιπίλα κλιπ. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ένα string ή το λουράκι αρκετό καιρό για να πιάσουν γύρω από το λαιμό του μωρού σας.

Η κατώτατη γραμμή

Για να μειώσετε τον κίνδυνο του SIDS, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά να προσφέρει μια πιπίλα στο naptime ή τον ύπνο μέχρι την ηλικία 1. Ωστόσο, οι κίνδυνοι της χρήσης πιπίλας αρχίσουν να αντισταθμίζουν τα οφέλη, όπως το μωρό σας μεγαλώνει. Ενώ τα περισσότερα παιδιά σταματούν τη χρήση πιπίλας από μόνοι τους ηλικίας μεταξύ 2 και 4, άλλοι χρειάζονται βοήθεια σπάζοντας τη συνήθεια.

Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας, σκεφτείτε αυτές τις τεχνικές για να απογαλακτιστεί το παιδί σας από την πιπίλα:

 • Οι νεότεροι βρέφη. Swaddling, λικνίζοντας, τραγουδώντας, παίζοντας απαλή μουσική και το μασάζ βρέφος μπορεί να είναι αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις για τη χρήση πιπίλας.
 • Μεγαλύτερα βρέφη και νήπια. Δραστηριότητες, παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα της αγάπης, όπως μια κουβέρτα με σατέν μπορντούρα, μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας αποσπάσει την προσοχή του ή από την επιθυμία για την πιπίλα.
 • . Νήπια και τα μεγαλύτερα παιδιά Σκεφτείτε κατέχουν ειδική τελετή για να θάψουν ή να απορρίψει την πιπίλα - ή να επιτρέψετε στο παιδί σας για το εμπόριο του ή της πιπίλα για ένα ειδικό βιβλίο ή ένα παιχνίδι. Οδοντίατρο του παιδιού σας μπορεί επίσης να είναι σε θέση να βοηθήσετε το παιδί σας να σταματήσει να χρησιμοποιεί την πιπίλα εξηγώντας τις πιθανές επιπτώσεις της παρατεταμένης χρήσης πιπίλας για τα δόντια του.

Αν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια απογαλακτισμό του παιδιού σας από την πιπίλα, συμβουλευτείτε το γιατρό ή οδοντίατρο του παιδιού σας.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία