Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Ανάπτυξη ενός βρέφους: τη γέννηση έως 3 μήνες

Ανάπτυξη ενός βρέφους αρχίζει κατά τη γέννηση. Εξετάστε τα σημαντικότερα ορόσημα βρεφική ανάπτυξη από τη γέννηση έως 3 μήνες - και ξέρουν τι να κάνουν όταν κάτι δεν πάει καλά.

Πολλά θα συμβεί κατά τα τρία πρώτα του μωρού σας μηνών. Τα περισσότερα μωρά σε ορισμένες ορόσημα σε παρόμοιες ηλικίες, αλλά η ανάπτυξη ενός βρέφους δεν είναι μια ακριβής επιστήμη. Αναμείνετε το μωρό σας να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται σε δικό του ρυθμό. Όπως μπορείτε να γνωρίζετε το μωρό σας, σκεφτείτε αυτά τα γενικά ορόσημα ανάπτυξη ενός βρέφους.

Τι να περιμένετε

Στην αρχή, η φροντίδα για το μωρό σας μπορεί να αισθάνονται σαν ένα ατέλειωτο κύκλο της διατροφής, πάνες και καταπραϋντικό. Αλλά σύντομα, σημάδια ανάπτυξης και την ανάπτυξη του μωρού σας θα προκύψουν.

 • Κεφάλι κινητικές δεξιότητες. Νεογέννητου σας θα είναι ασταθή κατά την πρώτη. Αλλά μέσα στους πρώτους μήνες, τα περισσότερα μωρά μπορούν να αντιμετωπίσουν ευθεία, ενώ βρίσκεται στις πλάτες τους και σηκώστε τα κεφάλια τους, ενώ βρίσκεται σε κοιλιές τους. Παρά το γεγονός ότι τα νεογέννητα δεν είναι πιθανό να κυλήσει, το μωρό σας μπορεί σύντομα να μετατραπεί από τη μία πλευρά στην πλάτη. Το μωρό σας είναι το τέντωμα και κλοτσιές είναι πιθανό να πάρει πιο έντονη. Αν σας προσφέρουν ένα παιχνίδι, το μωρό σας μπορεί να αντιληφθεί και κρατήστε γερά για λίγες στιγμές.
 • Ακρόαση. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, το μωρό σας μπορεί να ανταποκριθεί σε δυνατούς θορύβους από αναβοσβήνει, τρομάζοντας, συνοφρύωμα ή αφύπνιση από τον ελαφρύ ύπνο. Ακόμη και καθημερινούς ήχους των νοικοκυριών - βήματα στο πάτωμα, τρεχούμενο νερό - μπορεί να προκαλέσουν λεπτές αντιδράσεις, όπως η αυξημένη κίνηση των άκρων ή να επιβραδυνθεί το πιπίλισμα ρυθμό. Αναμείνετε το μωρό σας να ανταποκριθεί με τον ήχο της φωνής σας.
 • Vision. Μωρό σας πιθανότατα θα επικεντρωθεί στο πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια τάισμα. Σύντομα το μωρό σας μπορεί να αρχίσει να εξετάζει πιο πολύπλοκα σχέδια, μαζί με τα μεγέθη διάφορα χρώματα και σχήματα. Μπορείτε να παρατηρήσετε το μωρό σας τις σπουδές του ή της χέρια και τα πόδια. Από την ηλικία των 3 μηνών, το μωρό σας μπορεί εύκολα να αποσπαστεί η προσοχή από μια ενδιαφέρουσα όραση ή ήχου.
 • Ανακοίνωση. Νεογέννητα είναι ευαίσθητα στον τρόπο που κρατάτε, ροκ και τις ζωοτροφές τους. Με την ηλικία 2 μηνών, το μωρό σας μπορεί να χαμογελάσει σκοπό, φυσαλίδες πλήγμα και COO όταν μιλάτε ή το απαλό παίζουν μαζί. Το μωρό σας μπορεί να μιμηθεί ακόμα και τις εκφράσεις του προσώπου σας. Σύντομα το μωρό σας μπορεί να φτάσει για σας όταν αυτός ή αυτή χρειάζεται προσοχή, την ασφάλεια ή την άνεση.

Βλέπε επίσης

Ανάπτυξη ενός βρέφους: τη γέννηση έως 3 μήνες

Προώθηση της ανάπτυξης του μωρού σας

Η σχέση σας με το παιδί σας είναι το θεμέλιο του ή την υγιή ανάπτυξη της. Εμπιστευθείτε την ικανότητά σας να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μωρού σας. Μπορείτε να:

 • Κρατήστε το μωρό σας. Απαλή χάδια και φιλιά διαγωνισμού μπορεί να βοηθήσει το νεογέννητό σας αισθάνονται ασφαλή και αγαπούσε. Κρατήστε και να κουνήσετε το μωρό σας. Αφήστε το άτομό του για να μελετήσει το πρόσωπό σας. Αφήστε το μωρό σας να κρατάτε μικρό δάχτυλο σας και να αγγίξει το πρόσωπό σας.
 • Μιλήστε ελεύθερα. Απλή συνομιλία θέτει τα θεμέλια για την ανάπτυξη της γλώσσας, ακόμη και πριν από το μωρό σας μπορεί να καταλάβει μια λέξη. Κάντε ερωτήσεις και να απαντήσετε σε coos και gurgles του μωρού σας. Περιγράψτε τι βλέπετε, ακούτε και να μυρίζει γύρω από το σπίτι, σε εξωτερικούς χώρους, και όταν είστε έξω και περίπου. Χρησιμοποιήστε απλές λέξεις που εφαρμόζονται στην καθημερινή ζωή του μωρού σας. Να θυμάστε ότι ο τόνος της φωνής σας επικοινωνεί τις ιδέες και τα συναισθήματα, καθώς και.
 • Θέσεις Αλλαγή. Κρατήστε το μωρό σας προς τα έξω. Με τη στενή εποπτεία, τοποθετήστε το μωρό σας του ή της κοιλιά για να παίξει. Κρατήστε ένα πολύχρωμο παιχνίδι ή να κάνει μια ενδιαφέρουσα θόρυβο για να ενθαρρύνουν το μωρό σας για να πάρει το κεφάλι του. Πολλά νεογέννητα πάρει ιδιότροπο ή απογοητευμένοι για tummies τους, γι 'αυτό κρατήστε αυτά τα μαθήματα κατά την πρώτη σύντομη - μόλις λίγα λεπτά κάθε φορά. Αν υπνηλία σύνολα, τοποθετήστε το μωρό σας για του ή την πλάτη της για να κοιμηθεί.
 • Ανταποκριθείτε γρήγορα σε δάκρυα. ​​Για τα περισσότερα νεογέννητα, ξεσπάσματα κλάματος αιχμής περίπου έξι εβδομάδες μετά τη γέννηση και στη συνέχεια θα μειωθεί σταδιακά. Είτε το μωρό σας χρειάζεται μια αλλαγή της πάνας, τη διατροφή συνεδρία ή απλά ζεστή επαφή, να απαντήσει γρήγορα. Την προσοχή σας θα βοηθήσει στην οικοδόμηση έναν ισχυρό δεσμό με το μωρό σας - και την εμπιστοσύνη που αυτός ή αυτή θα πρέπει να εγκατασταθούν χωρίς τη βοήθειά σας μια ημέρα.

Όταν κάτι δεν πάει καλά

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Ανταποκριθείτε γρήγορα σε δάκρυα.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Ανταποκριθείτε γρήγορα σε δάκρυα.

Το μωρό σας μπορεί να φτάσει κάποια αναπτυξιακά ορόσημα μπροστά από το χρονοδιάγραμμα και υστερούν λίγο σε άλλους. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν υπάρχει συνήθως κανένας λόγος ανησυχίας. Είναι μια καλή ιδέα να γνωρίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια, όμως. Συμβουλευτείτε το γιατρό του μωρού σας, αν έχετε απορίες σχετικά με την ανάπτυξη του μωρού σας, ή αν παρατηρήσετε κάποια κόκκινες σημαίες από την ηλικία των 3 μηνών:

 • Καμία βελτίωση στον έλεγχο της κεφαλής
 • Δεν επιχειρεί να άρει το κεφάλι όταν βρίσκεται όψη προς τα κάτω
 • Extreme floppiness
 • Η έλλειψη αντίδρασης σε ήχους ή οπτικές ενδείξεις, όπως δυνατούς θορύβους ή φωτεινά φώτα
 • Αδυναμία να επικεντρωθεί στα μάτια ενός φροντιστή
 • Κακή αύξηση του σωματικού βάρους

Να θυμάστε ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό - αλλά το ένστικτό σας είναι σημαντικό, πάρα πολύ. Όσο νωρίτερα εντοπίζεται ένα πρόβλημα, το προγενέστερο μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία