Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Θηλασμός διδύμων: κάνοντας τροφοδοτήσεις διαχειρίσιμο

Σχεδιάζετε να θηλάζουν περισσότερα από ένα μωρό; εδώ είναι η βοήθεια του θηλασμού δίδυμα ή άλλα πολλαπλάσια, από το να τοποθετούνται και τη διασφάλιση επαρκούς εφοδιασμού γάλακτος στο συνδυασμό θηλασμού και τον τύπο που θηλάζουν.

Αν έχετε αποφασίσει να θηλάσετε πολλαπλάσια σας, συγχαρητήρια! Ο θηλασμός θα προσφέρει πολλά οφέλη για εσάς και τα μωρά σας. Παρόλα αυτά, ο θηλασμός δίδυμα ή άλλα πολλαπλάσια μπορεί να είναι προκλητική. Κατανοήστε πώς να ξεκινήσετε και πού να στραφούν για την υποστήριξη.

Ποια είναι τα οφέλη του θηλασμού δίδυμα ή υψηλότερα πολλαπλάσια σειρά;

Το μητρικό γάλα περιέχει τη σωστή ισορροπία των θρεπτικών ουσιών για τα μωρά σας. Τα αντισώματα στο μητρικό γάλα θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα τα μωρά σας ». Το μητρικό γάλα έχει επίσης ειδικές παροχές για τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα, όπως και πολλά δίδυμα και υψηλότερα πολλαπλάσια σειρά. Το μητρικό γάλα είναι πιο εύπεπτες από ό, τι είναι εμπορικά παρασκευάσματα για βρέφη - ειδικά για τα πρόωρα μωρά που έχουν μικρότερα, λιγότερο ώριμες στομάχου και των εντέρων. Αν τα μωρά σας δεν είναι σε θέση να θηλάσει σε πρώτη φάση, μπορείτε να αντλήσετε το μητρικό γάλα πρέπει να δοθεί στα μωρά σας μέσω ενός σωλήνα σίτισης.

Πέρα από τα οφέλη για την υγεία για τα νεογνά σας, ο θηλασμός είναι πιθανόν το πιο βολικό και λιγότερο δαπανηρός τρόπος για να ταΐσουν τα μωρά σας - και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος μετά τον τοκετό. Θηλασμός δίδυμα ή άλλα πολλαπλάσια εξασφαλίζει επίσης συχνή αλληλεπίδραση ανάμεσα σε εσάς και κάθε από τα μωρά σας.

Θα πρέπει να θηλάζουν τα μωρά μου, την ίδια στιγμή;

Όταν ξεκινήσετε το θηλασμό διδύμων σας ή υψηλότερα πολλαπλάσια σειρά, τροφοδοτούν κάθε παιδί ξεχωριστά. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε πόσο καλά κάθε μωρό προσκολλάται στο στήθος σας και να αντιμετωπίσετε πιθανά προβλήματα. Εξετάστε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός 24-ωρη γράφημα για να καταγράψει πόσο καιρό και πόσο συχνά κάθε μωρό θηλάζει, καθώς και ο αριθμός της υγρής και λερωμένες πάνες για κάθε μωρό. Εάν ταΐζετε τα μωρά σας άντληση του μητρικού γάλακτος, μπορείτε επίσης να εγγράψετε πόσο παίρνουν σε κάθε γεύμα.

Μόλις καθοριστεί ο θηλασμός με κάθε μωρό, πώς θα θηλάσετε είναι στο χέρι σας και τα μωρά σας. Μερικές μητέρες βρίσκουν ότι ο θηλασμός δύο μωρά ταυτόχρονα λειτουργεί καλά και εξοικονομεί χρόνο. Άλλοι προτιμούν να θηλάσετε το κάθε μωρό ξεχωριστά. Ομοίως, μερικά μωρά μπορεί να δείχνουν την προτίμησή τους για την ατομική τάισμα. Δοκιμάστε διαφορετικές προσεγγίσεις ή συνδυασμός - όπως θηλασμού ένα μωρό σε μια στιγμή το βράδυ και τα δύο την ίδια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας - για να δούμε τι θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα για σας και τα μωρά σας.

Ποιες θέσεις μπορώ να χρησιμοποιήσω για να θηλάζουν τα μωρά μου, την ίδια στιγμή;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να θηλάζουν δύο μωρά ταυτόχρονα. Τι είναι πιο σημαντικό είναι η επιλογή μια θέση που αισθάνεται άνετα σε σας και τα μωρά σας.

Για παράδειγμα:

  • Κάντε διπλό συμπλέκτη ή διπλής ποδόσφαιρο αναμονή. Σε αυτή τη θέση, θα κατέχει κάθε μωρό σε ένα συμπλέκτη ή αναμονή ποδοσφαίρου. Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι σε κάθε πλευρά του σώματός σας. Ίσως επίσης να θέλετε να βάλετε άλλο ένα μαξιλάρι στην αγκαλιά σας. Τοποθετήστε κάθε μωρό σε ένα μαξιλάρι δίπλα από το σώμα σας - σχεδόν κάτω από το χέρι σας - έτσι ώστε τα πόδια των μωρών σημείο προς το πίσω μέρος της καρέκλας σας. Βεβαιωθείτε ότι κάθε μωρό βρίσκεται στην πλάτη του με το κεφάλι του στο επίπεδο της θηλής σας. Τοποθετήστε την παλάμη του ενός χεριού στη βάση του κεφαλιού του κάθε μωρού για την παροχή στήριξης. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε και τα δύο μωρά - κεφάλι με κεφάλι - για μαξιλάρια ακριβώς μπροστά σας. Να είστε βέβαιος να κρατήσει το σώμα τα μωρά σας », γύρισε προς το μέρος σας, και όχι προς τα πάνω. Χρησιμοποιήστε τις παλάμες των χεριών σας για να παρέχει υποστήριξη για το κεφάλι κάθε μωρού.
  • Cradle-συμπλέκτη συνδυασμό Σε αυτή τη θέση, θα κρατήσει ένα μωρό στο λίκνο θέση -. Με το κεφάλι του από το αντιβράχιο σας και να του ή της ολόκληρο το σώμα που αντιμετωπίζει η δική σας - και το άλλο μωρό στη θέση του συμπλέκτη. Αν ένα από τα μωρά σας έχει έναν ευκολότερο χρόνο γαντζώνεται στο στήθος σας ή τη διαμονή ασφαλισμένες, τοποθετήστε το άτομό του στο λίκνο θέση.
  • Double-cradle κατέχουν. Για να χρησιμοποιήσετε το διπλό σωληνωτό θέση, θα βάλει τα δύο μωρά σας στο λίκνο θέση μπροστά σας. Τοποθετήστε τα μωρά σας, έτσι ώστε τα πόδια τους επικαλύπτονται και να κάνουν ένα Χ στην αγκαλιά σας.

Κατά την πρώτη, ίσως να θέλετε ή χρειάζεστε βοήθεια τοποθετώντας τα μωρά σας. Ζητήστε από κάποιον να σας βοηθήσει να βρίσκεται μέχρι να το συνηθίσετε ταυτόχρονη τάισμα.

Βλέπε επίσης

Θηλασμός διδύμων: κάνοντας τροφοδοτήσεις διαχειρίσιμο

Θα έχω αρκετό γάλα;

Οι περισσότερες γυναίκες είναι σε θέση να παράγει αρκετό γάλα για να ταΐσει τα δίδυμα. Πολλές γυναίκες είναι επίσης σε θέση να θηλάζουν ή να αντλήσει αρκετό γάλα για να ταΐσει υψηλότερα πολλαπλάσια σειρά. Για να εξασφαλιστεί μια σταθερή προμήθεια γάλακτος, σκεφτείτε αυτές τις συμβουλές:

  • Ξεκινήστε αμέσως μετά τη γέννηση. Θηλασμός νεογνά σας αμέσως μετά τη γέννηση και τουλάχιστον οκτώ έως 12 φορές κάθε 24 ώρες θα σας βοηθήσει να καθορίσει την παροχή του γάλακτος. Όσο πιο συχνά θηλάζετε, τόσο περισσότερο γάλα θα παράγετε.
  • Αντλίας. Εάν τα μωρά σας γεννηθεί πρόωρα και δεν είναι σε θέση να θηλάσουν αμέσως, να αρχίσει την άντληση λίγο μετά τον τοκετό για να καθορίσει την παροχή του γάλακτος. Ρωτήστε έναν σύμβουλο θηλασμού για την ενοικίαση ενός νοσοκομειακού τύπου θήλαστρο που σας επιτρέπει να αντλείτε και τα δύο στήθη ταυτόχρονα. Δίκλινο του μαστού αντλίες συμβάλει στην τόνωση της παραγωγής γάλακτος κατά την κοπή άντληση χρόνο στο μισό. Αφού ο θηλασμός είναι καλά εδραιωμένη, άντληση επιτρέπει επίσης το νοσηλευτικό προσωπικό για να βοηθήσει με το τάισμα, το οποίο μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τις μητέρες των υψηλότερα πολλαπλάσια σειρά.
  • Αναπληρωματικό στήθη. Εναλλασσόμενο τα στήθη που χρησιμοποιείτε για να τροφοδοτήσει κάθε ένα από τα μωρά σας θα βοηθήσει να διατηρήσει την παραγωγή γάλακτος σας, δεδομένου ότι κάθε ένα από τα μωρά σας θα μπορούσε να έχει ένα διαφορετικό στυλ της σίτισης. Εναλλαγή στήθη θα δώσει επίσης τα μωρά σας διαφορετικές απόψεις, η οποία διεγείρει τα μάτια τους. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αντιστοιχούμε κάθε μωρό σε ένα στήθος για μια μέρα και στη συνέχεια μετάβαση την επόμενη ημέρα ή δίνοντας σε κάθε παιδί ένα διαφορετικό στήθος σε κάθε γεύμα.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Κάντε διπλό συμπλέκτη ή διπλής ποδόσφαιρο αναμονή.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Κάντε διπλό συμπλέκτη ή διπλής ποδόσφαιρο αναμονή.

Θυμηθείτε να φέρει πάντα τα μωρά σας στο στήθος σας - και όχι το σκύψιμο ή κλίνει προς τα εμπρός για να φέρει το στήθος σας για τα μωρά σας.

Μπορώ να συνδυάσω το θηλασμό και τον τύπο που θηλάζουν;

Αποκλειστική θηλασμός είναι ιδανική. Ωστόσο, μερικές μητέρες επιλέγουν να συνδυάσουν το θηλασμό και τον τύπο που θηλάζουν. Για παράδειγμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα ή περισσότερα θηλασμό συνεδρίες με έναν τύπο που θηλάζουν. Εργασία με το γιατρό σας, ο γιατρός του μωρού σας και έναν σύμβουλο θηλασμού για να καθορίσει τι είναι καλύτερο για εσάς και τα μωρά σας. Αν δώσετε τα μωρά τύπο σας, να έχετε κατά νου ότι η παραγωγή γάλακτος σας μπορεί να αρχίσει να μειώνεται, αν θηλάζετε ή αντλία λιγότερο από οκτώ έως 10 φορές μέσα σε 24 ώρες.

Τι άλλο πρέπει να ξέρετε για το θηλασμό δίδυμα ή υψηλότερα πολλαπλάσια σειρά;

Να πάρει τον αέρα του θηλασμού δίδυμα ή άλλα πολλαπλάσια μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά μην αποθαρρύνεστε. Αν είστε αγωνίζονται, να συναντηθεί με έναν σύμβουλο θηλασμού που έχει εμπειρία με πολλαπλάσια. Ρωτήστε το γιατρό του μωρού σας για βοήθεια. Συζητήστε με άλλες γυναίκες που με επιτυχία θηλάζει πολλαπλάσια. Ρωτήστε τους αγαπημένους για βοήθεια με τις δουλειές του σπιτιού και τη φροντίδα των ηλικιωμένων αδέλφια - ή να εξετάσει την πρόσληψη βοήθεια των νοικοκυριών - έτσι ώστε να μπορείτε να επικεντρωθεί στην διατροφή και τη φροντίδα για τα μωρά σας.

Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας και τα μωρά σας όπως εσείς αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις και τα οφέλη του θηλασμού δύο ή περισσότερα νεογνά. Πάνω απ 'όλα, μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία