Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Νέα μπαμπά: συμβουλές για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το άγχος

Να γίνει ένας νέος μπαμπάς μπορεί να φέρει χαρά - και το άγχος. Μάθετε πώς να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της πατρότητας και να αναπτύξουν μια ικανοποιητική σχέση με το νεογέννητο σας.

Να γίνει ένας πατέρας μπορεί να είναι μια συναρπαστική και συναρπαστική εμπειρία. Ως νέος μπαμπάς, όμως, μπορείτε να πάρετε πολλά βήματα για να προετοιμαστούν για τα συναισθήματα και τις προκλήσεις της πατρότητας και να συνδεθούν με πρόσφατα επεκτάθηκε οικογένειά σας. Κατανοήστε πώς να κάνει τη μετάβασή σας στο πατρότητα λιγότερο αγχωτική και πιο ικανοποιητικές.

Αναγνωρίστε τις πηγές του άγχους

Κανείς δεν είπε τη φροντίδα ενός νεογέννητου θα είναι εύκολο. Ως νέος μπαμπάς, μπορεί να ανησυχείτε για:

 • Περιορισμένη άδεια πατρότητας. Εάν δεν είστε σε θέση να πάρουν το χρόνο μακριά όταν το μωρό γεννιέται, μπορεί να είναι δύσκολο να συμβαδίσει κανονικό πρόγραμμα εργασίας σας και να βρείτε χρόνο για να περάσετε με το νεογέννητο σας.
 • Νέες ευθύνες. Νεογνά απαιτούν συνεχή φροντίδα και προσοχή. Στην κορυφή του τάισμα, αλλαγές πάνας και ξεσπάσματα κλάματος, οι γονείς πρέπει να βρουν χρόνο για να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού και άλλες καθημερινές δραστηριότητες. Αυτό μπορεί να είναι αγχωτική για τους νέους γονείς που έχουν συνηθίσει σε ένα πιο ανέμελο και ανεξάρτητο τρόπο ζωής.
 • Διαταραγμένο ύπνο. Νεογνά αμφισβητήσει την ικανότητα των γονιών τους για να πάρει τον ύπνο μιας καλής νύχτας. Η στέρηση ύπνου μπορεί να πάρει γρήγορα τα διόδια για νέες μαμάδες και μπαμπάδες.
 • Οικονομικό στέλεχος. Το κόστος της παράδοσης του μωρού σας, την υγειονομική περίθαλψη, πάνες, είδη ένδυσης και άλλες προμήθειες μπορούν να προσθέσουν επάνω γρήγορα. Η οικονομική πίεση θα μπορούσε να είναι χειρότερα αν μετακομίσετε σε ένα μεγαλύτερο σπίτι ή να πληρώσει κάποιος για να αναλάβει τη φροντίδα του μωρού, ενώ εργάζεστε - ή εσείς ή ο σύντροφός σας παίρνει άδεια άνευ αποδοχών ή να τερματίζεται το έργο για να αναλάβει τη φροντίδα του μωρού.
 • Λιγότερο χρόνο με το σύντροφό σας. Έχοντας ένα μωρό σημαίνει να μοιράζεσαι την προσοχή του συντρόφου σας με τρίτους. Είναι κοινό για ένα νέο μπαμπά να αισθάνονται ότι είναι αποκλεισμένες.
 • Η απώλεια της σεξουαλικής δραστηριότητας. Ανάκαμψη από τον τοκετό, σωματική εξάντληση και το άγχος μπορεί να πάρει έναν φόρο για τη σεξουαλική ζωή σας, η οποία θα μπορούσε στέλεχος σχέση σας.
 • . Κατάθλιψη Η έρευνα δείχνει ότι ορισμένοι πατέρες - όπως οι μητέρες - η κατάθλιψη εμπειρία λίγο μετά τη γέννηση ενός παιδιού.

Βλέπε επίσης

Νέα μπαμπά: συμβουλές για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το άγχος

Αναλάβετε δράση πριν γεννηθεί το μωρό σας

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Περιορισμένη άδεια πατρότητας.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Περιορισμένη άδεια πατρότητας.

Εάν ο σύντροφός σας είναι ακόμα έγκυος, διευκολύνει το άγχος από ενεργά την προετοιμασία για την πατρότητα. Ως νέος μπαμπάς, μπορείτε να:

 • Δηλώστε συμμετοχή. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι άνδρες δεν αντιμετωπίζουν τις ίδιες καθημερινές υπενθυμίσεις ότι είναι έτοιμοι να γίνουν γονείς όπως και οι γυναίκες. Τοποθετώντας το χέρι σας στην κοιλιά του συντρόφου σας να αισθανθεί την κλωτσιά του μωρού, που φοιτούν προγεννητική επισκέψεις και μιλάει για την εγκυμοσύνη με τους άλλους μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνονται ότι συμμετέχουν.
 • Παρακολουθείστε προγεννητική τάξεις. Προγεννητική μαθήματα μπορούν να βοηθήσουν εσάς και το σύντροφό σας να μάθετε τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια του τοκετού, καθώς και να μάθουν πώς να ασχοληθούν με ένα νεογέννητο.
 • Συμβουλευτείτε έναν οικονομικό πρόγραμμα. Μιλώντας σε ένα οικονομικό πρόγραμμα μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσει τρόπους για να χειριστεί το κόστος της κατοχής ενός μωρού.
 • Κατασκευάστηκε ένα δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο συνεργάτης σας θα μπορούσε να πάρει την υποστήριξη από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, τους αγαπημένους και τους φίλους. Είναι σημαντικό για τους άνδρες να έχουν ένα δίκτυο υποστήριξης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πάρα πολύ - ειδικά αν η εγκυμοσύνη ήταν απρογραμμάτιστη ή έχετε ακούσει αρνητικές ιστορίες για την ανατροφή των παιδιών. Αναζητούν τους φίλους και αγαπημένα πρόσωπα που μπορούν να σας δώσουν συμβουλές και ενθάρρυνση, όπως σας προετοιμάσει για να γίνει πατέρας.
 • Συζητήστε με το σύντροφό σας να μιλούν για το πώς καθημερινή ζωή και τη σχέση σας μπορεί να αλλάξει -. Για το καλύτερο και για το χειρότερο - όταν το μωρό γεννιέται.
 • Εξετάστε τι είδους πατέρας που θέλετε να είναι. Πάρτε το χρόνο να σκεφτεί για τον πατέρα σου. Σκεφτείτε τι πτυχές αυτής της σχέσης ίσως να θέλουν να μιμηθούν με το παιδί σας και τι μπορείτε να κάνετε διαφορετικά.

Μείνετε συμμετέχουν μετά το μωρό σας γεννιέται

Μόλις γεννηθεί το μωρό σας, θα αναζητήσει τρόπους για να συνδεθεί με πρόσφατα επεκτάθηκε οικογένειά σας. Ως νέος μπαμπάς, μπορείτε να:

 • Δωμάτιο με την οικογένειά σας στο νοσοκομείο. Εάν το νοσοκομείο επιτρέπει, μείνετε με το σύντροφό σας και το νεογέννητο μέχρι ήρθε η ώρα να πάρετε το μωρό στο σπίτι.
 • Αναλάβετε εκ περιτροπής τη φροντίδα για το μωρό. Πάρτε στροφές διατροφή και την αλλαγή του μωρού. Εάν ο σύντροφός σας είναι ο θηλασμός, η προσφορά να ταΐσετε με άντληση του μητρικού γάλακτος - ή ρέψιμο το μωρό και να το άτομό του για ύπνο μετά το θηλασμό συνεδρίες.
 • Παίξτε με το μωρό. Οι γυναίκες τείνουν να παρέχουν χαμηλών τόνων, καταπραϋντικό διέγερση για τα μωρά τους, και οι άνδρες συμμετέχουν συχνά τα μωρά τους σε πιο θορυβώδεις, πιο έντονες δραστηριότητες. Και οι δύο μορφές του παιχνιδιού είναι σημαντικές, και να δει το νεογέννητο χαμόγελό σας μπορεί να είναι η δική του αμοιβή.
 • Να είστε τρυφεροί με το σύντροφό σας. Οικειότητα δεν περιορίζεται μόνο στο σεξ. Αγκαλιές, φιλιά, τρίβει τους ώμους και τα άλλα είδη της σωματικής επαφής μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε συνδεδεμένοι ενώ ο συνεργάτης σας ανακάμψει από τον τοκετό και οι δύο από σας προσαρμοστούν στη νέα ρουτίνα. Είναι επίσης σημαντικό να συνεχίσουμε να μιλάμε με το σύντροφό σας για τις αλλαγές που αντιμετωπίζετε και τι μπορείτε να κάνετε για να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλο, όπως το μωρό σας μεγαλώνει.
 • Ζητήστε βοήθεια. Εάν έχετε πρόβλημα που ασχολούνται με τις αλλαγές στη σχέση σας ή νομίζετε ότι μπορεί να είναι καταθλιπτικοί, να μιλήσετε με έναν σύμβουλο ή άλλες ψυχικές παροχής υγείας. Ανεπεξέργαστα κατάθλιψη επηρεάζει όλη την οικογένεια.

Να γίνει ένας νέος μπαμπάς είναι μια ζωή-μεταβαλλόμενη εμπειρία. Με την αναγνώριση και τον προγραμματισμό για τις μελλοντικές προκλήσεις, μπορείτε να ηρεμήσετε από το άγχος σας και να περάσετε περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας νέα οικογένεια σας.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία