Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Σίτιση νεογέννητο σας: Συμβουλές για τους νέους γονείς

Πρόγραμμα σίτισης του νεογέννητου μπορεί να είναι απρόβλεπτη. Εδώ είναι τι, πότε και πώς να ταΐσετε το μωρό σας.

Σίτιση ενός νεογέννητου είναι μια όλο το εικοσιτετράωρο δέσμευση. Είναι επίσης μια ευκαιρία να αρχίσουν να σχηματίζουν ένα δεσμό με το νεότερο μέλος της οικογένειάς σας. Εξετάστε επτά συμβουλές για τη διατροφή ένα νεογέννητο.

1. Stick με το μητρικό γάλα ή φόρμουλα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για μωρά. Εάν ο θηλασμός δεν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε τα παρασκευάσματα για βρέφη. Υγιή νεογνά δεν χρειάζονται νερό, χυμό ή άλλα υγρά.

2. Feed νεογέννητό σας σε πρώτη ζήτηση

Τα περισσότερα νεογέννητα χρειάζονται οκτώ έως 12 τροφοδοτήσεις την ημέρα - περίπου μία διατροφή κάθε δύο με τρεις ώρες.

Ψάξτε για τα πρώτα σημάδια της πείνας, όπως ανάδευση και το τέντωμα, το πιπίλισμα κινήσεις και τις κινήσεις των χειλιών. Κλάμα και το κλάμα είναι αργότερα συνθήματα. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να αρχίσετε κάθε τάισμα, τόσο λιγότερο πιθανό θα πρέπει να ηρεμήσει ένα ξέφρενο μωρό. Όταν το μωρό σας σταματήσει το πιπίλισμα, κλείνει το στόμα του, ή γυρίζει μακριά από τη θηλή ή το μπουκάλι, αυτός ή αυτή θα μπορούσε να είναι πλήρης - ή απλά ένα διάλειμμα. Δοκιμάστε ερυγές μωρό σας ή να περιμένει ένα λεπτό πριν να προσφέρει το στήθος σας ή το μπουκάλι και πάλι.

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, αυτός ή αυτή θα λάβει περισσότερο γάλα σε λιγότερο χρόνο σε κάθε γεύμα.

3. Εξετάστε συμπληρώματα βιταμίνης D

Ρωτήστε το γιατρό του μωρού σας για συμπληρώματα βιταμίνης D για το μωρό, ειδικά αν είστε θηλάζετε. Το μητρικό γάλα μπορεί να μην παρέχει αρκετή βιταμίνη D, η οποία βοηθά το μωρό σας να απορροφήσει το ασβέστιο και το φώσφορο - θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για γερά κόκαλα.

Βλέπε επίσης

Σίτιση νεογέννητο σας: Συμβουλές για τους νέους γονείς

4. Αναμένονται διακυμάνσεις στις διατροφικές συνήθειες νεογέννητο σας

Νεογέννητο σας δεν θα φάει αναγκαστικά το ίδιο ποσό κάθε μέρα. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης εκτοξεύσεις - συχνά σε δύο έως τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση και πάλι σε έξι εβδομάδες μετά τη γέννηση - το νεογέννητο παιδί σας μπορεί να διαρκέσει περισσότερο σε κάθε γεύμα ή θέλουν να τρέφονται πιο συχνά. Απάντηση σε πρώιμα σημάδια της πείνας, αντί να διατηρεί ένα αυστηρό μάτι για το ρολόι.

5. Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας - και το νεογέννητο σας

Μπορεί να ανησυχείτε ότι το νεογέννητο παιδί σας δεν τρώει αρκετά, αλλά τα μωρά συνήθως ξέρουν ακριβώς πόσο πολύ έχουν ανάγκη. Μην εστιάζετε στο πόσο πολύ, πόσο συχνά ή πόσο τακτικά το νεογέννητο παιδί σας τρώει. Αντ 'αυτού, ψάξτε για:

  • Σταθερή αύξηση του σωματικού βάρους
  • Ικανοποίηση μεταξύ τάισμα
  • Με την πέμπτη ημέρα μετά τη γέννησή τους, τουλάχιστον έξι υγρή πάνες και τρεις ή περισσότερες κενώσεις την ημέρα

Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας εάν το νεογέννητο παιδί σας δεν παίρνει βάρος, βρέχει λιγότερες από έξι πάνες την ημέρα ή δείχνει μικρό ενδιαφέρον για τάισμα.

6. Εξετάστε κάθε τάισμα ένα χρόνο για να συνδέσει με το νεογέννητο σας

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Σίτιση νεογέννητο σας: Συμβουλές για τους νέους γονείς.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Σίτιση νεογέννητο σας: Συμβουλές για τους νέους γονείς.

Κρατήστε το νεογέννητο κοντά σας κατά τη διάρκεια κάθε τάισμα. Κοιτάξτε το άτομό του στο μάτι. Μιλήστε με μια απαλή φωνή. Χρησιμοποιήστε κάθε διατροφή ως μια ευκαιρία για την οικοδόμηση του νεογέννητου σας την αίσθηση της ασφάλειας, την εμπιστοσύνη και την άνεση.

7. Να γνωρίζετε πότε να ζητήσετε βοήθεια

Αν έχετε πρόβλημα θηλασμού, να ζητήσει από ένα σύμβουλο θηλασμού ή το γιατρό του μωρού σας για βοήθεια - ιδίως αν κάθε τάισμα είναι επώδυνη ή το μωρό σας δεν παίρνει βάρος. Αν δεν έχετε δουλέψει με έναν σύμβουλο θηλασμού, ρωτήστε το γιατρό του μωρού σας για την παραπομπή ή επικοινωνήστε με το τμήμα μαιευτικής σε ένα τοπικό νοσοκομείο.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία