Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Θηλασμός και άντληση: 7 συμβουλές για την επιτυχία

Ο θηλασμός είναι μια δέσμευση - και τις προσπάθειές σας αξίζουν τον κόπο. Αν είστε άντληση, ακολουθήστε τις απλές συμβουλές για τη διατήρηση της προσφοράς γάλα σας, από την άντληση συχνά για να πίνετε άφθονα υγρά.

Ο θηλασμός βασίζεται στην προσφορά και τη ζήτηση. Τα περισσότερα μπορείτε να θηλάσετε το μωρό σας - ή να αντλεί ενώ είστε μακριά από το μωρό σας - το περισσότερο γάλα το στήθος σας θα παράγει. Εξετάστε επτά συμβουλές για την άντληση επιτυχία.

1. Χαλαρώστε

Το στρες μπορεί να εμποδίσει τη φυσική ικανότητα του σώματός σας να απελευθερώσει το μητρικό γάλα. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να αντλήσει. Θα μπορούσε να βοηθήσει να κάνετε μασάζ το στήθος σας ή να χρησιμοποιήσετε ζεστές κομπρέσες. Μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε για το μωρό σας, να δούμε μια φωτογραφία του μωρού σας ή να ακούσετε χαλαρωτική μουσική.

2. Αντλία συχνά

Τα περισσότερα μπορείτε να αντλεί, το περισσότερο γάλα θα παράγει - ειδικά αν είστε με τη χρήση υψηλής ποιότητας αντλία. Αν εργάζεστε με πλήρη απασχόληση, προσπαθήστε να αντλία για 15 λεπτά κάθε λίγες ώρες κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Εάν μπορείτε, να αντλήσετε και τα δύο στήθη ταυτόχρονα. Μια διπλή αντλία του μαστού βοηθά στην τόνωση της παραγωγής γάλακτος, μειώνοντας παράλληλα το χρόνο της άντλησης κατά το ήμισυ.

3. Όταν είστε με το μωρό σας, θηλάζουν για τη ζήτηση

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Θηλασμός και άντληση: 7 συμβουλές για την επιτυχία.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Θηλασμός και άντληση: 7 συμβουλές για την επιτυχία.

Τα περισσότερα μπορείτε να θηλάζετε το μωρό σας όταν είστε μαζί, η μεγαλύτερη προσφορά σας θα είναι όταν φουσκώνετε. Ανάλογα με το πρόγραμμά σας, δοκιμάστε πιο συχνή βράδυ, νωρίς το πρωί ή το τάισμα το Σαββατοκύριακο. Εάν έχετε ένα προβλέψιμο χρονοδιάγραμμα, μπορείτε να ζητήσετε τους φροντιστές του μωρού σας για να αποφύγετε τη σίτιση του μωρού σας κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας της φροντίδας - έτσι ώστε να μπορείτε να θηλάσετε το μωρό σας αμέσως μόλις φτάσετε.

Βλέπε επίσης

Θηλασμός και άντληση: 7 συμβουλές για την επιτυχία

4. Αποφύγετε ή περιορίστε τροφοδοτήσεις τύπου

Τροφοδοτήσεις Formula θα μειώσει τη ζήτηση του μωρού σας για το μητρικό γάλα, το οποίο θα μειώσει την παραγωγή γάλακτος σας. Για να διατηρηθεί η προσφορά γάλακτος σας, είναι σημαντικό να αντλήσει ανά πάσα στιγμή το μωρό σας έχει μια διατροφή του τύπου ή μητρικό γάλα. Θυμηθείτε, το περισσότερο θηλάζετε το μωρό ή η αντλία σας, ενώ είστε χώρια, το περισσότερο γάλα θα παράγετε. Μπορείτε να αντλήσει επίσης επιπλέον γάλα - είτε μετά από ή μεταξύ θηλασμό συνεδρίες - και να παγώσει για μελλοντική χρήση.

5. Πίνετε άφθονα υγρά

Νερό, χυμοί και το γάλα μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε ενυδατωμένοι. Περιορίστε σόδα, καφέ και άλλα ποτά που περιέχουν καφεΐνη, όμως. Πάρα πολύ καφεΐνη μπορεί να οδηγήσει σε ευερεθιστότητα ή να παρεμβαίνει με τον ύπνο του μωρού σας. Αν επιλέξετε να έχετε ένα περιστασιακό αλκοολούχο ποτό, την αποφυγή του θηλασμού για δύο ώρες αργότερα.

6. Μην καπνίζετε

Το κάπνισμα μπορεί να μειώσει την παροχή του γάλακτος, καθώς και να αλλάξει τη γεύση του γάλακτος σας και να παρεμβαίνει με τον ύπνο του μωρού σας. Το παθητικό κάπνισμα είναι επίσης μια ανησυχία. Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS), καθώς και το παιδικό άσθμα, βρογχίτιδα, πνευμονία και λοιμώξεις του μέσου ωτός (μέση ωτίτιδα). Εάν καπνίζετε, ρωτήστε το γιατρό σας για εναλλακτικές λύσεις για να σας βοηθήσει να σταματήσουν το κάπνισμα. Εν τω μεταξύ, το κάπνισμα αποφεύγεται ακριβώς πριν ή κατά τη διάρκεια μιας σίτισης.

7. Πάρτε την καλή φροντίδα του εαυτού σας

Φάτε μια υγιεινή διατροφή, συμπεριλαμβανομένης πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Περιλάβετε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα. Κοιμηθείτε όταν το μωρό κοιμάται - και να μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε. Επίσης, σκεφτείτε τη γέννηση επιλογές σας έλεγχο. Θηλασμός μόνη της δεν είναι μια αξιόπιστη μορφή ελέγχου των γεννήσεων, και τα αντισυλληπτικά χάπια που περιέχουν οιστρογόνα μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή γάλακτος. Ενώ είστε θηλάζετε, ίσως να θέλετε να χρησιμοποιούν προφυλακτικά ή άλλες μορφές ελέγχου των γεννήσεων.

Ο θηλασμός είναι μια δέσμευση, και τις προσπάθειές σας για να διατηρήσει την προσφορά γάλακτος σας είναι αξιέπαινη. Αν έχετε πρόβλημα διατηρώντας την προσφορά γάλακτος σας ή σας απασχολεί ότι δεν είστε παράγουν αρκετό γάλα, ρωτήστε το γιατρό σας ή το σύμβουλο θηλασμού για άλλες προτάσεις.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία