Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Θηλασμός Συμβουλές: τι νέες μητέρες πρέπει να ξέρουν

Ο θηλασμός μπορεί να είναι προκλητική. Εξετάστε το θηλασμό συμβουλές για τις νέες μητέρες, να ζητούν βοήθεια αμέσως να αφήσει το μωρό καθορίζει το ρυθμό.

Ξέρετε τα οφέλη του θηλασμού. Το μητρικό γάλα περιέχει τη σωστή ισορροπία των θρεπτικών ουσιών για το μωρό σας. Το μητρικό γάλα είναι πιο εύπεπτες από ό, τι είναι εμπορικό τύπο, και τα αντισώματα στο μητρικό γάλα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας. Ο θηλασμός θα μπορούσε ακόμη και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος μετά τη γέννηση του μωρού. Παρόλα αυτά, ο θηλασμός μπορεί να είναι προκλητική. Χρησιμοποιήστε αυτές τις θηλασμός συμβουλές για να κατεβείτε σε ένα καλό ξεκίνημα.

Ζητήστε βοήθεια αμέσως

Διαβάζοντας για το θηλασμό είναι ένα πράγμα. Να κάνει αυτό με δική σας είναι κάτι άλλο. Την πρώτη φορά που θηλάζετε το μωρό σας - κατά προτίμηση μέσα στην πρώτη ώρα μετά τον τοκετό - να ζητήσει βοήθεια. Οι νοσοκόμες μητρότητας και σύμβουλος θηλασμού στο νοσοκομείο μπορεί να προσφέρει ο θηλασμός συμβουλές, ξεκινώντας με το πώς να τοποθετήσετε το μωρό και να βεβαιωθείτε ότι αυτός ή αυτή είναι γαντζώνεται σωστά. Ο γιατρός σας ή ο γιατρός του μωρού σας μπορεί να προσφέρει ο θηλασμός συμβουλές, πάρα πολύ.

Έναρξη με να πάρει άνετα. Υποστηρίξτε τον εαυτό σας με μαξιλάρια, αν χρειάζεται. Στη συνέχεια, λίκνο του μωρού σας κοντά στο στήθος σας - και όχι το σκύψιμο ή μαθησιακές προς τα εμπρός για να φέρει το στήθος σας στο μωρό σας. Υποστηρίξτε το κεφάλι του μωρού με το ένα χέρι και να υποστηρίξει το στήθος σας με το άλλο χέρι. Γαργαλάω κάτω χείλος του μωρού σας με τη θηλή σας. Ενθαρρύνετε το στόμα του μωρού σας για να ανοίξει διάπλατα, και αυτός ή αυτή θα λάβει μέρος στην πιο σκούρα περιοχή γύρω από τη θηλή (θηλαία άλω). Θηλή σας θα είναι πολύ πίσω στο στόμα του μωρού, και η γλώσσα του μωρού θα είναι κοίλο κάτω από το στήθος σας. Δείτε και ακούστε ένα ρυθμικό πιπίλισμα και την κατάποση μοτίβο.

Εάν χρειαστεί να αφαιρέσετε το μωρό από το στήθος σας, αφήστε πρώτα την αναρρόφηση εισάγοντας το δάχτυλό σας στη γωνία του στόματος του μωρού σας.

Αφήστε το μωρό σας να ρυθμίσετε το ρυθμό

Για τις πρώτες λίγες εβδομάδες, τα περισσότερα νεογέννητα θηλάζουν κάθε δύο με τρεις ώρες όλο το εικοσιτετράωρο. Προσέξτε για τα πρώτα σημάδια της πείνας, όπως ανάδευση, ανησυχία, το πιπίλισμα κινήσεις και τις κινήσεις των χειλιών.

Ας νοσοκόμα το μωρό σας από την πρώτη του μαστού σε βάθος, μέχρι το στήθος σας απαλή - συνήθως περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, δοκιμάστε ερυγές το μωρό. Μετά από αυτό, προσφέρει το δεύτερο μαστό. Αν ακόμα το μωρό σας πεινασμένος, αυτός ή αυτή θα προσδεθούμε. Αν όχι, ξεκινήστε απλά την επόμενη θηλασμού συνεδρία με τον δεύτερο του μαστού. Εάν το μωρό σας θηλάζει με συνέπεια μόνο σε ένα στήθος σε μια διατροφή κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων, αντλεί το άλλο στήθος για να ανακουφίσει την πίεση και να προστατεύσει την παροχή του γάλακτος.

Κρατήστε μακριά σε μια πιπίλα

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Πίνετε άφθονα υγρά.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Πίνετε άφθονα υγρά.

Μερικά μωρά είναι πιο ευτυχισμένη όταν είναι το πιπίλισμα σε κάτι. Εισάγετε Πιπίλες - αλλά υπάρχει μια προειδοποίηση. Δίνοντας το μωρό σας πιπίλα πάρα πολύ σύντομα μπορεί να παρεμβαίνει με το θηλασμό, δεδομένου ότι το πιπίλισμα ένα στήθος διαφέρει από το πιπίλισμα μιας πιπίλας. Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά να περιμένει να εισαγάγει μια πιπίλα μέχρι θηλασμός είναι καλά εδραιωμένη, συνήθως τρεις έως τέσσερις εβδομάδες μετά τη γέννηση. Αποφυγή πιπίλες λίγο μετά τη γέννηση μπορεί να βοηθήσει στην προστασία παροχή του γάλακτος καθώς και στην προώθηση υγιούς σωματικού βάρους για το μωρό σας.

Βλέπε επίσης

Θηλασμός Συμβουλές: τι νέες μητέρες πρέπει να ξέρουν

Μετρηθεί η επιτυχία σας

Όταν το μωρό σας είναι ασφαλισμένη με επιτυχία, θα νοιώσετε έναν ελαφρύ τράβηγμα στο στήθος σας - και όχι ένα τσίμπημα ή το δάγκωμα αίσθηση στη θηλή σας. Το στήθος σας μπορεί να αισθάνονται επιχείρηση ή πλήρως πριν από τη διατροφή, και πιο μαλακό ή αδειάζει αργότερα. Ψάξτε για το μωρό σας να κερδίσει το βάρος σταθερά, παράγουν τουλάχιστον έξι υγρές πάνες την ημέρα και να είναι το περιεχόμενο των τάισμα. Κόπρανα του μωρού σας θα γίνει κίτρινο, ελεεινός και χαλαρά.

Φροντίστε τις θηλές σας

Μετά από κάθε γεύμα, είναι εντάξει για να αφήσει το γάλα στεγνώσουν φυσικά στη θηλή σας. Το γάλα μπορεί να απαλύνει τις θηλές σας. Αν είστε σε μια βιασύνη, απαλά pat θηλή σας ξηρό. Εάν οι μαστοί σας διαρροή μεταξύ τάισμα, χρησιμοποιήστε μαξιλάρια σουτιέν - και να αλλάξετε τους συχνά. Όταν κάνετε μπάνιο, να ελαχιστοποιήσει το ποσό των σαπούνι, σαμπουάν και άλλα προϊόντα καθαρισμού που μπορεί να επικοινωνήσετε με θηλές σας. Εάν οι θηλές σας είναι ξηρό ή ραγισμένο, χρησιμοποιήστε καθαρισμένη λανολίνη (όπως Lansinoh ή Tender Care λανολίνη) ή έναν επίδεσμο υδρογέλης (όπως Curasol ή Gentell) μετά από κάθε τάισμα. Αυτά τα προϊόντα είναι διαθέσιμα χωρίς συνταγή στα περισσότερα φαρμακεία. Και οι δύο μπορεί να απαλύνει ραγισμένες θηλές, καθώς και να βοηθήσει τις θηλές σας να διατηρήσει την υγρασία.

Κάντε υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής

Επιλογές στον τρόπο ζωής σας είναι εξίσου σημαντικό όταν είστε θηλασμό όπως ήταν όταν ήταν έγκυος. Για παράδειγμα:

  • Φάτε μια υγιεινή διατροφή. Τηρήσουμε την υγιεινή διατροφή-βασικά, όπως η επιλογή πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τη λήψη μια καθημερινή πολυβιταμίνη - ή συνεχίζουν να λαμβάνουν προγεννητικές βιταμίνες - καθώς και.
  • Πίνετε άφθονα υγρά. Νερό, χυμοί και το γάλα μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε ενυδατωμένοι. Οι μέτριες ποσότητες καφεΐνης γενικά θεωρείται ΟΚ, καθώς - αλλά κλίμακας πίσω, αν υποψιάζεστε ότι η υπερβολική καφεΐνη οδηγεί σε ευερεθιστότητα ή παρεμβαίνει με τον ύπνο του μωρού σας. Αν επιλέξετε να έχετε ένα περιστασιακό αλκοολούχο ποτό, την αποφυγή του θηλασμού για δύο ώρες αργότερα.
  • Ξεκουραστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν μπορείτε, να κοιμηθεί, όταν το μωρό κοιμάται.
  • Μην καπνίζετε. Το κάπνισμα μπορεί να μειώσει την παροχή του γάλακτος, καθώς και να αλλάξει τη γεύση του γάλακτος σας και να παρεμβαίνει με τον ύπνο του μωρού σας. Το παθητικό κάπνισμα είναι επίσης μια ανησυχία. Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS), καθώς και το παιδικό άσθμα, βρογχίτιδα, πνευμονία και λοιμώξεις του μέσου ωτός (μέση ωτίτιδα).
  • Να είστε προσεκτικοί με φαρμακευτική αγωγή. Πολλά φάρμακα είναι ασφαλή για να πάρετε ενώ είστε θηλάζετε. Ακόμα, είναι καλύτερο να πάρει παροχέα υπηρεσιών υγείας σας είναι εντάξει πρώτα.

Επίσης, ρωτήστε τον παιδίατρό σας για συμπληρώματα βιταμίνης D για το μωρό, ειδικά αν είστε αποκλειστικά θηλασμό. Το μητρικό γάλα μπορεί να μην παρέχει αρκετή βιταμίνη D, η οποία βοηθά το μωρό σας να απορροφήσει το ασβέστιο και το φώσφορο - θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για γερά κόκαλα.

Δώστε του χρόνο

Εάν ο θηλασμός είναι πιο σκληρή από ό, τι αναμενόταν, προσπαθήστε να μην αποθαρρύνεσαι. Τροφοδοτούν ένα νεογέννητο κάθε λίγες ώρες είναι κουραστική, και είναι εντάξει για να έχει ένα αργό ξεκίνημα. Απλά να θυμάστε ότι όσο πιο συχνά θηλάζετε το μωρό σας, τόσο περισσότερο γάλα το στήθος σας θα παράγει - και το πιο φυσικό θηλασμός είναι πιθανό να αισθανθεί.

Αν είστε αγωνίζονται, να ζητήσει από ένα σύμβουλο θηλασμού ή το γιατρό του μωρού σας για βοήθεια - ιδίως αν κάθε τάισμα είναι επώδυνη ή το μωρό σας δεν παίρνει βάρος. Παρά το γεγονός ότι οι θηλές σας μπορεί να είναι προσφορά για τις πρώτες λίγες εβδομάδες, ο θηλασμός δεν έπρεπε να βλάψει. Αν δεν έχετε δουλέψει με έναν σύμβουλο θηλασμού, ρωτήστε το γιατρό του μωρού σας για την παραπομπή ή επικοινωνήστε με το τμήμα μαιευτικής σε ένα τοπικό νοσοκομείο.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία