Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Λώρο φροντίδα καλώδιο: κάνει και don'ts για τους γονείς

Λώρο κούτσουρο του νεογέννητου καλώδιο πέφτει συνήθως μακριά μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες μετά τη γέννηση. Εν τω μεταξύ, τη θεραπεία λώρο κούτσουρο του μωρού σας καλώδιο απαλά.

Αναρωτιέμαι πώς να φροντίσει για κούτσουρο ομφάλιο λώρο νεογέννητο σας; Μέχρι το κούτσουρο στεγνώνει και να ξεκολλήσει, να το κρατήσει καθαρό και στεγνό.

Γιατί το μωρό σας έχει ένα κούτσουρο ομφάλιο λώρο

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο ομφάλιος λώρος παρέχει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο για την ανάπτυξη του μωρού σας. Μετά τη γέννηση, ο ομφάλιος λώρος δεν χρειάζονται πια - έτσι είναι συσφίγγεται και ψιλοκομμένο. Αυτό αφήνει πίσω ένα σύντομο κούτσουρο. Ο ομφάλιος λώρος δεν περιέχει πόνο ευαίσθητες νευρικές ίνες, έτσι ώστε το μωρό σας δεν θα αισθάνονται καμία ενόχληση κατά τη διάρκεια αυτής της ιεροτελεστία της μετάβασης.

Βλέπε επίσης

Λώρο φροντίδα καλώδιο: κάνει και don'ts για τους γονείς

Η φροντίδα του κολοβώματος

Λώρο κούτσουρο του μωρού σας καλώδιο θα αλλάξει από κιτρινοπράσινο έως καφέ έως μαύρο ως στεγνώνει και τελικά πέφτει - συνήθως μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες μετά τη γέννηση. Εν τω μεταξύ, θεραπεία της περιοχής απαλά:

  • Κρατήστε το κούτσουρο καθαρό. Οι γονείς ήταν κάποτε εντολή να πατσαβούρα το κολόβωμα με οινόπνευμα μετά από κάθε αλλαγή πάνας. Οι ερευνητές λένε τώρα ότι το κούτσουρο μπορεί να επουλωθούν γρηγορότερα αν αφεθεί μόνο του. Αν το κούτσουρο λερωθεί ή κολλώδη, καθαρίστε το με καθαρό νερό - στη συνέχεια να στεγνώσει κρατώντας ένα καθαρό, απορροφητικό πανί γύρω από το κούτσουρο ή αναζωπυρώνουν το με ένα κομμάτι χαρτί.
  • Κρατήστε το κούτσουρο στεγνό. Εκθέτουν το κούτσουρο στον αέρα για να βοηθήσει στεγνώσει τη βάση. Κρατήστε το μπροστινό μέρος της πάνας του μωρού σας αναδιπλώνονται για να αποφύγει την κάλυψη των κούτσουρο. Σε ζεστό καιρό, ντύσετε το μωρό σας σε μια πάνα και T-shirt για να βελτιώσει την κυκλοφορία του αέρα.
  • Stick με μπάνια με σφουγγάρι. Λουτρά σφουγγάρι μπορεί να είναι πιο πρακτικό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης. Όταν το κούτσουρο πέφτει μακριά, μπορείτε να κάνετε μπάνιο το μωρό σας σε μια μπανιέρα μωρό ή νεροχύτη.
  • Αφήστε το κούτσουρο πέσει από μόνη της. Αντισταθείτε στον πειρασμό να τραβήξει τον εαυτό σας το κούτσουρο, ακόμα κι αν είναι κρέμονται μόνο από ένα νήμα.

Σημάδια μόλυνσης

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης, είναι φυσιολογικό να δείτε μια μικρή κρούστα ή αποξηραμένο αίμα κοντά στο κούτσουρο. Επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας εάν το μωρό σας αναπτύσσει πυρετό ή αν η περιοχή λώρο:

  • Εμφανίζεται κόκκινο και πρησμένο γύρω από το καλώδιο
  • Συνεχίζει να αιμορραγεί
  • Στάζει πύον κιτρινωπό
  • Παράγει μια δυσώδη απαλλαγή
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Κρατήστε το κούτσουρο καθαρό.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Κρατήστε το κούτσουρο καθαρό.

Αν το μωρό σας έχει μια λοίμωξη του ομφάλιου λώρου, η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να σταματήσει τη μόλυνση από τη διάδοση.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία