Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Πρόωρο μωρό; κατανοήσουν ειδικές ανάγκες preemie σας

Εάν έχετε ένα πρόωρο μωρό, να κατανοήσουν τις προκλήσεις πρόωρο μωρό σας μπορεί να αντιμετωπίσει - και θυμηθείτε τη σημασία να τηρήσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Εάν το μωρό σας έχει γεννηθεί πολύ νωρίς, το θαύμα της γέννησης μπορεί να επισκιαστεί από την ανησυχία για την υγεία preemie σας και τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της προωρότητας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να αναλάβει τη φροντίδα του πρόωρου μωρού σας - και τον εαυτό σας - όπως θα δούμε προς το μέλλον.

Ιδιαίτερες προκλήσεις preemie σας

Ένα πρόωρο ή πρόωρο μωρό γεννήθηκε πριν από 37 εβδομάδες της κύησης έχουν ολοκληρωθεί. Σε γενικές γραμμές, όσο νωρίτερα ένα μωρό γεννιέται, τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος επιπλοκών.

Κατά την πρώτη, πρόωρο μωρό σας μπορεί να έχει λίγο λίπος του σώματος και χρειάζεστε βοήθεια για τη διατήρηση της θερμότητας του σώματος. Αυτός ή αυτή θα μπορούσε να κλαίει μόνο απαλά και έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Σίτιση preemie σας μπορεί να είναι μια πρόκληση. Κιτρίνισμα του δέρματος και των ματιών (ίκτερος), χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, και η έλλειψη ερυθρών αιμοσφαιρίων να μεταφέρουν οξυγόνο στους ιστούς του μωρού σας (αναιμία) είναι δυνατές. Περισσότερα σοβαρές ανησυχίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μόλυνση, τα επεισόδια σταμάτησαν αναπνοής (άπνοια), και αιμορραγία στον εγκέφαλο. Μερικά πρόωρα έχουν προβλήματα ακοής ή όρασης. Άλλοι αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές καθυστερήσεις, μαθησιακές δυσκολίες, κινητικά ελλείμματα ή συμπεριφορικές, ψυχολογικές ή χρόνια προβλήματα υγείας. Πολλοί, ωστόσο, τα αλιεύματα και τη φυσιολογική υγιή ανάπτυξη.

Η φροντίδα του preemie σας

Ειδικές ανάγκες preemie σας απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, πιθανώς σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών (ΜΕΝΝ). Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα πρόωρο μωρό πρέπει να μεταφερθεί σε ένα νοσοκομείο που μπορούν να παρέχουν εξειδικευμένη φροντίδα. Η ιατρική ομάδα φροντίδα για το μωρό σας θα κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει το μωρό σας να ευδοκιμήσουν. Ο ρόλος σας ως γονέας είναι σημαντικό, πάρα πολύ.

  • Μάθετε περισσότερα για την κατάσταση preemie σας αβεβαιότητα μπορεί να είναι τρομακτικό -. Όπως και οι οθόνες, αναπνευστήρες και άλλα είδη εξοπλισμού στην ΜΕΝΝ. Γράψτε τις ερωτήσεις σας και να αναζητήσουν απαντήσεις, όταν είστε έτοιμοι. Διαβάστε το υλικό που παρέχεται από το νοσοκομείο, ή να κάνετε τη δική σας έρευνα. Όσο περισσότερα γνωρίζετε, τόσο καλύτερα θα είναι σε θέση να χειριστεί την κατάσταση.
  • Μοιραστείτε τις παρατηρήσεις και τις ανησυχίες σας. Εάν παρατηρήσετε αλλαγές στην κατάσταση πρόωρο μωρό σας, πείτε ιατρική ομάδα του μωρού σας αμέσως.
  • Καθιέρωση παροχή του γάλακτος. Μητρικό γάλα περιέχει πρωτεΐνες που βοηθούν στην καταπολέμηση της λοίμωξης και την προώθηση της ανάπτυξης. Αν preemie σας μπορεί να μην είναι σε θέση να τροφοδοτήσει από το στήθος σας ή ένα μπουκάλι σε πρώτη φάση, το μητρικό γάλα μπορεί να δοθεί και με άλλους τρόπους - ή να καταψυχθεί για μελλοντική χρήση. Αρχίστε την άντληση όπως αμέσως μετά τη γέννηση δυνατό. Στόχος να αντλούμε τουλάχιστον έξι έως οκτώ φορές την ημέρα, όλο το εικοσιτετράωρο. Επίσης, ρωτήστε το γιατρό του μωρού σας για τις ανάγκες του μωρού σας για τη συμπλήρωση - είτε με τη μορφή τρόφιμα εμπλουτισμού μητρικού γάλακτος ή πρόωρα βρέφη.
  • Περάστε χρόνο με το μωρό σας. Μιλήστε στο μωρό σας στην αγάπη τόνους και να αγγίξει το άτομό του συχνά. Διαβάζοντας στο μωρό σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αισθάνονται πιο κοντά σε αυτόν ή αυτήν. Όταν το μωρό σας είναι έτοιμο, το λίκνο του ή στην αγκαλιά σας. Κρατήστε το μωρό σας κάτω ρόμπα ή πουκάμισο σας για να επιτρέψετε στο δέρμα με δέρμα επαφή. Μάθετε να τρέφονται, να αλλάξετε και να απαλύνει πρόωρο μωρό σας. Εάν ανησυχείτε για να παρεμβαίνει με ενδοφλέβια σωλήνες ή καλώδια οθόνης, ζητήστε ιατρική ομάδα του μωρού σας για βοήθεια. Εξετάστε το ενδεχόμενο να διαμορφώσετε κρεβάτι του μωρού σας με ένα ειδικό κουβέρτα ή οικογενειακές φωτογραφίες.

Βλέπε επίσης

Πρόωρο μωρό; κατανοήσουν ειδικές ανάγκες preemie σας

Φροντίστε τον εαυτό σας

Είσαι επικεντρώνεται στο μωρό σας, αλλά να θυμάστε ότι έχετε ειδικές ανάγκες, πάρα πολύ. Η καλή φροντίδα του εαυτού σας θα σας βοηθήσει να πάρετε την καλύτερη φροντίδα του preemie σας.

  • Αφήστε αρκετό χρόνο για να επουλωθούν. Ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει από τις ακαμψίες του τοκετού ό, τι φανταζόμασταν. Φάτε μια υγιεινή διατροφή, και να πάρει όσο υπόλοιπο όπως μπορείτε. Όταν ο γιατρός σας σας δίνει το ΟΚ, κάνει χρόνο για σωματική δραστηριότητα, πάρα πολύ.
  • Αναγνωρίστε τα συναισθήματά σας. Περιμένετε να αισθάνονται χαρά, λύπη, θυμό και απογοήτευση. Μπορείτε να γιορτάσουμε τις επιτυχίες μια μέρα, μόνο για την εμπειρία οπισθοδρομήσεις το επόμενο. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να λάβει μία ημέρα τη φορά. Να θυμάστε ότι εσείς και ο σύντροφός ή ο σύζυγός σας μπορεί να αντιδράσει στο στρες και το άγχος με διαφορετικό τρόπο, αλλά και οι δύο θέλουν αυτό που είναι καλύτερο για το μωρό σας. Συνεχίστε να μιλάτε και υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια αυτής της αγχωτικό χρόνο.
  • Κάντε ένα διάλειμμα όταν το χρειάζεστε. Εάν φύγετε από το νοσοκομείο πριν από το μωρό σας, χρησιμοποιήστε το χρόνο σας στο σπίτι για να προετοιμαστεί για την άφιξη του μωρού σας. Το μωρό σας σας χρειάζεται, αλλά είναι σημαντικό για την εξισορρόπηση του χρόνου στο νοσοκομείο με το χρόνο για τον εαυτό σας και το υπόλοιπο της οικογένειάς σας.
  • Να είστε ειλικρινείς με τα αδέλφια του μωρού σας. Εάν έχετε άλλα παιδιά, προσπαθήστε να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους σχετικά με το νέο μωρό απλά. Μπορεί να εξηγήσει ότι το μωρό αδελφή ή ο αδελφός τους είναι άρρωστος και σας ανησυχεί. Καθησυχάστε τα παιδιά σας ότι η ασθένεια του μωρού δεν είναι δικό τους σφάλμα. Αν δεν είναι τα παιδιά σας μπορούν να δουν το μωρό στην ΜΕΝΝ, να τους δείξουμε φωτογραφίες.
  • Αποδοχή βοήθεια από άλλους. Αφήστε τους φίλους και τους αγαπημένους τους να φροντίσουν για μεγαλύτερα παιδιά, να προετοιμάσει τα τρόφιμα, καθαρίστε τα θελήματα σπίτι ή επιχείρηση. Ας τους αφήσουμε να γνωρίζουν τι θα ήταν πιο χρήσιμη.
  • Ζητήστε υποστήριξη. Surround τον εαυτό σας με την κατανόηση τους φίλους και τους αγαπημένους τους. Συζητήστε με άλλους γονείς ΜΕΝΝ. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ενταχθεί σε ένα τοπική ομάδα υποστήριξης για τους γονείς της πρόωρα, ή να ελέγξετε έξω σε απευθείας σύνδεση κοινότητες. Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια εάν αισθάνεστε κατάθλιψη ή είστε αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τις νέες ευθύνες σας.

Φέρνοντας στο σπίτι το μωρό

Όταν έρθει η ώρα να γυρίσουν σπίτι με το μωρό σας, μπορεί να νιώσετε ανακούφιση, ενθουσιασμένος - και ανήσυχοι. Μετά από ημέρες, εβδομάδες ή μήνες στο νοσοκομείο, μπορεί να είναι δύσκολο να αποχωρήσει από την on-site υποστήριξη της ιατρικής ομάδας του μωρού σας πίσω. Λάβετε υπόψη ότι, όπως σας περνούν περισσότερο χρόνο με το μωρό σας, θα καταλάβετε καλύτερα πώς να πληρούν του ή της ανάγκες και η σχέση σας θα δυναμώσει.

Πριν φύγετε από το νοσοκομείο, εξετάζει τη λήψη μια σειρά μαθημάτων στο βρέφος CPR. Βεβαιωθείτε ότι είστε άνετα φροντίδα για το μωρό σας, ειδικά εάν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ειδικές οθόνες στο σπίτι ή να δώσετε στο μωρό σας οξυγόνο συμπληρωματική ή άλλες θεραπείες. Κάντε όσες ερωτήσεις χρειάζεστε. Τίποτα δεν είναι ανόητο ή ασήμαντο, όταν πρόκειται για τη φροντίδα για το μωρό σας. Προγραμματίστε επισκέψεις παρακολούθησης με το γιατρό του μωρού σας, και να μάθετε ποιον να καλέσετε αν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες εν τω μεταξύ.

Επειδή κάθεται semireclined σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αναπνευστικών προβλημάτων ή αργή καρδιάς, το μωρό σας μπορεί να χρειάζεται να παρακολουθούνται στο δικό του κάθισμα αυτοκινήτου πριν από την έξοδο από το νοσοκομείο. Όταν έχετε το ΟΚ για να χρησιμοποιήσετε ένα κάθισμα αυτοκινήτου, το χρησιμοποιούν μόνο κατά τη διάρκεια ταξιδιού. Επιπλέον, μην τοποθετείτε το μωρό σας σε ένα σακίδιο ή άλλες όρθια συσκευές εντοπισμού θέσης - που θα μπορούσαν να καταστήσουν πιο δύσκολο για αυτόν ή αυτήν να αναπνεύσει - μέχρι να μιλήσετε με το γιατρό του μωρού σας.

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Μάθετε περισσότερα για την κατάσταση preemie σας.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Μάθετε περισσότερα για την κατάσταση preemie σας.

Για τη μέτρηση της ανάπτυξης πρόωρο μωρό σας, να κάνει χρήση του διορθωμένη ηλικία - την ηλικία του μωρού σας σε εβδομάδες μείον τον αριθμό των εβδομάδων που αυτός ή αυτή ήταν πρόωρη. Για παράδειγμα, εάν το μωρό σας γεννήθηκαν οκτώ εβδομάδες νωρίτερα, στην ηλικία των 6 μηνών διορθωμένη ηλικία του μωρού σας είναι 4 μήνες.

Θα θυμόμαστε πάντα το χρόνο του μωρού σας στο νοσοκομείο. Τώρα αγαπάμε την ευκαιρία να αρχίσετε να κάνετε τις μνήμες στο σπίτι.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία