Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Κολύμπι Kids ': κρατήσει κινδύνους για την υγεία στο κόλπο

Το παιδί σας μπορεί να αρέσει να κολυμπούν, αλλά είναι πάντα μια καλή ιδέα για το άτομό του για να είναι μέσα στο νερό; ακολουθήστε τα παρακάτω όλο το χρόνο συμβουλές για κολύμπι τα παιδιά ».

Είναι εντάξει για πάνα-επενδυμένα παιδί σας να πλατσουρίζουν στην πισίνα της περιοχής; Μπορεί το παιδί σας να φοράει με ασφάλεια ένα cast ή σωλήνες αυτί στο νερό; Θα μπορούσε βακτηρίδια που κρύβονται στην πισίνα ή λίμνη κάνουν το μικρό σας άρρωστος; Πριν σας βοηθήσει ταιριάζει στο παιδί σας επάνω - ή να αποφασίσει να παρακάμψετε το νερό εντελώς - εδώ είναι μερικές πρακτικές συμβουλές για κολύμπι τα παιδιά από Jay Hoecker, MD, ομότιμος παιδιατρική ειδικός στο πανεπιστήμιο, Ρότσεστερ, Μινεσότα

Μπορεί μωρά ή μικρά παιδιά φορούν πάνες στο νερό;

Οι διάφοροι τύποι των πάνες έχουν σχεδιαστεί για υποβρύχια χρήση. Είναι αδιάβροχο και να προσαρμόζεται άνετα γύρω από τους μηρούς και τη μέση του παιδιού, αλλά δεν είναι αδιάβροχο. Εάν το παιδί σας έχει μια μετακίνηση εντέρων στο νερό, περιττώματα μπορεί να ξεφύγει από την πάνα. Μια βρώμικη πάνα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια που προκαλούν μικρόβια, όπως το παράσιτο κρυπτοσπορίδιο - η οποία μπορεί να μολύνουν το νερό στην πισίνα ή άλλες περιοχές κολύμβησης. Στην κατά τα άλλα υγιείς ανθρώπους, μια Cryptosporidium μόλυνση προκαλεί στομαχικές διαταραχές και διάρροια. Οι συνέπειες μπορεί να είναι πιο σοβαρή για τους ανθρώπους που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ούρα στο νερό είναι λιγότερο επικίνδυνη από περιττώματα, αλλά είναι δύσκολο να διαχωριστούν οι δύο όταν τα παιδιά φορούν πάνες. Εάν επιλέξετε να επιτρέψετε στο παιδί σας να κολυμπούν σε μια πάνα, να κάνουν τακτικά διαλείμματα για να αλλάξετε την πάνα ή να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα. Μην αφήνετε το κολύμπι, αν το παιδί σας έχει διάρροια. Επιπλέον, τα παιδιά στις πάνες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τζακούζι ή ιαματικές πηγές.

Είναι επικίνδυνο για τα παιδιά να καταπιούν νερό της πισίνας;

Το παιδί σας είναι βέβαιο ότι θα πάρει μερικές γουλιές του νερού της πισίνας σε ένα χρόνο ή άλλο, ειδικά όταν η πρώτη μαθαίνουν να κολυμπούν. Μια μικρή κατάποσης νερό της πισίνας δεν είναι συνήθως λόγος ανησυχίας, αλλά πάρα πολύ νερό της πισίνας μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια. Μην αφήνετε το παιδί σας να πίνει νερό της πισίνας, και να ενθαρρύνει το παιδί σας να φτύσει το νερό που παίρνει στο στόμα του.

Μπορεί τα παιδιά που έχουν εκμαγεία πάτε για κολύμπι;

Εξαρτάται από τον τύπο του χυτού:

  • Γύψο. Εάν το παιδί σας έχει ένα γύψινο καλούπι πάνω περιτύλιγμα πανί, αυτός ή αυτή πρέπει να μείνουν έξω από το νερό. Προσπαθώντας να προστατεύσει ένα γύψινο καλούπι με πλαστικές σακούλες γενικά δεν είναι αποτελεσματική.
  • . Fiberglass καστ Εάν το παιδί σας έχει ένα fiberglass καστ που είναι επενδεδυμένα με μια αδιάβροχη επένδυση, είναι συνήθως ΟΚ για να κολυμπήσετε - εφ 'όσον έχετε ΟΚ του γιατρού. Μετά το μπάνιο, είναι σημαντικό να ξεπλύνετε πολύ καλά το εσωτερικό του καστ με καθαρό νερό. Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να επιτρέψετε το cast για να στεγνώσει με τον αέρα.

Μπορούν τα παιδιά να κολυμπούν αν έχουν σωλήνες αυτί;

Εάν το παιδί σας έχει σωλήνες αυτί - μικροσκοπικά κυλίνδρους τοποθετημένους μέσα στο τύμπανο για την αποστράγγιση υγρών και επιτρέπει την είσοδο αέρα στο μέσο αυτί - ρωτήστε του θεράποντος ιατρού για την προστασία των αυτιών για κολύμπι. Μερικοί γιατροί συστήνουν ότι τα παιδιά που έχουν σωλήνες αυτί φορούν ωτοασπίδες ή τα σκουφάκια, ενώ το κολύμπι για να εμποδίζουν τα βακτήρια που εισέρχονται στο μέσο αυτί. Ωστόσο, η χρήση ρουτίνας των ωτοασπίδες μπορεί να απαιτείται μόνο όταν τα παιδιά βουτιά ή να κολυμπήσετε στα μη επεξεργασμένου νερού, όπως λίμνες και ποτάμια.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί το αυτί του κολυμβητή;

Αυτί του κολυμβητή είναι μια λοίμωξη που συχνά αντιμετωπίζονται με ιατρική συνταγή eardrops.

Για να αποφευχθεί το αυτί του κολυμβητή:

  • Ενθαρρύνετε το παιδί σας να φορούν ωτοασπίδες, ενώ το κολύμπι
  • Στεγνώστε τα αυτιά του παιδιού σας με μια πετσέτα ή ένα πιστολάκι για τα μαλλιά σε μια χαμηλή ρύθμιση μετά το μπάνιο
  • Χρησιμοποιήστε ισοπροπυλική αλκοόλη-based eardrops - ή 1-προς-1 ισοπροπυλικής αλκοόλης και το λευκό ξύδι, εφ 'όσον το παιδί σας δεν έχει σωλήνες αυτί - για να καθαρίσει το νερό από το αυτί του παιδιού σας.

Μην χρησιμοποιείτε μπατονέτες στα αυτιά του παιδιού σας, η οποία μπορεί να χαράξει το κανάλι του αυτιού και να δημιουργήσει μια πιθανή θέση για τη μόλυνση.

Βλέπε επίσης

Κολύμπι Kids ': κρατήσει κινδύνους για την υγεία στο κόλπο

Τι γίνεται με τα κόκκινα μάτια μετά το κολύμπι;

Η έκθεση σε χλώριο μπορεί να αφήσει το παιδί σας με τα κόκκινα ή πρησμένα μάτια. Για να ανακουφίσουν και να μειώσει την ερυθρότητα μετά το κολύμπι, ξεπλύνετε τα μάτια του παιδιού σας με μια στείρα πλύσιμο των ματιών ή ένα τεχνητό διάλυμα δακρύων. Για να αποφύγετε κόκκινα ή πρησμένα μάτια, ενθαρρύνετε το παιδί σας να φορούν γυαλιά, ενώ το κολύμπι.

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να ξεκινήσει μαθήματα κολύμβησης;

Πολλά παιδιά μαθαίνουν να οδηγούν ένα ποδήλατο και να κολυμπήσουν μόνοι τους στην ίδια ηλικία - συνήθως το καλοκαίρι πριν από το νηπιαγωγείο. Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδιατρικής υποστηρίζει μαθήματα κολύμβησης για τα περισσότερα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω. Εάν επιλέξετε να εγγραφεί ένα παιδί ηλικίας μικρότερης των 4 ετών σε ένα πρόγραμμα κολύμβησης, διαλέξτε ένα που δεν απαιτεί την τοποθέτηση του ή της υποβρύχια κεφάλι. Αυτό θα περιορίσει την ποσότητα του νερού το παιδί σας μπορεί να καταπιεί.

Μπορεί να κολυμπάνε τα παιδιά όταν είναι άρρωστα ή έχουν περικοπές και γρατζουνιές;

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Κολύμπι Kids ': κρατήσει κινδύνους για την υγεία στο κόλπο.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Κολύμπι Kids ': κρατήσει κινδύνους για την υγεία στο κόλπο.

Είναι μια χαρά για τα παιδιά που έχουν κρυολόγημα ή άλλες μικρές ασθένειες για να κολυμπήσουν, εφ 'όσον αισθάνονται αρκετά καλά για να το πράξουν. Ομοίως, είναι εντάξει για τα παιδιά να κολυμπήσουν με τις περικοπές και γρατζουνιές - εφ 'όσον οι πληγές δεν είναι η αιμορραγία.

Τι γίνεται με το κολύμπι μετά το φαγητό;

Είναι εντάξει να κολυμπούν αμέσως μετά από ένα ελαφρύ γεύμα ή σνακ. Εάν το παιδί σας αισθάνεται ληθαργικό μετά το φαγητό ένα βαρύ γεύμα, όμως, να τον ενθαρρύνει ή της για να λάβει ένα διάλειμμα πριν από το μπάνιο.

Οι καυτές σκάφες ασφαλή για τα παιδιά;

Τα παιδιά μπορεί γρήγορα να γίνει υπερθερμανθεί σε ένα ζεστό μπανιέρα ή spa. Εάν επιτρέψετε στο παιδί σας να χρησιμοποιήσετε ένα ζεστό μπανιέρα ή spa, να κρατήσει η επίσκεψη σύντομη - και μην επιτρέπετε στο παιδί σας να βάλει το κεφάλι του υποβρύχια. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των λοιμώξεων του αυτιού. Πολύ χειρότερα, τα μακριά μαλλιά μπορεί να πιαστούν σε ένα ακάλυπτο υδρομασάζ σχάρα και να προκαλέσουν πνιγμό. Θυμηθείτε, επίσης, ότι τα παιδιά στις πάνες θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ζεστό μπανιέρα ή spa.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία