Η υγεία των παιδιών

Παιδιά και τηλεόραση: τον περιορισμό του χρόνου οθόνης του παιδιού σας

Παιδιά και τηλεόραση συχνά πηγαίνουν χέρι-χέρι. Να κατανοήσουν τις επιπτώσεις των πάρα πολύ χρόνο στην οθόνη - και πώς να επιβάλει λογικά όρια.

Σας ανησυχεί για το πόσο χρόνο ξοδεύει το παιδί σας μπροστά στην τηλεόραση ή ταινίες, παίζοντας με ένα smartphone ή τον υπολογιστή, ή να απολαύσετε τα βιντεοπαιχνίδια;

Παρά το γεγονός ότι κάποια στιγμή οθόνης μπορεί να είναι εκπαιδευτικό, είναι εύκολο να πάει στη θάλασσα. Εξετάστε αυτόν τον οδηγό για τα παιδιά και την τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένων τι μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε χρόνο στην οθόνη του παιδιού σας υπό έλεγχο.

Τα αποτελέσματα της πάρα πολύ χρόνο στην οθόνη

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδιατρικής αποθαρρύνει μέσων χρήση από παιδιά ηλικίας μικρότερης των 2 ετών και συνιστά περιορισμό του χρόνου οθόνης μεγαλύτερα παιδιά για όχι περισσότερο από μία ή δύο ώρες την ημέρα. Πάρα πολύ χρόνο στην οθόνη έχει συνδεθεί με:

 • Η παχυσαρκία. Η περισσότερη τηλεόραση βλέπει το παιδί σας, το μεγαλύτερο του ή κινδύνου της είναι να γίνουν υπέρβαρα. Έχοντας μια τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα ενός παιδιού αυξάνει επίσης τον κίνδυνο αυτό. Τα παιδιά μπορούν επίσης να αναπτύξουν μια όρεξη για πρόχειρο φαγητό προωθούνται σε τηλεοπτικές διαφημίσεις, καθώς και υπερφαγία, ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση.
 • Παράτυπη ύπνο. Όσο περισσότερη τηλεόραση παρακολουθούν τα παιδιά, το πιο πιθανό είναι να έχουν πρόβλημα να κοιμηθούν ή να έχει ακανόνιστο πρόγραμμα ύπνου. Απώλειας ύπνου, με τη σειρά του, μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και αυξημένη τσιμπολόγημα.
 • Προβλήματα συμπεριφοράς. Δημοτικό φοιτητές που περνούν περισσότερο από δύο ώρες την ημέρα βλέποντας τηλεόραση ή χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή είναι πιο πιθανό να έχουν συναισθηματική, κοινωνική και προσοχή τα προβλήματα. Η έκθεση σε βιντεοπαιχνίδια είναι, επίσης, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο προβλημάτων προσοχή στα παιδιά. Παρατηρώντας υπερβολικές ποσότητες τηλεόραση στην ηλικία των 4 συνδέεται με τον εκφοβισμό στις ηλικίες 6 έως 11.
 • Μειωμένη ακαδημαϊκή επίδοση. Μαθητές δημοτικού που έχουν τηλεοράσεις στα υπνοδωμάτια τους τείνουν να έχουν χειρότερες επιδόσεις στα τεστ από ό, τι εκείνοι που δεν έχουν τηλεόραση στις κρεβατοκάμαρές τους.
 • Βία υπερβολική έκθεση στη βία μέσα ενημέρωσης -. Ειδικά στην τηλεόραση - μπορεί να απευαισθητοποιήσουν τα παιδιά στη βία. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά μπορεί να μάθει να δέχεται βίαιη συμπεριφορά ως ένα κανονικό τρόπο για την επίλυση προβλημάτων.
 • Λιγότερο χρόνο για παιχνίδι. Υπερβολική χρόνο στην οθόνη αφήνει λιγότερο χρόνο για την ενεργό, δημιουργικό παιχνίδι.

Βλέπε επίσης

Παιδιά και τηλεόραση: τον περιορισμό του χρόνου οθόνης του παιδιού σας

Πώς να περιορίσετε το χρόνο οθόνης

Συνολικό χρόνο στην οθόνη του παιδιού σας μπορεί να είναι μεγαλύτερη από ό, τι έχετε συνειδητοποιήσει. Ξεκινήστε την παρακολούθησή του και να μιλήσετε στο παιδί σας για τη σημασία της συνεδρίασης λιγότερο και να κινείται περισσότερο. Επίσης, να εξηγήσετε τους κανόνες χρόνο στην οθόνη - και τις συνέπειες της παραβίασής τους. Εν τω μεταξύ, να λάβει τα απλά βήματα για τη μείωση του χρόνου της οθόνης. Για παράδειγμα:

 • Κατάργηση TV φόντο Εάν η τηλεόραση είναι ενεργοποιημένη -. Ακόμα κι αν είναι μόνο στο παρασκήνιο - είναι πιθανό να επιστήσω την προσοχή του παιδιού σας. Εάν δεν είστε παρακολουθείτε ενεργά μια εκπομπή, κλείστε την τηλεόραση.
 • Κρατήστε τηλεοράσεις και τους υπολογιστές από τα παιδιά υπνοδωμάτιο. Που έχουν τηλεοράσεις στα υπνοδωμάτια τους, βλέπουν περισσότερη τηλεόραση από ό, τι τα παιδιά που δεν έχουν τηλεόραση στις κρεβατοκάμαρές τους. Παρακολουθήστε χρόνο στην οθόνη του παιδιού σας και τις ιστοσελίδες που αυτός ή αυτή που επισκέπτονται κρατώντας τηλεοράσεις και τους υπολογιστές σε έναν κοινό χώρο στο σπίτι σας.
 • Μην τρώτε μπροστά από την τηλεόραση. Επιτρέποντας στο παιδί σας να φάει ή σνακ μπροστά στην τηλεόραση αυξάνει του ή της χρόνο στην οθόνη. Η συνήθεια ενθαρρύνει επίσης απρόσεκτη munching, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους.
 • Κανόνες καθορισμένη ημέρα του σχολείου. Τα περισσότερα παιδιά έχουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Μην αφήνετε το παιδί σας να περάσετε όλα αυτά μπροστά σε μια οθόνη. Επίσης, αποφύγετε τη χρήση του χρόνου οθόνης ως ανταμοιβή ή τιμωρία. Αυτό μπορεί να κάνει χρόνο στην οθόνη να φαίνεται ακόμη πιο σημαντικό για τα παιδιά.
 • Μιλήστε με τους φροντιστές του παιδιού σας. Ενθαρρύνετε άλλους ενήλικες στη ζωή του παιδιού σας να περιορίσετε το χρόνο οθόνης του παιδιού σας, πάρα πολύ.
 • Προτείνετε άλλες δραστηριότητες. Αντί να στηρίζονται σε χρόνο οθόνης για την ψυχαγωγία, να βοηθήσετε το παιδί σας να βρουν άλλες δραστηριότητες, όπως η ανάγνωση, παίζοντας ένα άθλημα, βοηθώντας με το μαγείρεμα ή δοκιμάζοντας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.
 • Δώστε το καλό παράδειγμα. Είναι ένα καλό πρότυπο περιορίζοντας τη δική χρόνο στην οθόνη σας.
 • Αποσυνδέστε αυτό. Εάν ο χρόνος οθόνη γίνεται μια πηγή έντασης στην οικογένειά σας, αποσυνδέστε την τηλεόραση, απενεργοποιήστε τον υπολογιστή ή να τοποθετήσετε τα έξυπνα τηλέφωνα ή τα βιντεοπαιχνίδια για λίγο. Μπορεί να ορίσει μία ημέρα την εβδομάδα ή μήνα, όπως μια οθόνη-ελεύθερη μέρα για όλη την οικογένεια. Για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης τηλεθέαση, να θέσει μια κλειδαριά στην πρίζα της τηλεόρασής σας.

Να γίνει ενεργός συμμέτοχος

Όταν το παιδί σας έχει χρόνο στην οθόνη, το κάνει ως συμμετοχή όσο το δυνατόν:

 • Σχέδιο ποιες είναι οι απόψεις του παιδιού σας. Αντί της flipping μέσω των διαύλων, αναζητούν ποιότητα βίντεο ή τον προγραμματισμό. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου στην τηλεόραση και τους υπολογιστές σας. Βιντεοπαιχνίδια Preview και smartphone εφαρμογές πριν επιτρέψει στο παιδί σας να παίξει μαζί τους.
 • Παρακολουθήστε με το παιδί σας Όποτε είναι δυνατόν, να παρακολουθήσετε τα προγράμματα μαζί -. Και να μιλήσουμε για αυτό που βλέπετε, όπως οι αξίες της οικογένειας, τη βία ή την κατάχρηση ναρκωτικών. Αν δείτε μια διαφήμιση πρόχειρο φαγητό, εξηγεί ότι μόνο και μόνο επειδή είναι στην τηλεόραση δεν σημαίνει ότι είναι καλό για σας.
 • Προγράμματα εγγραφής και να τα παρακολουθήσετε αργότερα. Αυτό θα σας επιτρέψει να fast-forward μέσω διαφημίσεις πώλησης παιχνιδιών, πρόχειρο φαγητό και άλλα προϊόντα. Όταν παρακολουθείτε ζωντανά προγράμματα, χρησιμοποιήστε το κουμπί σίγασης κατά τη διάρκεια διαφημίσεων.
 • Ενθαρρύνουν την ενεργό χρόνο στην οθόνη. Έχετε τέντωμα του παιδιού σας ή να κάνετε γιόγκα, ενώ παρακολουθείτε μια παράσταση. Πρόκληση οικογένειά σας για να δείτε ποιος μπορεί να κάνει τα πιο υποδοχές άλμα κατά τη διάρκεια ενός διαφημιστικού διαλείμματος. Επιλέξτε τα video games που ενθαρρύνουν τη σωματική δραστηριότητα.
Η υγεία των παιδιών. Μειωμένη ακαδημαϊκή επίδοση.
Η υγεία των παιδιών. Μειωμένη ακαδημαϊκή επίδοση.

Μπορεί να είναι δύσκολο να αρχίσουν να περιορίζουν το χρόνο οθόνης του παιδιού σας. Είναι αξίζει τον κόπο, όμως. Με τη δημιουργία νέων κανόνων των νοικοκυριών και σταθερά κάνοντας μικρές αλλαγές στη ρουτίνα του παιδιού σας, μπορείτε να περιορίσει χρόνο στην οθόνη και τα αποτελέσματά της.

Βλέπε επίσης