Η υγεία των παιδιών

Η ανεπάρκεια σιδήρου στα παιδιά: Συμβουλές πρόληψης για γονείς

Η ανεπάρκεια σιδήρου στα παιδιά μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και να οδηγήσει σε αναιμία. Μάθετε πόσο σίδηρο ανάγκες του παιδιού σας, οι καλύτερες πηγές σιδήρου και περισσότερο.

Είναι το παιδί σας να πάρει επαρκείς ποσότητες σιδήρου του ή τη διατροφή της; Μάθετε τι προκαλεί ανεπάρκεια σιδήρου στα παιδιά, πώς να το αναγνωρίσουμε και πώς να το αποτρέψει.

Γιατί είναι ο σίδηρος σημαντικό για τα παιδιά;

Ο σίδηρος είναι μια θρεπτική ουσία που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του παιδιού σας. Σιδήρου βοηθά το οξυγόνο κίνηση από τους πνεύμονες στο υπόλοιπο του σώματος και βοηθά τους μυς αποθηκεύουν και οξυγόνο χρήση. Εάν η διατροφή του παιδιού σας στερείται το σίδηρο, αυτός ή αυτή μπορεί να αναπτύξει μια κατάσταση που ονομάζεται έλλειψη σιδήρου. Η ανεπάρκεια σιδήρου στα παιδιά μπορεί να συμβεί σε πολλά επίπεδα, από το απεμπλουτισμένο αποθήκες σιδήρου στην αναιμία - μια κατάσταση κατά την οποία το αίμα στερείται επαρκούς υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν οξυγόνο στους ιστούς του σώματος, την παροχή ενέργειας και δίνει στο δέρμα ένα υγιές χρώμα. Ανεπεξέργαστα ανεπάρκεια σιδήρου στα παιδιά μπορεί να προκαλέσει σωματική και διανοητική καθυστέρηση σε τομείς όπως το περπάτημα και η ομιλία.

Πόσο σίδηρο χρειάζονται τα παιδιά;

Τα μωρά γεννιούνται με αποθήκες σιδήρου στο σώμα τους, αλλά μια σταθερή ποσότητα των πρόσθετων σιδήρου είναι απαραίτητη για να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του παιδιού. Εδώ είναι ένας οδηγός για σίδηρο ανάγκες σε διάφορες ηλικίες:

Ηλικιακή ομάδα Συνιστώμενη ποσότητα σιδήρου την ημέρα
7 έως 12 μήνες 11 χιλιοστόγραμμα
1 έως 3 χρόνια 7 χιλιοστόγραμμα
4 μέχρι 8 ετών 10 χιλιοστόγραμμα
9 μέχρι 13 ετών 8 χιλιοστόγραμμα
14 μέχρι 18 ετών, τα κορίτσια 15 χιλιοστόγραμμα
14 μέχρι 18 ετών, αγόρια 11 χιλιοστόγραμμα

Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για την ανεπάρκεια σιδήρου στα παιδιά;

Τα βρέφη και τα παιδιά διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο ανεπάρκειας σιδήρου περιλαμβάνουν:

 • Τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα - περισσότερο από τρεις εβδομάδες πριν από την ημερομηνία λήξης τους - ή να έχετε χαμηλό βάρος γέννησης
 • Τα μωρά που πίνουν αγελαδινό γάλα πριν από την ηλικία 1
 • Που θηλάζουν τα μωρά που δεν δίνονται συμπληρωματικές τροφές που περιέχουν σίδηρο μετά την ηλικία των 6 μηνών
 • Τα μωρά που πίνουν φόρμουλα που δεν είναι εμπλουτισμένα με σίδηρο
 • Παιδιά ηλικίας 1 έως 5 ετών που πίνουν περισσότερα από 24 ουγγιές (710 χιλιοστόλιτρα) από αγελαδινό γάλα, γάλα σόγιας ή κατσικίσιο γάλα την ημέρα
 • Τα παιδιά που έχουν ορισμένες προϋποθέσεις υγείας, όπως χρόνιες μολύνσεις ή δίαιτες

Έφηβα κορίτσια, επίσης, βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο από έλλειψη σιδήρου, επειδή το σώμα τους, χάνουν σιδήρου κατά την έμμηνο ρύση.

Βλέπε επίσης

Η ανεπάρκεια σιδήρου στα παιδιά: Συμβουλές πρόληψης για γονείς

Ποια είναι τα σημάδια και τα συμπτώματα της έλλειψης σιδήρου στα παιδιά;

Η υγεία των παιδιών. Θηλάζουν ή να χρησιμοποιήσετε ενισχυμένο με σίδηρο τύπο.
Η υγεία των παιδιών. Θηλάζουν ή να χρησιμοποιήσετε ενισχυμένο με σίδηρο τύπο.

Πάρα πολύ μικρή ποσότητα σιδήρου μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του παιδιού σας να λειτουργήσει. Ωστόσο, τα περισσότερα σημάδια και τα συμπτώματα της έλλειψης σιδήρου στα παιδιά δεν εμφανίζεται μέχρι σιδηροπενική αναιμία εμφανίζεται. Τα σημεία και συμπτώματα της σιδηροπενικής αναιμίας περιλαμβάνουν:

 • Κόπωση ή αδυναμία
 • Χλωμό δέρμα
 • Ανορεξία
 • Δύσπνοια
 • Ευερεθιστότητα
 • Φλεγμονή της γλώσσας
 • Δυσκολία στην διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος
 • Αυξημένη πιθανότητα λοιμώξεων
 • Καρδιακή αρρυθμία
 • Προβλήματα συμπεριφοράς
 • Ασυνήθιστη λαχτάρα για μη-θρεπτικές ουσίες, όπως είναι ο πάγος, ακαθαρσίες ή καθαρού αμύλου

Πώς μπορεί να έλλειψη σιδήρου στα παιδιά να προληφθεί;

Πάρτε μέτρα για να αποφευχθεί η ανεπάρκεια σιδήρου στο παιδί σας με προσοχή για να του ή τη διατροφή της. Για παράδειγμα:

 • Θηλάζουν ή να χρησιμοποιήσετε ενισχυμένο με σίδηρο τύπο. Θηλασμός μέχρι το παιδί σας είναι ηλικίας 1 συνιστάται. Σιδήρου από το μητρικό γάλα είναι πιο εύκολα απορροφάται από ό, τι είναι ο σίδηρος που βρέθηκαν στον τύπο. Εάν ο θηλασμός δεν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε ενισχυμένο με σίδηρο βρεφικό γάλα. Το αγελαδινό γάλα δεν αποτελεί καλή πηγή σιδήρου για μωρά και δεν συνιστάται για παιδιά κάτω από την ηλικία 1.
 • Ενθαρρύνετε μια ισορροπημένη διατροφή Όταν ξεκινήσει η προβολή των στερεών μωρό σας -. Συνήθως μεταξύ των ηλικιών 4 μήνες και 6 μήνες - ταΐζετε ή τα τρόφιμα της είναι εμπλουτισμένα με σίδηρο, όπως η ενιαία-κόκκους, εμπλουτισμένα με σίδηρο δημητριακά μωρό. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, καλές πηγές σιδήρου περιλαμβάνουν τους κρόκους αυγών, το κόκκινο κρέας, το κοτόπουλο, τα ψάρια, τα φασόλια και τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Περιορίστε τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε θερμίδες και χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, όπως η σόδα και τα πατατάκια.
 • Ενίσχυση της απορρόφησης. Βιταμίνη C βοηθά να προωθήσει την απορρόφηση του διατροφικού σιδήρου. Παρά το γεγονός ότι ο χυμός εσπεριδοειδών γενικά δεν συνιστάται για παιδιά κάτω από την ηλικία 1, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να απορροφήσει το σίδηρο, προσφέροντας άλλα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C - όπως το πεπόνι, φράουλες, βερίκοκα, ακτινίδια, μπρόκολο, ντομάτες και πατάτες.
 • Εξετάστε τα συμπληρώματα σιδήρου. Εάν το μωρό σας γεννήθηκε πρόωρα ή με χαμηλό βάρος γέννησης ή είστε θηλασμό μετά την ηλικία των 6 μηνών μωρό σας δεν τρώνε δύο ή περισσότερες μερίδες την ημέρα από τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως τα εμπλουτισμένα δημητριακά ή πολτοποιημένα κρέατα, μιλήστε με το γιατρό του παιδιού σας σχετικά με από του στόματος συμπληρώματα σιδήρου.

Πρέπει να έχω το παιδί μου ελέγχονται για έλλειψη σιδήρου;

Η έλλειψη σιδήρου και σιδηροπενική αναιμία είναι συνήθως διαγιγνώσκεται με εξετάσεις αίματος. Ορισμένοι ειδικοί συστήνουν ότι όλα τα βρέφη να ελέγχονται για την αναιμία ανεπάρκειας σιδήρου αρχίζουν μεταξύ ηλικίες 9 και 12 μήνες και πάλι μετά από 6 μήνες. Άλλοι συνιστούν την εξέταση μόνο βρέφη ηλικίας 6 μηνών έως 12 μηνών τα οποία έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν σιδηροπενική αναιμία. Ρωτήστε το γιατρό του παιδιού σας για του ή της συστάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου, ειδικά αν είστε ανησυχούν για την έλλειψη σιδήρου. Να είστε έτοιμοι να δώσετε λεπτομέρειες σχετικά με τη διατροφή του παιδιού σας. Ανάλογα με τις περιστάσεις και τις πιθανές αποτελέσματα της εξέτασης, ο γιατρός μπορεί να συστήσει μια προφορική συμπλήρωμα σιδήρου ή μια καθημερινή πολυβιταμίνη.

Ανεπάρκειας σιδήρου σε παιδιά μπορεί να προληφθεί. Για να διατηρήσετε την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του παιδιού σας σε καλό δρόμο, να δώσουν προσοχή στο πόσο σίδηρο το παιδί σας είναι να πάρει μέσω του ή της διατροφής και μιλήστε με το γιατρό του παιδιού σας σχετικά με την ανάγκη για τις προβολές και τα συμπληρώματα σιδήρου.

Βλέπε επίσης