Η παιδική παχυσαρκία

Ορισμός

Η παιδική παχυσαρκία είναι μια σοβαρή ιατρική κατάσταση που επηρεάζει τα παιδιά και τους εφήβους. Αυτό συμβαίνει όταν ένα παιδί είναι αρκετά πάνω από το κανονικό βάρος του ή για την ηλικία και το ύψος. Η παιδική παχυσαρκία είναι κυρίως ανησυχητικό επειδή οι πρόσθετες λίβρες έναρξη συχνά τα παιδιά στο δρόμο για τα προβλήματα υγείας που κάποτε ήταν περιορίζεται σε ενήλικες, όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλή χοληστερόλη. Η παιδική παχυσαρκία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και κατάθλιψη.

Μία από τις καλύτερες στρατηγικές για τη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας είναι να βελτιωθεί η διατροφή και τις συνήθειες άσκησης του όλη την οικογένεια σας. Θεραπεία και την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας συμβάλλει στην προστασία της υγείας του παιδιού σας, τώρα και στο μέλλον.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Δεν είναι όλα τα παιδιά που μεταφέρουν επιπλέον κιλά είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Μερικά παιδιά έχουν μεγαλύτερο από το μέσο όρο πλαίσια του σώματος. Και τα παιδιά συνήθως φέρουν διαφορετικές ποσότητες του λίπους του σώματος κατά τα διάφορα στάδια της ανάπτυξης. Έτσι, μπορεί να μην ξέρετε ακριβώς με την εξέταση το παιδί σας αν του ή της το βάρος είναι μια ανησυχία για την υγεία.

Ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβω αν το βάρος του παιδιού σας θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας, χρησιμοποιώντας διαγράμματα ανάπτυξης και, αν χρειαστεί, άλλες δοκιμές.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Αν ανησυχείτε ότι το παιδί σας βάζει σε πάρα πολύ βάρος, μιλήστε με του ή το γιατρό σας ή το φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης της. Αυτός ή αυτή θα εξετάσει τη δική του ιστορία στο παιδί σας για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη, το βάρος προς το ύψος ιστορικό της οικογένειάς σας, και όπου το παιδί σας προσγειώνεται στα διαγράμματα ανάπτυξης. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν το βάρος του παιδιού σας είναι σε ένα νοσηρό περιοχή.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Αν και υπάρχουν ορισμένες γενετικές και ορμονικές αιτίες της παιδικής παχυσαρκίας, τις περισσότερες φορές αυτό είναι που προκαλούνται από τα παιδιά τρώνε πάρα πολύ και ασκούνται ελάχιστα.

Πολύ λιγότερο συχνές από ό, τι τα θέματα του τρόπου ζωής είναι γενετικές ασθένειες και ορμονικές διαταραχές που μπορούν να κάνουν ένα παιδί πιο πιθανό να είναι παχύσαρκα.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Πολλοί παράγοντες - που συνήθως εργάζονται σε συνδυασμό - αυξάνουν τον κίνδυνο του παιδιού σας να γίνουν υπέρβαρα:

 • Διατροφή. Τακτικά τρώνε υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα, όπως τα fast foods, ψημένα αγαθά και πώλησης σνακ μηχάνημα, μπορεί εύκολα να προκαλέσει το παιδί σας να κερδίσει το βάρος. Τοποθέτηση επάνω σε αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη, γλυκά και επιδόρπια, επίσης, μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους. Τρόφιμα και ποτά, όπως αυτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, λίπος και θερμίδες.
 • Η έλλειψη άσκησης. Παιδιά που δεν ασκούν πολλά έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν βάρος, επειδή δεν καίνε θερμίδες μέσω της σωματικής δραστηριότητας. Ανενεργό δραστηριότητες αναψυχής, όπως βλέποντας τηλεόραση ή παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, συμβάλλουν στο πρόβλημα.
 • Οικογενειακό ιστορικό. Εάν το παιδί σας προέρχεται από μια οικογένεια των υπέρβαρων ανθρώπων, αυτός ή αυτή μπορεί να είναι πιο πιθανό να θέσει σε υπερβολικό βάρος, ιδίως σε ένα περιβάλλον όπου υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα είναι πάντα διαθέσιμο και σωματική δραστηριότητα δεν ενθαρρύνεται.
 • Ψυχολογικοί παράγοντες. Μερικά παιδιά τρώνε περισσότερο για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να ασχοληθεί με τα συναισθήματα, όπως το άγχος, ή για την καταπολέμηση της πλήξης. Οι γονείς τους μπορεί να έχουν παρόμοιες τάσεις.
 • Παράγοντες οικογένεια. Εάν πολλά από τα παντοπωλεία που αγοράζετε είναι τα τρόφιμα ευκολίας, όπως μπισκότα, τσιπς και άλλα υψηλής θερμιδικής αξίας αντικείμενα, αυτό μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους του παιδιού σας. Εάν μπορείτε να ελέγχετε την πρόσβαση του παιδιού σας σε υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα, μπορείτε να είστε σε θέση να βοηθήσετε το παιδί σας να χάσουν βάρος.
 • Κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες. Τρόφιμα που δεν θα χαλάσει γρήγορα, όπως τα κατεψυγμένα γεύματα, κράκερ και μπισκότα συχνά περιέχουν πολύ αλάτι και λίπη. Αυτά τα τρόφιμα είναι συχνά λιγότερο ακριβά ή μια πιο εύκολη επιλογή από φρέσκα, υγιεινά τρόφιμα.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Η παιδική παχυσαρκία μπορεί να έχει επιπλοκές για τη φυσική, κοινωνική και συναισθηματική ευημερία των παιδιών σας.

Φυσικές επιπλοκές

 • Διαβήτη τύπου 2. Διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά είναι μια χρόνια κατάσταση που επηρεάζει τον τρόπο που το σώμα του παιδιού σας μεταβολίζει το σάκχαρο (γλυκόζη). Ο διαβήτης τύπου 2 προκαλείται εν μέρει από την κακή διατροφή, και μπορεί συχνά να αντιστραφεί με την κατανάλωση υγιεινών τροφίμων και την άσκηση.
 • Το μεταβολικό σύνδρομο. Μεταβολικό σύνδρομο δεν είναι μια ασθένεια η ίδια, αλλά ένα σύμπλεγμα των συνθηκών που μπορεί να βάλει το παιδί σας σε κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακή νόσο, διαβήτη ή άλλα προβλήματα υγείας. Αυτό το σύμπλεγμα των όρων περιλαμβάνει υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλό σάκχαρο του αίματος, υψηλή χοληστερόλη και η περίσσεια κοιλιακού λίπους.
 • Υψηλή χοληστερόλη και υψηλή αρτηριακή πίεση. Το παιδί σας μπορεί να αναπτύξει υψηλή αρτηριακή πίεση ή υψηλή χοληστερόλη, αν αυτός ή αυτή τρώει μια φτωχή διατροφή. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην συσσώρευση των πλακών στις αρτηρίες. Οι πλάκες μπορεί να προκαλέσει τις αρτηρίες να περιορίσετε και να σκληρύνει, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό αργότερα στη ζωή.
 • Το άσθμα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Το επιπλέον βάρος στο σώμα του παιδιού σας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την ανάπτυξη και την υγεία των πνευμόνων του παιδιού σας, που οδηγεί σε άσθμα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα.
 • Οι διαταραχές του ύπνου. Άπνοια ύπνου, μια κατάσταση κατά την οποία το παιδί σας μπορεί να ροχαλίζουν ή έχουν ανώμαλη αναπνοή όταν αυτός ή αυτή κοιμάται, μπορεί να είναι μια επιπλοκή της παιδικής παχυσαρκίας. Δώστε προσοχή σε αναπνευστικά προβλήματα του παιδιού σας μπορεί να έχει, ενώ στον ύπνο.
 • Πρόωρη εφηβεία ή την έμμηνο ρύση. Όντας παχύσαρκο μπορεί να δημιουργήσει ανισορροπίες ορμόνη για το παιδί σας. Οι ανισορροπίες αυτές μπορεί να προκαλέσει την εφηβεία για να ξεκινήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Κοινωνικές και συναισθηματικές επιπλοκές

 • Χαμηλή αυτοεκτίμηση και τον εκφοβισμό. Παιδιά συχνά πειράζουν ή να εκφοβίσει υπέρβαρους συνομηλίκους τους, που υποφέρουν από την απώλεια της αυτοεκτίμησης και αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης, ως αποτέλεσμα.
 • Συμπεριφορά και μαθησιακά προβλήματα. Υπέρβαρα παιδιά τείνουν να έχουν περισσότερο άγχος και φτωχότερες κοινωνικές δεξιότητες από το κανονικό βάρος τα παιδιά έχουν. Σε μια ακραία περίπτωση, τα προβλήματα αυτά μπορεί να οδηγήσουν τα υπέρβαρα παιδιά να παίξουν και να διαταράξουν τις τάξεις τους. Από την άλλη, μπορούν να προκαλέσουν τα υπέρβαρα παιδιά σε κοινωνικά αποσύρει. Το στρες και το άγχος, επίσης, παρεμβαίνει με τη μάθηση. Σχολείο που σχετίζονται με το άγχος μπορεί να δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο στον οποίο ολοένα αυξανόμενη ανησυχία καύσιμα που συνεχώς μειώνονται ακαδημαϊκή επίδοση.
 • Κατάθλιψη. Χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να δημιουργήσει συντριπτική συναισθήματα της απόγνωσης σε ορισμένες υπέρβαρα παιδιά. Όταν τα παιδιά χάνουν την ελπίδα ότι η ζωή τους θα βελτιωθεί, μπορεί να γίνει κατάθλιψη. Ένα παιδί με κατάθλιψη μπορεί να χάσουν το ενδιαφέρον τους για τις συνήθεις δραστηριότητες, κοιμούνται περισσότερο από το συνηθισμένο ή να κλάψω πολύ. Μερικοί καταθλιπτικοί παιδιά κρύβουν τη θλίψη τους και εμφανίζονται συναισθηματικά επίπεδα αντ 'αυτού. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η κατάθλιψη είναι σοβαρή σε παιδιά και σε ενήλικες. Αν νομίζετε ότι το παιδί σας έχει κατάθλιψη, μιλήστε με αυτόν ή αυτήν και να μοιραστείτε τις ανησυχίες σας με του ή το γιατρό της.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Οικογενειακό γιατρό ή τον παιδίατρο του παιδιού σας μάλλον θα κάνει την αρχική διάγνωση της παιδικής παχυσαρκίας. Εάν το παιδί σας έχει επιπλοκές από το να είναι παχύσαρκος, τότε μάλλον θα πρέπει να αναφέρεται σε επιπλέον ειδικούς για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε όλες τις προϋποθέσεις του παιδιού σας.

Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομη, και υπάρχει συχνά πολύ έδαφος να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα να είναι καλά προετοιμασμένοι για κάθε ραντεβού που έχετε με την ομάδα υγείας του παιδιού σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και να ξέρετε τι μπορείτε να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν προ-ραντεβού περιορισμούς. Εάν ο γιατρός σας πρόκειται να μετράτε το σάκχαρο στο αίμα ή της χοληστερόλης του παιδιού σας, το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί να γρήγορα για τέσσερις έως οκτώ ώρες. Όταν θέλετε να κάνετε ένα ραντεβού, ρωτήστε εάν οποιοδήποτε είδος της νηστείας είναι απαραίτητη.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα το παιδί σας βιώνει, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα.
 • Ζητήστε από ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο να σας συναντήσουν, αν είναι δυνατόν. Διαχείριση της παιδικής παχυσαρκίας απαιτεί από εσάς να διατηρήσουν πολλές πληροφορίες, και μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να απορροφούν όλες τις πληροφορίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να θυμηθεί κάτι που έχετε ξεχάσει.
 • Φέρτε ένα σημειωματάριο και ένα στυλό ή μολύβι για να γράψει σημαντικές πληροφορίες.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.
 • Φέρτε στις μετρήσεις της ανάπτυξης που μπορεί να έχετε καταγράψει στο σπίτι για να δείτε το γιατρό του παιδιού σας.
 • Καταγράψτε μια τυπική εβδομάδα γευμάτων που τρώει το παιδί σας για να δείτε το γιατρό του παιδιού σας.

Ο χρόνος σας με το γιατρό σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση χρόνος τρέχει έξω. Για την παιδική παχυσαρκία, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Ποια άλλα προβλήματα υγείας που ενδέχεται να έχει το παιδί μου;
 • Ποιες είναι οι επιλογές θεραπείας για το παιδί μου;
 • Υπάρχουν φάρμακα που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το βάρος του παιδιού μου και άλλα προβλήματα υγείας εκεί;
 • Πόσο καιρό θα κρατήσει η θεραπεία πάρει;
 • Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω το παιδί μου να χάσουν βάρος;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου;
 • Τι ιστοσελίδες σου προτείνουμε να επισκεφθείτε;

Εκτός από τις έτοιμες ερωτήσεις σας, μην διστάσετε να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού του παιδιού σας.

Η παιδική παχυσαρκία. Ψυχολογικοί παράγοντες.
Η παιδική παχυσαρκία. Ψυχολογικοί παράγοντες.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας, ο γιατρός σας ή άλλο φορέα παροχής υγείας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με το φαγητό, η δραστηριότητα του παιδιού σας, τη διάθεση και τις σκέψεις, και τυχόν συμπτώματα του παιδιού σας μπορεί να έχει. Μπορεί να σας ζητηθεί σε ερωτήματα όπως:

 • Τι κάνει το παιδί σας να φάει σε μια τυπική μέρα;
 • Πόση δραστηριότητα το παιδί σας να πάρει σε μια τυπική μέρα;
 • Ποιοι είναι οι παράγοντες που πιστεύετε ότι επηρεάζουν το βάρος του παιδιού σας;
 • Ποιες δίαιτες ή θεραπείες, αν υπάρχουν, έχετε δοκιμάσει να βοηθήσετε το παιδί σας να χάσουν βάρος;
 • Ποιες άλλες ιατρικές παθήσεις, ενδεχομένως, έχει το παιδί σας;
 • Έχετε κάποια μέλη της οικογένειας με προβλήματα βάρους;
 • Είστε έτοιμοι να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής της οικογένειάς σας να βοηθήσετε το παιδί σας να χάσουν βάρος;
 • Τι νομίζετε ότι θα μπορούσε να αποτρέψει το παιδί σας από την απώλεια βάρους;
 • Ποια φάρμακα το παιδί σας να πάρει;
 • Πόσο συχνά η οικογένεια τα γεύματά μαζί; Μήπως το παιδί να βοηθήσει την προετοιμασία των τροφίμων;
 • Μήπως το παιδί ή την οικογένεια, τρώει βλέποντας τηλεόραση ή χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή;

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ;
Αν έχετε αρκετές ημέρες ή εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του παιδιού σας, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε κάποιες αλλαγές για τη δική σας διατροφή της οικογένειάς σας και τα επίπεδα δραστηριότητας όπως μπορείτε να αρχίσετε το ταξίδι για να χάσουν βάρος. Ξεκινήστε την προετοιμασία υγιεινά γεύματα για την οικογένειά σας, και να ενθαρρύνετε το παιδί σας να είναι ενεργή κάνοντας περιπάτους, πηγαίνει για βόλτες με ποδήλατο ή παίζουν αθλήματα.

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Στο πλαίσιο της τακτικής φροντίδας καλά το παιδί, ο γιατρός υπολογίζει το δείκτη του παιδιού σας μάζας σώματος (ΒΜΙ) και καθορίζει όπου πέφτει στο εθνικό διάγραμμα ανάπτυξης ΔΜΣ για την ηλικία τους. Ο ΔΜΣ βοηθά να φανεί αν το παιδί σας είναι υπέρβαρο του ή για την ηλικία και το ύψος.

Χρησιμοποιώντας το διάγραμμα ανάπτυξης, ο γιατρός σας καθορίσει εκατοστημόριο του παιδιού σας, πράγμα που σημαίνει πως το παιδί σας σε σύγκριση με άλλα παιδιά του ίδιου φύλου και της ηλικίας. Έτσι, για παράδειγμα, θα μπορούσε να πει ότι το παιδί σας είναι στο 80ο εκατοστημόριο. Αυτό σημαίνει ότι σε σύγκριση με τα άλλα παιδιά του ίδιου φύλου και της ηλικίας, το 80 τοις εκατό έχουν χαμηλότερο ΔΜΣ.

Σημεία Cutoff σε αυτά τα διαγράμματα ανάπτυξης, που ιδρύθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), συμβάλει στον εντοπισμό των υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών:

 • ΔΜΣ για την ηλικία μεταξύ 85ο και 94ο εκατοστημόριο - υπέρβαρο
 • ΔΜΣ για την ηλικία 95ο εκατοστημόριο ή πάνω - παχυσαρκία

Επειδή ΔΜΣ δεν θεωρεί ότι τα πράγματα σαν να είναι μυώδης ή με ένα μεγαλύτερο από το μέσο όρο πλαίσιο του αμαξώματος και επειδή πρότυπα ανάπτυξης ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των παιδιών, ο γιατρός σας παράγοντες, επίσης, την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του παιδιού σας υπόψη. Αυτό βοηθά στο να καθοριστεί εάν το βάρος του παιδιού σας είναι μια ανησυχία για την υγεία.

Εκτός ΔΜΣ και το βάρος γραφημάτων στα διαγράμματα ανάπτυξης, ο γιατρός αξιολογεί επίσης:

 • Ιστορικό της οικογένειάς σας από την παχυσαρκία και το βάρος που σχετίζονται με προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης
 • Διατροφικές συνήθειες του παιδιού σας
 • Το επίπεδο δραστηριότητας του παιδιού σας
 • Άλλοι όροι για την υγεία του παιδιού σας μπορεί να έχει

Οι εξετάσεις αίματος
Ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να ζητήσει εξετάσεις αίματος, αν αυτός ή αυτή διαπιστώνει ότι το παιδί σας είναι παχύσαρκοι. Οι δοκιμές αυτές περιλαμβάνουν:

 • Ένα τεστ χοληστερόλης
 • Μια εξέταση σακχάρου του αίματος (γλυκόζη νηστείας)
 • Άλλες εξετάσεις αίματος για να ελέγξει για ορμονικές ανισορροπίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το βάρος του παιδιού σας

Μερικές από αυτές τις δοκιμές απαιτούν ότι το παιδί σας δεν φάει ή να πιει τίποτα για έως και οκτώ ώρες πριν από τη δοκιμή. Ο γιατρός του παιδιού σας θα πρέπει να σας πω αν το παιδί σας πρέπει να μείνει νηστικός πριν από μια εξέταση αίματος.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Η θεραπεία για την παιδική παχυσαρκία με βάση την ηλικία του παιδιού σας και αν αυτός ή αυτή έχει άλλες ιατρικές παθήσεις. Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει αλλαγές στη διατροφή του παιδιού σας και το επίπεδο της σωματικής δραστηριότητας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει φάρμακα ή απώλεια βάρους χειρουργική επέμβαση.

Η θεραπεία για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 7
Για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 7 που δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας, ο στόχος της θεραπείας μπορεί να είναι διατήρηση του βάρους και όχι απώλεια βάρους. Η στρατηγική αυτή επιτρέπει στο παιδί να προσθέσετε ίντσες στο ύψος, αλλά όχι λίρες, προκαλώντας ΔΜΣ για την ηλικία τους να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου σε μια πιο υγιή σειρά. Ωστόσο, για ένα παχύσαρκο παιδί, τη διατήρηση του βάρους, ενώ περιμένουν να αυξηθεί ψηλότερο μπορεί να είναι τόσο δύσκολο όσο η απώλεια βάρους είναι για τους ηλικιωμένους.

Θεραπεία για παιδιά από 7 ετών και άνω
Η απώλεια βάρους είναι συνήθως συνιστάται για παιδιά ηλικίας άνω των 7 ή για τα μικρότερα παιδιά που έχουν σχετικές ανησυχίες για την υγεία. Η απώλεια βάρους θα πρέπει να είναι αργή και σταθερή - οπουδήποτε από £ 1 (περίπου 0,5 κιλά), μια εβδομάδα έως 1 κιλό το μήνα, ανάλογα με την κατάσταση του παιδιού σας.

Οι μέθοδοι για τη διατήρηση των σημερινών βάρος του παιδιού σας ή την απώλεια βάρους είναι το ίδιο: Το παιδί σας πρέπει να τρώτε μια υγιεινή διατροφή και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας. Η επιτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δέσμευσή σας για να βοηθήσετε το παιδί σας να κάνει αυτές τις αλλαγές. Σκεφτείτε τις διατροφικές συνήθειες και τις συνήθειες άσκησης ως οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: Όταν κάποιος εξετάσει, θα πρέπει επίσης να εξετάσει το άλλο.

Η υγιεινή διατροφή
Οι γονείς είναι αυτοί που αγοράζουν το φαγητό, μαγειρεύουμε το φαγητό και να αποφασίσουμε πού το φαγητό τρώγεται. Ακόμη και μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην υγεία του παιδιού σας.

 • Όταν αγοράζετε τα παντοπωλεία, επιλέγουν τα φρούτα και τα λαχανικά. Ευκολία τρόφιμα, όπως μπισκότα κράκερ, και έτοιμα γεύματα, είναι συχνά υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά. Να έχετε πάντα υγιεινά σνακ. Και ποτέ μην χρησιμοποιείτε το φαγητό ως ανταμοιβή ή τιμωρία.
 • Περιορίστε ζαχαρούχα ποτά, συμπεριλαμβανομένων αυτών που περιέχουν χυμό φρούτων. Αυτά τα ποτά παρέχουν μικρή θρεπτική αξία σε αντάλλαγμα για υψηλές θερμίδες τους. Επίσης, μπορεί να κάνει το παιδί σας να αισθανθεί πάρα πολύ πλήρης για να τρώτε υγιεινά τρόφιμα.
 • Καθίστε μαζί για τα οικογενειακά γεύματα κάνετε μια εκδήλωση -. Ένα χρόνο για να μοιραστείτε τα νέα και να λέει ιστορίες. Αποθάρρυνση να τρώτε μπροστά από μια οθόνη, όπως ένα τηλεοπτικό παιχνίδι, υπολογιστή ή βίντεο. Αυτό οδηγεί σε γρήγορη διατροφή και μείωσε συνειδητοποίηση του πόσο τρώτε.
 • Περιορίστε τον αριθμό των φορών που τρώτε έξω, ειδικά σε εστιατόρια fast food. Πολλές από τις επιλογές του μενού είναι υψηλά σε λιπαρά και θερμίδες.

Η σωματική δραστηριότητα
Ένα κρίσιμο μέρος της απώλειας βάρους, ειδικά για τα παιδιά, είναι η σωματική δραστηριότητα. Το μόνο που δεν καίει θερμίδες, αλλά και χτίζει γερά κόκαλα και τους μυς και βοηθά τα παιδιά να κοιμηθούν καλά τη νύχτα και να μείνει σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τέτοιες συνήθειες που δημιουργούνται κατά την παιδική ηλικία εφήβους βοήθεια στη διατήρηση υγιούς βάρους, παρά τις ορμονικές αλλαγές, η ταχεία ανάπτυξη και κοινωνικές επιρροές που συχνά οδηγούν στην υπερκατανάλωση τροφής. Και ενεργά παιδιά είναι πιο πιθανό να γίνει κατάλληλος ενήλικες.

Για να αυξήσετε το επίπεδο δραστηριότητας του παιδιού σας:

 • Περιορίστε αναψυχής υπολογιστή και το χρόνο που παρακολουθείτε τηλεόραση σε όχι περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα. Ένας αλάνθαστος τρόπος για να αυξήσει τα επίπεδα δραστηριότητας του παιδιού σας είναι να περιοριστεί ο αριθμός των ωρών που επιτρέπεται να βλέπουν τηλεόραση κάθε μέρα. Άλλες καθιστικές δραστηριότητες - αναπαραγωγή βίντεο και παιχνίδια στον υπολογιστή ή μιλώντας στο τηλέφωνο - επίσης θα πρέπει να είναι περιορισμένη. Μην αφήνετε το παιδί σας να φάει κατά τη διάρκεια προβολής ηλεκτρονική οθόνη? Κρατά το παιδί σας από το να είναι ενήμεροι για το πόσο αυτός ή αυτή είναι η κατανάλωση.
 • . Δώστε έμφαση δραστηριότητας και όχι η άσκηση δραστηριότητας του παιδιού σας δεν πρέπει να είναι ένα δομημένο πρόγραμμα άσκησης - το αντικείμενο είναι μόνο για να τον πάρει ή κινούμενο της. Free-play δραστηριότητες, όπως παίζουν απόκρυψη-και-επιδιώκει, tag ή άλμα σχοινί, μπορεί να είναι μεγάλη για την καύση θερμίδων και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.
 • Βρείτε δραστηριότητες του παιδιού σας αρέσει να κάνετε. Για παράδειγμα, αν το παιδί σας έχει καλλιτεχνική κλίση, πηγαίνετε σε μια φύση χαράτσι να συλλέξει τα φύλλα και τους βράχους που το παιδί σας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να κάνει ένα κολάζ. Εάν το παιδί σας αρέσει να ανεβαίνουν, το κεφάλι για το κοντινότερο γυμναστήριο ζούγκλα της γειτονιάς ή τοίχο αναρρίχησης. Εάν το παιδί σας αρέσει να διαβάζει, τότε τα πόδια ή το ποδήλατο στη βιβλιοθήκη της γειτονιάς για ένα βιβλίο.
 • Αν θέλετε ένα ενεργό παιδί, να είναι δραστήριοι και εσείς. Βρείτε δραστηριότητες διασκέδασης που ολόκληρη η οικογένεια μπορεί να κάνει μαζί. Ποτέ μην κάνετε την άσκηση φαίνεται μια τιμωρία ή μια αγγαρεία.
 • Βάρυ τις δραστηριότητες. Αφήστε κάθε παιδί να λάβει μια στροφή επιλέγοντας την δραστηριότητα της ημέρας ή της εβδομάδας. Κτυπήσει την πρακτική, μπόουλινγκ και κολύμπι όλα μετράνε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι κάνεις κάτι δραστικό.

Φάρμακα
Μια συνταγή απώλεια βάρους φάρμακο είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη για τους εφήβους: ορλιστάτης (Xenical). Orlistat, το οποίο έχει εγκριθεί για εφήβους ηλικίας άνω των 12, εμποδίζει την απορρόφηση του λίπους στο έντερο.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει εγκρίνει μειωμένης αντοχής over-the-counter (χωρίς συνταγή) έκδοση της ορλιστάτης (Alli). Αν και είναι άμεσα διαθέσιμα στα φαρμακεία και τα φαρμακεία, Alli δεν είναι εγκεκριμένο για παιδιά ή εφήβους κάτω των 18 ετών.

Συνταγογραφούμενα φάρμακα δεν είναι συχνά συνιστάται για εφήβους. Οι κίνδυνοι από τη λήψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων μακροπρόθεσμα είναι άγνωστη, και το αποτέλεσμα το φάρμακο για την απώλεια βάρους και διατήρηση του βάρους για τους εφήβους είναι ακόμα υπό αμφισβήτηση. Και την απώλεια βάρους των ναρκωτικών δεν αντικαθιστούν την ανάγκη να υιοθετήσουν μια υγιεινή διατροφή και σωματική άσκηση.

Εάν το παιδί σας έχει υψηλή χοληστερόλη, είναι δυνατό ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να δίνετε στο παιδί σας μια φαρμακευτική αγωγή με στατίνες. Οι στατίνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, αλλά η χρήση τους σε παιδιά παραμένει αμφιλεγόμενη, δεδομένου ότι είναι αβέβαιο ποιες μακροπρόθεσμες παρενέργειες που μπορεί να έχουν. Λόγω της διαφωνίας στην ιατρική κοινότητα για τη θεραπεία της υψηλής χοληστερόλης στα παιδιά, μιλήστε με το γιατρό του παιδιού σας σχετικά με το τι είναι καλύτερο για το παιδί σας.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες.

Απώλεια βάρους χειρουργική επέμβαση
Απώλεια βάρους χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική επιλογή για ορισμένα σοβαρά παχύσαρκους εφήβους που δεν έχουν καταφέρει να χάσουν βάρος με τη χρήση συμβατικών μεθόδους απώλειας βάρους. Ωστόσο, όπως με οποιοδήποτε είδος της χειρουργικής επέμβασης, υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι και μακροπρόθεσμων επιπλοκών. Επίσης, τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης απώλειας βάρους για τη μελλοντική ανάπτυξη και την ανάπτυξη ενός παιδιού είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστη.

Απώλεια βάρους χειρουργική επέμβαση σε εφήβους είναι ασυνήθιστο. Ωστόσο, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση, εάν αυτό το βάρος του παιδιού σας αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την υγεία από ό, τι κάνουν οι πιθανοί κίνδυνοι της χειρουργικής επέμβασης. Είναι σημαντικό ότι ένα παιδί που εξετάζονται για τη χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους συναντηθεί με μια ομάδα παιδιάτρων, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιατρική ενδοκρινολόγος.

Ακόμα κι έτσι, η χειρουργική επέμβαση δεν είναι η εύκολη απάντηση για την απώλεια βάρους. Αυτό δεν εγγυάται ότι το παιδί σας χάνει όλα του ή της το υπερβολικό βάρος ή ότι το παιδί σας κρατά μακριά μακροπρόθεσμα. Επίσης, δεν αντικαθιστά την ανάγκη για ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή και τακτική πρόγραμμα σωματικής δραστηριότητας.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Επειδή δεν είναι φάρμακα και χειρουργικές επεμβάσεις που συνιστώνται για παιδιά ηλικίας 7 και νεότεροι, και να μην είναι συχνά συνιστάται για παιδιά ηλικίας άνω των 7, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι συνήθως η καλύτερη θεραπεία της παιδικής παχυσαρκίας. Καλύτερη ευκαιρία του παιδιού σας για να φτάσουμε σε ένα υγιές βάρος είναι να αρχίσετε να τρώτε μια υγιεινή διατροφή και να ασκείστε περισσότερο.

Η υγιεινή διατροφή
Οι γονείς είναι αυτοί που αγοράζουν το φαγητό, μαγειρεύουμε το φαγητό και να αποφασίσουμε πού το φαγητό τρώγεται. Ακόμη και μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην υγεία του παιδιού σας.

 • Όταν αγοράζετε τα παντοπωλεία, επιλέγουν τα φρούτα και τα λαχανικά. Ευκολία τρόφιμα, όπως μπισκότα κράκερ, και έτοιμα γεύματα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά. Να έχετε πάντα υγιεινά σνακ. Και ποτέ μην χρησιμοποιείτε το φαγητό ως ανταμοιβή ή τιμωρία.
 • Περιορίστε ζαχαρούχα ποτά, συμπεριλαμβανομένων αυτών που περιέχουν χυμό φρούτων. Αυτά τα ποτά παρέχουν μικρή θρεπτική αξία σε αντάλλαγμα για υψηλές θερμίδες τους. Επίσης, μπορεί να κάνει το παιδί σας να αισθανθεί πάρα πολύ πλήρης για να τρώτε υγιεινά τρόφιμα.
 • Καθίστε μαζί για τα οικογενειακά γεύματα κάνετε μια εκδήλωση -. Ένα χρόνο για να μοιραστείτε τα νέα και να λέει ιστορίες. Αποθάρρυνση να τρώτε μπροστά από μια οθόνη, όπως ένα τηλεοπτικό παιχνίδι, υπολογιστή ή βίντεο. Αυτό οδηγεί σε γρήγορη διατροφή και μείωσε συνειδητοποίηση του πόσο τρώτε.
 • Περιορίστε τον αριθμό των φορών που τρώτε έξω, ειδικά σε εστιατόρια fast food. Πολλές από τις επιλογές του μενού είναι υψηλά σε λιπαρά και θερμίδες.

Η σωματική δραστηριότητα
Ένα κρίσιμο μέρος της απώλειας βάρους, ειδικά για τα παιδιά, είναι η σωματική δραστηριότητα. Το μόνο που δεν καίει θερμίδες, αλλά και χτίζει γερά κόκαλα και τους μυς και βοηθά τα παιδιά να κοιμηθούν καλά τη νύχτα και να μείνει σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τέτοιες συνήθειες που δημιουργούνται κατά την παιδική ηλικία εφήβους βοήθεια στη διατήρηση υγιούς βάρους, παρά τις ορμονικές αλλαγές, η ταχεία ανάπτυξη και κοινωνικές επιρροές που συχνά οδηγούν στην υπερκατανάλωση τροφής. Και ενεργά παιδιά είναι πιο πιθανό να γίνει κατάλληλος ενήλικες.

Για να αυξήσετε το επίπεδο δραστηριότητας του παιδιού σας:

 • Περιορίστε αναψυχής υπολογιστή και το χρόνο που παρακολουθείτε τηλεόραση σε όχι περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα. Ένας αλάνθαστος τρόπος για να αυξήσει τα επίπεδα δραστηριότητας του παιδιού σας είναι να περιοριστεί ο αριθμός των ωρών που επιτρέπεται να βλέπουν τηλεόραση κάθε μέρα. Άλλες καθιστικές δραστηριότητες - αναπαραγωγή βίντεο και παιχνίδια στον υπολογιστή ή μιλώντας στο τηλέφωνο - επίσης θα πρέπει να είναι περιορισμένη.
 • . Δώστε έμφαση δραστηριότητας και όχι η άσκηση δραστηριότητας του παιδιού σας δεν πρέπει να είναι ένα δομημένο πρόγραμμα άσκησης - το αντικείμενο είναι μόνο για να τον πάρει ή κινούμενο της. Free-play δραστηριότητες, όπως παίζουν απόκρυψη-και-επιδιώκει, tag ή άλμα σχοινί, μπορεί να είναι μεγάλη για την καύση θερμίδων και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.
 • Βρείτε δραστηριότητες του παιδιού σας αρέσει να κάνετε. Για παράδειγμα, αν το παιδί σας έχει καλλιτεχνική κλίση, πηγαίνετε σε μια φύση χαράτσι να συλλέξει τα φύλλα και τους βράχους που το παιδί σας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να κάνει ένα κολάζ. Εάν το παιδί σας αρέσει να ανεβαίνουν, το κεφάλι για το κοντινότερο γυμναστήριο ζούγκλα της γειτονιάς ή τοίχο αναρρίχησης. Εάν το παιδί σας αρέσει να διαβάζει, τότε τα πόδια ή το ποδήλατο στη βιβλιοθήκη της γειτονιάς για ένα βιβλίο.
 • Αν θέλετε ένα ενεργό παιδί, να είναι δραστήριοι και εσείς. Βρείτε δραστηριότητες διασκέδασης που ολόκληρη η οικογένεια μπορεί να κάνει μαζί. Ποτέ μην κάνετε την άσκηση φαίνεται μια τιμωρία ή μια αγγαρεία.
 • Βάρυ τις δραστηριότητες. Αφήστε κάθε παιδί να λάβει μια στροφή επιλέγοντας την δραστηριότητα της ημέρας ή της εβδομάδας. Κτυπήσει την πρακτική, μπόουλινγκ και κολύμπι όλα μετράνε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι κάνεις κάτι δραστικό.

Βλέπε επίσης

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Οι γονείς παίζουν σημαντικό ρόλο στην παροχή βοήθειας στα παιδιά που είναι παχύσαρκα αισθάνονται αγαπούσε και στον έλεγχο του βάρους τους. Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για την οικοδόμηση του παιδιού σας αυτοεκτίμηση. Μην φοβάστε να θέσει επί τάπητος το θέμα της υγείας και φυσικής κατάστασης, αλλά δεν είναι ευαίσθητοι ότι ένα παιδί μπορεί να δει το ενδιαφέρον σας ως προσβολή. Συζητήστε με τα παιδιά σας άμεσα, ανοιχτά και χωρίς να είναι κρίσιμη ή προσωπικές κρίσεις.

Επιπλέον, θεωρούν τις ακόλουθες συμβουλές:

 • Να είστε ευαίσθητοι στις ανάγκες και τα συναισθήματα του παιδιού σας. Να καταστεί ενεργός είναι μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο ζωής για το παιδί σας να κάνει, αλλά το παιδί σας είναι πιο πιθανό να κολλήσει σε αυτές τις αλλαγές, αν αφήστε αυτόν ή αυτήν να επιλέξουν ό, τι σωματικές δραστηριότητες που αυτός ή αυτή είναι άνετο με.
 • Βρείτε λόγους να επαινέσω τις προσπάθειες του παιδιού σας. Γιορτάστε μικρές, σταδιακές αλλαγές, αλλά δεν ανταμείβουν με τα τρόφιμα. Επιλέξτε άλλους τρόπους για να σηματοδοτήσει τα επιτεύγματα του παιδιού σας, όπως το να πηγαίνουν στο μπόουλινγκ ή ένα τοπικό πάρκο.
 • Μιλήστε στο παιδί σας σχετικά με τα συναισθήματά του. Βοηθήστε το παιδί σας να βρουν τρόπους για την αντιμετώπιση του ή της συναισθήματα που δεν περιλαμβάνουν το φαγητό.
 • Βοηθήστε το παιδί σας να επικεντρωθεί σε θετικούς στόχους. Για παράδειγμα, να επισημάνω ότι αυτός ή αυτή μπορεί πλέον ποδήλατο για περισσότερο από 20 λεπτά χωρίς να κουραστεί ή να εκτελέσετε τον απαιτούμενο αριθμό γύρων στην τάξη γυμναστήριο.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Είτε το παιδί σας είναι σε κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα ή επί του παρόντος σε ένα υγιές βάρος, μπορείτε να λάβουν προληπτικά μέτρα για να επιτύχουν ή να διατηρήσουν τα πράγματα στο σωστό δρόμο.

 • Προγραμματίστε ετήσια καλά παιδί επισκέψεις. Πάρτε το παιδί σας στο γιατρό για καλά παιδί εξετάσεις, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, ο γιατρός μετρά το ύψος και το βάρος του παιδιού σας και υπολογίζει του ή BMI της. Αυξήσεις ΔΜΣ του παιδιού σας ή του ή της εκατοστημόριο rank πάνω από ένα χρόνο, ειδικά αν το παιδί σας είναι ηλικίας άνω των 4, είναι μια πιθανή ένδειξη ότι το παιδί σας είναι σε κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα.
 • Δώστε το καλό παράδειγμα. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε υγιεινά τρόφιμα και να ασκούνται τακτικά για να διατηρήσετε το βάρος σας. Στη συνέχεια, να καλέσει το παιδί σας να σας συναντήσουν.
 • Αποφύγετε τα τρόφιμα που σχετίζονται διαμάχες για την εξουσία με το παιδί σας θα μπορούσε να θέσει κατά λάθος το έδαφος για τέτοιες μάχες με την παροχή ή την παρακράτηση ορισμένων τροφίμων -. Γλυκά, για παράδειγμα - ως ανταμοιβή ή τιμωρία. Κατά γενικό κανόνα, μην χρησιμοποιείτε το φαγητό ως ανταμοιβή ή τιμωρία.
 • Δώστε έμφαση τη θετική ενθάρρυνση ενός υγιούς τρόπου ζωής, επισημαίνοντας τη θετική -. Τη διασκέδαση του να παίζουν έξω ή την ποικιλία από φρέσκα φρούτα που μπορείτε να πάρετε όλο το χρόνο, για παράδειγμα. Υπογραμμίστε τα οφέλη της άσκησης, εκτός από τη βοήθεια για να διαχειριστεί το βάρος. Για παράδειγμα, κάνει την καρδιά, τους πνεύμονες και άλλους μύες ισχυρότερη. Εάν προωθήσει φυσική κλίση του παιδιού σας να τρέχει γύρω, να διερευνήσει και να τρώτε μόνο όταν πεινάτε - όχι από πλήξη - ένα υγιές βάρος θα πρέπει να φροντίσει τον εαυτό της.
 • Να είστε υπομονετικοί. Πολλά υπέρβαρα παιδιά μεγαλώνουν σε επιπλέον κιλά τους, καθώς θα πάρει πιό ψηλός. Συνειδητοποιήστε, επίσης, ότι μια έντονη προσοχή στις διατροφικές συνήθειες και το βάρος του παιδιού σας μπορεί εύκολα να αποτύχει, με αποτέλεσμα ένα παιδί να τρώνε ακόμα περισσότερο, ή, ενδεχομένως, το κάνουν να νιώθει πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη μιας διατροφικής διαταραχής.
 • Είναι υπεύθυνος για τη δική σας βάρος. Παχυσαρκία εμφανίζεται συχνά σε διάφορα μέλη της οικογένειας. Αν χρειάζεται να χάσετε βάρος, αυτό θα παρακινήσει το παιδί σας να κάνει το ίδιο. Μην περιμένετε το παιδί σας να κάνει κάτι που είναι απρόθυμοι να κάνουν για τον εαυτό σας.

Βλέπε επίσης