Η υγεία των παιδιών

Ετοιμότητα Νηπιαγωγείο: να βοηθήσει το παιδί σας προετοιμάσει

Ετοιμότητα Νηπιαγωγείο μπορεί να είναι πιο σημαντική απ 'όσο νομίζετε. Μάθετε πώς μπορείτε να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη του παιδιού σας και σχολική επιτυχία.

Το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλος για να ξεκινήσει το νηπιαγωγείο - αλλά είναι αυτός ή αυτή είναι έτοιμη; Αναγνωρίστε τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν την ετοιμότητα νηπιαγωγείο του παιδιού σας και τι μπορείτε να κάνετε για να τον βοηθήσουν να επιτύχουν στο σχολείο.

Γιατί είναι η ετοιμότητα νηπιαγωγείο σημαντικό;

Νηπιαγωγείο σηματοδοτεί την έναρξη της τυπικής εκπαίδευσης ενός παιδιού. Πρώτη σχολική εμπειρία ενός παιδιού μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που αυτός ή αυτή σχετίζεται με τους άλλους για το υπόλοιπο της ζωής. Για παράδειγμα, η επιτυχία ή η αποτυχία σε αυτό το στάδιο μπορεί να επηρεάσει την ευημερία του παιδιού, την αυτοεκτίμηση και τα κίνητρα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι όταν το παιδί σας αρχίζει το σχολείο αυτός ή αυτή είναι εξελικτικά έτοιμα να μάθουν και να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της τάξης.

Πώς μπορώ να καταλάβω αν το παιδί μου είναι έτοιμο για το νηπιαγωγείο;

Τα περισσότερα σχολεία χρησιμοποιούν ημερομηνίες αποκοπής - προθεσμίες εντός των οποίων ένα παιδί πρέπει να είναι σε μία ορισμένη ηλικία - για να καθοριστεί ποιος είναι επιλέξιμες για την τάξη του νηπιαγωγείου. Συνήθως, ένα παιδί πρέπει να είναι ηλικίας 5 πριν από την είσοδο νηπιαγωγείο. Την ηλικία, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος τρόπος για να μετρήσει την ετοιμότητα νηπιαγωγείου ενός παιδιού.

Όταν προσπαθούν να καθορίσουν εάν το παιδί σας είναι έτοιμο για το νηπιαγωγείο, μην ανησυχείτε για το αν ή όχι αυτός ή αυτή έχει κυριαρχήσει συγκεκριμένες δεξιότητες. Αντ 'αυτού, σκεφτείτε του ή την ετοιμότητά της να μάθει. Πόσο καλά είναι το παιδί σας είναι σε θέση να επικοινωνούν και να ακούσετε; Είναι το παιδί σας είναι σε θέση να πάρει μαζί με άλλα παιδιά και ενήλικες; Χρησιμοποιήστε τη διαίσθησή σας ως γονέα και συμβουλευτείτε το γιατρό του παιδιού σας, νηπιαγωγό και οποιωνδήποτε άλλων παρόχων φροντίδας των παιδιών για τις χρήσιμες και αντικειμενικές πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη και την ετοιμότητα του παιδιού σας για το σχολείο.

Η υγεία των παιδιών. Κρατήστε το παιδί σας υγιές.
Η υγεία των παιδιών. Κρατήστε το παιδί σας υγιές.

Λάβετε υπόψη σας ότι ορισμένα σχολεία απαιτούν επίσης τα παιδιά να λάβει μια δοκιμή ετοιμότητας νηπιαγωγείο να αξιολογήσει τις ικανότητές τους. Αν και αυτές οι δοκιμές δεν είναι πάντα ακριβείς δείκτες για το πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι ένα παιδί για το σχολείο, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως ένας τρόπος για να μετρηθεί σε σχέση με την ανάπτυξη του παιδιού σας με άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας.

Βλέπε επίσης

Ετοιμότητα Νηπιαγωγείο: να βοηθήσει το παιδί σας προετοιμάσει

Υπάρχουν οφέλη για την καθυστέρηση της εγγραφής του παιδιού στο νηπιαγωγείο;

Μερικοί γονείς επιλέγουν να καθυστερήσει την είσοδο του παιδιού στο νηπιαγωγείο, πιστεύοντας ότι ένα παιδί μπορεί να αποκτήσει ένα πλεονέκτημα σε ακαδημαϊκούς, αθλητισμό ή κοινωνικές ρυθμίσεις με το να είναι μεγαλύτερα από το μέσο όρο για του ή το βαθμό της. Αυτό είναι, επίσης, κοινή μεταξύ των αγοριών που έχουν τα γενέθλιά τους κοντά στην ημερομηνία αποκοπής - με τους γονείς πιστεύουν το παιδί τους χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ωριμάσουν.

Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά που είναι αρκετά μεγάλος για το νηπιαγωγείο, αλλά αναβάλει την εγγραφή για ένα χρόνο δεν εκτελούν καθόλου καλύτερα από ό, τι τα παιδιά που εισέρχονται στη συνήθη ηλικία - ιδιαίτερα αν το παιδί παραμένει σε ένα περιβάλλον όπου η ετοιμότητα δεν προωθείται. Επιπλέον, άλλες μελέτες δείχνουν ότι ένα παιδί που είναι παλιά για του ή της ποιότητας είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο για προβλήματα συμπεριφοράς κατά την εφηβεία.

Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω το παιδί μου να πετύχει στο νηπιαγωγείο;

Μπορείτε να πάρετε πολλά βήματα για να βοηθήσετε το παιδί σας προετοιμάσει για το νηπιαγωγείο. Για παράδειγμα:

  • Κρατήστε το παιδί σας υγιές. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας τρώει υγιεινά τρόφιμα, παίρνει την αφθονία του ύπνου και επισκέπτεται τον γιατρό σε τακτική βάση. Πριν από την έναρξη του νηπιαγωγείου, βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας είχε μια πρόσφατη φυσική εξέταση και να είναι ενημερωμένοι για εμβολιασμούς.
  • Ανάπτυξη ρουτίνες. Επιλέξτε τακτά χρονικά διαστήματα για το παιδί σας να φάει, να παίξουν και να κοιμούνται κάθε μέρα. Αυτό θα βοηθήσει το παιδί σας να ξέρετε τι να περιμένετε και τι αναμένεται από αυτόν ή αυτήν.
  • Ενθάρρυνση για την ανάπτυξη των βασικών δεξιοτήτων. Εργασία με το παιδί σας για να τον βοηθήσουν να αναγνωρίζει τα γράμματα, τους αριθμούς, τα χρώματα και τα σχήματα.
  • Διαβάστε, ομοιοκαταληξία και να παίξετε παιχνίδια με το παιδί σας. Κάνουν την ανάγνωση μια καθημερινή οικογενειακή δραστηριότητα. Ομοιοκαταληξία και να παίζουν με το παιδί σας είναι επίσης σημαντική για την ανάπτυξη του ή της.
  • Εκθέτουν το παιδί σας σε μαθησιακές εμπειρίες. Αναζητήστε ευκαιρίες για να διευρύνουν τους ορίζοντές του παιδιού σας, όπως προσχολικής ηλικίας. Πάρτε το παιδί σας στο μουσείο ή να εγγραφούν το άτομό του στα κοινοτικά προγράμματα τέχνη ή επιστήμη.
  • Ενθαρρύνετε την κοινωνικοποίηση. Προώθηση της κοινωνικής ανάπτυξης του παιδιού σας με την υπογραφή το άτομό του για τις δραστηριότητες της ομάδας και καλώντας φίλους για να πάει στις εξόδους. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να μοιραστείτε, να εκφράσει τα συναισθήματά του, πρακτική που αναλαμβάνουν εκ περιτροπής, και ακολουθήστε τις απλές οδηγίες.
  • Συζήτηση για το νηπιαγωγείο. Κατασκευάστηκε τον ενθουσιασμό και να μειώσει το άγχος, εξηγώντας τι ρουτίνα του παιδιού σας μπορεί να είναι όπως στο νηπιαγωγείο. Πριν αρχίσει το σχολείο, να τον πάρει ή της στο σχολείο και, αν είναι δυνατόν, ελέγξτε έξω από την τάξη. Πάρτε το παιδί σας που συμμετέχουν σε ψώνια για ρούχα σχολείο.

Βλέπε επίσης