Κρεβάτι-βρέξιμο

Ορισμός

Υγρός σεντόνια και πιτζάμες - και μια αμηχανία του παιδιού - είναι μια οικεία σκηνή σε πολλά σπίτια. Αλλά μην απελπίζεστε. Κρεβάτι-βρέξιμο δεν είναι ένα σημάδι της εκπαίδευσης τουαλέτας πάει άσχημα. Είναι συχνά ακριβώς ένα κανονικό μέρος της ανάπτυξης του παιδιού.

Κρεβάτι-βρέξιμο είναι επίσης γνωστή ως νυχτερινή ακράτεια ή νυκτερινή ενούρηση. Σε γενικές γραμμές, κρεβάτι-βρέξιμο πριν την ηλικία των 6 ή 7 δεν είναι αιτία ανησυχίας. Σε αυτή την ηλικία, το παιδί σας μπορεί να εξακολουθεί να αναπτύσσει τη διάρκεια της νύχτας έλεγχο της ουροδόχου κύστης.

Εάν κρεβάτι-βρέξιμο συνεχίζεται, την αντιμετώπιση του προβλήματος με την υπομονή και την κατανόηση. Η εκπαίδευση της κύστης, συναγερμοί υγρασία ή φαρμακευτική αγωγή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση κρεβάτι-βρέξιμο.

Συμπτώματα

Κρεβάτι-βρέξιμο είναι ακούσια ούρηση, ενώ κοιμάται.

Τα περισσότερα παιδιά είναι πλήρως τουαλέτα εκπαιδευτεί από την ηλικία των 4, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την ανάπτυξη πλήρη έλεγχο της ουροδόχου κύστης. Μέχρι την ηλικία των 5, κρεβάτι-βρέξιμο εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα μόνο για περίπου 15 τοις εκατό των παιδιών. Μεταξύ 8 και 11 ετών, λιγότερο από το 5 τοις εκατό των νέων που εξακολουθούν να βρέξιμο του κρεβατιού.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Τα περισσότερα παιδιά ξεπερνούν κρεβάτι-βρέξιμο από μόνοι τους - αλλά μερικοί χρειάζονται μια μικρή βοήθεια. Σε άλλες περιπτώσεις, κρεβάτι-βρέξιμο μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας υποκείμενης κατάσταση που χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

Συμβουλευτείτε το γιατρό του παιδιού σας εάν:

 • Το παιδί σας εξακολουθεί να βρέχει το κρεβάτι μετά την ηλικία των 6 ή 7
 • Το παιδί σας αρχίζει να βρέχουμε το κρεβάτι μετά από μια περίοδο που είναι στεγνά τη νύχτα
 • Το κρεβάτι-βρέξιμο συνοδεύεται από επώδυνη ούρηση, ασυνήθιστη δίψα, ροζ ούρα ή το ροχαλητό

Αιτίες

Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι προκαλεί κρεβάτι-βρέξιμο, αλλά διάφοροι παράγοντες μπορεί να παίζουν ρόλο.

 • Μια μικρή κύστη. Της ουροδόχου κύστης του παιδιού σας δεν μπορεί να αναπτυχθεί αρκετά για να κρατήσει τα ούρα που παράγονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 • Αδυναμία να αναγνωρίσουν μια πλήρη κύστη Εάν τα νεύρα που ελέγχουν την ουροδόχο κύστη αργούν να ωριμάσουν, μια πλήρη κύστη δεν μπορεί να ξυπνήσει το παιδί σας -. Ειδικά αν το παιδί σας είναι ένα βαθύ κρεβάτι.
 • Μια δυσαναλογία των ορμονών. Κατά την παιδική ηλικία, μερικά παιδιά δεν παράγουν αρκετή αντιδιουρητικής ορμόνης (ADH) για να επιβραδύνει τη διάρκεια της νύχτας παραγωγή ούρων.
 • . Στρες αγχωτικά γεγονότα - όπως να γίνει ένα μεγάλο αδελφό ή αδελφή, ξεκινώντας ένα νέο σχολείο, ή τον ύπνο μακριά από το σπίτι - μπορεί να προκαλέσει κρεβάτι-βρέξιμο.
 • Ουρολοίμωξη. Μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να καταστήσει δύσκολο για το παιδί σας για τον έλεγχο της ούρησης. Τα σημεία και συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κρεβάτι-βρέξιμο, τη διάρκεια της ημέρας ατυχήματα, συχνή ούρηση, αίμα στα ούρα και τον πόνο κατά την ούρηση.
 • Η άπνοια ύπνου Μερικές φορές κρεβάτι-βρέξιμο είναι ένα σημάδι της αποφρακτικής άπνοιας ύπνου, μια κατάσταση κατά την οποία αναπνοή του παιδιού διακόπτεται κατά τη διάρκεια του ύπνου -. Συχνά λόγω της φλεγμονή ή διογκωμένες αμυγδαλές ή αδενοειδείς εκβλαστήσεις. Άλλα σημεία και συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ροχαλητό, συχνές λοιμώξεις των ώτων και κόλπων, πονόλαιμο, και ημερήσια υπνηλία.
 • Ο διαβήτης. Για ένα παιδί που είναι συνήθως ξηρό το βράδυ, κρεβάτι-βρέξιμο μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι του διαβήτη. Άλλα σημεία και συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ούρηση μεγάλης ποσότητας ούρων ταυτόχρονα αυξάνεται, δίψα, κόπωση και απώλεια βάρους παρά την καλή όρεξη.
 • Η χρόνια δυσκοιλιότητα. Η έλλειψη τακτικές κινήσεις του εντέρου μπορεί να γίνει έτσι ουροδόχου κύστης του παιδιού σας δεν μπορεί να κρατήσει πολλά ούρα, που μπορεί να προκαλέσει κρεβάτι-βρέξιμο το βράδυ.
 • Ένα διαρθρωτικό πρόβλημα στο ουροποιητικό σύστημα ή νευρικό. Σπάνια, κρεβάτι-βρέξιμο σχετίζεται με ελάττωμα στο νευρικό σύστημα του παιδιού ή του ουροποιητικού συστήματος.

Παράγοντες κινδύνου

Αρκετοί παράγοντες έχουν συσχετισθεί με αυξημένο κίνδυνο κρεβάτι-βρέξιμο, όπως οι εξής:

 • Sex. Κρεβάτι-βρέξιμο μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, αλλά είναι δύο φορές πιο συχνή στα αγόρια από τα κορίτσια.
 • Οικογενειακό ιστορικό. Εάν και οι δύο γονείς του παιδιού υγρό από το κρεβάτι τα παιδιά, το παιδί τους έχει μια πιθανότητα 80 τοις εκατό το βρέξιμο του κρεβατιού, πάρα πολύ.
 • Προσοχής (ADHD). Κρεβάτι-βρέξιμο είναι πιο συχνή σε παιδιά που έχουν ADHD.

Επιπλοκές

Κρεβάτι-βρέξιμο. Αδυναμία να αναγνωρίσουν μια γεμάτη κύστη.
Κρεβάτι-βρέξιμο. Αδυναμία να αναγνωρίσουν μια γεμάτη κύστη.

Αν και απογοητευτικό, κρεβάτι-βρέξιμο χωρίς φυσική αιτία δεν δημιουργεί κανένα κίνδυνο για την υγεία. Η ενοχή και η αμηχανία ένα παιδί αισθάνεται για το βρέξιμο του κρεβατιού μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή αυτοεκτίμηση, όμως.

Εξανθήματα στο κάτω μέρος και περιοχή των γεννητικών οργάνων μπορεί να είναι ένα ζήτημα, καθώς - ειδικά αν το παιδί σας κοιμάται σε υγρή εσώρουχα. Για να αποφευχθεί ένα εξάνθημα, να βοηθήσει το παιδί σας να ξεπλύνετε του ή της κάτω και περιοχή των γεννητικών οργάνων κάθε πρωί. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει να καλύψει την πληγείσα περιοχή με αλοιφή πετρελαίου κατά την κατάκλιση.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Είναι πιθανό να ξεκινήσει βλέποντας οικογενειακό σας γιατρό ή τον παιδίατρο του παιδιού σας. Ωστόσο, αυτός ή αυτή μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν γιατρό που ειδικεύεται σε ουροφόρων οδών (παιδιατρική ουρολόγο ή νεφρολόγο).

Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να κρατήσουν ένα ημερολόγιο των επισκέψεων μπάνιο του παιδιού σας. Γράψτε τα κάτω όταν το παιδί σας πηγαίνει στην τουαλέτα, καθώς και κατά πόσον ή όχι αυτός ή ένιωσε μια αίσθηση του επείγοντος για να ουρήσει. Επίσης, σημειώστε πόσο το παιδί σας είχε να πιει, ειδικά μετά το δείπνο.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως έντονο στρες ή πρόσφατες αλλαγές ζωής.
 • Κάντε μια λίστα με όλες τις βιταμίνες φάρμακα, και συμπληρώνει ότι το παιδί σας παίρνει.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό του παιδιού σας.

Ο χρόνος σας με το γιατρό του παιδιού σας μπορεί να είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση χρόνος τρέχει έξω. Για κρεβάτι-βρέξιμο, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Τι είναι αυτό που προκαλεί το παιδί μου να βρέχουμε το κρεβάτι;
 • Πότε μπορεί αυτός ή αυτή ξεπεράσει το βρέξιμο του κρεβατιού;
 • Ποιες θεραπείες είναι διαθέσιμες, και ποιά θα προτείνατε;
 • Υπάρχουν παρενέργειες;
 • Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου πρότειναν εκεί;
 • Είναι κάποια πόσιμο ή διατροφικούς περιορισμούς ότι το παιδί μου πρέπει να ακολουθήσει εκεί;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση εκεί;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες σου προτείνουμε να επισκεφθείτε;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο για. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Υπάρχει οικογενειακό ιστορικό από το κρεβάτι-βρέξιμο εκεί;
 • Έχει το παιδί σας υγρά πάντα το κρεβάτι, ή μήπως είχε αρχίσει πρόσφατα;
 • Πόσο συχνά το παιδί σας υγρό από το κρεβάτι;
 • Μήπως το κρεβάτι-βρέξιμο φαίνεται να προκαλούνται από ορισμένα ποτά τρόφιμα, ή δραστηριότητες;
 • Είναι το παιδί σας να στεγνώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας;
 • Είναι το παιδί σας αντιμετωπίζει οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές στη ζωή ή άλλες πιέσεις;
 • Μήπως το παιδί σας παραπονούνται για πόνο ή άλλα συμπτώματα κατά την ούρηση;
 • Αν είστε διαζευγμένος, το παιδί σας ζουν στο σπίτι κάθε γονέα και δεν το κρεβάτι-βρέξιμο συμβεί και στα δύο σπίτια;

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ;
Προσπαθήστε να είστε υπομονετικοί και την κατανόηση με το παιδί σας. Κρεβάτι-βρέξιμο είναι μια πηγή άγχους και απογοήτευσης για το παιδί σας. Αυτός ή αυτή δεν είναι το βρέξιμο του κρεβατιού στο σκοπό. Ενώ είστε σε αναμονή για να δείτε το γιατρό, δοκιμάστε περιορίζοντας το ποσό ποτά το παιδί σας το βράδυ.

Εξετάσεις και διάγνωση

Το παιδί σας θα χρειαστεί μια φυσική εξέταση. Ανάλογα με τις περιστάσεις, ούρων μπορεί να γίνει για να ελέγξει για σημάδια μιας μόλυνσης ή του διαβήτη. Εάν ο γιατρός υποψιάζεται ένα διαρθρωτικό πρόβλημα με το ουροποιητικό σύστημα του παιδιού σας ή άλλο πρόβλημα υγείας, το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί ακτινογραφίες ή άλλες απεικονιστικές εξετάσεις των νεφρών ή της ουροδόχου κύστης.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Τα περισσότερα παιδιά ξεπερνούν κρεβάτι-βρέξιμο από μόνοι τους. Αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό κρεβάτι-βρέξιμο, το παιδί σας θα σταματήσει πιθανώς κρεβάτι-βρέξιμο γύρω από την ηλικία η μητρική σταμάτησε κρεβάτι-βρέξιμο.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Ουρολοίμωξη.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Ουρολοίμωξη.

Γενικά, το παιδί σας θα είναι ο οδηγός του γιατρού σας με το επίπεδο της απαραίτητης θεραπείας. Εάν το παιδί σας δεν είναι ιδιαίτερα ενοχληθεί ή αμηχανία από μια περιστασιακή υγρή νύχτα, μέσα στο σπίτι μπορεί να είναι η ιδανική θεραπεία. Ωστόσο, εάν βαθμού schooler σας είναι τρομοκρατημένοι για το βρέξιμο του κρεβατιού κατά τη διάρκεια μιας sleepover, αυτός ή αυτή μπορεί να είναι πιο πρόθυμοι να δοκιμάσουν πρόσθετες θεραπείες.

Συναγερμοί υγρασίας
Αυτές οι μικρές, λειτουργούν με μπαταρία συσκευές - διαθέσιμα χωρίς συνταγή στα περισσότερα φαρμακεία - συνδεθείτε σε ένα ευαίσθητο στην υγρασία μαξιλάρι στο πιτζάμες ή το κρεβάτι του παιδιού σας. Όταν το μαξιλάρι υγρασία αισθήσεις, ο συναγερμός πηγαίνει μακριά. Στην ιδανική περίπτωση, ο συναγερμός υγρασία ακούγεται ακριβώς όπως το παιδί σας αρχίζει να ουρήσει - στο χρόνο για να βοηθήσει ξυπνήσει το παιδί σας, να σταματήσει τη ροή των ούρων και να πάτε στην τουαλέτα. Εάν το παιδί σας είναι ένα βαρύ κρεβάτι, ένα άλλο πρόσωπο μπορεί να χρειαστεί να ακούσετε το ξυπνητήρι.

Αν δοκιμάσετε ένα συναγερμό υγρασία, δίνουν αρκετό χρόνο. Παίρνει συνήθως τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να δούμε κάθε είδους αντίδραση και έως 12 εβδομάδες για να απολαύσετε ξηρά νύχτες. Συναγερμοί υγρασία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, φέρει χαμηλό κίνδυνο υποτροπής ή παρενέργειες, και μπορεί να παρέχει μια καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση από ό, τι φαρμακευτική αγωγή κάνει.

Φάρμακο
Ως τελευταία λύση, ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για να σταματήσει κρεβάτι-βρέξιμο. Διάφοροι τύποι φαρμάκων μπορούν:

 • Αργή νυχτερινή παραγωγή ούρων. Η οξική δεσμοπρεσσίνη ναρκωτικών (DDAVP) αυξάνει τα επίπεδα της φυσικής ορμόνης (αντιδιουρητικής ορμόνης, ή ADH), που αναγκάζει το σώμα να κάνει λιγότερο ούρων τη νύχτα. Μολονότι DDAVP έχει λίγες παρενέργειες, η πιο σοβαρή είναι η δυνατότητα για επιληπτικές κρίσεις. Αυτό μπορεί να συμβεί αν το παιδί σας πίνει πάρα πολύ κατά τη λήψη του φαρμάκου. Για το λόγο αυτό, μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο στις νύχτες όταν το παιδί σας πίνει πολλά υγρά. Επιπλέον, μην δώσετε στο παιδί σας αυτό το φάρμακο, αν αυτός ή αυτή έχει έναν πονοκέφαλο, έχει κάνει εμετό ή αισθάνεται ναυτία.
 • Ηρεμήστε την ουροδόχο κύστη. Εάν το παιδί σας έχει μια μικρή κύστη, ένα αντιχολινεργικό φάρμακο όπως η οξυβουτυνίνη (Ditropan) ή υοσκυαμίνης (Levsin) μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συσπάσεων της κύστης και την αύξηση της χωρητικότητας της κύστης. Οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν ξηροστομία και η έξαψη.
 • Αλλαγή στον ύπνο ενός παιδιού και να ξυπνήσει μοτίβο. Η αντικαταθλιπτική ιμιπραμίνη (Tofranil) μπορούν να παρέχουν κρεβάτι-βρέξιμο ανακούφιση αλλάζοντας τον ύπνο ενός παιδιού και να ξυπνήσει μοτίβο. Το φάρμακο μπορεί επίσης να αυξήσει την ποσότητα του χρόνου ένα παιδί μπορεί να κρατήσει τα ούρα ή να μειώσει την ποσότητα των ούρων που παράγεται. Ιμιπραμίνη έχει συσχετιστεί με αλλαγές διάθεσης και προβλήματα ύπνου. Προσοχή είναι απαραίτητη όταν χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο, γιατί η υπερδοσολογία μπορεί να αποβεί μοιραία. Λόγω της σοβαρότητας αυτών των ανεπιθύμητων ενεργειών, αυτό το φάρμακο συνιστάται γενικά μόνο όταν άλλες θεραπείες έχουν αποτύχει.

Μερικές φορές, ένας συνδυασμός φαρμάκων είναι πιο αποτελεσματική. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις, όμως, και η φαρμακευτική αγωγή δεν θεραπεύει το πρόβλημα. Κρεβάτι-βρέξιμο συνεχίζεται συνήθως όταν το φάρμακο έχει σταματήσει.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Εδώ είναι οι αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας που μπορεί να βοηθήσουν:

 • Περιορίστε πόσα ποτά το παιδί σας το βράδυ. Έχοντας περίπου 8 ουγγιές του υγρού για να πιει (about.25 λίτρο) το βράδυ είναι γενικά αρκετά, αλλά ελέγξτε με τον γιατρό σας για να μάθετε τι είναι σωστό για το παιδί σας. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να περιοριστεί το πόσο ποτά το παιδί σας, αλλά μερικοί εμπειρογνώμονες θεωρούν ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι για τα παιδιά να έχουν 40 τοις εκατό των υγρών τους, μεταξύ 7 π.μ. και το μεσημέρι, ένα άλλο 40 τοις εκατό από το μεσημέρι και 17:00, και μόνο το 20 τοις εκατό των καθημερινά υγρά τους μετά τις 5 μ.μ. Ωστόσο, δεν περιορίζουν τα υγρά αν το παιδί σας συμμετέχει σε αθλήματα πρακτικής ή παιχνίδια τα βράδια.
 • Αποφύγετε τα ποτά και τα τρόφιμα με καφεΐνη το βράδυ. Καφεΐνη μπορεί να αυξήσει την ανάγκη για ούρηση, έτσι δεν δίνουν το ποτό σας, το παιδί, όπως αναψυκτικά τύπου κόλα, ή σνακ που έχουν καφεΐνη, όπως η σοκολάτα, το βράδυ.
 • Ενθαρρύνετε διπλό κένωση πριν από το κρεβάτι. Διπλό κενώσεως ούρηση κατά την έναρξη της ρουτίνα ώρας για ύπνο και στη συνέχεια και πάλι λίγο πριν κοιμηθεί. Υπενθυμίστε στο παιδί σας ότι είναι εντάξει για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αν χρειαστεί. Χρησιμοποιήστε μικρά φώτα της νύχτας, έτσι ώστε το παιδί σας μπορεί να βρει εύκολα το δρόμο ανάμεσα στο υπνοδωμάτιο και μπάνιο.
 • Ενθάρρυνση τακτική χρήση τουαλέτας όλη την ημέρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ, δείχνουν ότι το παιδί σας να ουρήσει μία φορά κάθε δύο ώρες, ή τουλάχιστον αρκετά για να αποφευχθεί μια αίσθηση του επείγοντος.
 • Αντιμετωπίστε τη δυσκοιλιότητα. Αν η δυσκοιλιότητα είναι ένα πρόβλημα για το παιδί σας, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ένα over-the-counter μαλακτικό των κοπράνων.

Εναλλακτική ιατρική

Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν εναλλακτικές θεραπείες για τη θεραπεία κρεβάτι-βρέξιμο, και πολλές θεραπείες, όπως η ύπνωση και ο βελονισμός, φαίνεται να είναι κάπως αποτελεσματικό. Ωστόσο, άλλες θεραπείες δεν έχουν σήμερα στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση τους.

 • Ύπνωση. Μικρές μελέτες της ύπνωσης σε συνδυασμό με τις προτάσεις του να ξυπνήσει σε ένα στεγνό κρεβάτι ή επισκέπτονται την τουαλέτα το βράδυ διαπίστωσε ότι αυτή η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει ορισμένα παιδιά παραμένουν στεγνά όλη τη νύχτα.
 • Βελονισμός. Αυτή η θεραπεία περιλαμβάνει την εισαγωγή λεπτών βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Ο βελονισμός μπορεί να είναι αποτελεσματική για ορισμένα παιδιά.
 • Διατροφή. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ορισμένες τροφές επηρεάζουν τη λειτουργία της ουροδόχου κύστης και ότι η αφαίρεση αυτών των τροφίμων από τη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση κρεβάτι-βρέξιμο. Απαιτείται περισσότερη μελέτη.
 • Χειροπρακτική θεραπεία. Η ιδέα πίσω από τη θεραπεία χειροπρακτική είναι ότι αν η σπονδυλική στήλη είναι εκτός ευθυγράμμισης, φυσιολογικές σωματικές λειτουργίες θα επηρεαστεί. Ωστόσο, υπάρχει ελάχιστα στοιχεία σχετικά με τη χρήση χειροπρακτική θεραπεία για την αντιμετώπιση των κρεβάτι-βρέξιμο.
 • Ομοιοπαθητική και βότανα. Παρά το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα και τα φυτικά προϊόντα, κανένα από αυτά δεν έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό σε κλινικές δοκιμές.

Να είστε βέβαιος να μιλήσει με το γιατρό του παιδιού σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εναλλακτική θεραπεία. Μερικές θεραπείες μπορεί να είναι εξίσου ισχυρό όσο τα συνταγογραφούμενα φάρμακα ή χειρουργικές επεμβάσεις. Βεβαιωθείτε ότι οι εναλλακτικές θεραπείες που θα επιλέξετε είναι ασφαλές για το παιδί σας και δεν θα αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα το παιδί σας μπορεί να πάρει.

Βλέπε επίσης

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Τα παιδιά δεν πρέπει να υγρανθεί το κρεβάτι για να ερεθίσει τους γονείς τους. Προσπαθήστε να είστε υπομονετικοί, όπως εσείς και το παιδί σας δουλειά μέσα από το πρόβλημα από κοινού.

 • Να είστε ευαίσθητοι στα συναισθήματα του παιδιού σας. Εάν το παιδί σας είναι αγχωμένοι ή ανήσυχοι, τον ενθαρρύνει ή να εκφράσουν αυτά τα συναισθήματα. Όταν το παιδί σας αισθάνεται ήρεμος και ασφαλής, κρεβάτι-βρέξιμο μπορεί να γίνει ένα πράγμα του παρελθόντος.
 • Σχέδιο για εύκολο καθαρισμό. Καλύψτε το στρώμα του παιδιού σας με ένα πλαστικό κάλυμμα. Χρησιμοποιήστε παχύ, απορροφητικό εσώρουχα νύχτα για να βοηθήσει περιέχουν τα ούρα. Κρατήστε επιπλέον κρεβάτια και πιτζάμες εύχρηστο.
 • Ζητήστε τη βοήθεια του παιδιού σας. Ίσως το παιδί σας να ξεπλύνετε του ή της υγρής εσώρουχα και πιτζάμες ή τοποθετήστε αυτά τα στοιχεία σε ένα ειδικό δοχείο για το πλύσιμο. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το κρεβάτι-βρέξιμο μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να αισθανθεί περισσότερο έλεγχο της κατάστασης.
 • Γιορτάστε την προσπάθεια. Μην τιμωρήσει ή να πειράζουν το παιδί σας για το βρέξιμο του κρεβατιού. Αντ 'αυτού, επαινείτε το παιδί σας για την παρακολούθηση της ρουτίνα ώρας για ύπνο και να βοηθήσει να καθαρίσει μετά από ατυχήματα.

Με την διαβεβαίωση, την υποστήριξη και την κατανόηση, το παιδί σας μπορεί να κοιτάξει προς τα εμπρός στα ξηρά βράδια μπροστά.

Βλέπε επίσης