Καλλιέργεια πόνους

Ορισμός

Οι Καλλιέργεια πόνους συχνά περιγράφεται ως πόνος ή παλμός στα πόδια - συχνά στο μπροστινό μέρος των μηρών, τα μοσχάρια ή πίσω από τα γόνατα. Καλλιέργεια πόνους τείνουν να επηρεάζουν και τα δύο πόδια και συμβαίνουν τη νύχτα, και μάλιστα μπορεί να ξυπνήσει ένα παιδί από τον ύπνο.

Καλλιέργεια πόνους. Τι να περιμένετε από το γιατρό σας.
Καλλιέργεια πόνους. Τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Παρά το γεγονός ότι αυτοί οι πόνοι που ονομάζεται αυξανόμενη πόνους, δεν υπάρχει απόδειξη ότι η ανάπτυξη πονάει. Καλλιέργεια πόνους μπορεί να συνδέεται με μία χαμηλωμένη κατώφλι πόνου ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε ψυχολογικά προβλήματα.

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για την αυξανόμενη πόνους. Μπορείτε να κάνετε το παιδί σας πιο άνετα με την τοποθέτηση μια ζεστή θερμοφόρα για τις πόνο στους μυς και μασάζ τους.

Συμπτώματα

Καλλιέργεια πόνους προκαλούν συνήθως πόνους ή σφύζει αίσθηση στα πόδια. Αυτό πόνος εμφανίζεται συχνά στο μπροστινό μέρος των μηρών, τα μοσχάρια ή πίσω από τα γόνατα. Συνήθως και τα δύο πόδια κακό. Μερικά παιδιά μπορεί επίσης να παρουσιάζουν κοιλιακό πόνο ή πονοκέφαλο κατά τη διάρκεια επεισοδίων αυξανόμενη πόνους. Ο πόνος δεν συμβαίνουν κάθε μέρα. Έρχεται και φεύγει.

Καλλιέργεια πόνους συχνά απεργία αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ και εξαφανίζονται από το πρωί. Μερικές φορές ο πόνος ξυπνά ένα παιδί στη μέση της νύχτας.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Συμβουλευτείτε το γιατρό του παιδιού σας αν ανησυχείτε για τον πόνο ποδιών του παιδιού σας ή ο πόνος είναι:

 • Επίμονος
 • Εξακολουθεί να υπάρχει το πρωί
 • Αρκετά σοβαρή ώστε να παρεμβαίνουν στις καθημερινές δραστηριότητες του παιδιού σας
 • Βρίσκεται στις αρθρώσεις
 • Συνδέονται με έναν τραυματισμό
 • Συνοδευόμενος από άλλα σημεία ή συμπτώματα, όπως πρήξιμο, ερυθρότητα, ευαισθησία, πυρετός, χωλότητα, εξάνθημα, απώλεια της όρεξης, αδυναμία ή κόπωση
 • Συνδέονται με έναν τραυματισμό

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Η αιτία της αυξανόμενης πόνους είναι άγνωστη. Αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η ανάπτυξη ενός παιδιού είναι επώδυνη. Και αυξανόμενη πόνους συνήθως δεν συμβαίνουν όπου η ανάπτυξη συμβαίνει, ή σε περιόδους ταχείας ανάπτυξης. Είναι η άποψη ότι η αυξανόμενη πόνους μπορεί να συνδέεται με το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών. Αλλά ο πόνος των μυών το βράδυ από την υπερβολική χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας θεωρείται ότι είναι η πιο πιθανή αιτία της αυξανόμενης πόνους. Η κατάχρηση από δραστηριότητες όπως το τρέξιμο, αναρρίχηση και άλματα μπορεί να είναι δύσκολο για το μυοσκελετικό σύστημα του παιδιού.

Παράγοντες κινδύνου

Καλλιέργεια πόνοι είναι κοινή σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Είναι ελαφρώς πιο συχνή στα κορίτσια από ό, τι στα αγόρια. Τρέξιμο, αναρρίχηση ή το άλμα κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του πόνου στα πόδια το βράδυ.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Τα περισσότερα παιδιά που έχουν αυξανόμενη πόνους δεν θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό. Αν ο πόνος είναι επίμονος ή ασυνήθιστο, μπορεί να θέλετε να φέρει τις ανησυχίες σας την προσοχή του οικογενειακό γιατρό ή τον παιδίατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε
Πριν από το διορισμό του, μπορεί να θέλετε να γράψετε μια λίστα που απαντά στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Όταν ο πόνος συμβεί;
 • Υπάρχει μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, όταν ο πόνος εμφανίζεται συνήθως εκεί;
 • Πόσο διαρκεί ο πόνος τελευταία;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, ανακουφίζει από τον πόνο;
 • Μήπως ο πόνος ξυπνήσει το παιδί σας τη νύχτα ή να είναι δύσκολο να κοιμηθεί;
 • Έχει το παιδί σας παρουσίασε οποιαδήποτε άλλα σημεία ή συμπτώματα - όπως οίδημα, ερυθρότητα, πόνο στην κοιλιά ή πονοκεφάλους;
 • Έχει το παιδί σας αρχίσει πρόσφατα μια νέα φυσική δραστηριότητα;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ο γιατρός σας μπορεί να υποβάλλει ερωτήσεις σχετικά με τα συμπτώματα και τις δραστηριότητες του παιδιού σας. Αυτός ή αυτή θα ελέγξει τα οστά και τους μυς του παιδιού σας για τα σημάδια της τρυφερότητας.

Εξετάσεις και διάγνωση

Οι γιατροί μπορούν να διαγνώσουν συνήθως αυξανόμενη πόνους χωρίς να χρειάζεται να παραγγείλετε κάποιες εξετάσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει εξετάσεις αίματος ή ακτινογραφίες για να μπορέσετε να εξαλείψετε άλλα προβλήματα που μπορεί να προκαλεί σημεία και συμπτώματα του παιδιού σας. Δεν είναι όλα τα είδη του πόνου ποδιών σε παιδιά αυξανόμενη πόνους. Μερικές φορές ο πόνος ποδιών μπορεί να προκληθεί από υποκείμενες καταστάσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για την αυξανόμενη πόνους. Τα καλά νέα είναι ότι η αυξανόμενη πόνους δεν προκαλούν άλλα προβλήματα, και δεν επηρεάζει την ανάπτυξη. Καλλιέργεια πόνους συχνά να πάρει καλύτερα από μόνα τους μέσα σε ένα χρόνο ή δύο. Και αν δεν εξαφανίζονται εντελώς σε ένα έτος ή έτσι, που συχνά γίνονται λιγότερο επώδυνες. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να βοηθήσει να διευκολύνει την ταλαιπωρία του παιδιού σας με self-care μέτρα, όπως το μασάζ στα πόδια του παιδιού σας.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Μπορείτε να βοηθήσει να διευκολύνει την ταλαιπωρία του παιδιού σας με αυτά τα ένδικα μέσα στο σπίτι:

 • Τρίψτε τα πόδια του παιδιού σας. Παιδιά συχνά ανταποκρίνονται σε απαλό μασάζ. Άλλοι αισθάνονται καλύτερα όταν είναι κατοχή ή αγκαλιά.
 • Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι θέρμανσης. Θερμότητα μπορεί να βοηθήσει να απαλύνει πόνο στους μυς. Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι θέρμανσης σε μια χαμηλή ρύθμιση πριν τον ύπνο ή όταν το παιδί σας παραπονιέται για πόνο στα πόδια. Αφαιρέστε το μαξιλάρι θέρμανσης όταν το παιδί σας κοιμάται. Ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει, επίσης.
 • Δοκιμάστε ένα παυσίπονο. Προσφορά ibuprofen το παιδί σας (Advil, Motrin Παίδων, κ.α.) ή ακεταμινοφαίνη (Tylenol, άλλοι). Αποφύγετε την ασπιρίνη, λόγω του κινδύνου του συνδρόμου του Reye - μια σπάνια αλλά σοβαρή πάθηση που συνδέεται με παροχή ασπιρίνη σε παιδιά.
 • Stretching ασκήσεις. Τέντωμα των μυών στα πόδια κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του πόνου το βράδυ. Ρωτήστε το γιατρό σας τι απλώνεται μπορεί να βοηθήσει.