Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Βασικά θερμόμετρο: να πάρει τη θερμοκρασία του παιδιού σας

Επιλογές θερμόμετρο πήρα αμηχανία; κατανοήσουν τις διαφορετικές επιλογές θερμόμετρο - και πότε να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια για τον πυρετό.

Εάν το παιδί σας αισθάνεται ζεστό ή φαίνεται κάτω από τον καιρό, ίσως είναι καιρός να του ή της θερμοκρασίας της. Ακούγεται αρκετά απλό - αλλά αν είστε νέοι σε αυτό, μπορεί να έχετε ερωτήσεις. Ποιο είδος του θερμομέτρου είναι η καλύτερη; Οι κατευθυντήριες γραμμές θερμόμετρο διαφορετικά για βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά; Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για να πάρετε τη θερμοκρασία του παιδιού σας.

Επιλογές θερμόμετρο

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Ψηφιακά θερμόμετρα.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Ψηφιακά θερμόμετρα.

Ένα ποτήρι υδράργυρος θερμόμετρο ήταν κάποτε μια βάση στα περισσότερα γραφεία ιατρικής. Σήμερα, τα θερμόμετρα υδραργύρου δεν είναι πλέον συνιστάται, διότι μπορεί να σπάσει και να επιτρέψει ο υδράργυρος για την εξάτμιση και να εισπνέεται. Όταν επιλέγετε ένα θερμόμετρο, σκεφτείτε αυτές τις επιλογές:

 • Ψηφιακά θερμόμετρα. Αυτά τα θερμόμετρα χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς αισθητήρες θερμότητας για την καταγραφή της θερμοκρασίας του σώματος. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ορθό (ορθού), το στόμα (από του στόματος) ή στη μασχάλη (μασχαλιαία). Θερμοκρασίες μασχάλη, ωστόσο, είναι συνήθως η λιγότερο ακριβή από τα τρία.
 • Ψηφιακή αυτί θερμόμετρο (τυμπανική μεμβράνη). Αυτά τα θερμόμετρα χρησιμοποιούν υπέρυθρη ακτίνα για να μετρήσει τη θερμοκρασία μέσα στο κανάλι του αυτιού. Λάβετε υπόψη ότι earwax ή ένα μικρό, καμπυλωτό κανάλι του αυτιού μπορεί να επηρεάσει την ακρίβεια της θερμοκρασίας θερμομέτρου αυτιού.
 • Ψηφιακό θερμόμετρο πιπίλα. Παιδί σου είναι χάλια απλά την πιπίλα μέχρις ότου η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφεται.
 • Χρονική θερμόμετρα αρτηρίας. Οι θερμόμετρα χρησιμοποιήσετε ένα σαρωτή υπέρυθρης ακτινοβολίας για τη μέτρηση της θερμοκρασίας της κροταφικής αρτηρίας στο μέτωπο.

Συμβουλές για την ασφάλεια

Ανεξάρτητα από το είδος του θερμομέτρου που χρησιμοποιείτε, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που έρχονται με αυτό. Πριν και μετά από κάθε χρήση, καθαρίστε το άκρο του θερμόμετρου με οινόπνευμα ή σαπούνι και χλιαρό νερό.

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό θερμόμετρο να λάβει μια θερμοκρασία ορθού, πάρτε ένα άλλο ψηφιακό θερμόμετρο για από του στόματος χρήση. Ονομάστε κάθε θερμόμετρο, και μην χρησιμοποιείτε το ίδιο θερμόμετρο και στις δύο θέσεις.

Για την ασφάλεια - και για να βεβαιωθείτε ότι το θερμόμετρο παραμένει στη θέση του - ποτέ δεν αφήνετε το παιδί σας χωρίς επίβλεψη, ενώ παίρνετε του ή τη θερμοκρασία της.

Βλέπε επίσης

Βασικά θερμόμετρο: να πάρει τη θερμοκρασία του παιδιού σας

Κατευθυντήριες γραμμές Ηλικία

Το καλύτερο είδος του θερμομέτρου - ή το καλύτερο μέρος για να εισαγάγετε το θερμόμετρο, σε ορισμένες περιπτώσεις - εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού σας.

 • Γέννηση έως 3 μήνες. Χρησιμοποιήστε μια κανονική ψηφιακή θερμόμετρο για να λάβει μια θερμοκρασία ορθού. Νέα έρευνα δείχνει ότι μια χρονική θερμόμετρο αρτηρία μπορούν επίσης να παρέχουν ακριβείς μετρήσεις στα νεογέννητα.
 • 3 μήνες έως 4 χρόνια. Θερμοκρασία ορθού παρέχει τις καλύτερες ενδείξεις για τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 3. Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό θερμόμετρο να λάβει μια θερμοκρασία μασχάλη, μια χρονική θερμόμετρο αρτηρία ή ένα ψηφιακό θερμόμετρο πιπίλα. Ωστόσο, περιμένετε έως ότου το μωρό σας είναι τουλάχιστον 6 μηνών για να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό θερμόμετρο αυτιού. Εάν χρησιμοποιείτε άλλο τύπο του θερμομέτρου να πάρετε τη θερμοκρασία ενός νεαρού παιδιού και έχετε αμφιβολίες σχετικά με τα αποτελέσματα, ρίξτε μια θερμοκρασία ορθού.
 • 4 ετών και άνω. Μέχρι την ηλικία των 4, τα περισσότερα παιδιά μπορούν να κρατήσουν ένα ψηφιακό θερμόμετρο κάτω από τη γλώσσα για το σύντομο χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να πάρετε μια ανάγνωση της θερμοκρασίας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό ψηφιακό θερμόμετρο να λάβει μια θερμοκρασία μασχάλη, μια χρονική θερμόμετρο αρτηρία ή ένα ψηφιακό θερμόμετρο αυτιού.

Πώς το κάνει

 • Η θερμοκρασία του ορθού. Ενεργοποιήστε το ψηφιακό θερμόμετρο και λιπαίνει το άκρο του θερμόμετρου με βαζελίνη. Βάλτε το μωρό ή το παιδί σας στην πλάτη του, σηκώστε του ή της μηρούς, και τοποθετήστε το λιπαντικό θερμόμετρο 1/2 έως 1 ίντσα (1.3 - 2.5 εκατοστά) στον πρωκτό των ζώων. Σταματήστε εάν αισθάνεστε οποιαδήποτε αντίσταση. Κρατήστε το θερμόμετρο στη θέση του μέχρι το θερμόμετρο σηματοδοτεί ότι έχει κάνει. Αφαιρέστε το θερμόμετρο και διαβάστε τον αριθμό.
 • Προφορική θερμοκρασία. Ενεργοποιήστε την ψηφιακή θερμόμετρο. Τοποθετήστε το άκρο του θερμόμετρου κάτω από την γλώσσα του παιδιού σας και ζητήστε από το παιδί σας να κρατήσει του ή της τα χείλη κλειστά. Αφαιρέστε το θερμόμετρο όταν σηματοδοτεί ότι έχει κάνει και να διαβάσετε τον αριθμό. Εάν το παιδί σας έχει φαγητό ή ποτό, περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά για να του ή της θερμοκρασίας από το στόμα. Εάν το παιδί σας είναι πολύ κορεσμένη να αναπνέει από τη μύτη της, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια άλλη μέθοδο.
 • Θερμοκρασία μασχάλη. Ενεργοποιήστε την ψηφιακή θερμόμετρο. Όταν τοποθετείτε το θερμόμετρο κάτω από την μασχάλη του παιδιού σας, βεβαιωθείτε ότι αγγίζει το δέρμα - όχι τα ρούχα. Κρατήστε το θερμόμετρο σφιχτά στη θέση του μέχρι το θερμόμετρο σηματοδοτεί ότι έχει κάνει. Αφαιρέστε το θερμόμετρο και διαβάστε τον αριθμό.
 • Θερμοκρασία Ear. Ενεργοποιήστε το θερμόμετρο. Ήπια τοποθετήστε το θερμόμετρο στο αυτί του παιδιού σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες που έρχονται με το θερμόμετρο να διασφαλίσετε ότι θα τοποθετήσετε το θερμόμετρο στη σωστή απόσταση στο κανάλι του αυτιού. Κρατήστε το θερμόμετρο σφιχτά στη θέση του μέχρι το θερμόμετρο σηματοδοτεί ότι έχει κάνει. Αφαιρέστε το θερμόμετρο και διαβάστε τον αριθμό.
 • Χρονική θερμοκρασία αρτηρίας. Ενεργοποιήστε το θερμόμετρο. Σκουπίστε απαλά το θερμόμετρο στο μέτωπο του παιδιού σας. Αφαιρέστε το θερμόμετρο και διαβάστε τον αριθμό.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό

Ο πυρετός είναι ένα κοινό σημάδι της ασθένειας, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Στην πραγματικότητα, πυρετούς φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Εάν το παιδί σας είναι ηλικίας άνω των 1 και πίνετε άφθονα υγρά, κοιμάται καλά και συνεχίζει να παίζει, συνήθως δεν υπάρχει λόγος να αντιμετωπίσετε τον πυρετό.

Αν θέλετε να δώσετε στο παιδί σας φάρμακα για τη θεραπεία πυρετό, να επιμείνουμε σε ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.ά.) μέχρι την ηλικία των 6 μηνών. Εάν το παιδί σας είναι ηλικίας 6 μηνών ή μεγαλύτερο, η ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin παιδιά, κ.ά.) είναι εντάξει, πάρα πολύ. Διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα για τη σωστή δοσολογία. Μην χρησιμοποιείτε ασπιρίνη για τη θεραπεία των χοίρων σε ηλικία κανέναν κάτω των 18 ετών.

Το παιδί σας έχει πυρετό, εάν αυτός ή αυτή:

 • Έχει ορθού, αυτί ή χρονική θερμοκρασία αρτηρία 100,4 F (38 C) ή υψηλότερη
 • Έχει θερμοκρασία πιπίλα ή από του στόματος 100 F (37.8C) ή υψηλότερη
 • Έχει θερμοκρασία μασχάλη 99 F (37.2 C) ή υψηλότερη

Λάβετε υπόψη ότι η θερμοκρασία μασχάλη μπορεί να μην είναι ακριβείς. Εάν έχετε αμφιβολίες σχετικά με μια ανάγνωση της θερμοκρασίας στη μασχάλη, χρήση άλλης μεθόδου για την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων.

Σε γενικές γραμμές, επικοινωνήστε με το γιατρό του παιδιού σας εάν:

 • Το παιδί σας είναι νεότεροι από την ηλικία των 3 μηνών και έχει θερμοκρασία ορθού 100,4 F (38 C) ή υψηλότερη.
 • Το παιδί σας είναι ηλικίας 3 έως 6 μήνες και έχει θερμοκρασία μέχρι 102 F (38.9 C) και φαίνεται ασυνήθιστα οξύθυμος, ληθαργικό ή άβολα, ή έχει θερμοκρασία μεγαλύτερη από 102 F (38.9 C).
 • Το παιδί σας είναι ηλικίας από 6 έως 24 μήνες και έχει θερμοκρασία μεγαλύτερη από 102 F (38.9 C), που διαρκεί περισσότερο από μία ημέρα, αλλά δεν παρουσιάζει άλλα συμπτώματα. (Εάν το παιδί σας έχει και άλλα συμπτώματα, όπως το κοινό κρυολόγημα, βήχα ή διάρροια, μπορείτε να καλέσετε το γιατρό του παιδιού σας νωρίτερα με βάση τη σοβαρότητά τους.)

Κατά την υποβολή της θερμοκρασίας με το γιατρό του παιδιού σας, να είστε βέβαιος να δώσει την ανάγνωση και να εξηγήσει πώς η θερμοκρασία ελήφθη.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία