Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Αυτοκίνητο ασφαλείας του καθίσματος: αποφύγετε 10 κοινά λάθη

Αυτοκίνητο ασφαλείας του καθίσματος δεν είναι παιδικό παιχνίδι. Κατανοήστε 10 κοινά λάθη που κάνουν οι γονείς κατά την εγκατάσταση και τη χρήση καθίσματα αυτοκινήτων.

Αυτοκίνητο ασφαλείας του καθίσματος είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του παιδιού σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά ξέρει πώς να εγκαταστήσετε με ασφάλεια το ένα κάθισμα αυτοκινήτου και πόρπη το παιδί σας, όπως αυτός ή αυτή μεγαλώνει μπορεί να είναι δύσκολη. Αναχώρηση 10 κοινά λάθη που οι γονείς συχνά κάνουν όταν πρόκειται για το αυτοκίνητο ασφαλείας του καθίσματος - και πώς να τους αποφύγει.

Νο 1: να πάρει ένα μεταχειρισμένο κάθισμα αυτοκινήτου, χωρίς να ερευνά την ιστορία της

Εάν σκέφτεστε να κάνετε ένα μεταχειρισμένο κάθισμα αυτοκινήτου για το παιδί σας, βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα αυτοκινήτου:

 • Έρχεται με οδηγίες και μια ετικέτα αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής και τον αριθμό μοντέλου
 • Δεν έχει υπενθύμισε
 • Δεν είναι άνω των 6 ετών
 • Δεν έχει καμία ορατή βλάβη ή ελλείποντα τμήματα
 • Δεν ήταν ποτέ σε μια μέτρια ή σοβαρή συντριβή

Αν δεν γνωρίζετε την ιστορία του καθίσματος αυτοκινήτου, μην το χρησιμοποιήσετε.

Νο 2: την τοποθέτηση του καθίσματος αυτοκινήτου σε λάθος σημείο

Η ασφαλέστερη θέση για παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου σας είναι το πίσω κάθισμα, μακριά από την ενεργό αερόσακους. Αν το κάθισμα αυτοκινήτου τοποθετείται στο μπροστινό κάθισμα και ανοίξει ο αερόσακος, θα μπορούσε να χτυπήσει το πίσω μέρος της πίσω κάθισμα αυτοκινήτου - ακριβώς εκεί που το κεφάλι του παιδιού σας είναι - και να προκαλέσουν σοβαρό ή θανατηφόρο τραυματισμό. Ένα παιδί που οδηγά προς τα εμπρός κάθισμα αυτοκινήτου θα μπορούσε επίσης να θιγεί από έναν αερόσακο. Αν είναι απαραίτητο για ένα παιδί να ταξιδέψει σε ένα όχημα με μόνο μία σειρά καθισμάτων, απενεργοποιήστε τους μπροστινούς αερόσακους ή να εγκαταστήσετε ένα διακόπτη ισχύος για την πρόληψη του αερόσακου κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης.

Αν τοποθετείτε μόνο ένα κάθισμα αυτοκινήτου στο πίσω κάθισμα, να το εγκαταστήσετε στο κέντρο του καθίσματος - αν είναι δυνατόν - και όχι δίπλα σε μια πόρτα για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης.

Νο 3: με το κάθισμα του αυτοκινήτου, όπως ένα παχνί αντικατάσταση

Ένα κάθισμα αυτοκινήτου έχει σχεδιαστεί για να προστατεύσετε το παιδί σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Δεν είναι για χρήση ως ένα παχνί αντικατάσταση στο σπίτι σας. Μια μελέτη του 2009 έδειξε ότι κάθεται σε όρθια θέση σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου μπορεί να συμπιέσει στο στήθος του νεογέννητου και να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα οξυγόνου. Ακόμα και ήπια απόφραξη των αεραγωγών μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη ενός παιδιού. Κάθεται σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί επίσης να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός επίπεδου σημείο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του μωρού σας και να επιδεινώσουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) - μια χρόνια νόσος του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, ένα παιδί μπορεί εύκολα να τραυματιστεί από την πτώση από μια κακώς χρησιμοποιούνται κάθισμα αυτοκινήτου ή ενώ κάθεται σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου που πέφτει από μια υπερυψωμένη επιφάνεια, όπως ένα τραπέζι ή τον πάγκο. Αν και είναι απαραίτητο να λυγίσει το παιδί σας σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μην αφήνετε το παιδί σας να κοιμηθεί ή να χαλαρώσετε στο κάθισμα του αυτοκινήτου για μεγάλο χρονικό διάστημα έξω από το αυτοκίνητο.

Νο 4: λυγισμού σωστά το παιδί σας

Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή να λυγίσει σωστά ένα παιδί σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου. Πριν να εγκαταστήσετε το κάθισμα, διαβάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή και το τμήμα σχετικά με τα καθίσματα του αυτοκινήτου σε εγχειρίδιο ιδιοκτήτη του οχήματος. Βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα είναι καλά ασφαλισμένο - η οποία δεν επιτρέπει περισσότερες από μία ίντσα της κίνησης από πλευρά σε πλευρά ή εμπρός προς τα πίσω, όταν πιάνεται στο κάτω μέρος κοντά στα σημεία σύνδεσης - και προς τη σωστή κατεύθυνση.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα βρέφος μόνο κάθισμα ή ένα μετατρέψιμο κάθισμα στο μέτωπο προς τα πίσω θέση, να τηρούν αυτές τις συμβουλές στο μυαλό:

 • Χρησιμοποιήστε τις υποδοχές καλωδίωσης περιγράφονται στο εγχειρίδιο χρήσης του καθίσματος αυτοκινήτου, συνήθως δε σε ή κάτω από τους ώμους του παιδιού.
 • Τοποθετήστε το κλιπ καλωδίωσης ή το στήθος ακόμα και με τις μασχάλες του παιδιού σας - δεν είναι η κοιλιά ή στο λαιμό. Βεβαιωθείτε ότι οι ιμάντες και ζώνη είναι σε επίπεδη θέση ενάντια στο στήθος του παιδιού σας και πάνω από του ή της γοφούς χωρίς χαλαρό.

Τοποθετήστε χειρολαβή του καθίσματος αυτοκινήτου σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Νο 5: ανακλινόμενα παιδί σας στην λανθασμένη οπτική γωνία

Στο μέτωπο προς τα πίσω θέση, πλαγιάζω το κάθισμα του αυτοκινήτου σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, έτσι ώστε το κεφάλι του παιδιού σας δεν flop προς τα εμπρός. Πολλά καθίσματα περιλαμβάνουν γωνία δείκτες ή ρυθμιστές. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μια πετσέτα τυλιγμένη σφιχτά κάτω από το μπροστινό άκρο του καθίσματος για να επιτευχθεί η σωστή γωνία.

Για να αποφύγετε να σκύβετε, τον τόπο τυλιγμένο σφιχτά κουβέρτες μωρό μαζί με το νεογέννητό σας. Εάν είναι απαραίτητο, τοποθετήστε μια τυλιγμένη πετσέτα μεταξύ του ιμάντα ανάμεσα στα πόδια και το μωρό σας για να αποτρέψετε καμπουριάζετε. Μην χρησιμοποιείτε πρόσθετα προϊόντα, εκτός αν ήρθε με το κάθισμα του αυτοκινήτου ή από τον κατασκευαστή.

Βλέπε επίσης

Αυτοκίνητο ασφαλείας του καθίσματος: αποφύγετε 10 κοινά λάθη

Νο 6: Πορεία προς τα εμπρός κάθισμα αυτοκινήτου πάρα πολύ σύντομα

Αντισταθείτε στον πειρασμό να τοποθετήσει παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου σας στο κοιτάει μπροστά θέση ακριβώς έτσι μπορείτε να δείτε του ή το χαμόγελό της σε καθρέφτη σας. Ιππασία αντιμετωπίζει πίσω συνιστάται μέχρι το παιδί να φτάσει την ηλικία των 2 ή το μεγαλύτερο βάρος - τυπικά τουλάχιστον 35 λίβρες (περίπου 16 κιλά) - ή το ύψος που επιτρέπεται από τον κατασκευαστή του καθίσματος αυτοκινήτου. Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα μετατρέψιμο κάθισμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πίσω που αντιμετωπίζει ή στραμμένη προς τα εμπρός και συνήθως έχει μεγαλύτερη μέτωπο προς τα πίσω το βάρος και το όριο ύψος από ένα βρέφος μόνο κάθισμα, ή να μεταβείτε από ένα βρέφος μόνο κάθισμα του μετατρέψιμου ποικιλίας, όπως σας μωρό μεγαλώνει.

Όταν το παιδί σας φτάσει την ηλικία των 2 ή το μέτωπο προς τα πίσω το βάρος ή να περιορίσει το ύψος του μετατρέψιμο κάθισμα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε το κάθισμα προς τα εμπρός. Όταν κάνετε την αλλαγή:

 • Τοποθετήστε το παιδικό κάθισμα στο πίσω κάθισμα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, χρησιμοποιώντας είτε τη ζώνη ασφαλείας ή Κάτω Άγκυρες και πρόσδεσης για παιδιά (ασφάλεια) του συστήματος.
 • Χρησιμοποιήστε τον ιμάντα πρόσδεσης - ένας ιμάντας που ενώνεται στην κορυφή του καθίσματος και αποδίδει σε μια άγκυρα στο όχημα - για επιπλέον σταθερότητα.
 • Ρυθμίστε τους ιμάντες πρόσδεσης, έτσι ώστε όπου και αν σπείρωμα στο ή πάνω από τους ώμους του παιδιού σας. Βεβαιωθείτε ότι η καλωδίωση ταιριάζει άνετα.

Αρ. 7: ντύσιμο του παιδιού σας σε ογκώδη ενδύματα

Ιμάντες πρόσδεσης μπορεί να μην παρέχουν αρκετή προστασία σε ογκώδη ενδύματα ενός μωρού. Αν κάνει κρύο, ντύσετε το μωρό σας σε ένα ελαφρύ μπουφάν και καπέλο. Πόρπη την πλεξούδα βολικά και στη συνέχεια πιέτα μια κουβέρτα γύρω από το μωρό σας για ζεστασιά. Αποθηκεύστε την ογκώδη ενδύματα για εξωτερικούς χώρους.

Νο 8: μετάβαση σε ένα κάθισμα πάρα πολύ σύντομα

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Αυτοκίνητο ασφαλείας του καθίσματος: αποφύγετε 10 κοινά λάθη.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Αυτοκίνητο ασφαλείας του καθίσματος: αποφύγετε 10 κοινά λάθη.

Μεγαλύτερα παιδιά χρειάζονται καθίσματα για να βοηθήσει έναν ενήλικα ταιριάζει ζώνη ασφαλείας σωστά. Μπορείτε να μεταβείτε από ένα κάθισμα αυτοκινήτου σε ένα κάθισμα όταν το παιδί σας έχει ξεπέρασε το μεγαλύτερο βάρος - συνήθως 40 έως 80 λίβρες (18 έως 36 κιλά) - ή το ύψος που επιτρέπεται από τον κατασκευαστή του καθίσματος αυτοκινήτου. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι το παιδί σας είναι η ασφαλέστερη παραμένουν σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου με ένα λουρί για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Νο 9: λανθασμένα χρησιμοποιώντας ένα κάθισμα

Booster καθίσματα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μια αγκαλιά και ιμάντα ώμου - ποτέ lap-μόνο ζώνη. Βεβαιωθείτε ότι η ζώνη κάτω του υπογαστρίου βρίσκεται χαμηλά και θαλπωρή σε πάνω μέρος των μηρών του παιδιού σας και ότι η ζώνη ώμου διασχίζει τη μέση του στήθους και τον ώμο του παιδιού σας.

Μερικά καθίσματα έρχονται χωρίς πλάτες. Εξώπλατο καθίσματα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείται με μια αγκαλιά και ιμάντα ώμου - ποτέ lap-μόνο ζώνη. Εάν το όχημά σας έχει χαμηλή πλάτη του καθίσματος ή δεν έχει προσκέφαλο να προστατεύσει το κεφάλι και το λαιμό του παιδιού σας σε μια συντριβή, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υψηλής πίσω αναμνηστικό που ταιριάζει το ύψος και το βάρος του παιδιού σας.

Αρ. 10: χρησιμοποιώντας την ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου πάρα πολύ σύντομα

Τα περισσότερα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια μια ζώνη ασφαλείας ενήλικα κάποια στιγμή μεταξύ των ηλικιών 8 και 12. Εδώ είναι το πώς θα ξέρετε ότι το παιδί σας είναι έτοιμο:

 • Το παιδί σας φτάνει σε ύψος 4 πόδια 9 ίντσες (περίπου 1,5 μέτρα).
 • Το παιδί σας κάθεται στο πίσω μέρος του καθίσματος του ή με τα γόνατα λυγισμένα άνετα στην άκρη του καθίσματος - και μπορεί να παραμείνει έτσι για ολόκληρο το ταξίδι.
 • Η ζώνη μέσης ακουμπά και βολικά σε πάνω μέρος των μηρών του παιδιού σας, και η ζώνη ώμου βρίσκεται στο μέσο του ώμου και το στήθος του παιδιού σας - όχι στο λαιμό ή στο πρόσωπο.

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας δεν πιέτα τον ιμάντα ώμου στο πλαίσιο του ή το χέρι της ή πίσω από την πλάτη της. Θυμηθείτε, το πίσω κάθισμα είναι η ασφαλέστερη θέση για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με νομοθεσία για την ασφάλεια του παιδιού επιβατών ή χρειάζονται βοήθεια για την εγκατάσταση ενός καθίσματος αυτοκινήτου, να συμμετέχουν σε μια τοπική κλινική κάθισμα αυτοκινήτου ή την επιθεώρηση εκδήλωση. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε με την Εθνική Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας Διοίκησης για βοήθεια για να βρείτε ένα κάθισμα αυτοκινήτου σταθμό επιθεώρησης.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία