Παιδικά ακμή

Ορισμός

Μωρό ακμή είναι ακμή που αναπτύσσεται στο δέρμα του νεογέννητου. Παιδικά ακμή μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο πρόσωπο, αλλά συνήθως εμφανίζεται στα μάγουλα, τη μύτη και το μέτωπο. Μωρό ακμή είναι κοινή - και προσωρινή. Υπάρχουν λίγα που μπορείτε να κάνετε για την πρόληψη της ακμής μωρών. Η καλύτερη θεραπεία για το μωρό ακμή είναι συνήθως καθόλου.

Συμπτώματα

Μωρό ακμή είναι συνήθως χαρακτηρίζεται από μικρές κόκκινες προσκρούσεις ή φλύκταινες στα μάγουλα, τη μύτη και το μέτωπο του μωρού. Είναι συχνά αναπτύσσεται μέσα στις πρώτες δύο έως τέσσερις εβδομάδες μετά τη γέννηση. Παιδικά ακμή μπορεί να φαίνονται χειρότερα, όταν το μωρό σας είναι ανήσυχο ή κλαίει.

Πολλά μωρά επίσης να αναπτύξουν μικροσκοπικά άσπρα εξογκώματα στη μύτη, το πηγούνι και τα μάγουλα. Αυτές είναι γνωστές ως Μηλιά.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Συμβουλευτείτε το γιατρό του μωρού σας, αν έχετε απορίες σχετικά με οποιαδήποτε πτυχή της επιδερμίδας του μωρού σας. Μωρό ακμή συνήθως καθαρίζει μέσα σε τρεις έως τέσσερις μήνες.

Αιτίες

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς προκαλεί την ακμή μωρών.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Εάν είστε μετά από μια τυπική καλά το μωρό πρόγραμμα εξετάσεων, το μωρό σας κατά πάσα πιθανότητα θα επισκεφθεί με τον οικογενειακό γιατρό ή τον παιδίατρό σας σύντομα. Αυτές οι τακτικές συναντήσεις προσφέρουν μια καλή ευκαιρία να συζητήσει τις ανησυχίες για την υγεία του μωρού σας. Για το μωρό ακμή, περιλαμβάνει ορισμένα βασικά ερωτήματα για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

  • Είναι η κατάσταση του μωρού μου προσωρινή ή μακράς διαρκείας;
  • Θεραπείες Τι είναι διαθέσιμες;
  • Υπάρχουν περιορισμοί φροντίδας του δέρματος που πρέπει να ακολουθήσετε εκεί;

Τι να περιμένετε από το γιατρό του μωρού σας
Προκειμένου να καθοριστεί η σοβαρότητα της ακμής του μωρού σας, ο γιατρός του μωρού σας μπορεί να σας ζητήσει:

  • Έχετε οικογενειακό ιστορικό σοβαρής ακμής;
  • Έχει το μωρό σας να έρθει σε επαφή με άλλα φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν ακμή, όπως κορτικοστεροειδή ή ιώδιο που περιέχουν τα ναρκωτικά;

Εξετάσεις και διάγνωση

Παιδικά ακμή συνήθως μπορεί να διαγνωστεί σε θέαμα. Καμία συγκεκριμένη δοκιμή είναι απαραίτητη.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Επειδή το μωρό ακμή εξαφανίζεται συνήθως από μόνη της μέσα σε μερικούς μήνες, καμία ιατρική θεραπεία είναι συνήθως συνιστάται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, το μωρό ακμή καθυστερεί για μήνες ή ακόμη περισσότερο. Εάν η ακμή του μωρού σας είναι ιδιαίτερα πεισματάρης, ο γιατρός του μωρού σας μπορεί να συστήσει ένα φαρμακούχων κρέμα ή άλλη θεραπεία. Μην προσπαθήσετε κάποια over-the-counter φάρμακα, χωρίς έλεγχο με το γιατρό του μωρού σας πρώτα. Μερικά over-the-counter προϊόντα μπορεί να αποβεί επιζήμιο για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Εν τω μεταξύ:

  • Κρατήστε το πρόσωπο του μωρού σας καθαρό. Πλένετε το πρόσωπό του μωρού σας με ζεστό νερό καθημερινά. Για τα μωρά με την ακμή, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο ενυδατικό σαπούνι προσώπου αρκετές φορές την εβδομάδα και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
  • Στεγνώστε το πρόσωπο του μωρού σας απαλά. Απλά pat το δέρμα του μωρού σας στεγνό.
  • Μην πιέζετε ή να τρίψετε την ακμή. Μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ερεθισμό ή μόλυνση.
  • Αποφύγετε τη χρήση λοσιόν ή έλαια στο δέρμα του μωρού σας.