Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Εκρήξεις θυμού σε νήπια: πώς να διατηρήσει την ειρήνη

Εκρήξεις θυμού είναι ένα κανονικό μέρος της ανάπτυξής τους. Ένας ειδικός εξηγεί πώς πρέπει να αντιδράσει για να μετριάσει τα ξεσπάσματα - και πώς να αποτρέψει ξεσπάσματα στην πρώτη θέση.

Ψωνίζετε με το παιδί σας σε ένα πολυσύχναστο πολυκατάστημα. Αυτός ή αυτή έχει κατασκοπεύσει ένα παιχνίδι που δεν σκοπεύετε να αγοράσετε. Σύντομα θα βρεθείτε στο κέντρο της θυελλώδεις ξεσπάσματος ιδιοσυγκρασίας. Ο καθένας κοιτάζει σε σας, και το πρόσωπό σας καίει με αμηχανία.

Θα μπορούσατε να είχε αποτρέψει το ξέσπασμα; Ποια είναι η καλύτερη απάντηση; Και γιατί αυτές οι συναισθηματικές meltdowns συμβεί στην πρώτη θέση;

Εξετάστε αυτές τις άκρες ξέσπασμα.

Γιατί τα ξεσπάσματα συμβαίνουν;

Ένα ξέσπασμα είναι η έκφραση της απογοήτευσης ενός μικρού παιδιού με τις προκλήσεις της στιγμής.

Ίσως το παιδί σας έχει πρόβλημα υπολογίζοντας κάτι ή την ολοκλήρωση ενός συγκεκριμένου έργου. Ίσως το παιδί σας δεν μπορεί να βρει τις λέξεις για να εκφράσει τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Όποια και αν είναι η πρόκληση, η απογοήτευση με την κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει θυμό - με αποτέλεσμα ένα ξέσπασμα ιδιοσυγκρασίας.

Σκεφτείτε το εξής: Οι περισσότεροι 2-ετών έχουν περιορισμένο λεξιλόγιο. Οι γονείς μπορεί να καταλάβει τι λέει ένα μικρό παιδί μόνο μερικοί από το χρόνο. Ξένοι καταλαβαίνω ακόμη λιγότερο. Όταν το παιδί σας θέλει να σας πει κάτι και δεν μπορείτε να καταλάβετε - ή δεν συμμορφώνονται με τις επιθυμίες του παιδιού σας - μπορεί να έχετε ένα ξέσπασμα στα χέρια σας.

Εάν το παιδί σας είναι διψασμένος, πεινασμένος ή κουρασμένος, του ή το κατώφλι της για την απογοήτευση είναι πιθανό να είναι χαμηλότερες - και ένα ξέσπασμα πιο πιθανό.

Κάντε μικρά παιδιά έχουν ξεσπάσματα επίτηδες;

Μπορεί να φαίνεται σαν το παιδί σας σχεδιάζει να παρεκτρέπονται, απλά για να πάρει στα νεύρα σας, αλλά αυτό του δίνει ίσως τον ίδιο ή υπερβολική πίστη της.

Τα μικρά παιδιά δεν έχουν το κακό σχέδια για να ματαιώσουν ή να φέρουν σε δύσκολη θέση τους γονείς τους. Για τα περισσότερα νήπια, τα ξεσπάσματα είναι απλά ένας τρόπος για να εκφράσω την απογοήτευση.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, τα ξεσπάσματα μπορεί να είναι μια μαθημένη συμπεριφορά. Αν σας ανταμείψει ξεσπάσματα με κάτι το παιδί σας θέλει - ή μπορείτε να επιτρέψετε στο παιδί σας για να πάρετε έξω από τα πράγματα με τη ρίψη ένα ξέσπασμα - τα ξεσπάσματα είναι πιθανό να συνεχιστεί.

Μπορεί τα ξεσπάσματα να προληφθεί;

Μπορεί να υπάρχει καμία αλάνθαστη τρόπος για να αποτρέψει ξεσπάσματα, αλλά υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να ενθαρρύνουν την καλή συμπεριφορά, ακόμη και τα μικρότερα παιδιά.

Για παράδειγμα:

 • Να είστε συνεπείς. Καθιερώστε μια καθημερινή ρουτίνα, έτσι ώστε το παιδί σας ξέρει τι να περιμένει. Stick με τη ρουτίνα όσο το δυνατόν περισσότερο, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου υπνάκο και το βραδινό ύπνο. Είναι επίσης σημαντικό να τεθούν εύλογα όρια και να τους ακολουθούν με συνέπεια.
 • Σχέδιο μπροστά. Εάν χρειαστεί να τρέξει τα θελήματα, να πάει όταν το παιδί σας δεν είναι πιθανό να είναι πεινασμένος ή κουρασμένος. Αν περιμένετε να περιμένουν στην ουρά, το πακέτο ένα μικρό παιχνίδι ή ένα σνακ για να καταλάβει το παιδί σας.
 • Ενθαρρύνετε το παιδί σας να χρησιμοποιεί λέξεις. Μικρά παιδιά καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα λόγια από ό, τι είστε σε θέση να εκφράσουν. Εάν το παιδί σας δεν έχει ακόμα μιλάει - ή μιλώντας με σαφήνεια - μπορείτε να τον διδάξει ή νοηματική γλώσσα της για λέξεις όπως "θέλω", "πιο", "ποτό", "κακό" και "κουρασμένος". Όσο πιο εύκολα το παιδί σας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να αγωνιστεί με τα ξεσπάσματα. Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, να τον βοηθήσουν να βάλει τα συναισθήματα σε λέξεις.
 • Αφήστε το παιδί σας να κάνει επιλογές. Για να δώσει το παιδί σας μια αίσθηση του ελέγχου, να τον αφήσει ή της προβούν στις κατάλληλες επιλογές. "Θα θέλατε να φορούν κόκκινο πουκάμισο σας ή μπλε πουκάμισο σας;" "Θα σας αρέσει να τρώτε φράουλες ή μπανάνες;" "Θα θέλατε να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να χτίσει έναν πύργο με το μπλοκ σου;" Στη συνέχεια, να συγχαρώ το παιδί σας για του ή της επιλογές.
 • Έπαινος καλή συμπεριφορά. Προσφέρουν επιπλέον προσοχή όταν το παιδί σας συμπεριφέρεται καλά. Δώστε στο παιδί σας μια αγκαλιά ή να πείτε στο παιδί σας πόσο περήφανοι είστε όταν αυτός ή αυτή μοιράζεται τα παιχνίδια, ακολουθεί τις κατευθύνσεις, και ούτω καθεξής.
 • Χρησιμοποιήστε απόσπαση της προσοχής για να αλλάξετε την εστίαση του παιδιού σας. Αν έχετε την αίσθηση ζυθοποιίας απογοήτευση, προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή του παιδιού σας. Προτείνετε μια νέα δραστηριότητα ή αλλαγή τοποθεσίας.
 • Αποφύγετε καταστάσεις που ενδέχεται να προκαλέσει ξεσπάσματα. Εάν το παιδί σας ικετεύει για τα παιχνίδια ή λιχουδιές όταν ψωνίζετε, αποστασιοποιηθεί από «νησιά πειρασμό" γεμάτη από τα μάτια-επίπεδο καλούδια. Εάν το μικρό σας λειτουργεί πάνω σε εστιατόρια, κάνουν κρατήσεις, έτσι ώστε δεν θα πρέπει να περιμένουν - ή να επιλέξετε εστιατόρια που προσφέρουν γρήγορη εξυπηρέτηση.

Βλέπε επίσης

Εκρήξεις θυμού σε νήπια: πώς να διατηρήσει την ειρήνη

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανταποκριθεί σε ένα ξέσπασμα;

Τυπικά, ο καλύτερος τρόπος για να ανταποκριθεί σε ένα ξέσπασμα είναι να το αγνοήσουμε.

Όταν το παιδί σας κατασιγάζει κάτω, θα μπορούσαμε να πούμε, "νευράκια δεν θα πάρει την προσοχή μου. Εάν θέλετε να μου πείτε κάτι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις σας."

Θυμηθείτε, η ικανότητά σας να μείνετε ήρεμοι και τον έλεγχο θα βοηθήσει το παιδί σας να αισθανθεί ασφαλής. Αν χάσετε την ψυχραιμία σας ή να ενδώσει στα αιτήματα του παιδιού σας, θα διδάξει μόνο παιδί σας ότι τα ξεσπάσματα είναι αποτελεσματικά.

Τι θα συμβεί αν το παιδί μου γίνεται καταστροφική ή επικίνδυνα;

Εάν ένα ξέσπασμα κλιμακώνεται, αφαιρέστε το παιδί σας από την κατάσταση και να επιβάλουν ένα χρονικό όριο:

 • Επιλέξτε ένα timeout σημείο. Seat παιδί σας σε ένα βαρετό μέρος, όπως σε μια καρέκλα στο καθιστικό ή στο πάτωμα στο διάδρομο. Τραβήξτε την καρέκλα μακριά από τους τοίχους και τα έπιπλα, αν νομίζετε ότι το παιδί σας μπορεί να προσπαθήσει να σας ασχολούνται με ξεφλούδισμα ταπετσαρία ή προκαλούν άλλους τύπους ζημιών.
 • Να είναι σταθερή. Θα μπορούσαμε να πούμε, "Δεν χτύπησε. Κάτσε κάτω."
 • Περιμένετε για το παιδί σας να ηρεμήσει. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά ή και περισσότερο.
 • Stick με αυτό. Εάν το παιδί σας αρχίζει να περιπλανηθείτε πριν από το χρονικό όριο είναι πάνω, να επιστρέψει ή της στο καθορισμένο σημείο χρονικού ορίου. Υπενθυμίστε στο παιδί σας ότι αυτός ή αυτή είναι ακόμα σε χρονικό όριο.
 • Μην συμμετάσχει το παιδί σας. Μην απαντάτε σε τίποτα το παιδί σας λέει ότι ενώ αυτός ή αυτή είναι σε χρονικό όριο.
 • Να γνωρίζετε πότε να τελειώσει το χρονικό όριο. Όταν το παιδί σας έχει ηρεμήσει, τέλος το χρονικό όριο και να επιστρέψετε στις συνηθισμένες σας δραστηριότητες. Θα μπορούσαμε να πούμε, "Κάθεστε ήσυχα. Είστε έτοιμοι να κρατήσει τα χέρια σας για τον εαυτό σας;"

Τι γίνεται με τα ξεσπάσματα στο κοινό;

Εάν το παιδί σας έχει ένα ξέσπασμα στο δημόσιο, να αγνοήσει τη συμπεριφορά, αν μπορείτε. Εάν το παιδί σας γίνεται πάρα πολύ αναστάτωση, να τον πάρει ή της σε ένα ιδιωτικό σημείο - όπως ένα χώρο ανάπαυσης ή το αυτοκίνητο - για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Όταν το παιδί σας ηρεμεί, θα μπορούσαμε να πούμε, "Κάθεστε ήσυχα. Είσαι έτοιμος να καθίσει στο καλάθι, ενώ εμείς κατάστημα;" Εάν όχι, συνεχίστε το χρονικό όριο.

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να χρησιμοποιεί λέξεις.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να χρησιμοποιεί λέξεις.

Να θυμάστε, όμως, είναι σημαντικό να επιστρέψει τελικά στη δραστηριότητα - ή το παιδί σας θα μάθει ό, τι ένα ξέσπασμα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ξεφύγουν από μια δεδομένη κατάσταση.

Όταν η επαγγελματική βοήθεια που χρειάζονται;

Ως αυτο-ελέγχου του παιδιού σας βελτιώνεται, τα ξεσπάσματα θα πρέπει να γίνει λιγότερο συχνές. Τα περισσότερα παιδιά ξεπερνούν τα ξεσπάσματα από την ηλικία των 5.

Αν ξεσπάσματα μικρότερο παιδί σας φαίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, το μεγαλύτερο παιδί σας εξακολουθεί να έχει συχνή ξεσπάσματα ή τα ξεσπάσματα έχετε ωθήσει πέρα ​​από την ικανότητά σας να αντιμετωπίσει, συμμερίζομαι τις ανησυχίες σας με το γιατρό του παιδιού σας.

Ο γιατρός θα εξετάσει φυσικά ή ψυχολογικά ζητήματα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ξεσπάσματα. Ανάλογα με τις περιστάσεις, μπορεί να αναφέρεται σε μια ψυχική φορέα για την υγεία ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα σχολείο ή ένα κοινοτικό πρόγραμμα.

Η πρώιμη παρέμβαση μπορεί να οφείλεται μελλοντικά προβλήματα συμπεριφοράς και βοηθήστε το παιδί σας να πετύχει τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία