Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Παιδικά εμβόλια: δύσκολες ερωτήσεις, ευθείες απαντήσεις

Τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό; είναι εντάξει να παραλείψετε ορισμένα εμβόλια; πάρετε τα γεγονότα σχετικά με αυτές και άλλες κοινές ερωτήσεις.

Παιδικά εμβόλια προστατεύουν τα παιδιά από μια σειρά σοβαρών και δυνητικά θανατηφόρες ασθένειες, όπως διφθερίτιδα, η ιλαρά, η μηνιγγίτιδα, η πολιομυελίτιδα, τέτανο και κοκίτη. Εάν αυτές οι ασθένειες που φαίνεται ασυνήθιστο - ή ακόμη και ανήκουστο - αυτό είναι συνήθως επειδή αυτά τα εμβόλια κάνουν τη δουλειά τους.

Ακόμα, μπορείτε να αναρωτηθείτε για τα οφέλη και τους κινδύνους των εμβολίων παιδικής ηλικίας. Εδώ είναι ευθείες απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τα εμβόλια της παιδικής ηλικίας.

Είναι η φυσική ανοσία καλύτερη από ό, τι τον εμβολιασμό;

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Παιδικά εμβόλια: δύσκολες ερωτήσεις, ευθείες απαντήσεις.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Παιδικά εμβόλια: δύσκολες ερωτήσεις, ευθείες απαντήσεις.

Μια φυσική μόλυνση συχνά παρέχει πιο πλήρη ασυλία από μια σειρά εμβολιασμών - αλλά υπάρχει μια τιμή για να πληρώσει για την φυσική ανοσία. Για παράδειγμα, ένα φυσικό ανεμοβλογιά (ανεμοβλογιά) μόλυνση θα μπορούσε να οδηγήσει σε πνευμονία. Μια φυσική λοίμωξη της πολιομυελίτιδας μπορεί να προκαλέσει μόνιμη παράλυση. Μια φυσική λοίμωξη από παρωτίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε κώφωση. Μια φυσική λοίμωξη Hib μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Ο εμβολιασμός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ασθενειών αυτών και δυνητικά σοβαρές επιπλοκές τους.

Τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό;

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό. Παρά πολλή διαμάχη σχετικά με το θέμα, οι ερευνητές δεν έχουν βρει μια σύνδεση μεταξύ αυτισμού και παιδικά εμβόλια. Στην πραγματικότητα, η αρχική μελέτη που πυροδότησε τα χρόνια πριν από τη συζήτηση έχει ανασυρθεί.

Αν και τα σημάδια του αυτισμού μπορεί να εμφανιστεί σε περίπου την ίδια ώρα τα παιδιά λαμβάνουν ορισμένα εμβόλια - όπως η παρωτίτιδα ιλαράς και ερυθράς (MMR) - αυτό είναι απλά μια σύμπτωση.

Βλέπε επίσης

Παιδικά εμβόλια: δύσκολες ερωτήσεις, ευθείες απαντήσεις

Οι παρενέργειες του εμβολίου επικίνδυνο;

Οποιοδήποτε εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες. Συνήθως, οι παρενέργειες αυτές είναι ήσσονος σημασίας - χαμηλού βαθμού πυρετό και πόνο, ερυθρότητα ή οίδημα στο σημείο της ένεσης. Ορισμένα εμβόλια προκαλούν μια προσωρινή πονοκέφαλο, ζάλη, κόπωση ή απώλεια της όρεξης. Σπάνια, ένα παιδί μπορεί να εμφανίσουν μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση ή μια νευρολογική παρενέργεια, όπως κατάσχεση. Αν και αυτές οι σπάνιες παρενέργειες είναι μια ανησυχία, τα εμβόλια είναι πολύ ασφαλέστερο από τις ασθένειες που αποτρέπουν.

Φυσικά, τα εμβόλια δεν δίνεται σε παιδιά που έχουν γνωστή αλλεργία σε συγκεκριμένα συστατικά του εμβολίου. Ομοίως, αν το παιδί σας αναπτύσσει μια απειλητική για τη ζωή αντίδραση σε ένα συγκεκριμένο εμβόλιο, περαιτέρω δόσεις του εμβολίου δεν θα δοθεί.

Γιατί τα εμβόλια χορηγούνται τόσο νωρίς;

Ασθένειες ότι τα παιδικά εμβόλια προορίζονται για την πρόληψη είναι πιο πιθανό να συμβεί όταν ένα παιδί είναι πολύ μικρά και ο κίνδυνος επιπλοκών είναι μεγαλύτερος. Αυτό καθιστά πρώιμο εμβολιασμό - μερικές φορές αρχίζουν αμέσως μετά τη γέννηση - απαραίτητη. Εάν έχετε αναβάλει εμβόλια μέχρι το παιδί να είναι μεγαλύτερης ηλικίας, μπορεί να είναι πολύ αργά.

Είναι OK για να επιλέξετε και να επιλέξετε τα εμβόλια;

Σε γενικές γραμμές, παρακάμπτοντας τα εμβόλια δεν είναι μια καλή ιδέα. Αυτό μπορεί να αφήσει το παιδί σας ευάλωτο σε δυνητικά σοβαρές ασθένειες που θα μπορούσαν διαφορετικά να αποφευχθούν. Και σκεφτείτε το εξής: Για μερικά παιδιά - συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν μπορούν να λάβουν ορισμένα εμβόλια για ιατρικούς λόγους - η μόνη προστασία από το εμβόλιο ασθένειες που προλαμβάνονται είναι η ασυλία των ανθρώπων γύρω τους. Εάν τα ποσοστά εμβολιασμού πτώση, που προλαμβάνονται με εμβολιασμό ασθένειες που μπορεί και πάλι να γίνει κοινών απειλών.

Αν έχετε επιφυλάξεις για συγκεκριμένα εμβόλια, συζητήσετε τις ανησυχίες σας με το γιατρό του παιδιού σας. Εάν το παιδί σας βρίσκεται πίσω από το πρότυπο πρόγραμμα εμβολίων, ρωτήστε το γιατρό για catch-up εμβόλια.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία