Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Εκτεταμένη θηλασμός: τι πρέπει να γνωρίζετε

Περίεργος για όλο το θηλασμό; γνωρίζουν τα οφέλη, το μητρικό γάλα παίζει ρόλο στη διατροφή ενός ηλικιωμένου μωρού και πώς να χειριστεί τις απόψεις των άλλων για το θέμα.

Έχετε θηλάζει το μωρό σας για ένα χρόνο. Συγχαρητήρια!

Αν σκοπεύετε να θηλάσετε το μωρό σας, πέρα ​​από την ηλικία 1 - επίσης γνωστό ως εκτεταμένη θηλασμού - μπορεί να έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία. Πάρτε τα γεγονότα σχετικά με τις εκτεταμένες θηλασμό.

Παρατείνεται ο θηλασμός συνιστάται;

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει τον αποκλειστικό θηλασμό για τους πρώτους έξι μήνες μετά τη γέννησή του - και του θηλασμού, σε συνδυασμό με στερεά τρόφιμα τουλάχιστον μέχρι την ηλικία 1. Εκτεταμένη θηλασμός συνιστάται εφ 'όσον εσείς και το μωρό σας επιθυμούν να συνεχίσουν.

Ποια είναι τα οφέλη της εκτεταμένης θηλασμού;

Τα οφέλη της εκτεταμένης θηλασμός για ένα μωρό περιλαμβάνουν:

  • Ισορροπημένη διατροφή. Μητρικό γάλα θεωρείται το χρυσό πρότυπο για τη διατροφή βρεφών. Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, η σύνθεση του μητρικού γάλακτος θα συνεχίσει να αλλάζει για την κάλυψη του ή της διατροφικές ανάγκες. Δεν υπάρχει καμία γνωστή ηλικία κατά την οποία το μητρικό γάλα θεωρείται για να γίνει διατροφικά ασήμαντο για ένα παιδί.
  • Ενισχυμένος ασυλία. Όσο θηλάζετε, τα κύτταρα, ορμόνες και τα αντισώματα στο μητρικό γάλα σας θα συνεχίσει να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας.
  • Βελτίωση της υγείας. Έρευνα δείχνει ότι όσο περισσότερο ο θηλασμός συνεχίζεται και το πιο μητρικό γάλα ποτά ένα μωρό, τόσο το καλύτερο για την υγεία του ή της θα μπορούσε να είναι.

Τα οφέλη της εκτεταμένης θηλασμού για τη μητέρα περιλαμβάνουν:

  • Μείωση του κινδύνου ορισμένων ασθενειών Εκτεταμένη θηλασμού -. Καθώς και του θηλασμού για 12 μήνες ή περισσότερο σωρευτικά στη ζωή - έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, καρκίνο των ωοθηκών, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη.
  • Βελτίωση της υγείας. Έρευνα δείχνει ότι όσο περισσότερο ο θηλασμός συνεχίζεται και το πιο μητρικό γάλα ποτά ένα μωρό, τόσο το καλύτερο για την υγεία της μητέρας μπορεί να είναι.

Βλέπε επίσης

Εκτεταμένη θηλασμός: τι πρέπει να γνωρίζετε

Τι ρόλο παίζει το μητρικό γάλα στη διατροφή ενός ηλικιωμένου μωρού;

Εξαρτάται από το πόσο γάλα το μωρό σας είναι πόσιμο.

Μετά την ηλικία 1, ένα μωρό μπορεί να συνεχιστεί κανονικά πίνοντας μια μέτρια ποσότητα του μητρικού γάλακτος. Ως αποτέλεσμα, το μητρικό γάλα θα συνεχίσει να είναι μια σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για αυτόν ή αυτήν. Άλλα μωρά, όμως, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα στερεά τρόφιμα για να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες τους και θέλουν μόνο μικρές ποσότητες του μητρικού γάλακτος.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη διατροφή του μωρού σας ή το μητρικό γάλα ρόλο θα μπορούσε να διαδραματίσει σε αυτό, όπως αυτός ή αυτή μεγαλώνει, μιλήστε με το γιατρό του μωρού σας.

Θα εκτεταμένη θηλασμός κάνει τη διαδικασία αποσύνδεσης πιο δύσκολο;

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Μείωση του κινδύνου ορισμένων ασθενειών.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Μείωση του κινδύνου ορισμένων ασθενειών.

Όχι απαραίτητα.

Είναι συχνά πιο εύκολο να ξεκινήσει τον απογαλακτισμό όταν το μωρό σας κινεί τη διαδικασία - η οποία θα μπορούσε να είναι νωρίτερα ή αργότερα από ό, τι θα περιμένατε.

Ο απογαλακτισμός ξεκινά πολύ συχνά και φυσικά σε ηλικία περίπου 6 μήνες, όταν οι στερεές τροφές που συνήθως εισάγεται. Μερικά μωρά αρχίζουν να τη σταδιακή μετάβαση από το μητρικό γάλα και να αναζητήσουν άλλες μορφές της διατροφής και της άνεσης πιο κοντά στην ηλικία 1. Άλλοι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει τον απογαλακτισμό μέχρι την νηπιακή ηλικία τους, όταν γίνονται λιγότερο πρόθυμοι να καθίσει ακόμα κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Πώς πρέπει να χειριστώ αρνητικές αντιδράσεις σε όλο το θηλασμό;

Σε όλο τον κόσμο, τα μωρά απογαλακτίζονται κατά μέσο όρο μεταξύ των ηλικιών 2 και 4. Σε μερικούς πολιτισμούς, ο θηλασμός συνεχίζεται έως ότου τα παιδιά είναι ηλικίας 6 ή 7. Σε άλλα μέρη του κόσμου, ωστόσο, όλο θηλασμός είναι λιγότερο συχνή και μπορεί να προκαλέσει μερικές φορές απληροφόρητοι, αρνητικές αντιδράσεις.

Πόσο καιρό θηλάζετε είναι στο χέρι σας και το μωρό σας. Αν τους αγαπημένους - και ακόμη και ξένοι - μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με το πότε να απογαλακτιστεί, να τους υπενθυμίσω ότι η απόφαση είναι δική σας. Προσπαθήστε να μην ανησυχείτε για το τι πιστεύουν οι άλλοι άνθρωποι. Αντ 'αυτού, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.

Εκτεταμένη θηλασμός μπορεί να είναι ένα οικείο τρόπο για να συνεχίσουν την παγιοποίηση του μωρού σας. Εάν σκέφτεστε να κάνετε όλο το θηλασμό, σκεφτείτε τι είναι καλύτερο για σας και το μωρό σας - και να απολαύσετε αυτή την ειδική χρόνο μαζί.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία