Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Ασήμαντη κατάρτιση: πώς να γίνει η δουλειά

Η ασήμαντη κατάρτιση είναι ένα σημαντικό ορόσημο. Πάρτε τα γεγονότα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, την τεχνική και τη διαχείριση των αναπόφευκτων ατυχημάτων.

Η ασήμαντη κατάρτιση είναι ένα μεγάλο βήμα για τα παιδιά και τους γονείς. Το μυστικό της επιτυχίας; Υπομονή - ίσως και περισσότερη υπομονή από ό, τι ποτέ φανταστεί.

Μήπως ήρθε η ώρα;

Ασήμαντη-κατάρτισης εξαρτάται η επιτυχία για τη σωματική και συναισθηματική ετοιμότητα, δεν είναι μια συγκεκριμένη ηλικία. Πολλά παιδιά δείχνουν ενδιαφέρον για την εκπαίδευση τουαλέτας στην ηλικία των 2, αλλά οι άλλοι δεν μπορεί να είναι έτοιμη μέχρι την ηλικία των 2 1/2 ή ακόμη και μεγαλύτερης ηλικίας - και δεν υπάρχει βιασύνη. Αν ξεκινήσετε ασήμαντη κατάρτιση πολύ νωρίς, ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να εκπαιδεύσετε το παιδί σας.

Είναι το παιδί σας έτοιμο; Ρωτήστε τον εαυτό σας τις εξής ερωτήσεις:

  • Μήπως το παιδί σας φαίνεται να ενδιαφέρονται για το γιογιό ή την τουαλέτα, ή φορώντας εσώρουχα;
  • Μπορεί το παιδί σας να κατανοήσουν και να ακολουθήσουν τις βασικές κατευθύνσεις;
  • Μήπως το παιδί σας να σας πω με λόγια, εκφράσεις του προσώπου ή τη στάση του, όταν αυτός ή αυτή πρέπει να πάει;
  • Μήπως το παιδί σας παραμένουν στεγνά για περιόδους δύο ώρες ή περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας;
  • Μήπως το παιδί σας διαμαρτύρονται για υγρά ή βρώμικες πάνες;
  • Μπορεί το παιδί σας, τραβήξτε προς τα κάτω του ή της παντελόνι και τραβήξτε τα επάνω και πάλι;
  • Μπορεί το παιδί σας να καθίσει και να αυξηθεί από ένα γιογιό;

Αν απαντήσατε ναι ως επί το πλείστον, το παιδί σας μπορεί να είναι έτοιμη για την ασήμαντη κατάρτιση. Αν απαντήσατε επί το πλείστον όχι, ίσως να θέλετε να περιμένετε λίγο - ειδικά αν το παιδί σας έχει πρόσφατα αντιμετώπισε ή πρόκειται να αντιμετωπίσει μια σημαντική αλλαγή, όπως μια κίνηση ή την άφιξη ενός νέου αμφιθαλή. Ένα μικρό παιδί που αντιτίθεται ασήμαντη κατάρτιση σήμερα, μπορεί να είναι ανοιχτή στην ιδέα μέσα σε λίγους μήνες.

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αναβάλει ασήμαντη κατάρτιση, εάν το παιδί σας έχει μια χρόνια ιατρική κατάσταση, αλλά είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα κανονικά. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, όμως.

Έτοιμος, σύνολο, πηγαίνετε!

Όταν έχετε αποφασίσει ότι είναι καιρός να ξεκινήσει ασήμαντη κατάρτιση, που έχει το παιδί σας για την επιτυχία. Ξεκινήστε με τη διατήρηση μια αίσθηση του χιούμορ και μια θετική στάση - και την πρόσληψη όλων των φροντιστών του παιδιού σας να κάνουν το ίδιο. Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτά τα πρακτικά βήματα.

Τραβήξτε προς τα έξω τον εξοπλισμό
Τοποθετήστε ένα γιογιό στο μπάνιο. Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε ένα μοντέλο με μια μετακινούμενη κορυφή που μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας στην τουαλέτα όταν το παιδί σας είναι έτοιμο. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να καθίσει στο γιογιό - με ή χωρίς πάνα. Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια του παιδιού σας στηρίζεται σταθερά στο πάτωμα ή ένα σκαμνί. Βοηθήστε το παιδί σας να καταλάβει πώς να μιλήσουμε για το μπάνιο με τη χρήση απλών, σωστή άποψη. Μπορείτε να απορρίπτουν τα περιεχόμενα ενός βρώμικη πάνα στο γιο-γιο για να δείξει το σκοπό του, ή να αφήσετε το παιδί σας να δείτε τα μέλη της οικογένειας τη χρήση της τουαλέτας.

Προγραμματίστε διαλείμματα για τουαλέτα
Εάν το παιδί σας ενδιαφέρει, τον έχουμε ή να καθίσει στο γιογιό ή την τουαλέτα χωρίς πάνα για λίγα λεπτά αρκετές φορές την ημέρα. Για τα αγόρια, είναι συχνά καλύτερο να ούρηση πλοίαρχος κάθεται κάτω, και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην όρθιος μετά την κατάρτιση του εντέρου είναι πλήρης. Διαβάστε ένα ασήμαντο-κατάρτισης βιβλίο ή να δώσετε στο παιδί σας ένα ειδικό παιχνίδι για χρήση, ενώ κάθεται στο γιογιό ή την τουαλέτα. Μείνετε με το παιδί σας όταν αυτός ή αυτή είναι στο μπάνιο. Ακόμα κι αν το παιδί σας απλά κάθεται εκεί, τους επαίνους για την προσπάθεια - και να υπενθυμίσω το παιδί σας ότι αυτός ή αυτή μπορεί να προσπαθήσει ξανά αργότερα.

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Τραβήξτε προς τα έξω τον εξοπλισμό.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Τραβήξτε προς τα έξω τον εξοπλισμό.

Πάρτε εκεί - γρήγορα!
Όταν παρατηρήσετε σημάδια ότι το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα - όπως ανήσυχα, οκλαδόν ή κρατώντας την περιοχή των γεννητικών οργάνων - ανταποκρίνονται γρήγορα. Βοηθήστε το παιδί σας να εξοικειωθεί με αυτά τα σήματα, να σταματήσει ό, τι αυτός ή αυτή που κάνει και το κεφάλι στην τουαλέτα. Επαινείτε το παιδί σας για να σας πω, όταν αυτός ή αυτή έχει να πάει. Διδάξτε τα κορίτσια για να σκουπίσετε προσεκτικά από εμπρός προς τα πίσω για να εμποδίσει την άσκηση μικρόβια από τον πρωκτό στον κόλπο ή την ουροδόχο κύστη. Όταν έρθει η ώρα να ξεπλύνετε, αφήστε το παιδί σας να κάνει την τιμά. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας να πλένει τα χέρια του μετά τη χρήση της τουαλέτας.

Εξετάστε τα κίνητρα
Μερικά παιδιά ανταποκρίνονται σε αυτοκόλλητα ή αστέρια σε ένα γράφημα. Για άλλους, ταξίδια στο πάρκο ή επιπλέον παραμύθια είναι αποτελεσματικά. Πειραματιστείτε για να βρείτε τι είναι καλύτερο για το παιδί σας. Ενίσχυση της προσπάθειας του παιδιού σας με λεκτικός έπαινος, όπως, "Πώς συναρπαστικό! Είσαι μάθουν να χρησιμοποιούν την τουαλέτα ακριβώς όπως κάνουν μεγάλα παιδιά!" Να είστε θετικοί, ακόμη και αν ένα ταξίδι στην τουαλέτα δεν είναι επιτυχής.

Απαλλαγείτε από τις πάνες
Μετά από αρκετές εβδομάδες επιτυχημένη διαλείμματα για τουαλέτα, το παιδί σας μπορεί να είναι έτοιμη για το εμπόριο πάνες για τα βρακάκια ή τακτική εσώρουχα. Γιορτάστε αυτή τη μετάβαση. Πηγαίνετε σε μια ειδική εκδρομή. Αφήστε το παιδί σας επιλέξτε "μεγάλο παιδί" εσώρουχα. Καλέστε τους στενούς φίλους ή τους αγαπημένους αυτούς και αφήστε το παιδί σας να διαδώσουν τις ειδήσεις. Μόλις το παιδί σας φοράει παντελόνι κατάρτισης ή τακτική εσώρουχα, αποφύγετε φόρμες, ζώνες, φορμάκια ή άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να εμποδίσουν γρήγορο γδύσιμο.

Κοιμηθείτε ήσυχοι
Τα περισσότερα παιδιά κυριαρχήσει ημέρας έλεγχο της κύστης πρώτη, συχνά μέσα σε περίπου δύο με τρεις μήνες της συνεπούς εκπαίδευση τουαλέτας. Nap και νυχτερινή εκπαίδευση θα μπορούσε να πάρει μήνες - ή και χρόνια - περισσότερο. Εν τω μεταξύ, η χρήση μίας παντελόνι κατάρτισης ή πλαστικά καλύμματα στρωμάτων, όταν το παιδί σας κοιμάται.

Να γνωρίζετε πότε να το ονομάσουμε κλείνει
Εάν το παιδί σας αντιστέκεται χρησιμοποιώντας το γιογιό ή την τουαλέτα ή δεν έχει πάρει το κολλάει από αυτό μέσα σε λίγες εβδομάδες, να κάνουν ένα διάλειμμα. Οι πιθανότητες είναι αυτός ή αυτή δεν είναι έτοιμο ακόμα. Δοκιμάστε ξανά σε λίγους μήνες.

Βλέπε επίσης

Ασήμαντη κατάρτιση: πώς να γίνει η δουλειά

Τα ατυχήματα θα συμβούν

Μπορείτε να αναπνέουν ευκολότερα όταν το παιδί σας στοιχεία πώς να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, αλλά αναμένουν περιστασιακές ατυχημάτων και παρ 'ολίγον ατυχήματα. Εδώ είναι να βοηθήσει στην πρόληψη - και το χειρισμό - υγρό παντελόνι:

  • . Υπενθυμίσεις προσφορά ατυχήματα συμβαίνουν συχνά όταν τα παιδιά απορροφώνται σε δραστηριότητες που - προς το παρόν - είναι πιο ενδιαφέρουσα από τη χρήση της τουαλέτας. Για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, προτείνουν τακτικές ταξίδια μπάνιο, όπως το πρώτο πράγμα το πρωί, μετά από κάθε γεύμα και σνακ, και πριν πάρει το αυτοκίνητο ή πηγαίνει στο κρεβάτι. Να επισημάνει αποκαλυπτικά σημάδια της κρατώντας το, όπως η εκμετάλλευση της περιοχή των γεννητικών οργάνων.
  • Διατηρήστε την ψυχραιμία σας. Παιδιά δεν έχουν τα ατυχήματα να ερεθίσουν τους γονείς τους. Εάν το παιδί σας έχει ένα ατύχημα, δεν προσθέτουν την αμηχανία με την επίπληξη ή την πειθάρχηση του παιδιού σας. Θα μπορούσαμε να πούμε, "Θα ξεχάσει αυτή τη φορά. Επόμενη φορά που θα πάτε στο μπάνιο νωρίτερα."
  • Να είστε προετοιμασμένοι. Εάν το παιδί σας έχει συχνές ατυχήματα, απορροφητικά εσώρουχα θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Κρατήστε μια αλλαγή των εσωρούχων και ενδυμάτων πρακτικό, ειδικά στο σχολείο ή στη φροντίδα των παιδιών.

Πότε πρέπει να ζητήσετε βοήθεια

Περιστασιακές ατυχήματα είναι ακίνδυνες, αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε πειράγματα, την αμηχανία και την αποξένωση από τους συνομηλίκους. Αν ασήμαντος εκπαιδευμένο παιδί σας επανέρχεται ή χάνει έδαφος - ειδικά στην ηλικία των 4 ετών και άνω - ή έχετε απορίες σχετικά με τα ατυχήματα του παιδιού σας, επικοινωνήστε του θεράποντος ιατρού. Μερικές φορές διαβροχή προβλήματα δείχνουν μια υποκείμενη φυσική κατάσταση, όπως μια ουρολοίμωξη ή μια υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη. Η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να γίνει χωρίς ατυχήματα.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία