Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

ΕΣΔ για το μωρό: ημέρας συμβουλές ύπνου

ΕΣΔ μωρό μπορεί να είναι μια ξεκούραστη χρόνο για σας και το μικρό σας - αλλά η διαδικασία του να πάρει το μωρό σας να κοιμηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι οτιδήποτε, αλλά. Κατανοήστε τα βασικά του ΕΣΔ του μωρού.

Πόσες ΕΣΔ μια μέρα κάνει ένα μωρό χρειάζεται;

Παίρνει λίγο χρόνο για νεογέννητα για να αναπτύξει ένα πρόγραμμα ύπνου. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα, τα μωρά συνήθως κοιμούνται και ξυπνούν όλο το εικοσιτετράωρο, με σχετικά ίσες περιόδους ύπνου μεταξύ τάισμα.

Όπως τα μωρά μεγαλώνουν, οι χρόνοι υπνάκο μωρό συνήθως επιμηκύνει και να γίνει πιο προβλέψιμη. Για παράδειγμα:

  • Ηλικίες 4 μηνών έως 1 χρόνο μετά το νεογέννητο περίοδο, το μωρό σας κατά πάσα πιθανότητα θα υπνάκο, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα -. Μία φορά το πρωί και μία το νωρίς το απόγευμα. Μερικά μωρά χρειάζονται επίσης μια καθυστερημένη υπνάκο το απόγευμα. Πολλοί υπνάκο μωρά συνολικά τρεις ή περισσότερες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Ηλικία 1 έτους και άνω. Σε αυτή την ηλικία ή τους επόμενους μήνες το μωρό σας θα μειωθεί πιθανότατα του ή της υπνάκο πρωί και μόνο υπνάκο το απόγευμα, συνήθως για μια περίοδο δύο έως τρεις ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης, να εξετάσει τη μεταφορά μέχρι τον ύπνο του μωρού σας από μισή ώρα για να τον βοηθήσουν να αισθάνονται πιο ξεκούραστοι όλο το πρωί. Τα περισσότερα παιδιά να συνεχίσουν να λαμβάνουν ένα υπνάκο το απόγευμα μέχρι τις ηλικίες από 3 έως 5.

Να θυμάστε, ωστόσο, ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό και χρονοδιαγράμματα υπνάκο μωρό μπορεί να διαφέρουν σημαντικά.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βάλετε το μωρό μου κάτω για έναν υπνάκο;

Για να διευκολυνθεί το μωρό σας σε χρόνο υπνάκο:

  • Ρυθμίστε τη διάθεση. Ένα σκοτεινό, ήσυχο και δροσερό περιβάλλον άνετα μπορεί να βοηθήσει να ενθαρρύνει το μωρό σας να κοιμηθεί.
  • Βάλτε το μωρό σας για ύπνο, υπνηλία, αλλά ξύπνιος. Γέρνοντας βλέφαρα, το τρίψιμο των ματιών και σχολαστικότητα μπορεί να είναι σημάδια ότι το μωρό σας είναι κουρασμένο. Όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο πιο κουρασμένος και ιδιότροπο μωρό σας μπορεί να γίνει - και το πιο δύσκολο μπορεί να είναι για αυτόν ή αυτήν να κοιμηθείτε.
  • Αποφύγετε να κρατάτε, λικνίζοντας ή να ταΐζετε το μωρό σας να κοιμηθεί. Τελικά, αυτό θα μπορούσε να είναι ο μόνος τρόπος για το μωρό σας είναι σε θέση να κοιμηθείτε. Εάν το μωρό σας έχει την τάση να κοιμούνται στην αγκαλιά σου μετά το θηλασμό, να κάνουμε κάτι απαλό δικαίωμα αργότερα - όπως η αλλαγή του ή την πάνα της ή διαβάζοντας μια μικρή ιστορία.
  • Να είστε ασφαλείς. Τοποθετήστε το μωρό σας να κοιμηθεί με δική του ή την πλάτη της, και να καθαρίσει την κούνια ή κούνια κουβέρτες και άλλα μαλακά αντικείμενα.
  • Να είστε συνεπείς. Μωρό σας θα πάρει τα μέγιστα από τη διάρκεια της ημέρας τα NAP, αν αυτός ή αυτή τους παίρνει την ίδια ώρα κάθε μέρα και για περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα. Περιστασιακές εξαιρέσεις είναι αναπόφευκτες, φυσικά, και δεν θα βλάψει το μωρό σας.

Βλέπε επίσης

ΕΣΔ για το μωρό: ημέρας συμβουλές ύπνου

Τι θα συμβεί αν το μωρό μου ακούγεται γκρινιάρης μετά τον έβαλα ή την κάτω;

Είναι κοινό για τα μωρά να κλαίνε όταν βάλει κάτω για τον ύπνο, αλλά οι περισσότεροι θα τους ηρεμήσει, αν αφεθεί μόνο του για λίγα λεπτά. Αν το κλάμα διαρκεί περισσότερο από λίγα λεπτά, ανακουφίσετε το μωρό σας και στη συνέχεια να τον δώσει ή της χρόνο να εγκατασταθούν και πάλι.

Εάν το μωρό σας ξυπνάει λίγο μετά τον έβαλε ή της κάτω για έναν υπνάκο και δεν είναι υγρό, πεινασμένοι ή κακή, προσπαθήστε να είστε υπομονετικοί και να ενθαρρύνει την αυτο-καθίζηση.

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι τα μωρά είναι συχνά ενεργά κατά τη διάρκεια του ύπνου - σύσπαση χέρια και τα πόδια τους, χαμογελώντας, το πιπίλισμα, και γενικά εμφανίζεται ανήσυχος. Είναι εύκολο να μπερδέψετε σκιρτήματα του μωρού ως σημάδι ότι αυτός ή αυτή είναι να ξυπνήσει ή να πρέπει να φάει. Αντί να σηκώσετε το μωρό σας αμέσως, περιμένετε μερικά λεπτά για να δείτε εάν το μωρό σας πέφτει πίσω στον ύπνο.

Θα πρέπει να περιορίσουν το μήκος των ΕΣΔ του μωρού μου;

Εξαρτάται από το πόσο καλά το μωρό σας κοιμάται τη νύχτα.

Μερικά μωρά συγχέουν τις μέρες και τις νύχτες τους - κοιμάται περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας παρά το βράδυ. Ένας τρόπος για να ρυθμίσετε το μωρό σας είναι ίσια για να περιορίσει τη διάρκεια της ημέρας τα NAP - ειδικά εκείνων που αργά το απόγευμα - σε όχι περισσότερες από τρεις ή τέσσερις ώρες η καθεμία. Εάν το μωρό σας στον ύπνο για πάρα πολύ καιρό, στο τέλος της ημέρας, μπορεί να είναι πιο δύσκολο για αυτόν ή αυτήν να αποκοιμηθεί την ώρα του ύπνου.

Τι πρέπει να κάνω εάν το μωρό μου αντιστέκεται ξαφνικά στον ύπνο;

Μερικά μωρά και τα μεγαλύτερα παιδιά περνούν περιόδους κατά τις οποίες αρνούνται να υπνάκο - παρόλο που εξακολουθούν να χρειάζονται την ξεκούραση. Αν συμβεί αυτό, δοκιμάστε να αλλάξετε τον ύπνο του μωρού σας. Κάνοντας τον ύπνο λίγο νωρίτερα ή αργότερα μπορεί μερικές φορές να βοηθήσει έναν υπνάκο μωρό καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Ηλικίες από 4 μήνες έως 1 χρόνο.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Ηλικίες από 4 μήνες έως 1 χρόνο.

Βοηθώντας το μωρό σας να πάρετε τη σωστή ποσότητα της ημέρας ύπνου δεν είναι πάντα εύκολο. Να μην αισθάνονται άσχημα αν κάποιες μέρες είναι πιο δύσκολο από ό, τι άλλες. Θυμηθείτε να δούμε και να ακούσουμε για τα σημάδια ότι το μωρό σας είναι κουρασμένο και να προσπαθήσει να κρατήσει του ή της συνήθους υπνάκο συνεπής.

Αν έχετε απορίες ή ανησυχίες σχετικά με το πρόγραμμα στον ύπνο του μωρού σας, μιλήστε με το γιατρό του ή της.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία