Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Ανάπτυξη ενός βρέφους: ορόσημα από την 7 έως 9 μήνες

Το μωρό σας μπορεί να σας εκπλήξει με το πόσο γρήγορα αυτός ή αυτή είναι να πάρει νέες δεξιότητες. Βρέφος ορόσημα της ανάπτυξης για 7 - έως 9 μηνών περιλαμβάνουν κάθεται, να στέκεται και το γέλιο.

Καθώς το μωρό σας γίνεται πιο κινητικοί και περίεργα, βρεφική ανάπτυξη απογειώνεται. Μπορεί να φαίνεται ότι το μωρό σας μαθαίνει κάτι καινούργιο κάθε μέρα. Κατανόηση επόμενη ορόσημα της ανάπτυξης του μωρού σας για βρέφη και τι μπορείτε να κάνετε για την προώθηση του ή την ανάπτυξή της.

Τι να περιμένετε

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Προχωρώντας κινητικών δεξιοτήτων.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Προχωρώντας κινητικών δεξιοτήτων.

Το μωρό σας θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται στο δικό του ρυθμό. Από τις ηλικίες 7 έως 9 μηνών, το μωρό σας είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε:

 • Προχωρώντας κινητικές δεξιότητες Με αυτή την ηλικία, τα περισσότερα μωρά μπορούν να κυλήσει πάνω σε δύο κατευθύνσεις -. Ακόμη και στον ύπνο τους. Μερικά μωρά μπορούν να καθίσουν μόνοι τους, ενώ άλλοι χρειάζονται μια μικρή υποστήριξη. Μπορείτε να παρατηρήσετε το μωρό σας αρχίζει να τρέχω, ροκ εμπρός και πίσω, ή ακόμα και σέρνονται σε όλη την αίθουσα. Μερικά μωρά σε αυτή την ηλικία μπορούν να τραβάτε σε μια όρθια θέση. Σύντομα το μωρό σας μπορεί να κρουαζιέρα κατά μήκος της άκρης του πίνακα καναπέ ή καφέ.
 • Βελτιωμένη συντονισμό χεριού-ματιού. Περισσότερα μωρά αυτό αντικείμενα μεταφορά ηλικίας από το ένα χέρι στο άλλο ή απευθείας στο στόμα τους. Τραβώντας τα αντικείμενα πιο κοντά με μια τσουγκράνα κίνηση των χεριών θα δώσουν τη θέση τους σε πιο εκλεπτυσμένη κινήσεις, όπως μαζεύοντας αντικείμενα μόνο με τον αντίχειρα και το δείκτη. Αυτή η βελτίωση της επιδεξιότητας θα βοηθήσει το μωρό σας να χειριστεί ένα κουτάλι και μαλακές τροφές δάχτυλο.
 • Η εξέλιξη της επικοινωνίας. Μωρό σας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με ήχους, χειρονομίες και εκφράσεις του προσώπου. Θα ακούσετε πιθανώς άφθονο γέλιο και τσιρίζοντας. Το μωρό σας μπορεί ακόμη και να απαντήσετε σε δικό του όνομα. Τα μωρά σε αυτή την ηλικία μπορεί να διακρίνει τα συναισθήματα από τον τόνο της φωνής. Μπορεί να επαναλάβει τους ήχους που ακούνε - ή να δώσει τον καλύτερο εαυτό τους. Φλυαρία του μωρού σας είναι πιθανό να περιλαμβάνουν αλυσίδες ήχους, όπως «βα-βα-βα." Ίσως ακόμη και να πάρει έξω μια περιστασιακή "μαμά" ή "dada".
 • Άγχος Stranger. Πολλά μωρά σε αυτή την ηλικία να γίνει δύσπιστοι όσον αφορά τους ξένους. Το μωρό σας μπορεί να αντισταθεί διαμονή με κανέναν άλλον εκτός από εσάς, αποφεύγοντας ακόμη και οι παππούδες ή οικεία μπέιμπι σίτερ. Εάν το μωρό σας είναι ανήσυχο όταν φεύγετε - ή λιώνει τελείως - να αντισταθεί στον πειρασμό να γλιστρήσει μακριά. Πείτε αντίο με μια αγκαλιά και φιλί και μια υπενθύμιση ότι θα είναι και πάλι σύντομα. Οι πιθανότητες είναι, το μωρό σας θα σταματήσει να κλαίει μόλις είστε έξω από τα μάτια και κάτι άλλο αρπάζει την προσοχή του ή της. Ίσως ακόμη και να προγραμματίσετε εκ των προτέρων πώς ο φροντιστής θα αποσπάσει το μωρό σας.
 • . Οδοντοφυΐα Αν το μωρό σας εξακολουθεί να έχει μια αναποτελεσματική χαμόγελο, μπορείτε να περιμένετε το πρώτο δόντι - πιθανόν ένα από τα μεσαία δόντια στην κάτω γνάθο (χαμηλότερο κεντρικού τομέα) - να σπάσει ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε να παρατηρήσετε το μωρό σας περισσότερο από το συνηθισμένο και το μάσημα ακριβώς για τίποτα. Προσφέρετε ένα δροσερό, υγρό σφουγγαράκι ή κρίκο για τα δόντια. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, να πάρει στη συνήθεια των καθαρισμό των δοντιών και των ούλων του μωρού σας, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Χρησιμοποιήστε το σκέτο νερό και ένα μαλακό πανί ή το μωρό οδοντόβουρτσα.

Βλέπε επίσης

Ανάπτυξη ενός βρέφους: ορόσημα από την 7 έως 9 μήνες

Προώθηση της ανάπτυξης του μωρού σας

Για τα μωρά κάθε ηλικίας, τη μάθηση και το παιχνίδι είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Για να υποστηρίξει τους εκκολαπτόμενους τυχοδιώκτης σας:

 • Δημιουργία εξερεύνησης ασφαλές περιβάλλον. Κρατήστε μόνο ασφαλή αντικείμενα μέσα στις δυνατότητές του μωρού σας. Μετακινήστε οτιδήποτε που θα μπορούσε να είναι δηλητηριώδη, ενέχουν κίνδυνο πνιγμού ή να σπάσει σε μικρά κομμάτια. Καλύψτε τις πρίζες, χρησιμοποιήστε τις πύλες σκάλα, καλώδια χώρα από περσίδες ή σκιές μακριά, και να εγκαταστήσετε κλειδαριές παιδί σε πόρτες και ντουλάπια. Αν έχετε έπιπλα με αιχμηρές άκρες, αφαιρέστε από τα δωμάτια όπου το μωρό σας παίζει. Το ίδιο ισχύει και για ελαφριά αντικείμενα μωρό σας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να τραβήξει τον εαυτό του ή τον εαυτό της σε μια μόνιμη θέση, όπως ζαρντινιέρες, διακοσμητικά τραπέζια, γλάστρες δέντρα και φωτιστικά δαπέδου.
 • Κρατήστε κουβέντα. Έχετε πιθανόν μιλήσει στο μωρό σας όλα μαζί. Keep it up! Διηγούνται τι κάνεις, και να δώσει χρόνο το μωρό σας να απαντήσει. Πες κάτι για το μωρό σας και στη συνέχεια να περιμένουν για αυτόν ή αυτήν να επαναλάβει τους ήχους. Ρωτήστε το μωρό σας, που περιλαμβάνει περισσότερες από μια απάντηση ναι ή όχι. Μπορεί να μην είναι σε θέση να πάρει λέξεις από φλυαρία του μωρού σας, αλλά μπορείτε να ενθαρρύνει μια πίσω-και-εμπρός συνομιλία.
 • Διδάξτε αιτία και το αποτέλεσμα. Πιέστε το κουμπί σε ένα μουσικό παιχνίδι και να παίξουμε το παιχνίδι. Ανοίξτε την πόρτα σε έναν αχυρώνα παιχνίδι και να ακούσετε την αγελάδα λένε «μουγκρητό». Βοηθήστε το μωρό σας να κάνουν το ίδιο. Η αυτοπεποίθηση θα αυξηθεί καθώς το μωρό σας συνειδητοποιεί ή αυτή μπορεί να κάνει τα πράγματα να συμβούν.
 • Πάρτε το χρόνο για να παίξει. Μέχρι τώρα, εσείς και το μωρό σας μπορεί να είναι παλιά πλεονεκτήματα σε κλασικά όπως Peekaboo, Patty-κέικ και Itsy Bitsy-αράχνη. Γίνετε δημιουργικοί όπως μπορείτε να προσθέσετε στο ρεπερτόριό σας. Σκύψει πίσω από μια καρέκλα ή το έπιπλο, αφήνοντας ένα χέρι ή το πόδι μέσα στο οπτικό πεδίο του μωρού σας, και να παρακινήσει το μωρό σας για να δείτε για σας. Ή να κάνει μια πορεία εμπόδιο. Τακτοποιήστε τα μαξιλάρια και τα μαξιλάρια σε μια μοκέτα. Ενθαρρύνετε το μωρό σας να σέρνεται ή να σέρνονται πάνω από τα αναχώματα. Stack μπλοκ και να καλέσει το μωρό σας για να τα γκρεμίσουμε.
 • . Βγάλτε τα βιβλία Αγρανάπαυση χρόνο για την ανάγνωση κάθε μέρα - ακόμη και αν αυτό είναι μόνο λίγα λεπτά. Ανάγνωση μεγαλοφώνως είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να ενισχύσει τη γλωσσική ανάπτυξη του μωρού σας. Να γίνει πιο ενδιαφέρον με τις εκφράσεις του προσώπου, ηχητικά εφέ και φωνές για διάφορους χαρακτήρες. Βιβλία κατάστημα σε κοντινή απόσταση, έτσι ώστε το μωρό σας μπορεί να τους εξερευνήσουν κάθε φορά που οι απεργίες διάθεσης.
 • Ενεργοποιήστε τις μελωδίες. Μουσική μπορεί να καταπραΰνει, να ψυχαγωγήσει και να διδάξει το μωρό σας. Προσπαθήστε να ηρεμήσει νανουρίσματα, τραγούδια αισιόδοξη για παιδιά, κλασική μουσική ή δικά σας αγαπημένα.
 • Ενθάρρυνση του πειραματισμού. Toy box άκρη, να βοηθήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του μωρού σας παίρνουν σάρκα και οστά. Εάν είστε επάνω για ένα χάος, μήλου Παπανικολάου, πουτίγκα ή άλλο πολτοποιημένα τρόφιμα στο δίσκο highchair και αφήστε το μωρό σας «ζωγραφίζουν» με το μίγμα. Δώστε στο μωρό σας κύπελλα μέτρησης για στοίβαγμα ή παλαμάκια μαζί. Κατά την ώρα του μπάνιου, την παροχή μικρά δοχεία και πλαστικά σκεύη για την έκχυση και την ανάμειξη.
 • Προσφέρετε ένα αντικείμενο άνεση. Μωρά αυτής της ηλικίας συχνά σχηματίζουν ένα συνημμένο σε μια κουβέρτα, βαλσαμωμένο ζώο ή άλλο αντικείμενο άνεση. Παρά το γεγονός ότι κατέχουν, λικνίζοντας και την αγκαλιά του μωρού σας εξακολουθούν να είναι σημαντικές, ένα αντικείμενο άνεση μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να αισθάνονται ασφαλείς, όταν δεν είστε σε επαφή ή όταν το μωρό σας είναι κουρασμένο, φοβισμένο ή αναστατωμένος.

Όταν κάτι δεν πάει καλά

Το μωρό σας μπορεί να φτάσει κάποια αναπτυξιακά ορόσημα μπροστά από το χρονοδιάγραμμα και υστερούν λίγο σε άλλους. Αυτό είναι φυσιολογικό, και συνήθως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είναι μια καλή ιδέα, ωστόσο, να γνωρίζουν τα σημεία και τα συμπτώματα του προβλήματος.

Συμβουλευτείτε το γιατρό του μωρού σας, αν έχετε απορίες σχετικά με την ανάπτυξη του μωρού σας ή το μωρό σας:

 • Δεν ενδιαφέρεται ανατροπής, καθιστή ή άλλων μορφών κίνησης
 • Δεν ενδιαφέρεται για την επίτευξη των αντικειμένων ή βάζοντας αντικείμενα στο στόμα του
 • Δεν ανταποκρίνεται σε ήχους ή οπτικές ενδείξεις
 • Αντιστέκεται κάνει επαφή με τα μάτια
 • Δεν φλυαρία, COO ή να μιμηθεί τους ήχους κοινά

Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας. Όσο νωρίτερα εντοπίζεται ένα πρόβλημα, το προγενέστερο μπορεί να αντιμετωπιστεί. Στη συνέχεια, μπορείτε να θέσει τις θέες σας σχετικά με τα ορόσημα που βρίσκονται μπροστά μας.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία