Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Κλάμα του μωρού: τι πρέπει να κάνετε όταν το νεογέννητο κραυγές σας

Τα νεογέννητα κλαίνε πιθάρια είναι αναπόφευκτες, αλλά ένα μωρό που κλαίει μπορεί να δοκιμάσει την υπομονή σας, όλοι το ίδιο. Εδώ βοηθούν καταπραϋντικό ένα μωρό που κλαίει - και την ανανέωση ικανότητά σας να χειριστείτε τα δάκρυα.

Το όνειρο: Το μωρό σας κοιμάται όλη τη νύχτα μετά από μόλις λίγες εβδομάδες, γουργουρίζει ευτυχώς ενώ τρέχετε θελήματα και fusses μόνο όταν απεργίες πείνας.

Η πραγματικότητα: Το αγαπημένο παιχνιδιού του μωρού σας είναι μετά το δύο σίτισης. Κορυφές ιδιοτροπία όταν είστε έξω και περίπου. Είχατε καμία ιδέα ένα μωρό που κλαίει θα μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυα ρέουν για τόσο πολύ καιρό.

Σας θυμίζει κάτι; Σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα, ένα νεογέννητο μπορεί να φωνάξει για έως και δύο ώρες - ή και περισσότερο. Ανακαλύψτε γιατί τα μωρά κλαίνε, και τι πρέπει να κάνουμε γι 'αυτό.

Αποκωδικοποιώντας τα δάκρυα

Ένα μωρό που κλαίει προσπαθεί να σας πει κάτι. Η δουλειά σου είναι να καταλάβω γιατί το μωρό σας κλαίει και τι - αν μη τι άλλο - μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό.

Σκεφτείτε τι κλαίει το μωρό σας θα μπορούσε να σκέφτεται.

Είμαι πεινασμένος
Τα περισσότερα νεογέννητα τρώνε κάθε λίγες ώρες όλο το εικοσιτετράωρο. Μερικά μωρά γίνονται ξέφρενη όταν απεργίες πείνας. Θα μπορούσε να πάρει πιο χαλαροί από τη στιγμή που η σίτιση αρχίζει ότι γουλιά αέρα με το γάλα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει φτύνει επάνω, παγιδευμένο αέριο και περισσότερο κλάμα.

Για να αποφευχθεί μια τέτοια μανία, να απαντήσει σε πρώιμα σημάδια της πείνας. Εάν το μωρό σας αρχίζει να καταπίνουν κατά τη διάρκεια της σίτισης, να κάνουν ένα διάλειμμα. Επίσης, πάρτε το χρόνο να ρευτεί το μωρό σας κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε τάισμα.

Αν είστε θηλάσετε το μωρό σας, η γεύση του γάλακτος, ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με το τι τρώτε και πίνετε. Αν υποψιάζεστε ότι ένα συγκεκριμένο φαγητό ή ποτό κάνει το μωρό σας fussier από το συνηθισμένο, το αποφύγει για αρκετές μέρες για να δούμε αν αυτό κάνει τη διαφορά.

Θέλω να πιπιλίζουν σε κάτι
Το πιπίλισμα είναι ένα φυσικό αντανακλαστικό. Για πολλά μωρά, είναι ένα παρήγορο, καταπραϋντική δράση. Εάν το μωρό σας δεν είναι πεινασμένοι, δοκιμάστε ένα καθαρό δάχτυλο ή πιπίλα.

Είμαι κουρασμένος
Κουρασμένος μωρά είναι συχνά ιδιότροπο - και το μωρό σας μπορεί να χρειάζονται περισσότερο ύπνο από ό, τι νομίζετε. Τα νεογέννητα συχνά κοιμούνται έως και 16 ώρες την ημέρα. Ορισμένα νεογνά που κοιμούνται ακόμα περισσότερο.

Είμαι υγρή
Για μερικά μωρά, μια υγρή ή λερωμένη πάνα είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος για να προκαλέσει δάκρυα. Ελέγξτε την πάνα του μωρού σας συχνά για να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό και στεγνό.

Θέλω να μετακινήσω
Μερικές φορές, μια κουνιστή συνεδρία ή με τα πόδια μέσα από το σπίτι είναι αρκετή για να ηρεμήσει ένα μωρό που κλαίει. Σε άλλες περιπτώσεις, μια αλλαγή της θέσης είναι το μόνο που χρειάζεται. Κρατώντας τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας στο μυαλό, δοκιμάστε μια παιδική κούνια ή δόνησης βρεφικό κάθισμα.

Καιρού επιτρέποντος, σε εξωτερικούς χώρους το κεφάλι με το καρότσι. Ίσως ακόμη και να θελήσετε να πόρπη επάνω για μια βόλτα με το αυτοκίνητο.

Θα προτιμούσα να ομαδοποιούνται
Μερικά μωρά αισθάνονται πιο ασφαλείς σε ένα σπαργανώνω περιτύλιγμα. Άνετα τυλίξτε το μωρό σας σε μια λήψη κουβέρτα ή άλλα μικρά, ελαφριά κουβέρτα.

Είμαι καυτό
Ένα μωρό που είναι πάρα πολύ καυτό είναι πιθανό να είναι δυσάρεστη. Το ίδιο ισχύει και για ένα μωρό που είναι πάρα πολύ κρύο. Προσθήκη ή κατάργηση στρώμα του ιματισμού, όπως απαιτείται.

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Θέλω να πιπιλίζουν σε κάτι.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Θέλω να πιπιλίζουν σε κάτι.

Είμαι μόνος
Μερικές φορές βλέπουμε απλά, άκουσε τη φωνή σας ή να αγκαλιά μπορεί να σταματήσει τα δάκρυα. Απαλό μασάζ ή ελαφρά χτυπήματα στην πλάτη μπορεί να ηρεμήσει ένα μωρό που κλαίει, πάρα πολύ.

Έχω βαρεθεί
Πάρα πολύ θόρυβο, κίνηση ή οπτικά ερεθίσματα μπορεί να οδηγήσει το μωρό σας σε δάκρυα. Μετακίνηση σε ένα ήρεμο περιβάλλον, ή να τοποθετήσετε το μωρό σας στην κούνια. Λευκός θόρυβος - όπως η καταγραφή των κυμάτων του ωκεανού ή το μονότονο ήχο ενός ηλεκτρικού ανεμιστήρα ή ηλεκτρική σκούπα - θα μπορούσε να βοηθήσει να κλαίει το μωρό σας να χαλαρώσετε.

Να θυμάστε ότι πολλά μωρά έχουν προβλέψιμες περίοδοι σχολαστικότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό το είδος του κλάματος μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να απαλλαγούμε από περίσσεια ενέργειας. Μπορεί να υπάρχουν λίγα που μπορείτε να κάνετε, αλλά η άνεση του μωρού σας, όπως το κλάμα κάνει τον κύκλο του.

Την πάροδο του χρόνου ίσως να είναι σε θέση να προσδιορίσει τις ανάγκες του μωρού σας με τον τρόπο που αυτός ή αυτή που κλαίει. Για παράδειγμα, ένα πεινασμένο κραυγή μπορεί να είναι σύντομη και χαμηλής συχνότητας, ενώ μια κραυγή πόνου μπορεί να είναι μια ξαφνική, μεγάλη, high-pitched κραυγή. Μαζεύοντας σε οποιαδήποτε σχέδια μπορεί να σας βοηθήσει να ανταποκριθούν καλύτερα στις κραυγές του μωρού σας.

Να φωνάξει έξω

Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και το μωρό σας εξακολουθεί να είναι αναστατωμένος, θεωρούν αφήνοντας το μωρό σας κλαίει έξω. Κλάμα δεν θα βλάψει το μωρό σας - και μερικές φορές ο μόνος τρόπος για να σταματήσει να κλαίει ένα ξόρκι είναι να το αφήσει να συνεχίσει την πορεία του.

Φυσικά, ακούγοντας θρήνος μωρό σας μπορεί να είναι οδυνηρή. Αν χρειαστεί να σας αποσπάσει την προσοχή για λίγα λεπτά, μπορείτε να πάρετε ένα ντους, να καλέσετε έναν φίλο ή να κάνει κάτι για να φάει.

Βλέπε επίσης

Κλάμα του μωρού: τι πρέπει να κάνετε όταν το νεογέννητο κραυγές σας

Είναι ακριβώς σχολαστικότητα, ή είναι οι κολικοί;

Μερικά μωρά έχουν απογοητευτικό περιόδους έντονης, απαρηγόρητο κλάμα γνωστή ως κολικούς - ξεκινώντας κατά κανόνα λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση και τη βελτίωση από την ηλικία των 3 μηνών.

Οι κολικοί είναι συνήθως ορίζεται ως κλάμα περισσότερο από τρεις ώρες την ημέρα, τρεις ημέρες την εβδομάδα για περισσότερο από τρεις εβδομάδες σε μια κατά τα άλλα καλά-τρέφονται, υγιές μωρό. Το κλάμα μπορεί να αρχίσει ξαφνικά και χωρίς προφανή λόγο. Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου, το μωρό σας μπορεί να είναι δύσκολο - αν όχι αδύνατο - την άνεση.

Τι προκαλεί κολικούς παραμένει ένα μυστήριο, και η αποτελεσματικότητα της θεραπείας ποικίλλει.

Αν έχετε απορίες σχετικά με τους κολικούς, συμβουλευτείτε το γιατρό του μωρού σας φροντίδα. Αυτός ή αυτή μπορεί να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας είναι κατά τα άλλα υγιείς και να σας βοηθήσουν να μάθετε πώς να φροντίσουν για ένα μωρό με κολικό.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Είναι δύσκολο να ακούσετε την κραυγή του μωρού σας. Για να λάβει την καλύτερη φροντίδα του μωρού σας, είναι σημαντικό να αναλάβει τη φροντίδα του εαυτού σας, πάρα πολύ.

  • Κάντε ένα διάλειμμα. Ζητήστε από το σύζυγό σας, σύντροφο ή άλλο αγαπημένο πρόσωπο να αναλάβει για λίγο. Ακόμη και μια ώρα για τη δική σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανανεώσει την αντιμετώπιση δύναμή σας.
  • Κάντε υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής. Φάτε μια υγιεινή διατροφή. Περιλάβετε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα. Εάν μπορείτε, να κοιμηθεί, όταν το μωρό κοιμάται - ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το καλύτερο ξεκούραστα είστε, τόσο καλύτερα θα είναι σε θέση να χειριστεί ένα μωρό που κλαίει.
  • Να θυμάστε ότι είναι προσωρινή. Κλάμα ξόρκια συχνά κορυφή σε περίπου έξι έως οκτώ εβδομάδες και στη συνέχεια μειώνονται σταδιακά.
  • Να γνωρίζετε πότε να επικοινωνήσετε με το φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης του μωρού σας. Εάν είστε ανησυχούν για το κλάμα ή το μωρό σας δεν τρώει, κοιμάται ή να συμπεριφέρεται όπως συνήθως, επικοινωνήστε με το φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης του μωρού σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να πείτε τη διαφορά μεταξύ της κανονικής δάκρυα και κάτι πιο σοβαρό.

Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσουμε τα όριά σας.

Αν το κλάμα του μωρού σας προκαλεί να χάσει τον έλεγχο, να θέσει το μωρό σε ένα ασφαλές μέρος - όπως μια κούνια - και να πάει σε άλλο δωμάτιο για να μαζέψετε τον εαυτό σας. Εάν είναι απαραίτητο, επικοινωνήστε με το γιατρό σας, μια τοπική υπηρεσία παρέμβασης σε περίπτωση κρίσης ή μια νοητή γραμμή βοήθειας για την υγεία για πρόσθετη υποστήριξη.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία