Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Σχήμα της κεφαλής του μωρού: τι είναι φυσιολογικό;

Το κεφάλι του μωρού είναι εύκολα φορμαρισμένο. Αποτρέψτε επίπεδες κηλίδες - και να ανιχνεύσει περισσότερα-σοβαρά προβλήματα.

Πολλά νεογέννητα έχουν ελαφρώς μονόπλευρη κεφάλια. Μερικές φορές το κεφάλι του μωρού είναι φορμαρισμένο άνισα, ενώ διέρχεται από το κανάλι της γέννησης. Σε άλλες περιπτώσεις, το σχήμα της κεφαλής αλλαγές μετά τη γέννηση, ως αποτέλεσμα της πίεσης στο πίσω μέρος της κεφαλής, όταν το μωρό βρίσκεται στην πλάτη του ή της. Παρά το γεγονός ότι το σχήμα της κεφαλής του μωρού σας θα είναι πιθανώς ακόμη και από μόνο του, μπορείτε να βοηθήσει στην πρόληψη επίπεδες κηλίδες - και να ανιχνεύσει περισσότερα-σοβαρά προβλήματα.

Πώς επηρεάζει τη θέση σχήμα της κεφαλής

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Σχήμα της κεφαλής του μωρού: τι είναι φυσιολογικό;
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Σχήμα της κεφαλής του μωρού: τι είναι φυσιολογικό;

Θα παρατηρήσετε δύο περιοχές με μαλακό στην κορυφή του κεφαλιού του μωρού σας, όπου τα οστά του κρανίου δεν έχουν ακόμη ωριμάσει μαζί. Αυτά τα σημεία, που ονομάζονται fontanels, επιτρέπουν σχετικά μεγάλο κεφάλι ενός μωρού για να μετακινηθείτε μέσα από το στενό κανάλι γέννησης. Μπορούν να φιλοξενήσουν επίσης ταχέως αναπτυσσόμενη εγκεφάλου του μωρού σας κατά τη βρεφική ηλικία. Επειδή το κρανίο του μωρού σας είναι εύπλαστη, ωστόσο, η τάση για να ξεκουραστούν το κεφάλι στην ίδια θέση μπορεί να οδηγήσει σε άνιση σχήμα της κεφαλής καθώς παρελθόν από την στιγμή γέννησης σχετίζονται lopsidedness εξισώνει. Αυτό είναι γνωστό ως πλαγιοκεφαλία θέσης ή θέσης γείσο.

Θέσης χύτευση μπορεί να είναι πιο εμφανής όταν ψάχνετε στο κεφάλι του μωρού σας από πάνω. Από την άποψη αυτή, το πίσω μέρος του κεφαλιού του μωρού σας μπορεί να μοιάζει κολακεύει τη μία πλευρά από την άλλη. Η ζυγωματικών στην επίπεδη πλευρά να προεξέχουν, και το αυτί στην επίπεδη πλευρά μπορεί να μοιάζει ωθείται προς τα εμπρός.

Τι μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό

Τα μωρά που περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στις πλάτες τους στα παχνιά, καθίσματα αυτοκινήτων ή βρεφικά καθίσματα είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν θέσης γείσο. Αν θέσης χύτευση συχνά επιλύει από μόνη της ως επικεφαλής ενός μωρού και βελτιώνει τον έλεγχο του λαιμού, μπορείτε να λάβετε μέτρα τώρα για να ενθαρρύνουν μια πιο ακόμη και το σχήμα της κεφαλής. Για παράδειγμα:

  • Αλλαγή κατεύθυνσης Συνεχίστε να τοποθετείτε το μωρό σας του ή της πίσω στον ύπνο, αλλά αναπληρωματικό την κατεύθυνση το κεφάλι του μωρού σας αντιμετωπίζει όταν τον τοποθετείτε ή της στην κούνια -. Ή να βάλει το κεφάλι του μωρού σας κοντά στους πρόποδες του κούνια μια μέρα, ο επικεφαλής της κούνιας την επόμενη. Θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό σας με τον αναπληρωτή χέρια σε κάθε γεύμα. Μην ανησυχείτε αν το μωρό σας επιστρέφει στην αρχική του θέση, ενώ στον ύπνο. Απλά προσαρμογή του ή τη θέση της την επόμενη φορά.
  • Κρατήστε το μωρό σας. Κρατώντας το μωρό σας όταν αυτός ή αυτή είναι ξύπνιοι, θα βοηθήσει να ανακουφίσει την πίεση στο κεφάλι του μωρού σας από κούνιες, φορείς και βρεφικά καθίσματα.
  • Δοκιμάστε κοιλιά του χρόνου. Με τη στενή εποπτεία, τοποθετήστε το μωρό σας του ή της κοιλιά για να παίξει. Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι σταθερή. Αν πρέπει να φύγετε από το δωμάτιο, να φέρει το μωρό σας μαζί σας.
  • Γίνετε δημιουργικοί. Τοποθετήστε το μωρό σας, έτσι ώστε αυτός ή αυτή θα πρέπει να στραφούν μακριά από την επίπεδη πλευρά του κεφαλιού για να δούμε σε σας ή να παρακολουθεί την κίνηση ή ήχο σε ένα δωμάτιο. Μετακινήστε το παχνί περιστασιακά να δώσετε στο μωρό σας μια νέα οπτική γωνία. Ποτέ μην ξεκουραστούν από το κεφάλι του μωρού σας σε ένα μαξιλάρι ή άλλου τύπου μαλακό κρεβάτι.

Βλέπε επίσης

Σχήμα της κεφαλής του μωρού: τι είναι φυσιολογικό;

Κράνη και το σχήμα της κεφαλής

Μεταβάλλοντας τη θέση το κεφάλι ενός μωρού είναι συνήθως αρκετά για να προλάβουν ή να θεραπεύσουν επίπεδες κηλίδες. Εάν η lopsidedness δεν βελτιωθεί από την ηλικία των 4 μήνες, ο γιατρός του μωρού σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα ειδικό διαμορφωμένο κράνος για να βοηθήσουν στη διαμόρφωση κεφάλι του μωρού σας. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν με την εφαρμογή απαλή αλλά σταθερή πίεση σε μια προσπάθεια να ανακατευθύνει την ανάπτυξη του κρανίου.

Molded κράνη είναι πιο αποτελεσματική όταν η θεραπεία ξεκινά με ηλικίες από 4 έως 6 μήνες, όταν βρέθηκε το κρανίο είναι ακόμη εύπλαστη και ο εγκέφαλος αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Για να είναι αποτελεσματική, το κράνος πρέπει να φοριέται για 23 ώρες την ημέρα κατά τη διάρκεια της περιόδου θεραπείας - συχνά μια σειρά από μήνες. Το κράνος είναι αναπροσαρμόζονται τακτικά - μερικές φορές την εβδομάδα - ως επικεφαλής του μωρού αναπτύσσεται και αλλάζει σχήμα. Η θεραπεία με ένα χυτό κράνος δεν είναι πιθανό να είναι αποτελεσματική μετά από την ηλικία 1, όταν τα οστά του κρανίου συντήκονται.

Λάβετε υπόψη ότι θέσης χύτευση θεωρείται γενικά ένα καλλυντικό θέμα. Επίπεδες κηλίδες που σχετίζονται με πίεση στο πίσω μέρος του κεφαλιού δεν προκαλούν βλάβες στον εγκέφαλο ή παρεμβαίνει με την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του μωρού.

Πέρα θέσης χύτευση

Μερικές φορές μια υποκείμενη μυϊκή θέμα - όπως ραιβόκρανο - προκαλεί ένα μωρό για να κρατήσει το κεφάλι του γέρνει προς τη μία πλευρά. Σε αυτή την περίπτωση, τη φυσική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει να τεντώσει τις πληγείσες μυς και να επιτρέψει το μωρό σε πιο ελεύθερα αλλάξει τις θέσεις της κεφαλής.

Σπάνια, δύο ή περισσότερα από τα οστεώδη πλακών στο κεφάλι ενός μωρού συντήκονται πρόωρα. Αυτή η ακαμψία ωθεί άλλα μέρη της κεφαλής έξω από το σχήμα, όπως ο εγκέφαλος διαστέλλεται. Αυτή η κατάσταση, γνωστή ως κρανιοσυνοστεώσεις, είναι συνήθως αντιμετωπίζεται κατά τη βρεφική ηλικία. Για να δώσει τον εγκέφαλο αρκετό χώρο για να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν, τα συγκολλημένα οστά πρέπει να είναι χειρουργικά διαχωρίζονται.

Φροντίστε να είναι στην προοπτική

Εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο ανησυχώντας για το σχήμα του κεφαλιού του μωρού σας, μπορεί να χάσετε μερικές από τη διασκέδαση του να είσαι νέος γονέας. Σε λίγους μήνες, την καλύτερη κεφάλι και το λαιμό του ελέγχου θα βοηθήσει το μωρό σας να διατηρήσει την πίεση πιο ομοιόμορφα κατανεμημένα στο κρανίο. Μέχρι τότε, αλλάξτε τη θέση του μωρού σας όσο συχνά είναι πρακτικό να το πράξει. Εάν ανησυχείτε για το σχήμα του κεφαλιού του μωρού σας, ελέγξτε με το γιατρό του μωρού σας.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία