Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Φτύνει επάνω στα μωρά: τι είναι φυσιολογικό, αυτό δεν είναι

Φτύνει επάνω είναι μια ιεροτελεστία της μετάβασης για πολλά μωρά. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνουμε γι 'αυτό - και όταν φτύνει επάνω θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια πιο σοβαρό πρόβλημα.

Μήπως το μωρό σας φτύνει μετά από κάθε τάισμα; Αν αυτό είναι βρώμικο, τότε μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Φτύνει επάνω σημαίνει σπάνια ένα σοβαρό πρόβλημα. Όσο το μωρό σας φαίνεται άνετο και να κερδίζουν βάρος, υπάρχει μικρή λόγος ανησυχίας.

Τι συμβαίνει

Εάν έχετε κρατήσει ένα πανί ρέψιμο εφικτός ανά πάσα στιγμή, είστε στην καλή επιχείρηση. Περίπου το ήμισυ του συνόλου των βρεφών βρέφος γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση εμπειρία - ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση - κατά τους τρεις πρώτους μήνες μετά τη γέννηση.

Κανονικά, μία βαλβίδα (κατώτερου οισοφαγικού σφιγκτήρα) μεταξύ του οισοφάγου και του στομάχου διατηρεί το περιεχόμενο του στομάχου όπου ανήκουν. Μέχρι αυτή η βαλβίδα έχει χρόνο για να ωριμάσουν, φτύνει επάνω μπορεί να είναι ένα θέμα - ειδικά εάν το μωρό σας τρώει πάρα πολύ ή πολύ γρήγορα.

Minimal φτύσιμο δεν βλάπτει. Δεν είναι πιθανό να προκαλέσει βήχα, πνιγμό ή δυσφορία - ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι πιθανότητες είναι το μωρό σας ακόμα δεν θα παρατηρήσετε το υγρό που στάζει από το στόμα του.

Φτύνει επάνω τείνει να κορυφωθεί σε ηλικία 4 μηνών και τα περισσότερα μωρά σταματούν να φτύνει επάνω από την ηλικία των 12 μηνών.

Τι μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό

Για να μειώσετε φτύνει επάνω, σκεφτείτε αυτές τις συμβουλές:

 • Κρατήστε το μωρό σας σε όρθια θέση. Ταΐσετε το μωρό σας σε όρθια θέση. Ακολουθήστε κάθε τάισμα με 15 έως 30 λεπτά σε καθιστή θέση. Κρατήστε το μωρό σας στην αγκαλιά σας, ή να δοκιμάσετε ένα μπροστινό πακέτο, σακίδιο ή βρεφικό κάθισμα. Αποφύγετε δραστήριο παιχνίδι και εναλλαγές βρέφος ενώ τα τρόφιμα καθίζησης.
 • Δοκιμάστε μικρότερα, πιο συχνά γεύματα. Σίτιση του μωρού σας πάρα πολύ μπορεί να συμβάλει στην φτύνει επάνω. Αν είστε θηλάζετε, να περιορίσει τη διάρκεια κάθε συνεδρίας νοσηλευτικής. Αν είστε μπιμπερό, προσφέρετε στο μωρό σας ελαφρώς λιγότερο από το συνηθισμένο.
 • Πάρτε το χρόνο να ρευτεί το μωρό σας. Συχνή burps κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε τάισμα μπορεί να κρατήσει αέρα από το κτίριο στο στομάχι του μωρού σας. Καθίστε το μωρό σας σε όρθια θέση, στηρίζοντας το κεφάλι του μωρού σας με το ένα χέρι, ενώ χτυπάτε του ή της πίσω με το άλλο χέρι σας.
 • Ελέγξτε τη θηλή. Εάν χρησιμοποιείτε ένα μπουκάλι, βεβαιωθείτε ότι η τρύπα στη θηλή είναι το σωστό μέγεθος. Αν είναι πολύ μεγάλο, το γάλα θα ρέει πολύ γρήγορα. Αν είναι πολύ μικρό, το μωρό σας μπορεί να απογοητευτείτε και να καταπίνουν αέρα. Η θηλή που είναι το σωστό μέγεθος θα επιτρέψει σε λίγες σταγόνες γάλα για να πέσει έξω, όταν κρατάτε το μπουκάλι ανάποδα.
 • Πειραματιστείτε με τη διατροφή σας. Εάν είστε θηλάζετε, ο γιατρός του μωρού σας μπορεί να υποδηλώνουν ότι θα εξαλείψει τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή ορισμένα άλλα τρόφιμα από τη διατροφή σας.

Επίσης, δώστε προσοχή στην θέση ύπνου του μωρού σας. Για να μειώσετε τον κίνδυνο του συνδρόμου του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS), είναι σημαντικό να τοποθετήσετε το μωρό σας να κοιμηθεί με δική του ή πίσω. Αν αυτό φαίνεται να επιδεινώσει παλινδρόμηση, θα μπορούσε να βοηθήσει να αυξήσει ελαφρώς το κεφάλι του κούνια του μωρού σας - αν και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθεί εάν το μωρό σας κινείται γύρω στο δικό του ύπνου. Τοποθετώντας ένα μωρό να κοιμηθεί για του ή της κοιλιά είναι σπάνια συνιστάται για την πρόληψη φτύνει επάνω.

Βλέπε επίσης

Φτύνει επάνω στα μωρά: τι είναι φυσιολογικό, αυτό δεν είναι

Όταν πρόκειται για κάτι πιο σοβαρό

Κανονικό φτύσιμο δεν up δεν παρεμβαίνει με την ανάπτυξη του μωρού ή την ευεξία. Επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας εάν το μωρό σας:

 • Δεν κερδίζει βάρος
 • Σούβλες έτσι έντονα ότι το περιεχόμενο του στομάχου σουτ έξω από το στόμα του
 • Φτύνει επάνω πράσινο ή κίτρινο υγρό
 • Φτύνει αίμα ή ένα υλικό που μοιάζει με καφέ
 • Ανθεκτικό τάισμα
 • Έχει αίμα του ή της σκαμνί
 • Έχει άλλα συμπτώματα της ασθένειας, όπως η αναπνοή πυρετό, διάρροια ή δυσκολία
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Κρατήστε το μωρό σας σε όρθια θέση.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Κρατήστε το μωρό σας σε όρθια θέση.

Αυτά τα σημεία και τα συμπτώματα μπορεί να υποδηλώνουν μια υποκείμενη κατάσταση, ή κάτι πιο σοβαρό από το run-of-the-mill φτύνει επάνω. Η θεραπεία εξαρτάται από το τι είναι αυτό που προκαλεί το πρόβλημα. Ειδικές τεχνικές διατροφή είναι συχνά χρήσιμη. Σε άλλες περιπτώσεις, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για τη θεραπεία παλινδρόμηση.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία