Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Κλάμα του μωρού; Πώς να κρατήσετε την ψυχραιμία σας

Είναι δύσκολο να ακούσετε ένα μωρό που κλαίει, αλλά μπορείτε να το χειριστεί. Επιβραδύνει, να κάνουν ένα διάλειμμα - και να ξέρετε πότε να ζητήσετε βοήθεια.

Όλα τα μωρά κλαίνε, αλλά τα δάκρυα μπορεί να πάρει έναν φόρο.

Όταν τίποτα δεν κάνετε καταπραΰνει κλάμα του μωρού σας, μπορεί να αισθάνεστε ανήσυχοι. Τι θα συμβεί αν υπάρχει κάτι λάθος και θα το χάσετε; Τι γίνεται αν έχετε χάσει τον έλεγχο;

Πάρτε την καρδιά στην ικανότητά σας για τη φροντίδα για το μωρό σας - και να αναγνωρίζουν πότε είστε φθάνει στο τέλος του σχοινιού σας.

Καλύψτε τα βασικά

Όταν κλαίει το μωρό σας, ξεκινήστε με τα βασικά.

Ένα μωρό που κλαίει μπορεί απλά πρέπει να τρέφονται, burped ή να αλλάξει. Ίσως ήρθε η ώρα για έναν υπνάκο, μια αλλαγή στη θέση ή μια επίσκεψη στην κουνιστή πολυθρόνα. Ή ίσως κλαίει το μωρό σας χρειάζεται λίγο περισσότερο - ή λίγο λιγότερο - προσοχή.

Βλέπε επίσης

Κλάμα του μωρού; Πώς να κρατήσετε την ψυχραιμία σας

Όταν τα δάκρυα δεν θα σταματήσει

Εάν το μωρό σας φαίνεται διαφορετικά ΟΚ, αλλά το κλάμα συνεχίζεται, κάνετε το καλύτερό σας για να μείνετε ήρεμοι. Να πάρει τεταμένη ή αναστατωμένος μπορεί να κάνει μόνο το κλάμα χειρότερα.

Να θυμάστε, κλάμα δεν έβλαψε κανέναν - συμπεριλαμβανομένου του μωρού.

Για να διατηρήσετε τον έλεγχο της κατάστασης, ίσως:

  • Φροντίστε να είναι ήσυχο. Κρατήστε το μωρό σας κοντά σε σας, και ήσυχα τραγουδούν ή να μιλάτε στο μωρό σας. Επαναλάβετε μια ήρεμη λέξη ή φράση, όπως, «Είσαι εντάξει."
  • Δοκιμάστε μασάζ βρέφος. Απαλά μασάζ το μωρό σας μπορεί να μειώσει κλαίει και να προωθήσει τη χαλάρωση.
  • Να κινείται. Καιρός-επιτρέπει, βάλτε το μωρό σας στο καρότσι και να πάρει έναν βιαστικό περίπατο. Μπορεί να λυγίσει ακόμα και το μωρό στη δική του ή της κάθισμα αυτοκινήτου και να πάρει μια μικρή απόσταση.
  • Εκφράστε τα συναισθήματά σας. Όταν παίρνετε ερεθισμένο, μιλήσει. Λέγοντας τη φράση "Είμαι απογοητευμένος" φωναχτά - είτε για τον εαυτό σας ή σε ένα φίλο κατανόηση ή αγαπημένου προσώπου - μπορεί να βοηθήσει να διευκολύνει την ένταση.
  • Ζητήστε βοήθεια. Αφήστε το σύντροφό σας ή ένα άλλο αγαπημένο πρόσωπο να αναλάβει για λίγο. Επωφεληθείτε από το baby-sitting προσφορές από έμπιστους φίλους, γείτονες ή άλλες στενές επαφές. Χρησιμοποιήστε το χρόνο να πάρουμε έναν υπνάκο ή απλά να χαλαρώσετε.
  • Πάρτε ένα timeout Αν είστε μόνος σας, να βάλει το μωρό σας σε ένα ασφαλές μέρος -. Όπως η κούνια ή κούνια. Ας κλαίει το μωρό σας, ενώ μπορείτε να περάσουν μερικά λεπτά για να ανασυνταχθούν σε ένα άλλο δωμάτιο.
  • Να είστε ρεαλιστές. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι δεν είστε παραλείποντας το μωρό σας, αν δεν μπορείτε να σταματήσετε το κλάμα ξόρκι. Μερικές φορές τα μωρά απλά πρέπει να το φωνάξουν.
  • Αναγνωρίστε τα όριά σας. Εάν ανησυχείτε για την ικανότητά σας να αντιμετωπίσει με ένα μωρό που κλαίει, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών υγείας σας, μια τοπική υπηρεσία παρέμβασης σε περίπτωση κρίσης ή μια νοητή γραμμή βοήθειας για την υγεία για την υποστήριξη. Δημοσιεύστε μια σειρά κρίσεων στο ψυγείο ή σε άλλο εμφανές σημείο.

Να είναι ευγενής

Όταν κλαίει το μωρό σας δεν μπορεί να ηρεμήσει, να μπείτε στον πειρασμό να δοκιμάσουν τα πάντα για να πάρει τα δάκρυα να σταματήσει. Είναι εντάξει να είναι δημιουργική - αλλά ποτέ ταρακουνήσει το μωρό σας.

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Εκφράστε τα συναισθήματά σας.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Εκφράστε τα συναισθήματά σας.

Τα μωρά έχουν αδύναμους μύες του αυχένα και συχνά προσπαθούν να υποστηρίξουν τα κεφάλια τους. Κουνώντας το μωρό σας από καθαρή απογοήτευση θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες - όπως τύφλωση, εγκεφαλική βλάβη ή νοητική υστέρηση. Σοβαρή ανακίνηση μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή ή ακόμα και θανατηφόρα.

Αν έχετε πρόβλημα διαχείριση των συναισθημάτων σας ή να ασχολούνται με τη μητρότητα, να ζητούν βοήθεια. Φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης του μωρού σας μπορεί να προσφέρει μια παραπομπή σε ένα σύμβουλο ή άλλες ψυχικές παροχής υγείας.

Θυμηθείτε, τη φροντίδα του εαυτού σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναλάβει τη φροντίδα του μωρού σας.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία