Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Καλά μωρό εξετάσεις: τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια εξετάσεις ρουτίνας

Ένα καλά-baby εξετάσεις περιλαμβάνει μετρήσεις, τα εμβόλια και την αξιολόγηση της ανάπτυξης του μωρού σας. Γνωρίστε τα βασικά στοιχεία μιας καλά το μωρό εξετάσεις και πώς να προετοιμαστούν.

Καλά μωρό εξετάσεις είναι ένας σημαντικός τρόπος για να παρακολουθεί την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του μωρού σας. Τακτικές εξετάσεις προσφέρει επίσης την ευκαιρία να αναπτύξουν μια σχέση με το γιατρό του μωρού σας.

Ο παιδίατρός σας θα σας συστήσει πιθανότατα το πρώτο καλά το μωρό εξετάσεις εντός τριών έως πέντε ημέρες μετά τη γέννηση ή λίγο μετά είστε εξιτήριο από το νοσοκομείο - και επιπλέον καλά το μωρό εξετάσεις κάθε δύο έως τέσσερις μήνες για το πρώτο έτος. Εδώ είναι ό, τι είναι στην ημερήσια διάταξη κατά τη διάρκεια αυτών των εξετάσεων.

Μετρήσεις του μωρού σας

Ένα καλά-baby εξετάσεις αρχίζει συνήθως με τις μετρήσεις του μήκους, το βάρος του μωρού σας και η περίμετρος κεφαλής. Θα πρέπει να γδύνομαι το μωρό σας, έτσι ώστε να κρατήσει μια κουβέρτα εύχρηστο.

Οι μετρήσεις θα πρέπει να αποτυπώνονται σε ένα διάγραμμα ανάπτυξης. Θα δείτε πως το μέγεθος του μωρού σας συγκρίνει με τα άλλα μωρά της ίδιας ηλικίας - αλλά μην εστιαζόμαστε σχετικά με τα ποσοστά. Ένα μωρό που είναι στην 95η εκατοστιαία θέση για το ύψος και το βάρος δεν είναι κατ 'ανάγκη πιο υγιεινό από ένα μωρό που είναι στο 5ο εκατοστημόριο. Τι είναι πιο σημαντικό είναι η σταθερή αύξηση από μία επίσκεψη στον επόμενο.

Head-to-toe φυσική εξέταση

Αναμείνετε μια λεπτομερή φυσική εξέταση κατά τη διάρκεια του τσεκ-απ. Αναφέρετε οποιαδήποτε προβλήματα που έχετε ή περιοχές που θέλετε στο γιατρό να ελέγξετε έξω. Εδώ είναι τα βασικά:

 • Head. Ο γιατρός θα ελέγξει τα μαλακά σημεία (fontanels) στο κεφάλι του μωρού σας. Τα κενά ανάμεσα στα οστά του κρανίου είναι ασφαλές να αγγίξετε και να δώσει την αφθονία του εγκεφάλου του μωρού σας χώρο για να αναπτυχθεί. Ο γιατρός θα ελέγχει το σχήμα του κεφαλιού του μωρού σας, καθώς και.
 • Αυτιά. Ο γιατρός θα ελέγξει για υγρό ή μόλυνση στα αυτιά του μωρού σας με ένα όργανο που ονομάζεται ωτοσκόπιο. Αυτός ή αυτή θα μπορούσε να παρατηρήσει ανταπόκριση του μωρού σας σε διάφορους ήχους, συμπεριλαμβανομένης της φωνής σας.
 • Μάτια. Ο γιατρός μπορεί να αναζητήσει μπλοκαριστεί αγωγούς δάκρυ και την απαλλαγή των ματιών. Αυτός ή αυτή μπορεί επίσης να κοιτάξει μέσα στα μάτια του μωρού σας με ένα όργανο που λέγεται οφθαλμοσκόπιο. Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, ο γιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα φωτεινό αντικείμενο ή φακό για να πιάσει την προσοχή του μωρού σας και στη συνέχεια την παρακολούθηση των κινήσεων των ματιών του μωρού σας.
 • . Στόμα Μια ματιά μέσα στο στόμα του μωρού σας μπορεί να αποκαλύψει σημάδια προφορική τσίχλα, μια κοινή - και αντιμετωπίζονται εύκολα - μόλυνση ζύμης. Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, ο γιατρός μπορεί να σας ρωτήσει αν έχετε παρατηρήσει περισσότερο τρέχουν τα σάλια ή μάσημα από το συνηθισμένο. Αυτά είναι συνήθως τα πρώτα σημάδια της οδοντοφυΐας.
 • Δέρματος. Διάφορες δερματικές παθήσεις μπορεί να εντοπιστεί κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένων σημάδια και εξανθήματα.
 • Καρδιά και τους πνεύμονες. Ο γιατρός θα ακούσει την καρδιά και τους πνεύμονες του μωρού σας με ένα στηθοσκόπιο για τον εντοπισμό τυχόν μη φυσιολογικοί ήχοι της καρδιάς ή ρυθμούς ή δυσκολίες στην αναπνοή. Τα μουρμουρίσματα καρδιών είναι συχνά αθώα, όμως μερικές φορές διαβούλευση με έναν ειδικό συνιστάται.
 • Κοιλιά. Πιέζοντας ελαφρά την κοιλιά του μωρού σας, ο γιατρός μπορεί να ανιχνεύσει την τρυφερότητα, διευρυμένη όργανα ή ομφαλοκήλη, η οποία συμβαίνει όταν ένα κομμάτι του εντέρου ή λιπώδη ιστό κοντά στον ομφαλό σπάει το μυϊκό τοίχωμα της κοιλιάς.
 • Γοφούς και τα πόδια. Ο γιατρός μπορεί να κουνήσει τα πόδια του μωρού σας για να ελέγξετε για την εξάρθρωση ή άλλα προβλήματα με τις αρθρώσεις του ισχίου.
 • Γεννητικά όργανα. Ο γιατρός θα ελέγχει πιθανό γεννητικά όργανα του μωρού σας για τρυφερότητα, εξογκώματα ή άλλα σημεία λοίμωξης. Αυτός ή αυτή θα μπορούσε επίσης να ελέγξετε για μια βουβωνοκήλη, η οποία προκύπτει από μια αδυναμία στο κοιλιακό τοίχωμα. Για τα κορίτσια, ο γιατρός μπορεί να ζητήσει για τις κολπικές εκκρίσεις. Για τα αγόρια, ο γιατρός θα βεβαιωθείτε ότι και οι δύο όρχεις έχουν κατέβει στο όσχεο.

Την ανάπτυξη του μωρού σας

Κινητικών δεξιοτήτων και την ανάπτυξη του μωρού σας είναι σημαντικό, πάρα πολύ. Ανάλογα με την ηλικία του μωρού σας, να είναι έτοιμη να απαντήσει σε ερωτήσεις όπως αυτές:

 • Πόσο καλά το μωρό σας ελέγχει το κεφάλι του;
 • Μήπως το μωρό σας μιμηθούν τις εκφράσεις του προσώπου και τους ήχους σας;
 • Μήπως το μωρό σας φτάσει για τα αντικείμενα ή τα βάζουμε στο στόμα του;
 • Η προσπάθεια μωρό σας να κυλήσει;
 • Μπορεί το μωρό σας να καθίσει με την υποστήριξη;
 • Μήπως το μωρό σας τραβήξει επάνω σε μια όρθια θέση;
 • Μήπως το μωρό σας χρησιμοποιεί μεμονωμένα τα δάχτυλα για να πάρει μικρά αντικείμενα;

Βλέπε επίσης

Καλά μωρό εξετάσεις: τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια εξετάσεις ρουτίνας

Εμβόλια του μωρού σας

Το μωρό σας θα χρειαστεί διάφορα εμβόλια σε καλά το μωρό επισκέψεις.

Κατά τη διάρκεια κάθε ένεση, σπαργανώνω το μωρό σας ή να τον κρατήσει ή κοντά της. Μαλακά τραγουδήσει ένα γνωστό τραγούδι ή ψιθυρίζουν καθησυχαστικά λόγια. Προσφέρετε μια πιπίλα, κουβέρτα ή άλλο αντικείμενο άνεση. Η παρουσία σας και την ηρεμία διαβεβαιώσεις μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να αισθάνονται ασφαλείς.

Μπορείτε επίσης να μιλήσετε με το γιατρό πριν από την ώρα για το μούδιασμα κρέμες για το δέρμα του μωρού σας ή άλλους τρόπους για να μειώσει τον πόνο των ενέσεων.

Εκτός αν το μωρό σας έχει ειδικές ανάγκες ή ανησυχίες, δεν είναι εργαστηριακές εξετάσεις που απαιτούνται σε πιο καλά το μωρό εξετάσεις.

Ώρα να μιλήσουμε

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Καλά μωρό εξετάσεις: τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια εξετάσεις ρουτίνας.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Καλά μωρό εξετάσεις: τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια εξετάσεις ρουτίνας.

Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, ο γιατρός του μωρού σας κατά πάσα πιθανότητα θα ρωτήσω πώς εξελίσσονται τα πράγματα. Να είστε έτοιμοι για να περιγράψει μια τυπική μέρα με το μωρό σας. Για παράδειγμα:

 • Πόσες ώρες κάνει το μωρό σας κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας; Τη νύχτα;
 • Πόσο συχνά μπορείτε να ταΐσετε το μωρό σας; Αν είστε ο θηλασμός, είναι εσείς έχουν κανένα πρόβλημα;
 • Πόσες πάνες κάνει υγρό το μωρό σας και το έδαφος σε μια μέρα;
 • Πόσο δραστική είναι το μωρό σας;
 • Είστε συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου κοιλιά στις δραστηριότητες του μωρού σας;
 • Πώς είναι η ιδιοσυγκρασία του μωρού σας;

Επιπλέον, ο γιατρός του μωρού σας μπορεί να θέτουν ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή στο σπίτι της οικογένειάς σας και το ιατρικό ιστορικό.

Ο γιατρός μπορεί να συζητηθούν, επίσης, θέματα ασφάλειας, όπως η τοποθέτηση του μωρού σας στον ύπνο του ή την πλάτη και χρησιμοποιώντας ένα πίσω κάθισμα αυτοκινήτων νηπίων. Καθώς το μωρό σας γίνεται πιο κινητικοί, ο γιατρός μπορεί να σας δώσει συμβουλές για childproofing σπίτι σας.

Παρά το γεγονός ότι το μητρικό γάλα ή φόρμουλα θα είναι το κύριο μέρος της διατροφής του μωρού σας κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, θα πρέπει επίσης να μιλήσουμε για το πότε να εισαγάγει στερεές τροφές.

Αναμφίβολα, θα έχετε ερωτήσεις, πάρα πολύ. Ρωτήστε μακριά! Τίποτα δεν είναι πάρα πολύ απλή υπόθεση, όταν πρόκειται για τη φροντίδα για το μωρό σας.

Επίσης, να θυμάστε τη δική σας υγεία. Εάν αισθάνεστε κατάθλιψη, άγχος ή υποβαθμισμένες, να περιγράψει τι συμβαίνει. Ο γιατρός του μωρού σας είναι εκεί για να σας βοηθήσει, επίσης.

Ονομασία σπίτι

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πότε πρέπει να προγραμματίσετε το επόμενο ραντεβού του μωρού σας - και πώς να φτάσει ο γιατρός εν τω μεταξύ. Ρωτήστε αν το γραφείο ή στην κλινική του γιατρού προσφέρει 24-ωρη υπηρεσία πληροφοριών νοσοκόμα. Γνωρίζοντας βοήθεια είναι διαθέσιμη όταν τη χρειάζεστε μπορεί να προσφέρει την ειρήνη του μυαλού.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία