Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Στερεές τροφές: πώς να πάρει το μωρό σας αρχίσει

Στερεά τρόφιμα είναι ένα μεγάλο βήμα για ένα μωρό. Μάθετε πότε και πώς να κάνει τη μετάβαση από το μητρικό γάλα ή φόρμουλα για στερεές τροφές.

Είναι το μωρό σας ξαφνικά ενδιαφέρονται για αυτό που τρώτε; Θα μπορούσε να είναι καιρός να αρχίσουμε την εισαγωγή στερεών τροφών.

Είναι το μωρό σας είναι έτοιμο για στερεές τροφές;

Το μητρικό γάλα ή φόρμουλα είναι το μόνο τρόφιμο νεογέννητο ανάγκες σας. Ωστόσο, με ηλικίες από 4 σε 6 μήνες, τα περισσότερα μωρά είναι έτοιμα να αρχίσουν τρώει στερεές τροφές ως συμπλήρωμα του θηλασμού ή του τύπου που θηλάζουν. Είναι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ότι τα μωρά συνήθως σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη γλώσσα τους για να ωθήσει τα τρόφιμα από το στόμα τους και να αρχίσουν να αναπτύξει το συντονισμό για να μετακινήσετε στερεά τροφή από το μπροστινό μέρος του στόματος προς τα πίσω για την κατάποση.

Εκτός από την ηλικία, αναζητούν άλλες ενδείξεις ότι το μωρό σας είναι έτοιμο για στερεές τροφές. Για παράδειγμα:

 • Μπορεί το μωρό σας, κρατήστε το κεφάλι του σε μια σταθερή, όρθια θέση;
 • Μπορεί το μωρό σας να καθίσει με την υποστήριξη;
 • Είναι το μωρό σας βάζει στο στόμα του ή της χέρια ή τα παιχνίδια;
 • Είναι το μωρό σας ενδιαφέρει τι τρώτε;

Αν απαντήσετε ναι σε αυτές τις ερωτήσεις και έχετε το ΟΚ από το γιατρό του μωρού σας, μπορείτε να αρχίσετε τη συμπλήρωση υγρή δίαιτα του μωρού σας.

Τι να εξυπηρετήσει, όταν

Συνεχίστε να ταΐζετε το μωρό σας γάλα ή φόρμουλα, ως συνήθως. Στη συνέχεια:

 • Ξεκινήστε με τα δημητριακά. Αναμειγνύουμε 1 κουταλιά της ενιαίας κόκκους, εμπλουτισμένα με σίδηρο δημητριακά μωρό με 4 κουταλιές της σούπας (60 ml): από το μητρικό γάλα ή φόρμουλα. Πολλοί γονείς έχουν αρχίσει με δημητριακά ρυζιού. Ακόμη και αν τα δημητριακά πυκνώνει μόλις το υγρό, αντισταθείτε στον πειρασμό να το υπηρετήσουν από ένα μπουκάλι. Αντ 'αυτού, να βοηθήσει το μωρό σας να καθίσει σε όρθια θέση και να προσφέρουν τα δημητριακά με ένα μικρό κουτάλι μία ή δύο φορές την ημέρα. Μόλις το μωρό σας παίρνει τον αέρα της κατάποσης καταρροή δημητριακά, το ανακατεύουμε με λιγότερο υγρό και σταδιακά να αυξήσει το ποσό που προσφέρει. Για ποικιλία, μπορεί να προσφέρει μόνο κόκκους πλιγούρι βρώμης ή δημητριακά κριθάρι.
 • Προσθήκη πολτοποιημένα κρέατα, τα λαχανικά και τα φρούτα. Μόλις δημητριακά πλοίαρχοι το μωρό σας, να εισαγάγει σταδιακά πολτοποιημένα κρέατα, τα λαχανικά και τα φρούτα. Προσφορά μόνο συστατικό τροφίμων που δεν περιέχουν ζάχαρη ή αλάτι, και περιμένετε τρία έως πέντε ημερών μεταξύ κάθε νέα τροφή. Αν το μωρό σας έχει μια αντίδραση σε μια συγκεκριμένη τροφή - όπως διάρροια, εξάνθημα ή εμετό - θα ξέρετε τον ένοχο. Μετά την εισαγωγή του μωρού σας σε μια ποικιλία από τρόφιμα ενιαίος-συστατικών, μπορείτε να αρχίσετε να τους προσφέρουν σε συνδυασμό.
 • Προσφορά ψιλοκομμένο τρόφιμα δάχτυλο. Με ηλικίας 8 μηνών έως 10 μήνες, τα περισσότερα μωρά μπορούν να χειρίζονται μικρές μερίδες ψιλοκομμένο δάχτυλο τρόφιμα, όπως είναι τα μαλακά φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, τυρί, καλά μαγειρεμένο κρέας, κροτίδες μωρό και ξηρά δημητριακά. Καθώς το μωρό σας πλησιάζει του ή πρώτα της γενέθλια, μπορείτε να προσφέρετε στο μωρό σας τρία γεύματα την ημέρα - καθώς και σνακ - με πουρέ ή κομμένες εκδόσεις του ό, τι η υπόλοιπη οικογένεια τρώει.

Τι γίνεται με τις τροφικές αλλεργίες;

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Ξεκινήστε με τα δημητριακά.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Ξεκινήστε με τα δημητριακά.

Για να βοηθήσει στην πρόληψη των αλλεργιών τροφίμων, οι γονείς είχαν πει κάποτε για να αποφύγετε τα μικρά παιδιά ιδιαίτερα αλλεργιογόνα τρόφιμα όπως τα αυγά, τα ψάρια, τα φυστίκια και τα καρύδια. Σήμερα, όμως, η έρευνα υποδεικνύει ότι δεν υπάρχει πειστική απόδειξη ότι η αποφυγή αυτών των τροφίμων κατά την πρώιμη παιδική ηλικία, θα βοηθήσει στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών.

Παρόλα αυτά, είναι μια καλή ιδέα να ελέγξει με το γιατρό του μωρού σας, αν τυχόν στενοί συγγενείς έχουν μια αλλεργία τροφίμων. Θα μπορούσε να εξετάσει δίνοντας στο παιδί σας του ή την πρώτη γεύση ενός ιδιαίτερα αλλεργιογόνες φαγητό στο σπίτι - και όχι σε ένα εστιατόριο - με αντιισταμινικά είναι διαθέσιμα, μόνο στην περίπτωση.

Βλέπε επίσης

Στερεές τροφές: πώς να πάρει το μωρό σας αρχίσει

Είναι εντάξει χυμό;

Ο χυμός δεν είναι ένα απαραίτητο μέρος της διατροφής ενός μωρού, και δεν είναι τόσο πολύτιμο, όπως το πρωτότυπο ίδιο τον καρπό. Πάρα πολύ χυμό θα μπορούσε να συμβάλει σε προβλήματα βάρους και διάρροια, καθώς και να ματαιώσει την όρεξη του μωρού σας για τις πιο θρεπτικά στερεές τροφές. Επιπλέον, πίνοντας χυμό τη διάρκεια της ημέρας ή κατά ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε φθορά των δοντιών.

Εάν επιλέξετε να προσφέρουν χυμό, περιμένετε έως ότου το μωρό σας είναι τουλάχιστον 6 μηνών ή μεγαλύτερα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο χυμός παστεριώνεται, ήπια, 100 τοις εκατό χυμού φρούτων. Περιορίστε την ποσότητα πίνει το μωρό σας για 4 έως 6 ουγγιές (118 με 177 χιλιοστόλιτρα) την ημέρα - περίπου το ένα φαγητό που σερβίρει φρούτα - και να το σερβίρουν σε ένα φλιτζάνι.

Ξέρετε τι είναι εκτός ορίων

Μην προσφέρετε γάλα ή το μέλι αγελαδινό πριν από την ηλικία 1. Το αγελαδινό γάλα δεν ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες του βρέφους - δεν είναι μια καλή πηγή σιδήρου - και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανεπάρκειας σιδήρου. Το μέλι μπορεί να περιέχει σπόρια που μπορεί να προκαλέσει μια σοβαρή ασθένεια που είναι γνωστή ως βρεφικής αλλαντίασης.

Για να αποφευχθεί ο πνιγμός, για να κολλήσει τα τρόφιμα που είναι μαλακά, κατανεμημένες σε μικρά κομμάτια και εύκολο να καταπιούν. Καθώς το μωρό σας εξελίσσεται σε στερεές τροφές, δεν προσφέρουν τα χοτ ντογκ, κομμάτια από κρέας ή τυρί, τα σταφύλια, τα ωμά λαχανικά ή κομμάτια φρούτων, εκτός και αν κοπεί σε μικρά κομμάτια. Επίσης, δεν δίνουν τα μωρά σκληρές τροφές, όπως σπόρους, ξηρούς καρπούς, ποπ κορν και σκληρή καραμέλα που δεν μπορεί να αλλάξει για να καταστούν ασφαλείς επιλογές. Άλλα τρόφιμα υψηλού κινδύνου περιλαμβάνουν το φυστικοβούτυρο και marshmallows.

Αν σας προσφέρουν στερεά στο μωρό σας πριν από την ηλικία των 4 μηνών, μην προσφέροντας σπιτικό σπανάκι, τα παντζάρια, τα πράσινα φασόλια, κολοκύθια και τα καρότα, τα οποία ενδέχεται να περιέχουν υψηλά επίπεδα των δυνητικά επιβλαβών ουσιών (νιτρώδη) από το έδαφος. Εάν το πόσιμο νερό σας προέρχεται από μια ιδιωτική καλά, έχοντας εξετάσει να ελεγχθεί για τα νιτρικά άλατα.

Λάβετε υπόψη ότι τα εσπεριδοειδή μπορεί επίσης να προκαλέσει κάποια βρέφη να αναπτύξουν κάποιο εξάνθημα.

Κάντε γεύματα διαχειρίσιμη

Όταν το μωρό σας αρχίζει τρώει στερεά τροφή, γεύμα είναι βέβαιο ότι θα γίνει μια περιπέτεια. Εδώ είναι να βοηθήσει να γίνει πιο ευχάριστη - για σας και το μωρό σας.

 • Μείνετε καθισμένοι. Στην αρχή, ίσως να ταΐσετε το μωρό σας σε ένα βρεφικό κάθισμα ή συγκρατείται στην αγκαλιά σας. Μόλις το μωρό σας μπορεί να καθίσει εύκολα χωρίς υποστήριξη, χρησιμοποιήστε ένα καρεκλάκι με μια ευρεία, σταθερή βάση. Κουμπώστε τους ιμάντες ασφαλείας, και να κρατήσει τα άλλα παιδιά από την αναρρίχηση ή να κρέμεται στο καρεκλών.
 • Ενθαρρύνετε την εξερεύνηση. Το μωρό σας είναι πιθανό να παίξει με του ή το φαγητό του μεταξύ τσιμπήματα. Αν αυτό είναι βρώμικο, hands-on διασκέδαση βοηθά καύσιμα ανάπτυξη του μωρού σας. Τοποθετήστε ένα dropcloth ή χαλί στο πάτωμα, έτσι δεν θα ανησυχούν για την πτώση των τροφίμων.
 • Καθιέρωση σκεύη. Προσφέρετε στο μωρό σας να κρατάει ένα κουτάλι ενώ εσείς θα το ταΐζετε ή της με ένα άλλο κουτάλι. Όπως επιδεξιότητα του μωρού σας βελτιώνεται, να ενθαρρύνει το μωρό σας να βουτάει το κουτάλι στο φαγητό και να το φέρει σε στόμα του.
 • Προσφέρετε ένα φλιτζάνι. Σίτιση του μωρού σας γάλα ή φόρμουλα από ένα φλιτζάνι την ώρα του φαγητού μπορεί να βοηθήσει να ανοίξει το δρόμο για τον απογαλακτισμό από ένα μπουκάλι. Γύρω στην ηλικία των 9 μηνών, το μωρό σας μπορεί να είναι σε θέση να πίνουν από ένα φλιτζάνι με δική του ή τη δική της.
 • Dish ατομικές μερίδες. Το μωρό σας μπορεί να φάει μόνο μερικές κουταλιές των τροφίμων σε μια στιγμή. Εάν ταΐζετε το μωρό σας απευθείας από ένα βάζο ή δοχείο, το σάλιο για το κουτάλι μπορεί να χαλάσει γρήγορα τυχόν περισσεύματα. Αντ 'αυτού, τοποθετήστε μερίδες σε ένα πιάτο. Άνοιξε βαζάκια από παιδικές τροφές μπορεί να είναι με ασφάλεια στο ψυγείο για έως και τρεις ημέρες.
 • Αποφύγετε διαμάχες για την εξουσία. Εάν το μωρό σας γυρίζει μακριά από ένα νέο φαγητό, μην πιέζετε. Απλά δοκιμάστε ξανά άλλη φορά. Και πάλι. Και πάλι. Η επανειλημμένη έκθεση μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση της ποικιλίας στη διατροφή του μωρού σας.
 • Να γνωρίζετε πότε να το ονομάσουμε κλείνει. Όταν το μωρό σας έχει βαρεθεί να τρώει, αυτός ή αυτή θα μπορούσε να στραφούν μακριά από το κουτάλι, άπαχο προς τα πίσω, ή να αρνηθεί να ανοίξει το στόμα του. Μην πιέζετε επιπλέον τσιμπήματα. Όσο η ανάπτυξη του μωρού σας είναι στο στόχο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αυτός ή αυτή είναι να πάρει αρκετό για να φάει.

Απολαύστε προχειρότητα δίσκο του μωρού σας, κολλώδης χέρια και κολλώδη επιφάνεια. Είσαι οικοδόμηση τα θεμέλια για μια ζωή της υγιεινής διατροφής.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία