Βρέφος και την υγεία μικρών παιδιών

Του μαστού αποθήκευσης γάλακτος: πρέπει και δεν πρέπει

Του μαστού αποθήκευσης γάλακτος μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Ακολουθήστε αυτές τις πρακτικές συμβουλές για την επιλογή δοχείων, κατάψυξη του μητρικού γάλακτος, απόψυξη μητρικό γάλα και περισσότερο.

Αν είστε θηλάσετε το μωρό σας και να πηγαίνει πίσω στη δουλειά ή να ψάχνει για μεγαλύτερη ευελιξία, είστε πιθανώς εξέταση χρησιμοποιώντας μια αντλία του μαστού. Μόλις ξεκινήσετε την άντληση, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να με ασφάλεια και σωστή αποθήκευση μητρικό γάλα σας. Εξετάστε αυτά τα έκανε και Don'ts για την αποθήκευση του μητρικού γάλακτος.

Το είδος της συσκευασίας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για την αποθήκευση μητρικό γάλα;

Πριν από την έκφραση ή χειρισμό του μητρικού γάλακτος, πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια, την αποθήκευση του γάλακτος που εκφράζεται σε ένα καθαρό, καλυμμένη από γυαλί ή σκληρό πλαστικό περιέκτη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ειδικές πλαστικές σακούλες έχουν σχεδιαστεί για τη συλλογή γάλακτος και την αποθήκευση. Λάβετε υπόψη ότι δεν είναι σακούλες αποθήκευσης μητρικό γάλα γενικά συνιστάται για μακροχρόνια αποθήκευση, διότι μπορεί να χυθεί, διαρροή και να μολυνθεί πιο εύκολα από ό, τι με σκληρά τοιχώματα δοχεία. Για επιπλέον προστασία, μπορείτε να τοποθετήσετε τις σακούλες σε ένα σκληρό πλαστικό δοχείο αποθήκευσης τροφίμων με ένα ερμητικά σφραγισμένο καπάκι. Επίσης, ορισμένα συστατικά του μητρικού γάλακτος μπορεί να προσκολληθούν στο μαλακό πλαστικές σακούλες κατά τη μακροχρόνια αποθήκευση του μητρικού γάλακτος, το οποίο θα μπορούσε να στερήσει το μωρό σας των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Μην αποθηκεύετε το μητρικό γάλα στο μπουκάλι μίας χρήσης ή πλαστικές σακούλες έχουν σχεδιαστεί για γενική οικιακή χρήση.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε μητρικό γάλα;

Χρησιμοποιώντας αδιάβροχο ετικέτες και μελάνι, η ετικέτα κάθε εμπορευματοκιβώτιο με την ημερομηνία που εξέφρασε το μητρικό γάλα. Αν είστε αποθήκευση εξέφρασε γάλακτος στις εγκαταστάσεις παιδικής φροντίδας του μωρού σας, προσθέστε το όνομα του μωρού σας στην ετικέτα. Τοποθετήστε τα δοχεία στο πίσω μέρος του ψυγείου ή του καταψύκτη, όπου η θερμοκρασία είναι η πιο cool. Αν δεν έχετε πρόσβαση σε ένα ψυγείο ή καταψύκτη, αποθηκεύουν το γάλα σε ένα δοχείο ψύξης ή μονωμένα τσάντα έως ότου μπορείτε να μεταφέρετε το γάλα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Για την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων, συμπληρώστε μεμονωμένα δοχεία με την ποσότητα του γάλακτος που το μωρό σας θα χρειαστεί για μία διατροφή. Μπορείτε να ξεκινήσετε με 2 έως 4 ουγγιές (59-118 ml), παρασκευάζονται και στη συνέχεια να προσαρμόσει ανάλογα με τις ανάγκες. Επίσης, σκεφτείτε την αποθήκευση μικρότερες μερίδες - 1 έως 2 ουγγιές (30-59 χιλιοστόλιτρα) - για απρόβλεπτες καταστάσεις ή καθυστερήσεις στην τακτική τάισμα. Λάβετε υπόψη ότι το μητρικό γάλα διαστέλλεται καθώς παγώνει, ώστε να μην γεμίζουν δοχεία με το χείλος.

Μπορώ να προσθέσω φρέσκο ​​μητρικό γάλα σε ήδη αποθηκευμένα γάλα;

Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Του μαστού αποθήκευσης γάλακτος: πρέπει και δεν πρέπει.
Βρέφος και την υγεία των νηπίων. Του μαστού αποθήκευσης γάλακτος: πρέπει και δεν πρέπει.

Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο ​​μητρικό γάλα στο ψυγείο ή κατεψυγμένο γάλα, που εξέφρασε νωρίτερα την ίδια μέρα. Ωστόσο, να είστε βέβαιος να κρυώσει καλά το φρέσκο ​​μητρικό γάλα στο ψυγείο ή ένα ψυγείο με παγοκύστες, πριν την προσθήκη του στο παρελθόν διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένο γάλα. Μην προσθέτετε χλιαρό μητρικό γάλα σε κατεψυγμένο μητρικό γάλα, διότι θα προκαλέσει το παγωμένο γάλα σε μερική απόψυξη. Κρατήστε το γάλα που εκφράζονται σε διαφορετικές ημέρες σε ξεχωριστά δοχεία.

Βλέπε επίσης

Του μαστού αποθήκευσης γάλακτος: πρέπει και δεν πρέπει

Πόσο καιρό μητρικό γάλα κρατήσει;

Πόσο καιρό μπορείτε με ασφάλεια να κρατήσει μητρικό γάλα εξαρτάται από τη μέθοδο αποθήκευσης. Εξετάστε αυτές τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές για υγιή βρέφη:

  • Θερμοκρασία δωματίου. Προσφάτως μητρικό γάλα μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για μέχρι και έξι ώρες. Εάν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το γάλα που γρήγορα ή το δωμάτιο είναι ιδιαίτερα ζεστό, μεταφέρετε το γάλα σε ένα μονωμένο ψύκτη, ψυγείο ή στην κατάψυξη.
  • Μόνωση ψύκτη. Φρέσκο ​​μητρικό γάλα μπορεί να αποθηκευθεί σε μια προστατευτική ψύξεως με παγοκύστες για έως και μία ημέρα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το γάλα ή τη μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
  • . Ψυγείο Φρέσκο ​​μητρικό γάλα μπορεί να αποθηκεύεται στο πίσω μέρος του ψυγείου - όχι η πόρτα - για μέχρι πέντε έως οκτώ ημέρες.
  • Καταψύκτη. Προσφάτως μητρικό γάλα μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα πρότυπο καταψύκτη ψυγείο για μέχρι τρεις έως έξι μήνες και σε ένα καταψύκτη για μέχρι έξι έως 12 μηνών. Τοποθετήστε το γάλα στο πίσω μέρος του καταψύκτη - δεν είναι η πόρτα.

Μητρικό γάλα είναι ένας ιδανικός τρόπος για να ταΐσετε το μωρό σας όταν είστε χώρια. Παρόλα αυτά, μερικές έρευνες δείχνουν ότι όσο περισσότερο μπορείτε να αποθηκεύσετε το μητρικό γάλα - είτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη - όσο μεγαλύτερη είναι η απώλεια της βιταμίνης C στο γάλα. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η ψύξη πέρα ​​των δύο ημερών μπορεί να μειώσει τα βακτήρια-θανάτωση ιδιότητες του μητρικού γάλακτος και μακροπρόθεσμη αποθήκευση καταψύκτη θα μπορούσε να μειώσει την ποιότητα του λίπους στο μητρικό γάλα. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το μητρικό γάλα εκφράζεται όταν ένα μωρό είναι ένα νεογέννητο δεν θα το ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες του ίδιου του μωρού, όταν αυτός ή αυτή είναι μεγαλύτερα.

Λάβετε υπόψη ότι οι κατευθυντήριες γραμμές αποθήκευσης ενδέχεται να διαφέρει για πρόωρα, άρρωστα ή τα βρέφη νοσηλεύονται.

Πώς μπορώ να ξεπαγώσουν κατεψυγμένο μητρικό γάλα;

Ξεπαγώστε το παλαιότερο γάλα πρώτα. Απλά τοποθετήστε το κατεψυγμένο δοχείο στο ψυγείο το βράδυ πριν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να ζεσταθεί ελαφρά το γάλα τοποθετώντας το κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό ή σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Πριν να προσφέρει το γάλα στο μωρό σας, απαλά στροβιλισμού να διανέμει ομοιόμορφα το κρεμώδες μερίδα του γάλακτος που ανεβαίνει προς την κορυφή του δοχείου κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης. Μην ανακινείτε ζωηρά το δοχείο ή ανακατέψτε το γάλα.

Ποτέ αποψυχθεί κατεψυγμένο μητρικό γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, το οποίο επιτρέπει βακτήρια να πολλαπλασιαστούν στο γάλα. Επίσης, μην θερμάνει ένα παγωμένο μπουκάλι στο φούρνο μικροκυμάτων ή πολύ γρήγορα στο φούρνο. Ορισμένα τμήματα του γάλακτος μπορεί να είναι πολύ ζεστό, και άλλοι πάρα πολύ κρύο. Κάποια έρευνα δείχνει ότι η ταχεία θέρμανση μπορεί να επηρεάσει τα αντισώματα του γάλακτος, καθώς και.

Χρησιμοποιήστε αποψυγμένα μητρικό γάλα μέσα σε 24 ώρες. Απορρίψτε τυχόν υπόλοιπο γάλα. Μην καταψύχετε εκ νέου ξεπαγώσει μερικά ή ολικά μητρικό γάλα.

Μήπως αποψυχθεί μαστού μυρωδιά γάλακτος ή να έχει διαφορετική εμφάνιση από φρέσκο ​​μητρικό γάλα;

Το χρώμα του το μητρικό γάλα σας μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα με τη διατροφή σας. Επίσης, τα αποψυγμένα μητρικό γάλα μπορεί να φαίνεται να έχουν διαφορετική οσμή ή συνέπεια από φρέσκο ​​γάλα που. Είναι ακόμα ασφαλές να ταΐσει το μωρό σας. Εάν το μωρό σας αρνείται το ξεπαγωμένο γάλα, θα μπορούσε να βοηθήσει να μειωθεί ο χρόνος αποθήκευσης.

Βλέπε επίσης

Βρέφος και το παιδί την υγεία