Η υγεία των παιδιών

Κρύα φάρμακα για τα παιδιά: τι είναι ο κίνδυνος;

Ο βήχας και κρύα φάρμακα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους για τα μικρά παιδιά. Γνωρίστε τα γεγονότα και να κατανοήσουν εναλλακτικές θεραπείες.

Over-the-counter βήχα και το κρυολόγημα φάρμακα είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσει ένα παιδί που έχει ένα κρύο αισθανθείτε καλύτερα - έτσι δεν είναι; Σκεφτείτε ξανά. Ο βήχας και κρύα φάρμακα δεν συνιστώνται για παιδιά μικρότερα των 2 ετών, και η κριτική επιτροπή είναι ακόμα έξω από το αν βήχα και το κρυολόγημα φάρμακα είναι κατάλληλα για τα μεγαλύτερα παιδιά. Τόσο πώς μπορείτε να τη θεραπεία κρύο ενός παιδιού; Εδώ είναι πρακτικές συμβουλές από Jay L. Hoecker, MD, επίτιμος παιδιατρική ειδικός στο πανεπιστήμιο, Ρότσεστερ, Μινεσότα

Ποια είναι η ανησυχία για το βήχα και κρύα φάρμακα για τα παιδιά;

Over-the-counter βήχα και το κρυολόγημα φάρμακα που δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την υποκείμενη αιτία της εν ψυχρώ ενός παιδιού, και δεν θα θεραπεύσει το κρύο του παιδιού ή να το κάνει να πάει μακριά οποιαδήποτε νωρίτερα. Αυτά τα φάρμακα έχουν επίσης δυνητικά σοβαρές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων ταχεία καρδιακό ρυθμό και σπασμούς. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αποθαρρύνει τη χρήση του βήχα και το κρυολόγημα φάρμακα για παιδιά μικρότερα των 2 ετών.

Είναι ο βήχας και κρύα φάρμακα είναι ένα πρόβλημα για τα παιδιά ηλικίας άνω των 2;

FDA εμπειρογνώμονες μελετούν την ασφάλεια του βήχα και κρύα φάρμακα για παιδιά ηλικίας άνω των 2 ετών. Εν τω μεταξύ, να θυμάστε ότι όταν ο βήχας και κρύα φάρμακα δεν θα κάνει ένα κρύο πάει μακριά οποιαδήποτε νωρίτερα - και οι παρενέργειες είναι ακόμη δυνατή. Αν δώσετε βήχα ή το κρύο φάρμακα για ένα μεγαλύτερο παιδί, ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες της ετικέτας. Μην δίνετε στο παιδί σας δύο φάρμακα με την ίδια δραστική ουσία, όπως ένα ανακουφιστικό αντιισταμινικό, αποσυμφορητικό ή πόνο. Πάρα πολύ από ένα μόνο συστατικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια τυχαία υπερβολική δόση.

Τι γίνεται με τα αντιβιοτικά;

Τα αντιβιοτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση βακτηριακών λοιμώξεων, αλλά δεν έχουν καμία επίδραση σε ιούς, που προκαλούν κρυολογήματα. Εάν το παιδί σας έχει ένα κρύο, τα αντιβιοτικά δεν θα βοηθήσει. Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι όσο περισσότερο το παιδί σας χρησιμοποιεί τα αντιβιοτικά, το πιο πιθανό αυτός ή αυτή είναι να αρρωσταίνουν με ανθεκτικά στα αντιβιοτικά λοιμώξεων στο μέλλον.

Βλέπε επίσης

Κρύα φάρμακα για τα παιδιά: τι είναι ο κίνδυνος;

Μπορεί οποιαδήποτε φάρμακα βοηθούν τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος;

Ένα over-the-counter παυσίπονο - όπως η ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.α.) ή ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, κ.ά.) - μπορεί να μειώσει τον πυρετό και να απαλύνει τον πόνο της πονόλαιμο ή πονοκέφαλο. Να θυμάστε, όμως, χαμηλού βαθμού πυρετό να βοηθήσει στην καταπολέμηση λοιμώξεων και δεν χρειάζεται κατ 'ανάγκη θεραπείας.

Αν δώσετε στο παιδί σας ένα παυσίπονο, ακολουθήστε τις δοσολογικές οδηγίες προσεκτικά. Μην δίνετε ιβουπροφαίνη σε ένα παιδί ηλικίας κάτω των 6 μηνών, και δεν δίνουν ασπιρίνη την ηλικία κανείς 18 ετών ή νεότεροι. Η ασπιρίνη έχει συσχετιστεί με το σύνδρομο του Reye, μια σπάνια αλλά δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια.

Αν θέλετε να δώσετε στο παιδί σας ένα φυτικό ή εναλλακτικό φάρμακο, συμβουλευτείτε το γιατρό του παιδιού σας πρώτα.

Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να αισθανθεί καλύτερα;

Δεν υπάρχει καμία θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα, αλλά μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να αισθανθεί καλύτερα, ενώ αυτός ή αυτή που τα βγάζει δύσκολα πέρα. Εξετάστε τις παρακάτω συμβουλές:

 • Προσφορά υγρά. Υγρά όπως νερό, χυμό και το ζωμό μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσει τη συμφόρηση. Κοτόσουπα - η οποία μπορεί να έχει ήπια αντιφλεγμονώδη δράση - είναι μια άλλη καλή επιλογή.
 • Ενθαρρύνετε βήχα. Βήχας μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της βλέννας από το αεραγωγών του παιδιού σας.
 • Χρησιμοποιήστε μια λάμπα αναρρόφησης για ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί. Αυτή η συσκευή αντλεί τη βλέννα από τη μύτη. Πιέστε το μέρος βολβού της σύριγγας, τοποθετήστε απαλά την άκρη μέσα σε ένα ρουθούνι και σιγά-σιγά αφήστε το λαμπτήρα.
 • Βρέξτε ρινικές διόδους. Εκτελέστε ένα δροσερό-ομίχλη υγραντήρα στο δωμάτιο του παιδιού σας. Για να εμποδίζουν την ανάπτυξη μούχλας, αλλάζετε το νερό καθημερινά και ακολουθήστε τις οδηγίες καθαρισμού του κατασκευαστή. Ο ατμός από ένα ζεστό ντους μπορεί να βοηθήσει, επίσης.
 • Χρησιμοποιήστε αλατούχο ρινικές σταγόνες Over-the-counter σταγόνες αλατούχου ρινικής -. Ή αλατούχο ψεκασμό, για ένα μεγαλύτερο παιδί - μπορεί να χαλαρώσει παχιά ρινική βλέννα και να το καταστήσει ευκολότερο για το παιδί σας να αναπνεύσει. Για τα μωρά, ακολουθήστε με μια λάμπα αναρρόφησης.
 • Απαλύνει τον πονόλαιμο. Παγωτό ή κατεψυγμένα φρούτα σκάει μπορεί να αισθάνονται καλά για τον πονόλαιμο. Ζεστά ή κρύα ροφήματα μερικές φορές να βοηθήσει, επίσης. Για ένα μεγαλύτερο παιδί, γαργάρες αλμυρό νερό ή το πιπίλισμα ένα κομμάτι σκληρή καραμέλα ή μια παστίλια στο λαιμό μπορεί να προσφέρει πρόσθετη ελάφρυνση. Να θυμάστε ότι η σκληρή καραμέλα και παστίλιες - δύο κινδύνους πνιγμού - δεν είναι κατάλληλο για τα μικρότερα παιδιά.
 • Ενθαρρύνετε υπόλοιπα. Σκεφτείτε κρατώντας το σπίτι το παιδί σας από τη φροντίδα των παιδιών, το σχολείο και άλλες δραστηριότητες.

Πότε πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό;

Τα περισσότερα κρυολογήματα πρέπει απλά να συνεχίσει την πορεία τους - που κατά κανόνα διαρκεί περίπου πέντε με επτά ημέρες. Είναι σημαντικό να λάβουν τα σημεία και τα συμπτώματα του παιδιού σας στα σοβαρά, όμως. Εάν υποψιάζεστε ότι κάτι δεν είναι σωστό, συμβουλευτείτε το γιατρό του παιδιού σας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια εάν το παιδί σας:

 • Έχει υψηλή ή επίμονο πυρετό - ή είναι νεότεροι από την ηλικία των 3 μηνών και έχει κάθε πυρετό
 • Έχει πόσιμο πρόβλημα
 • Δεν είναι ούρηση, όπως συχνά ως συνήθως
 • Έχει δυσκολία στην αναπνοή
 • Έχει έναν επίμονο βήχα
 • Έχει κίτρινο ή πράσινο απαλλαγή των ματιών
 • Έχει παχιά, πράσινο απαλλαγή ρινική
 • Φαίνεται να έχει αυτί ή κόλπων πόνο

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη του κοινού κρυολογήματος;

Η υγεία των παιδιών. Χρησιμοποιήστε μια λάμπα αναρρόφησης για ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί.
Η υγεία των παιδιών. Χρησιμοποιήστε μια λάμπα αναρρόφησης για ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί.

Για τους γονείς και παιδιά, απλά προληπτικά μέτρα μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό προς την πρόληψη του κοινού κρυολογήματος. Για να βοηθήσετε το παιδί σας να παραμείνει υγιές:

 • Φροντίστε να είναι καθαρό. Διδάξτε στο παιδί σας να πλένει τα χέρια του ή της καλά και συχνά. Όταν το σαπούνι και το νερό δεν είναι διαθέσιμα, να παρέχουν με βάση το οινόπνευμα απολυμαντικό χεριών ή σκουπίζει το χέρι. Κρατήστε τα παιχνίδια και κοινές επιφάνειες των νοικοκυριών καθαρό, πάρα πολύ.
 • Cover up Διδάξτε ο καθένας στο νοικοκυριό να βήχετε ή φτερνίζεστε σε ένα χαρτομάντιλο -. Και στη συνέχεια να πετάξει. Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε ένα χαρτομάντιλο στο χρόνο, βήχα ή φτάρνισμα σε αγκώνα του χεριού σας.
 • Μην μετοχή. Αποφύγετε την κοινή χρήση σκευών, ποτήρια, μπουρνούζια, πετσέτες και άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να φιλοξενούν μικρόβια με κάποιον που έχει ένα κρύο ή πυρετό.
 • Steer σαφές από τα κρυολογήματα. Αποφεύγετε τη στενή και παρατεταμένη επαφή με κάποιον που έχει ένα κρύο ή άλλων μεταδοτικών λοιμώξεων.

Είναι επίσης σημαντικό για το παιδί σας να φάει μια υγιεινή διατροφή, να πάρει την αφθονία του ύπνου και να μείνετε τρέχουσα για του ή της εμβολιασμούς - συμπεριλαμβανομένης μιας ετήσιας εμβόλιο της γρίπης.

Βλέπε επίσης