Την υγεία ενηλίκων

Διαχείρισης θυμού: 10 συμβουλές για να δαμάσει την ψυχραιμία σας

Κρατώντας την ψυχραιμία σας υπό έλεγχο μπορεί να είναι προκλητική. Χρησιμοποιήστε απλές συμβουλές διαχείρισης θυμού - να λάβει ένα timeout για τη χρήση "i" δηλώσεις - για να μείνετε σε έλεγχο.

Να βρείτε τον εαυτό σας ατμίζον όταν κάποιος σας κόβει στην κίνηση; Μήπως η αρτηριακή σας πίεση περάσει από την οροφή όταν το παιδί σας αρνείται να συνεργαστεί; Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό και υγιές συναίσθημα ακόμα - αλλά είναι σημαντικό να ασχοληθεί με το θέμα με θετικό τρόπο. Ο ανεξέλεγκτος θυμός μπορεί να πάρει έναν φόρο τόσο στην υγεία σας και τις σχέσεις σας.

Έτοιμος να πάρει το θυμό σας υπό έλεγχο; Ξεκινήστε με την εξέταση αυτές τις 10 συμβουλές διαχείρισης θυμού.

Νο 1: πάρτε ένα timeout

Μετρώντας έως 10 δεν είναι μόνο για τα παιδιά. Πριν από αντίδραση σε μια τεταμένη κατάσταση, αφιερώστε λίγα λεπτά για να αναπνέετε βαθιά και να μετρήσει έως το 10. Επιβράδυνση μπορεί να βοηθήσει στην εκτόνωση ψυχραιμία σας. Εάν είναι απαραίτητο, να κάνουν ένα διάλειμμα από το πρόσωπο ή την κατάσταση μέχρι την απογοήτευσή σας υποχωρεί λίγο.

Νο 2: όταν είστε ήρεμοι, να εκφράσει το θυμό σας

Μόλις σκέφτεστε καθαρά, να εκφράσει την απογοήτευσή σας σε μια δυναμική, αλλά nonconfrontational τρόπο. Δηλώστε τις ανησυχίες και τις ανάγκες σας με σαφήνεια και άμεσα, χωρίς να πληγώνει τους άλλους ή προσπαθούν να τους ελέγχουν.

Νο 3: να πάρετε κάποια άσκηση

Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να προσφέρει μια διέξοδο για τα συναισθήματά σας, ειδικά αν είστε έτοιμος να εκραγεί. Εάν αισθάνεστε θυμό σας κλιμάκωση, πάμε για ένα γρήγορο περπάτημα ή να τρέξει, ή να περάσουν λίγο χρόνο να κάνει άλλα αγαπημένα σωματικές δραστηριότητες. Η σωματική δραστηριότητα διεγείρει διάφορες χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που μπορεί να σας αφήσει πιο ευτυχισμένοι και πιο χαλαροί από ό, τι ήταν πριν να επεξεργαστεί.

Νο 4: Σκεφτείτε πριν μιλήσετε

Στη θερμότητα της στιγμής, είναι εύκολο να πω κάτι που θα μετανιώσετε αργότερα. Πάρτε μερικές στιγμές για να συλλέξει τις σκέψεις σας, πριν πω οτιδήποτε - και να επιτρέψουν σε άλλους που εμπλέκονται στην κατάσταση να κάνουν το ίδιο.

Νο 5: εντοπισμό πιθανών λύσεων

Αντί να επικεντρωθούμε σε αυτό που σας έκανε να τρελών, εργάζονται για την επίλυση του ζητήματος στο χέρι. Μήπως ακατάστατο δωμάτιο του παιδιού σας να σας τρελάνει; Κλείστε την πόρτα. Είναι ο συνεργάτης σας αργά για δείπνο κάθε βράδυ; Προγραμματίστε τα γεύματα αργά το βράδυ - ή συμφωνούν να τρώνε μόνοι σας μερικές φορές την εβδομάδα. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι ο θυμός δεν θα καθορίσει τίποτα, και θα μπορούσε μόνο να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Βλέπε επίσης

Διαχείρισης θυμού: 10 συμβουλές για να δαμάσει την ψυχραιμία σας

Νο 6: stick με τις δηλώσεις «i»

Για να αποφεύγετε την κριτική ή την τοποθέτηση της επίπληξης - η οποία θα μπορούσε να αυξήσει την ένταση - χρήση "I" δηλώσεις για να περιγράψει το πρόβλημα. Να σέβεται και συγκεκριμένη. Για παράδειγμα, ας πούμε, «είμαι αναστατωμένος που έφυγε από το τραπέζι χωρίς να προσφέρουν για να βοηθήσει με τα πιάτα," αντί της ", δεν μπορείτε να το κάνετε οποιαδήποτε δουλειές του σπιτιού."

Αρ. 7: Μην κρατάτε μια μνησικακία

Η συγχώρεση είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Αν επιτρέψετε θυμό και άλλα αρνητικά συναισθήματα να παραγκωνίσει θετικά συναισθήματα, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας κατάπιε πικρίες σας ή την αίσθηση της αδικίας. Αλλά αν μπορεί να συγχωρήσει κάποιον που εξόργισε, ίσως και να μάθουν από την κατάσταση. Είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε από όλους να συμπεριφέρονται ακριβώς όπως θέλετε ανά πάσα στιγμή.

Νο 8: χρησιμοποιούν το χιούμορ για να απελευθερώσει την ένταση

Ελάφρυνση up μπορεί να βοηθήσει διάχυτη ένταση. Μην χρησιμοποιείτε σαρκασμό, αν και - μπορεί να βλάψει τα συναισθήματα και να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Νο 9: δεξιότητες χαλάρωσης πρακτική

Την υγεία των ενηλίκων. Διαχείρισης θυμού: 10 συμβουλές για να δαμάσει την ψυχραιμία σας.
Την υγεία των ενηλίκων. Διαχείρισης θυμού: 10 συμβουλές για να δαμάσει την ψυχραιμία σας.

Όταν φωτοβολίδες ψυχραιμία σας, βάλτε τις δεξιότητες χαλάρωσης στην εργασία. Πρακτική βαθιά αναπνοή ασκήσεις, φανταστείτε ένα χαλαρωτικό σκηνικό, ή να επαναλάβετε μια ήρεμη λέξη ή φράση όπως, "Να 'σαι καλά." Μπορεί επίσης να ακούσετε μουσική, να γράψει σε ένα περιοδικό ή να κάνετε μερικά γιόγκα θέτει - ό, τι χρειάζεται για να ενθαρρύνει τη χαλάρωση.

Αρ. 10: ξέρει πότε να ζητήσουν βοήθεια

Μαθαίνοντας να ελέγχει το θυμό είναι μια πρόκληση για όλους κατά καιρούς. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια για τα θέματα θυμό αν ο θυμός σας φαίνεται εκτός ελέγχου, σας αναγκάζει να κάνετε πράγματα που θα μετανιώσετε ή βλάπτει τους γύρω σας. Μπορείτε να εξερευνήσετε τις τοπικές μαθήματα διαχείρισης θυμού ή θυμό παροχή συμβουλών διαχείρισης. Με την επαγγελματική βοήθεια, μπορείτε να:

  • Μάθετε τι είναι ο θυμός είναι
  • Προσδιορίστε τι πυροδοτεί το θυμό σας
  • Αναγνωρίστε τα σημάδια ότι είστε όλο και θυμωμένος
  • Μάθετε να ανταποκριθεί σε απογοήτευση και θυμό σε μια ελεγχόμενη, υγιή τρόπο
  • Εξερευνήστε την υποκείμενη συναισθήματα, όπως η θλίψη ή κατάθλιψη

Μαθήματα διαχείρισης θυμού και παροχή συμβουλών μπορεί να γίνει μεμονωμένα, με το σύντροφό σας ή άλλα μέλη της οικογένειας, ή σε μια ομάδα. Ζήτησε μια παραπομπή από το γιατρό σας σε έναν σύμβουλο που ειδικεύεται στη διαχείριση θυμού, ή να ζητήσει από τα μέλη της οικογένειας, φίλους ή άλλες επαφές για τις συστάσεις. Φορέας ασφάλισης υγείας σας, των εργαζομένων πρόγραμμα βοήθειας (EAP), κληρικοί, ή κρατικές ή τοπικές υπηρεσίες, επίσης, θα μπορούσαν να προσφέρουν συστάσεις.

Βλέπε επίσης

Την υγεία ενηλίκων