Tummy tuck

Ορισμός

Μια tummy πιέτα - επίσης γνωστό ως κοιλιοπλαστική - είναι μια αισθητική χειρουργική διαδικασία για να βελτιώσει την εμφάνιση της κοιλιάς.

Κατά τη διάρκεια μιας κοιλιοπλαστική, περίσσεια δέρματος και λίπους που αφαιρείται από την κοιλιά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι συνδετικοί ιστοί στην κοιλιά σφιχτεί με ράμματα, καθώς και. Το υπόλοιπο δέρμα επανατοποθετείται έπειτα να δημιουργήσετε μια πιο ήπια εμφάνιση.

Μπορείτε να επιλέξετε να έχουν μια κοιλιοπλαστική εάν έχετε δέρμα που έχει συσσωρευτεί γύρω από την περιοχή της bellybutton σας και ένα αδύναμο κατώτερο κοιλιακό τοίχωμα. Μια tummy πιέτα μπορεί να ενισχύσει επίσης την εικόνα του σώματός σας.

Γιατί το κάνει

Ένα πλαδαρό κοιλιά προκαλείται όχι μόνο από την συσσώρευση του λίπους, αλλά επίσης και από την κακή ελαστικότητα του δέρματος, η περίσσεια του δέρματος, και το τέντωμα του εσωτερικού ζωνάρι του συνδετικού ιστού (κοιλιακή περιτονία) και τους κοιλιακούς μυς που εκτείνεται από τις νευρώσεις προς την ηβικό οστό. Αυτή η εσωτερική ζώνη, η οποία κατέχει τα εσωτερικά όργανα στη θέση του, είναι υπεύθυνη για το ύφος και την εμφάνιση της κοιλιάς.

Κοιλιά σας είναι πιο πιθανό να προεξέχουν μετά την κοιλιακή περιτονία σας έχει τεντωθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή σημαντικές αλλαγές στο βάρος σας. Μια tummy πιέτα μπορεί να αφαιρέσετε τη χαλαρή, περίσσεια δέρματος και λίπους, και σφίξτε αδύναμη περιτονία. Μια tummy πιέτα μπορεί επίσης να αφαιρέσετε ραγάδες και περίσσεια δέρματος στο κάτω μέρος της κοιλιάς κάτω από τον αφαλό. Ωστόσο, μια tummy πιέτα δεν θα διορθώσει ραγάδες εκτός αυτής της περιοχής.

Θα μπορούσε να εξετάσει μια κοιλιοπλαστική εάν:

 • Θα έχουν περίσσεια του δέρματος που έχει συσσωρευτεί γύρω από την περιοχή του αφαλό σας
 • Έχετε ένα αδύναμο κατώτερο κοιλιακό τοίχωμα
 • Η λιποαναρρόφηση δεν βελτιωθεί επαρκώς την εμφάνιση της κοιλιάς σας
 • Είχατε μια καισαρική τομή και έχουν ανασυρθεί ουλές

Εάν είχατε προηγουμένως μια καισαρική τομή, πλαστικός χειρουργός σας μπορεί να είναι σε θέση να ενσωματώσουν την υπάρχουσα καισαρική τομή ουλή σας σε κοιλιοπλαστική ουλή σας.

Μια tummy πιέτα μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με άλλες διαδικασίες διαμόρφωσης περιγράμματος του σώματος καλλυντικά, όπως ανελκυστήρα γλουτών (ζώνη lipectomy).

Μια tummy πιέτα δεν είναι για όλους. Ο γιατρός σας μπορεί να προειδοποιούν ενάντια σε έναν κοιλιοπλαστική εάν:

 • Σχέδιο για να χάσουν ένα σημαντικό ποσό του βάρους
 • Θα μπορούσε να εξετάσει το μέλλον της εγκυμοσύνης
 • Έχετε μια σοβαρή χρόνια πάθηση, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
 • Έχουν δείκτη μάζας σώματος που είναι μεγαλύτερο από 40

Κίνδυνοι

Μια tummy πιέτα εγκυμονεί διάφορους κινδύνους, όπως οι εξής:

 • Συσσώρευση υγρού κάτω από το δέρμα (seroma). Σωλήνες αποχέτευσης παραμένει στη θέση του μετά την επέμβαση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου seroma. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να αφαιρέσετε ρευστό μετά την επέμβαση χρησιμοποιώντας μια βελόνα και τη σύριγγα.
 • Κακή επούλωση των πληγών. Μερικές φορές οι περιοχές κατά μήκος της γραμμής τομής επουλώνονται σωστά ή αρχίζουν να διαχωρίζονται. Μπορεί να χορηγηθούν αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια και μετά από χειρουργική επέμβαση για την πρόληψη προκύπτον μόλυνση.
 • Ουλές. Η ουλή τομή από μια κοιλιοπλαστική είναι μόνιμη, αλλά τοποθετείται κατά μήκος του εύκολα κρυμμένη γραμμή του μπικίνι. Το μήκος και η προβολή της ουλής θα διαφέρει από άτομο σε άτομο.
 • Νέκρωση ιστών. Κατά τη διάρκεια μιας κοιλιοπλαστική, ο λιπώδης ιστός βαθιά μέσα στο δέρμα σας στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να υποστεί φθορά ή να πεθάνουν. Κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο της νέκρωσης ιστού. Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής, το δέρμα μπορεί να θεραπεύσει από μόνη της μέσα σε λίγες εβδομάδες ή απαιτούν χειρουργική touch-up διαδικασία.
 • Αλλαγές στην αίσθηση του δέρματος. Κατά τη διάρκεια μιας κοιλιοπλαστική, η επανατοποθέτηση των κοιλιακών ιστούς σας μπορεί να επηρεάσει την επιφανειακή αισθητήρια νεύρα στην κοιλιακή περιοχή, και σπάνια, στα πάνω μέρος των μηρών. Θα αισθανθείτε πιθανόν κάποια μειωμένη αίσθηση ή μούδιασμα. Αυτό μειώνει συνήθως κατά τους μήνες μετά τη διαδικασία.

Όπως και κάθε άλλο είδος της σε μείζονα χειρουργική επέμβαση, μια tummy πιέτα ενέχει κίνδυνο αιμορραγίας, λοιμώξεων και μια αρνητική αντίδραση στην αναισθησία.

Πώς να προετοιμαστείτε

Αρχικά, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν πλαστικό χειρουργό για μια κοιλιοπλαστική. Κατά την πρώτη σας επίσκεψη, πλαστικός χειρουργός σας είναι πιθανό να:

 • Εξετάστε το ιατρικό ιστορικό σας. Να είστε έτοιμοι να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις τρέχουσες και παλαιότερες παθολογικές καταστάσεις. Συζήτηση σχετικά με τα φάρμακα που παίρνετε ή έχετε πάρει πρόσφατα, καθώς και τυχόν χειρουργικές επεμβάσεις που είχατε. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε αλλεργικοί σε οποιαδήποτε φάρμακα. Αν η επιθυμία σας για μια κοιλιοπλαστική με την απώλεια βάρους, ο γιατρός σας θα σας ζητήσει πιθανότατα λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με την αύξηση του σωματικού βάρους και την απώλεια σας.
 • Κάνετε μια φυσική εξέταση. Για να προσδιορίσετε τις επιλογές θεραπείας σας, ο γιατρός θα εξετάσει την κοιλιά σας. Ο γιατρός μπορεί επίσης να πάρετε φωτογραφίες της κοιλιάς σας για το ιατρικό ιστορικό σας.
 • Συζητήστε τις προσδοκίες σας. Εξηγήστε γιατί θέλετε μια κοιλιοπλαστική, και τι είστε ελπίζοντας για την άποψη της εμφάνιση μετά τη διαδικασία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τα οφέλη και τους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των ουλών. Λάβετε υπόψη ότι η προηγούμενη κοιλιακή χειρουργική επέμβαση θα μπορούσε να περιορίσει τα αποτελέσματά σας.

Πριν από μια tummy πιέτα μπορεί επίσης να χρειαστεί να:

 • Σταματήστε το κάπνισμα. Το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος στο δέρμα και μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία επούλωσης. Επιπλέον, το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο της βλάβης του ιστού. Εάν καπνίζετε, ο γιατρός σας θα σας συστήσει να σταματήσετε το κάπνισμα πριν από την επέμβαση και κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης.
 • Αποφύγετε ορισμένα φάρμακα. Θα χρειαστεί πιθανότατα να αποφεύγετε την ασπιρίνη, αντιφλεγμονώδη φάρμακα και συμπληρώματα βοτάνων, που μπορεί να αυξήσει την αιμορραγία.
 • Διατηρήστε ένα σταθερό βάρος. Στην ιδανική περίπτωση, θα διατηρήσουν σταθερό το βάρος τους για τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από έχοντας μια tummy πιέτα. Εάν είστε σοβαρά υπέρβαροι, ο γιατρός σας θα σας συστήσει να χάσετε βάρος πριν από τη διαδικασία. Σημαντική απώλεια βάρους μετά την επέμβαση μπορεί να μειώσει τα αποτελέσματά σας.
 • Πάρτε το φάρμακο για την πρόληψη επιπλοκών. Λίγο πριν κοιλιοπλαστική σας, θα πρέπει να αρχίσει να παίρνει ένα αντιπηκτικό για την πρόληψη της πήξης του αίματος.
 • Κανονίστε για βοήθεια κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης. Κάντε σχέδια για κάποιον να σας μεταφέρει στο σπίτι μετά την έξοδό σας από το νοσοκομείο και να μείνει μαζί σας για τουλάχιστον την πρώτη νύχτα της ανάκαμψης σας στο σπίτι.

Τι μπορείτε να περιμένετε

Κοιλιοπλαστική. Συσσώρευση υγρού κάτω από το δέρμα (seroma).
Κοιλιοπλαστική. Συσσώρευση υγρού κάτω από το δέρμα (seroma).

Μια tummy πιέτα γίνεται σε νοσοκομείο ή σε εξωτερικά ιατρεία χειρουργική μονάδα. Κατά τη διάρκεια μιας κοιλιοπλαστική, θα πρέπει να κοιμάται και άνετα με τη βοήθεια της γενικής αναισθησίας - που καθιστά σας τις αισθήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να σας δοθεί ένα αναλγητικό και να είναι μέτρια καταστολή (εν μέρει κοιμάται).

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας
Ο πλαστικός χειρουργός σας θα κάνει τομές για να απομακρυνθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος και λίπους μεταξύ αφαλό σας και ηβική τρίχα σε οριζόντιο ωοειδές ή ελλειπτικό σχήμα. Η περιτονία, η οποία υπέρκειται των κοιλιακών μυών, θα πρέπει να ενισχυθούν με μόνιμα ράμματα.

Ο πλαστικός χειρουργός σας θα επανατοποθετηθεί στη συνέχεια, το δέρμα γύρω από τον αφαλό σας. Αφαλό σας θα πρέπει να ασκηθεί μέσα από μια μικρή τομή και ράβεται στην κανονική του θέση. Η τομή από ισχίο σε ισχίο πάνω από την ηβική τρίχα θα είναι ραμμένες μαζί και θα αφήσει ένα σημάδι που πέφτει κατά μήκος του φυσική πτυχή εντός της γραμμής του μπικίνι.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που θα μπορούσε να δοθεί ένα αντιβιοτικό για την πρόληψη της λοίμωξης.

Η διαδικασία διαρκεί τυπικά περίπου τρεις ώρες.

Μετά τη διαδικασία
Μετά από μια tummy πιέτα, τομή στην κοιλιά σας και τον αφαλό σας θα είναι πιθανώς να καλυφθεί με χειρουργικές ρόμπες. Μικρούς σωλήνες θα μπορούσε να τοποθετηθεί κατά μήκος του τόπου τομή για να στραγγίξει τυχόν περίσσεια αίματος ή υγρού.

Το κρεβάτι σας θα τοποθετηθεί για να κρατήσει το ανώτερο σώμα σας ελαφρώς αυξημένα και τα γόνατά σας σε γωνία για τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση. Τα μέλη της ομάδας υγείας σας, θα σας βοηθήσει επίσης να περπατήσετε ήδη από την πρώτη ημέρα μετά την κοιλιοπλαστική για να βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων στο αίμα.

Θα αισθανθείτε πιθανό μέτριο πόνο, η οποία αρχικά θα ελέγχεται από ενδοφλέβια φαρμακευτική αγωγή του πόνου. Είναι φυσιολογικό να έχετε πρήξιμο στη χειρουργική περιοχή για περίπου έξι εβδομάδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρήξιμο μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες για να επιλύσει. Αποχετεύσεις θα μπορούσε να μείνει στη θέση του για μια εβδομάδα ή δύο μετά την επέμβαση. Ο γιατρός σας ή ένα μέλος της ομάδας υγείας σας θα σας δείξει πώς να αδειάσει και να φροντίσει για αποχετεύσεις σας. Ίσως χρειαστεί να συνεχίσετε να παίρνετε αντιβιοτικά και αντιπηκτικά για 10 ημέρες μετά την κοιλιοπλαστική σας.

Θα φοράτε ένα υποστηρικτικό κοιλιακή ένδυμα (κοιλιακή συνδετικό υλικό) για περίπου έξι εβδομάδες μετά κοιλιοπλαστική σας. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη συσσώρευση υγρού στην κοιλιά και να παρέχουν υποστήριξη, ενώ σας θεραπεύσει. Ο γιατρός σας θα σας εξηγήσει πώς να φροντίσει για την ουλή σας.

Για τους πρώτους τρεις μήνες μετά την κοιλιοπλαστική, θα πρέπει να προσέξουμε κατά τη μετακίνηση και να αποφύγει τις θέσεις που στέλεχος γραμμή τομή σας - όπως γρήγορα κάμψη στη μέση - να εμποδίζει την επαναλειτουργία του τραύματος. Επιπλέον, θα πρέπει να προγραμματίσετε τις επισκέψεις παρακολούθησης με το γιατρό σας για το επόμενο έτος.

Αποτελέσματα

Με την απομάκρυνση της περίσσειας του δέρματος και του λίπους και την αποκατάσταση κοιλιακού τοιχώματος σας, μια tummy πιέτα μπορεί να δώσει την κοιλιά σας μια πιο ήπια εμφάνιση.

Tummy tuck αποτελέσματα είναι συνήθως μακράς διαρκείας. Λάβετε υπόψη ότι η διατήρηση ενός σταθερού βάρους είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων σας.