Η υγεία των γυναικών

Εμμηνόπαυση αύξηση του σωματικού βάρους: να σταματήσει η Μέση ηλικία εξάπλωση

Οι περισσότερες γυναίκες αύξηση του σωματικού βάρους, καθώς γερνούν, αλλά τα περιττά κιλά δεν είναι αναπόφευκτες. Για να ελαχιστοποιήσετε την εμμηνόπαυση αύξηση του σωματικού βάρους, επιταχύνουν το επίπεδο δραστηριότητάς σας και να απολαύσετε μια υγιεινή διατροφή.

Δεδομένου ότι γερνάτε, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι η διατήρηση σύνηθες βάρος σας γίνεται πιο δύσκολη. Στην πραγματικότητα, πολλές γυναίκες αύξηση του σωματικού βάρους γύρω από τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση.

Εμμηνόπαυση αύξηση του σωματικού βάρους δεν είναι αναπόφευκτη, όμως. Μπορείτε να αντίστροφη πορεία δίνοντας προσοχή στην υγιεινή-διατροφικών συνηθειών και οδηγούν έναν ενεργό τρόπο ζωής.

Τι προκαλεί την εμμηνόπαυση αύξηση του σωματικού βάρους;

Οι ορμονικές αλλαγές της εμμηνόπαυσης μπορεί να σας κάνει πιο πιθανό να κερδίσει το βάρος γύρω από την κοιλιά σας από ό, τι γύρω από τους γοφούς και τους μηρούς σας. Ορμονικές αλλαγές από μόνες τους δεν προκαλούν κατ 'ανάγκη την εμμηνόπαυση αύξηση του σωματικού βάρους, όμως. Αντ 'αυτού, η αύξηση του σωματικού βάρους είναι συνήθως σχετίζονται με τη γήρανση, καθώς και του τρόπου ζωής και γενετικών παραγόντων.

Για παράδειγμα, η μυϊκή μάζα μειώνεται συνήθως με την ηλικία, ενώ αυξάνεται το λίπος. Η απώλεια της μυϊκής μάζας μειώνει το ρυθμό με τον οποίο το σώμα σας χρησιμοποιεί τις θερμίδες, το οποίο μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος. Εάν συνεχίσετε να τρώτε όπως κάνατε πάντα και δεν αυξάνουν τη σωματική σας δραστηριότητα, είναι πιθανό να κερδίσει το βάρος.

Γενετικοί παράγοντες, επίσης, θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα ρόλο στην αύξηση του σωματικού βάρους στην εμμηνόπαυση. Εάν οι γονείς σας ή άλλους στενούς συγγενείς μεταφέρουν επιπλέον βάρος γύρω από την κοιλιά, είναι πιθανό να κάνουν το ίδιο.

Μερικές φορές οι παράγοντες, όπως το άγχος των παιδιών που εγκαταλείπουν - ή την επιστροφή - στο σπίτι, το διαζύγιο, το θάνατο του συζύγου, ή άλλες αλλαγές στη ζωή σας μπορεί να αλλάξει τη διατροφή σας και τις συνήθειες άσκησης και να συμβάλει στην εμμηνόπαυση αύξηση του σωματικού βάρους.

Βλέπε επίσης

Εμμηνόπαυση αύξηση του σωματικού βάρους: να σταματήσει η Μέση ηλικία εξάπλωση

Πόσο επικίνδυνη είναι η αύξηση του σωματικού βάρους μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία σας. Το υπερβολικό βάρος αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 και διάφορες μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων των ορθοκολικού καρκίνου και του καρκίνου του μαστού.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αύξηση του σωματικού βάρους μετά την εμμηνόπαυση;

Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την πρόληψη - ή αναστροφή - εμμηνόπαυση αύξηση του σωματικού βάρους. Απλά να επιμείνουμε σε έλεγχο του βάρους βασικά:

  • Μετακίνηση περισσότερα. Αεροβική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να ρίξει τα περιττά κιλά και να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος. Η προπόνηση δύναμης, πάρα πολύ. Όπως θα αποκτήσουν μυς, το σώμα σας καίει θερμίδες πιο αποτελεσματικά - το οποίο καθιστά ευκολότερο τον έλεγχο του βάρους σας. Για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών συνιστά μέτρια αερόβια δραστηριότητα, όπως το ζωηρό περπάτημα για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα ή έντονη αερόβια άσκηση, όπως τρέξιμο, επί τουλάχιστον 75 λεπτά την εβδομάδα. Επιπλέον, οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης συνιστάται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Αν θέλετε να χάσετε βάρος ή να ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένους στόχους φυσικής κατάστασης, ίσως χρειαστεί να γυμνάζονται περισσότερο.
  • Τρώτε λιγότερο για να διατηρήσετε το βάρος σας -. Πόσο μάλλον να χάσετε τα περιττά κιλά - ίσως χρειαστεί περίπου 200 θερμίδες λιγότερες την ημέρα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '50 σας, από ό, τι έκανε κατά τη διάρκεια του '30 και του '40 σας. Για να μειώσετε τις θερμίδες χωρίς να υπονομεύουν την διατροφή, να δώσουν προσοχή σε ό, τι τρώτε και πίνετε. Επιλέξτε περισσότερα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Επιλέγουν άπαχο πηγές πρωτεϊνών.
  • Ζητήστε υποστήριξη. Surround τον εαυτό σας με τους φίλους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα που θα στηρίξει τις προσπάθειές σας να φάτε μια υγιεινή διατροφή και να αυξήσουν τη σωματική δραστηριότητα σας. Ακόμα καλύτερα, να συνεργαστούν και να κάνουν τις αλλαγές στον τρόπο ζωής μαζί.
Η υγεία των γυναικών. Εμμηνόπαυση αύξηση του σωματικού βάρους: να σταματήσει η μέση ηλικία εξάπλωση.
Η υγεία των γυναικών. Εμμηνόπαυση αύξηση του σωματικού βάρους: να σταματήσει η μέση ηλικία εξάπλωση.

Θυμηθείτε, την επιτυχή απώλεια βάρους σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής απαιτεί μόνιμες αλλαγές στη διατροφή και τις συνήθειες άσκησης. Πάρτε ένα γρήγορο περπάτημα κάθε μέρα. Δοκιμάστε ένα μάθημα γιόγκα. Ανταλλάξτε τα cookies για τα νωπά φρούτα. Split γεύμα σε εστιατόριο με έναν φίλο. Δέσμευση για τις αλλαγές και να απολαύσετε ένα πιο υγιεινό σας!

Βλέπε επίσης