Διαβήτης

Ο διαβήτης και η εμμηνόπαυση: Μια διπλή πρόκληση

Ο διαβήτης και η εμμηνόπαυση μπορεί να συνεργαστεί για ποικίλες επιδράσεις στο σώμα σας. Εδώ είναι τι να περιμένουν - και πώς να μείνετε σε έλεγχο.

Εμμηνόπαυση - και τα χρόνια που οδήγησαν σε αυτό - μπορεί να παρουσιάζει μοναδικές προκλήσεις, αν έχετε διαβήτη. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα το ένα-δύο γροθιά. Πρώτον, να μάθουν τι να περιμένουν. Στη συνέχεια, σκεφτείτε τι πρέπει να κάνουμε γι 'αυτό.

Ο διαβήτης και η εμμηνόπαυση: Τι να περιμένουμε

Ο διαβήτης. Μεταβολές των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Ο διαβήτης. Μεταβολές των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Η εμμηνόπαυση είναι η φάση της ζωής μετά έμμηνος ρύση σας έχει σταματήσει. Ο διαβήτης και η εμμηνόπαυση μπορεί να συνεργαστεί για ποικίλες συνέπειες για το σώμα σας, όπως οι εξής:

  • Μεταβολές των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Οι ορμόνες οιστρογόνο και προγεστερόνη επηρεάζουν τον τρόπο τα κύτταρά σας να ανταποκριθεί στην ινσουλίνη. Μετά την εμμηνόπαυση, οι αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών σας μπορεί να προκαλέσει διακυμάνσεις των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας. Μπορείτε να παρατηρήσετε ότι το σάκχαρό σας είναι πιο μεταβλητή ή λιγότερο προβλέψιμη από ό, τι πριν. Αν το σάκχαρό σας ξεφεύγει από τον έλεγχο, θα έχουν υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών του διαβήτη.
  • Η αύξηση του βάρους. Κάποια αύξηση του σωματικού βάρους των γυναικών κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μετάβαση και μετά την εμμηνόπαυση. Αυτό μπορεί να αυξήσει την ανάγκη για ινσουλίνη ή από του στόματος φαρμακευτική αγωγή του διαβήτη.
  • Λοιμώξεις. Ακόμη και πριν από την εμμηνόπαυση, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να συμβάλει στην ούρων και κολπικές μολύνσεις. Μετά την εμμηνόπαυση - όταν η πτώση των οιστρογόνων καθιστά ευκολότερο για τα βακτήρια και ζύμες για να ευδοκιμήσουν στο ουροποιητικό και του κόλπου - ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος.
  • Τα προβλήματα ύπνου. Μετά την εμμηνόπαυση, εξάψεις και νυχτερινή εφίδρωση μπορεί να σας κρατήσει μέχρι το βράδυ. Με τη σειρά της, η στέρηση ύπνου μπορεί να είναι πιο σκληρή για να διαχειριστεί το σάκχαρό σας.
  • Σεξουαλικά προβλήματα. Διαβήτης μπορεί να βλάψει τα νεύρα των κυττάρων που βρίσκονται στο κόλπο. Αυτό μπορεί να παρεμβαίνει με διέγερση και τον οργασμό. Κολπική ξηρότητα, ένα κοινό σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης, μπορεί να περιπλέξει το θέμα, προκαλώντας πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή.

Βλέπε επίσης

Ο διαβήτης και η εμμηνόπαυση: Μια διπλή πρόκληση

Ο διαβήτης και η εμμηνόπαυση: Τι μπορείτε να κάνετε

Η εμμηνόπαυση μπορεί να σπέρνουν τον όλεθρο για τον έλεγχο του διαβήτη σας. Αλλά υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για την καλύτερη διαχείριση του διαβήτη και την εμμηνόπαυση.

  • Κάντε υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής Οι πιθανότητες είναι, υγιείς επιλογές στον τρόπο ζωής -. Όπως η κατανάλωση υγιεινών τροφών και η τακτική άσκηση - είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του σχεδίου θεραπείας του διαβήτη σας. Υγιεινά τρόφιμα και η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε το καλύτερό σας μετά την εμμηνόπαυση, πάρα πολύ.
  • Μετρήστε το σάκχαρό σας συχνά. Μπορεί να χρειαστεί να ελέγξετε το σάκχαρό σας πιο συχνά απ 'ότι συνήθως κατά τη διάρκεια της ημέρας, και περιστασιακά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κρατήστε ένα ημερολόγιο των μετρήσεων του σακχάρου στο αίμα και τα συμπτώματά σας. Ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιεί τα στοιχεία για να ρυθμίσετε το διαβήτη σας σχέδιο θεραπείας, όπως απαιτείται. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να συστήσει τακτικές δοκιμές αιμοσφαιρίνη A1C να αντικατοπτρίζει το μέσο επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας για τη διετή περίοδο σε τρεις μήνες πριν από τη δοκιμή.
  • Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με την προσαρμογή φάρμακα διαβήτη σας Αν η μέση αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει τη δοσολογία των φαρμάκων διαβήτη σας ή να ξεκινήσετε να παίρνετε κάποιο νέο φάρμακο -. Ειδικά αν έχετε κερδίσει το βάρος ή να μειώσει το επίπεδο της φυσικής σας δραστηριότητας. Ομοίως, αν το μέσο επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας μειώνεται, μπορεί να χρειαστεί να μειωθεί η δόση των φαρμάκων διαβήτη σας.
  • Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τη μείωση της χοληστερόλης φάρμακα. Εάν έχετε διαβήτη, είστε σε αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο. Ο κίνδυνος αυξάνεται ακόμη περισσότερο όταν φθάνουν στην εμμηνόπαυση. Για να μειωθεί ο κίνδυνος, να τρώνε υγιεινά τρόφιμα και να ασκείστε τακτικά. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τη μείωση της χοληστερόλης φάρμακα, καθώς και.
  • Ζητήστε βοήθεια για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Αν είστε αγωνίζονται με εξάψεις, ξηρότητα του κόλπου, μειωμένη σεξουαλική ανταπόκριση ή άλλων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, να θυμάστε ότι η θεραπεία είναι διαθέσιμη. Για παράδειγμα, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ένα κολπικό λιπαντικό για την αποκατάσταση της υγρασίας του κολπικού ή κολπική θεραπεία με οιστρογόνα για τη διόρθωση λέπτυνση και φλεγμονή των κολπικών τοιχωμάτων (κολπική ατροφία). Εάν η αύξηση του σωματικού βάρους είναι ένα πρόβλημα, ένας διαιτολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να αναθεωρήσει σχέδια για το γεύμα σας. Για μερικές γυναίκες, η θεραπεία με αυξητική ορμόνη είναι μια επιλογή.

Ο διαβήτης και η εμμηνόπαυση είναι μια διπλή πρόκληση. Συνεργάζεται στενά με το γιατρό σας για να διευκολύνει τη μετάβαση.

Βλέπε επίσης

Διαβήτης