Διαβήτης

Μετρητής γλυκόζης αίματος: πώς να επιλέξετε

Πολλοί τύποι μετρητών γλυκόζης του αίματος είναι διαθέσιμες. Εδώ είναι πώς να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες και τον τρόπο ζωής σας.

Εάν έχετε διαβήτη, θα πρέπει να έχετε πιθανώς ένα μετρητή σακχάρου στο αίμα - μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή - για τη μέτρηση και την απεικόνιση επιπέδου σακχάρου στο αίμα. Η άσκηση, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, το άγχος και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Χρησιμοποιώντας ένα μετρητή σακχάρου στο αίμα μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα το διαβήτη σας με την παρακολούθηση τυχόν διακυμάνσεις που προκαλούνται από αυτούς τους παράγοντες.

Πολλοί τύποι μετρητές σακχάρου στο αίμα είναι διαθέσιμα, από βασικά μοντέλα για τις πιο προηγμένες μέτρα με πολλαπλές δυνατότητες και επιλογές. Το κόστος των μέτρων της γλυκόζης του αίματος και οι ταινίες μέτρησης ποικίλλει, όπως και ασφαλιστική κάλυψη. Μελέτη όλες τις επιλογές σας πριν αποφασίσει ποιο μοντέλο να αγοράσουν. Εδώ είναι τι πρέπει να αναζητήσουμε.

Η επιλογή του σωστού μέτρου

Κατά την επιλογή ενός μετρητή σακχάρου στο αίμα, μπορεί να βοηθήσει να ξέρετε τα βασικά για το πώς λειτουργούν. Για να χρησιμοποιήσετε πιο μετρητές σακχάρου στο αίμα, εισάγετε για πρώτη φορά το ένα άκρο της ταινίας μέτρησης στη συσκευή. Στη συνέχεια, θα τσιμπήσει ένα καθαρό δακτύλου με μια ειδική βελόνα (Lancet), έτσι ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε μια σταγόνα αίματος. Μπορείτε αγγίζουν προσεκτικά το άλλο άκρο της ταινίας μέτρησης με το αίμα και να περιμένει για μια γλυκόζης στο αίμα ανάγνωση για να εμφανιστεί στην οθόνη.

Ο διαβήτης. Ευκολία στη χρήση και τη συντήρηση.
Ο διαβήτης. Ευκολία στη χρήση και τη συντήρηση.

Μετρητές σακχάρου στο αίμα είναι συνήθως ακριβείς στον τρόπο μέτρηση της γλυκόζης, αλλά διαφέρουν ως προς το είδος και τον αριθμό των χαρακτηριστικών που προσφέρει. Εδώ είναι διάφοροι παράγοντες για να εξετάσει, όταν επιλέγουν ένα μετρητή σακχάρου στο αίμα:

  • Ασφάλιση. Επικοινωνήστε με τον ασφαλιστικό προμηθευτή σας για λεπτομέρειες κάλυψης, πριν να αγοράσετε. Ορισμένοι πάροχοι ασφαλιστικών περιορίσουν την κάλυψη σε συγκεκριμένα μοντέλα ή να περιορίσει το συνολικό αριθμό των ταινιών επιτρέπεται δοκιμής.
  • Κόστος. Μέτρα διαφέρουν στην τιμή, έτσι κατάστημα γύρω. Να είστε βέβαιος να παράγοντα για το κόστος των ταινιών μέτρησης, ειδικά αν η ασφάλιση δεν πληρώσει γι 'αυτές. Δοκιμαστικές ταινίες είναι το πιο ακριβό μέρος της παρακολούθησης επειδή χρησιμοποιούνται τόσο συχνά. Ένας μετρητής μπορεί να είναι το φθηνότερο ένα στην αγορά, αλλά δεν μπορεί να είναι μια καλή συμφωνία, αν οι ταινίες διπλάσιο κόστος. Επίσης, σε ατομικές συσκευασίες ταινίες τείνουν να κοστίζουν περισσότερο, αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις ταινίες σε ένα δοχείο πριν από την ημερομηνία λήξης ή εντός του απαιτούμενου αριθμού ημερών μετά το άνοιγμα του περιέκτη. Καταλάβω ποιο είδος της ταινίας είναι πιο αποδοτικό για εσάς.
  • Ευκολία στη χρήση και τη συντήρηση. Ορισμένα μέτρα είναι πιο εύκολο στη χρήση από άλλους. Είναι τόσο ο μετρητής και οι ταινίες μέτρησης άνετο στο κράτημα; Μπορείτε να δείτε εύκολα τους αριθμούς που εμφανίζονται στην οθόνη; Πόσο εύκολο είναι να πάρετε το αίμα πάνω στις ταινίες; Μήπως απαιτείται μια μικρή ή μεγάλη σταγόνα αίματος; Επίσης, ορισμένες μάρκες μετρητές πρέπει να κωδικοποιηθεί και άλλοι έχουν καμία κωδικοποίηση. Οι κωδικοί αριθμοί χρησιμοποιούνται για τη βαθμονόμηση του μετρητή σας με τις ταινίες μέτρησης για ακριβή αποτελέσματα.
  • Ειδικά χαρακτηριστικά. Ρωτήστε σχετικά με τα χαρακτηριστικά για να δούμε τι θα ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Για παράδειγμα, ορισμένοι μετρητές είναι μεγάλα με λωρίδες που είναι πιο εύκολο να χειριστεί. Μερικά είναι συμπαγής και πιο εύκολο στη μεταφορά. Οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης μπορούν να αγοράσουν ένα μετρητή με μια μεγάλη οθόνη ή σε ένα "μιλάει" μέτρο που ανακοινώνει τα αποτελέσματα. Πολύχρωμο μέτρα που δίνουν μια γρήγορη ανάγνωση είναι διαθέσιμες για τα παιδιά. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν οπίσθιο φωτισμό, η οποία είναι βολικό για τη νυχτερινή αναγνώσεις. Άλλοι έχουν κατασκευαστεί για να αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες, το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο για τους ανθρώπους που ξοδεύουν πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, όπως πεζοπόρους ή εργάτες.
  • Αποθήκευσης και ανάκτησης πληροφοριών. Σκεφτείτε πώς τα καταστήματα μετρητή και ανακτά πληροφορίες. Κάποιοι μπορεί να παρακολουθεί όλες τις πληροφορίες που κανονικά θα γράψετε σε ένα ημερολόγιο, όπως η ώρα και η ημερομηνία της δοκιμής, το αποτέλεσμα και τις διαχρονικές τάσεις. Λίγα μέτρα μετά, προσφέρουν τη δυνατότητα να κατεβάσετε το αίμα αναγνώσεις σας γλυκόζης σε έναν υπολογιστή ή το κινητό σας, στη συνέχεια, στείλτε τα αποτελέσματα των δοκιμών με το γιατρό σας.
  • Υποστήριξη. Πολλοί κατασκευαστές μετρητή περιλαμβάνουν έναν ατελή αριθμό στο πίσω μέρος του μετρητή ή τη συσκευασία που μπορείτε να καλέσετε για βοήθεια. Ψάξτε για ένα μέτρο που θα περιλαμβάνει σαφείς οδηγίες που αποδεικνύουν το σωστό τρόπο για να χρησιμοποιήσετε το μετρητή. Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν εγχειρίδια χρήσης και στις ιστοσελίδες τους.

Βλέπε επίσης

Μετρητής γλυκόζης αίματος: πώς να επιλέξετε

Προκαταβολές σε εργαλεία παρακολούθησης

Αν και τσιμπήματα δάχτυλο παραμένει το χρυσό πρότυπο για την παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα, οι ερευνητές αναπτύσσουν προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να πάρει το "Ωχ" έξω από τη διαδικασία. Μπορείτε να ρωτήσετε το γιατρό σας σχετικά με αυτές τις εναλλακτικές λύσεις.

Συσκευή Πώς λειτουργεί Εκτιμήσεις
Εναλλακτική οθόνη ιστοσελίδα Επιτρέπει δείγματα αίματος από περιοχές που ενδέχεται να είναι λιγότερο επώδυνη από το δάχτυλό σας, όπως βραχίονα, στην κοιλιά ή στο μηρό σας Δεν είναι τόσο ακριβής όσο τα δείγματα δακτύλου, όταν επίπεδο σακχάρου στο αίμα πέφτει ή ανεβαίνει γρήγορα
Συνεχή έλεγχο της γλυκόζης Χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα τοποθετείται κάτω από το δέρμα για τη μέτρηση επίπεδο σακχάρου στο αίμα? Μεταδίδει κάθε ανάγνωση σε μια μικρή συσκευή καταγραφής φοριέται στο σώμα σας? Ηχεί μια ειδοποίηση αν επίπεδο σακχάρου στο αίμα γίνεται πάρα πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή Ακριβά? Απαιτεί αισθητήρα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε τρεις έως επτά ημέρες, ανάλογα με τη μάρκα? Πρέπει να ελέγξει επίπεδο σακχάρου στο αίμα με μια παραδοσιακή οθόνη όταν δοσολογία της ινσουλίνης ή τη θεραπεία χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα να επιβεβαιώσει αναγνώσεις

Υπερύθρων, το φως λέιζερ και ηλεκτρικό ρεύμα τεχνολογίες είναι μεταξύ μερικών από τις πιθανές προσφορές στον ορίζοντα για μη επεμβατικές μεθόδους της τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο, καμία δεν έχει ακόμη εγκριθεί στις ΗΠΑ

Εάν έχετε εξετάσει τις δαπάνες, τα χαρακτηριστικά και άλλα στοιχεία και είναι ακόμα βέβαιοι ποια μετρητής γλυκόζης αίματος για να αγοράσει, ρωτήστε το γιατρό σας ή τον εκπαιδευτή του διαβήτη σύστασης. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας βοηθήσουν να λύσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα διαθέσιμα μοντέλα.

Βλέπε επίσης

Διαβήτης