Διαβήτης

Η ινσουλίνη και η αύξηση του σωματικού βάρους: κρατά τα κιλά μακριά

Η ινσουλίνη και η αύξηση του σωματικού βάρους συχνά πηγαίνουν χέρι-χέρι, αλλά τον έλεγχο του βάρους είναι δυνατόν. Αν χρειάζεστε θεραπεία με ινσουλίνη, εδώ είναι πώς να ελαχιστοποιήσει - ή να αποφύγετε - αύξηση του σωματικού βάρους.

Η αύξηση του βάρους είναι μια κοινή παρενέργεια για τους ανθρώπους που παίρνουν ινσουλίνη - μια ορμόνη που ρυθμίζει την απορρόφηση του σακχάρου (γλυκόζης) από τα κύτταρα. Ωστόσο, ελέγχοντας το βάρος σας είναι όχι μόνο δυνατή αλλά και ένα σημαντικό μέρος του συνολικού σχεδίου διαχείρισης του διαβήτη σας.

Ο σύνδεσμος μεταξύ ινσουλίνης και αύξηση του σωματικού βάρους

Ο διαβήτης. Να είστε σωματικά δραστήριοι.
Ο διαβήτης. Να είστε σωματικά δραστήριοι.

Όταν παίρνετε ινσουλίνη, η γλυκόζη είναι σε θέση να εισχωρήσει στα κύτταρα σας, και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας πτώση. Αυτό είναι το επιθυμητό θεραπευτικό στόχο. Ωστόσο, εάν ο αριθμός των θερμίδων που παίρνετε σε και το αποτέλεσμα το επίπεδο δραστηριότητάς σας σε περισσότερες θερμίδες από ό, τι χρειάζεστε για να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, τα κύτταρά σας θα πάρετε περισσότερη γλυκόζη από ό, τι χρειάζονται. Γλυκόζη ότι τα κύτταρα σας δεν χρησιμοποιούν συσσωρεύεται ως λίπος.

Η αύξηση του βάρους μπορεί επίσης να σχετίζονται με άλλες πολύπλοκες λειτουργίες της ινσουλίνης στο σώμα που σχετίζονται με το πώς τα κύτταρα χρησιμοποιούν τα λίπη και τις πρωτεΐνες.

Βλέπε επίσης

Η ινσουλίνη και η αύξηση του σωματικού βάρους: κρατά τα κιλά μακριά

Αποφύγετε την αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη λήψη ινσουλίνης

Τρώτε υγιεινά τρόφιμα και διαμονή σωματικά δραστήριοι κάθε μέρα μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε ανεπιθύμητη αύξηση βάρους. Οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσει τα κιλά μακριά:

  • Μετρήστε τις θερμίδες. Τρώγοντας και πίνοντας λιγότερες θερμίδες σας βοηθά να αποτρέψει αύξηση του σωματικού βάρους. Χρηματιστήριο το ψυγείο και ντουλάπι με φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Σχέδιο για κάθε γεύμα να έχει το σωστό μείγμα των φρούτων άμυλα, και τα λαχανικά, πρωτεΐνες και τα λίπη. Κόβετε το μέγεθος των μερίδων σας, παραλείψτε δεύτερη μερίδες και πίνουν νερό αντί για υψηλής θερμιδικής αξίας ποτά. Συζητήστε με το γιατρό σας, τη νοσοκόμα ή ένα διαιτολόγο για γεύμα σχεδιασμό στρατηγικών και των πόρων.
  • Μην παραλείπετε γεύματα. Μην προσπαθήσετε να περιορίσετε την πρόσληψη θερμίδων με παρακάμπτοντας τα γεύματα. Όταν παραλείπετε ένα γεύμα, το σώμα σας είναι λιγότερο αποτελεσματική στη χρήση της ενέργειας, και να είστε πιο πιθανό να κάνουν κακές επιλογές διατροφής στο επόμενο γεύμα επειδή είστε πολύ πεινασμένοι. Η παράλειψη γευμάτων προκαλεί επίσης μεγάλες διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τρία μικρά γεύματα την ημέρα με υγιεινά σνακ στο μεταξύ μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο έλεγχο του βάρους και των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
  • Να είστε σωματικά δραστήριοι. Σωματική δραστηριότητα καίει θερμίδες. Ένας λογικός στόχος για τους περισσότερους ενήλικες είναι σε απόσταση τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης αερόβια δραστηριότητα - όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, αερόμπικ στο νερό, χορό ή την κηπουρική - συν μυϊκής ενδυνάμωσης ασκήσεις τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις δραστηριότητες και ασκήσεις που είναι κατάλληλες για εσάς.
  • Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με άλλα φάρμακα διαβήτη Ορισμένα φάρμακα διαβήτη που βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα -. Συμπεριλαμβανομένων της μετφορμίνης (Fortamet, Glucophage, κ.ά.), η εξενατίδη (Byetta), λιραγλουτίδη (Victoza) και πραμλιντίδη (Symlin) - μπορεί να προωθήσει την απώλεια βάρους και σας επιτρέπουν να να μειώσει τη δόση της ινσουλίνης σας. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν αυτές ή άλλα φάρμακα θα ήταν ένα κατάλληλο μέρος του σχεδίου θεραπείας του διαβήτη σας.
  • Πάρετε την ινσουλίνη σας σύμφωνα με τις οδηγίες. Μην παραλείπετε ή τη μείωση των δόσεων της ινσουλίνης σας για να αποκρούσει την αύξηση του σωματικού βάρους. Αν και μπορεί να ρίξει λίρες, αν πάρετε λιγότερη ινσουλίνη από ό, τι προβλέπεται, οι κίνδυνοι είναι σοβαροί. Χωρίς αρκετή ινσουλίνη, τα επίπεδα του σακχάρου σας θα αυξηθεί - και έτσι θα τον κίνδυνο των επιπλοκών του διαβήτη.

Βλέπε επίσης

Διαβήτης