Γλυκόζης δοκιμασία πρόκλησης

Ορισμός

Η δοκιμασία πρόκλησης γλυκόζης μέτρα αντίδρασης του σώματός σας να σακχάρου (γλυκόζης). Η δοκιμασία πρόκλησης γλυκόζης γίνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για την οθόνη για τον διαβήτη κύησης - διαβήτη που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η δοκιμή πρόκλησης γλυκόζης γίνεται σε δύο στάδια. Πρώτα μπορείτε να πιείτε ένα ζαχαρώδες διάλυμα. Μία ώρα αργότερα, το σάκχαρό σας μετριέται. Τα αποτελέσματα της δοκιμής πρόκλησης γλυκόζης αναφέρει εάν μπορεί να έχετε διαβήτη κύησης.

Εάν τα αποτελέσματα της δοκιμής είναι πάνω από το φυσιολογικό, θα πρέπει να έχετε περαιτέρω δοκιμές για να καθορίσουν τη διάγνωση.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Η δοκιμή πρόκλησης γλυκόζης χρησιμοποιείται για την διαλογή για τον διαβήτη κύησης. Η δοκιμή γίνεται γενικά μεταξύ των εβδομάδων 24 και 28 της κύησης.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να γίνει το νωρίτερο την πρώτη προγεννητική επίσκεψη σας, αν είστε σε υψηλό κίνδυνο διαβήτη κύησης λόγω παχυσαρκίας, μια προσωπική ιστορία του διαβήτη κύησης, το οικογενειακό ιστορικό διαβήτη ή άλλους παράγοντες. Ανώμαλα αποτελέσματα των δοκιμών νωρίς στην εγκυμοσύνη μπορεί να σημαίνει ότι έχετε προϋπάρχουσα διαβήτη τύπου 2 που δεν είχε αναγνωριστεί προηγουμένως - δεν είναι ο διαβήτης της κύησης.

Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν διαβήτη κύησης παραδώσει υγιή μωρά. Ωστόσο, χωρίς προσεκτική διαχείριση, διαβήτη της κύησης μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες επιπλοκές της εγκυμοσύνης, όπως υπερβολική ανάπτυξη του εμβρύου - η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμών γέννηση ή να οδηγήσει ένα C-τμήμα παράδοσης.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Μπορείτε να φάτε και να πιείτε κανονικά πριν από τη δοκιμή πρόκλησης γλυκόζης.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Η δοκιμή πρόκλησης γλυκόζης γίνεται σε δύο στάδια. Όταν φτάσετε στο γραφείο ή το εργαστήριο παροχέα υπηρεσιών υγείας σας είναι, θα πίνετε περίπου 5 ουγγιές (περίπου 148 χιλιοστόλιτρα) ενός σιροπιαστά διαλύματος γλυκόζης που περιέχει 1,8 ουγκιά (50 γραμμάρια) της ζάχαρης.

Θα χρειαστεί να παραμείνει στο γραφείο ή εργαστήριο παροχέα υπηρεσιών υγείας σας, ενώ μπορείτε να περιμένετε για το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας για να δοκιμαστεί. Εξετάστε το ενδεχόμενο να φέρει μια ήσυχη δραστηριότητα μαζί σας.

Μία ώρα αργότερα, ένα δείγμα αίματος θα πρέπει να ληφθούν από μία φλέβα στο μπράτσο σας. Αυτό το δείγμα αίματος θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τη μέτρηση τα επίπεδα του σακχάρου.

Μετά τη δοκιμή πρόκλησης γλυκόζης, μπορείτε να επιστρέψετε στις συνήθεις δραστηριότητές σας αμέσως.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της δοκιμής πρόκλησης γλυκόζης σε χιλιοστόγραμμα ανά δεκατόλιτρο (mg / dl) ή millimoles ανά λίτρο (mmol / L).

  • Ένα επίπεδο σακχάρου στο αίμα κάτω από 140 mg / dL (7.8 mmol / L) θεωρείται φυσιολογική.
  • Ένα επίπεδο σακχάρου αίματος από 140 mg / dL (7.8 mmol / L) ή υψηλότερη μπορεί να υποδεικνύουν διαβήτη κύησης.

Ορισμένες κλινικές ή εργαστήρια χρησιμοποιούν ένα χαμηλότερο όριο των 130 mg / dL (7.2 mmol / L) κατά την εξέταση για τον διαβήτη κύησης.

Γλυκόζης δοκιμασία πρόκλησης. Ορισμός.
Γλυκόζης δοκιμασία πρόκλησης. Ορισμός.

Εάν τα αποτελέσματα της δοκιμής πρόκλησης γλυκόζης σας υποδεικνύουν την πιθανότητα διαβήτη κύησης, ο γιατρός σας θα κάνει μια άλλη δοκιμή - συνήθως η δοκιμασία ανοχής γλυκόζης - να καθορίσει τη διάγνωση.

Βλέπε επίσης