Διαβήτης

Η εντατική θεραπεία με ινσουλίνη: επίτευξη αυστηρού ελέγχου του σακχάρου στο αίμα

Η εντατική θεραπεία με ινσουλίνη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των μακροπρόθεσμων επιπλοκών του διαβήτη. Εξετάστε τα οφέλη - και να κατανοήσουν τη δέσμευση.

Αν έχετε διαβήτη τύπου 1 - και σε ορισμένες περιπτώσεις, αν έχετε διαβήτη τύπου 2 - εντατική θεραπεία με ινσουλίνη μπορεί να είναι το κλειδί για την μακροπρόθεσμη υγεία.

Αυτή η επιθετική θεραπεία δεν είναι εύκολο, αλλά τα οφέλη είναι πραγματικά. Μάθετε πώς εντατική θεραπεία με ινσουλίνη μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε το επιθυμητό έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και τι εντατική θεραπεία με ινσουλίνη απαιτεί από εσάς. Στη συνέχεια, εσείς και η ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας μπορεί να αποφασίσει εάν εντατική θεραπεία με ινσουλίνη είναι η καλύτερη προσέγγιση για σας.

Τι είναι η εντατική θεραπεία με ινσουλίνη;

Η εντατική θεραπεία με ινσουλίνη είναι μια επιθετική θεραπευτική προσέγγιση που αποσκοπούν στον έλεγχο επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η εντατική θεραπεία με ινσουλίνη απαιτεί στενή παρακολούθηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και συχνές δόσεις της ινσουλίνης.

Εάν επιλέξετε να δοκιμάσετε εντατική θεραπεία με ινσουλίνη, θα συνεργαστεί με το γιατρό σας για τη ρύθμιση διαφόρων στόχων. Ιδανικά, αυτό σημαίνει:

 • Επίπεδο σακχάρου στο αίμα πριν από τα γεύματα: 70 έως 130 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά δέκατο λίτρου (mg / dL), ή 3.9 - 7.2 mmol ανά λίτρο (mmol / L)
 • Επίπεδο σακχάρου στο αίμα δύο ώρες μετά τα γεύματα: λιγότερο από 180 mg / dL (10 mmol / L)
 • Αιμοσφαιρίνη A1C (γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, ένας δείκτης ελέγχου του σακχάρου στο αίμα σας για τους τελευταίους μήνες): λιγότερο από το 7 τοις εκατό

Ποια είναι τα οφέλη από την εντατική θεραπεία με ινσουλίνη;

Εντατική θεραπεία με ινσουλίνη μπορεί να αποτρέψει ή να επιβραδύνει την εξέλιξη των μακροπρόθεσμων επιπλοκών του διαβήτη. Στην πραγματικότητα, σε μία μελέτη, ο αυστηρός έλεγχος των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη που σχετίζονται με τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια κατά περισσότερο από 50 τοις εκατό.

Παλαιότερες μελέτες παρέχουν ελκυστικά στατιστικά στοιχεία, καθώς και. Η εντατική θεραπεία με ινσουλίνη μπορεί να:

 • Μειώστε τον κίνδυνο βλάβης των ματιών κατά περισσότερο από 75 τοις εκατό
 • Μειώστε τον κίνδυνο βλάβης των νεύρων κατά 60 τοις εκατό
 • Αποτρέψει ή να επιβραδύνει την εξέλιξη της νεφρικής νόσου κατά 50 τοις εκατό

Και υπάρχουν και άλλα καλά νέα. Η εντατική θεραπεία με ινσουλίνη μπορεί να τονώσει την ενέργειά σας και να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα σε γενικές γραμμές.

Βλέπε επίσης

Η εντατική θεραπεία με ινσουλίνη: επίτευξη αυστηρού ελέγχου του σακχάρου στο αίμα

Ποια είναι η δέσμευση;

Για την επίτευξη αυστηρού ελέγχου του σακχάρου στο αίμα με εντατική θεραπεία με ινσουλίνη, πρέπει να ακολουθήσετε μια αυστηρή θεραπευτική αγωγή.

 • Θα χρειαστείτε συχνές δόσεις της ινσουλίνης. Μπορεί να χρειαστεί μια ένεση βραχείας δράσης ινσουλίνης πριν από κάθε γεύμα και μια ένεση ενδιάμεσης ή μακράς δράσης ινσουλίνης πριν πάτε για ύπνο. Ή μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μια αντλία ινσουλίνης, η οποία απελευθερώνει ινσουλίνη στο σώμα σας μέσω ενός πλαστικού σωλήνα που τοποθετείται κάτω από το δέρμα στην κοιλιά σας. Η αντλία παρέχει μια συνεχή έγχυση ινσουλίνης βραχείας δράσεως και εφάπαξ - επιπλέον ινσουλίνη για να καλύψει την αναμενόμενη αύξηση του σακχάρου στο αίμα - πριν από τα γεύματα.
 • Πρέπει να ελέγξετε το σάκχαρό σας συχνά Θα πρέπει να ελέγξετε το σάκχαρό σας τουλάχιστον τέσσερις φορές την ημέρα, πριν από τα γεύματα και τον ύπνο -. Ίσως πιο συχνά από ό, τι έχετε συνηθίσει. Είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε τα αποτελέσματα κάθε δοκιμής του σακχάρου στο αίμα.
 • Θα πρέπει να ακολουθείτε πιστά διατροφή σας και τα σχέδια της άσκησης. Τι τρώτε έχει άμεση επίδραση στο σάκχαρο του αίματός σας. Η σωματική δραστηριότητα επηρεάζει, επίσης, του σακχάρου στο αίμα. Ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να παρακολουθείτε ό, τι τρώτε και πόσο ασκείστε σε ένα λεπτομερές ημερολόγιο.

Εγγραφή διαβήτης (αρχείο PDF απαιτούν το Adobe Reader )

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από εντατική θεραπεία με ινσουλίνη;

Η εντατική θεραπεία με ινσουλίνη μπορεί να οδηγήσει σε:

 • Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, όταν έχετε σφιχτό επίπεδα σακχάρου στο αίμα, οποιαδήποτε αλλαγή στην καθημερινή ρουτίνα σας -. Όπως ασκείστε περισσότερο από το συνηθισμένο ή να μην τρώει αρκετά - μπορεί να προκαλέσει χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (υπογλυκαιμία). Να είστε ενήμεροι για τα πρώιμα σημεία και συμπτώματα, όπως άγχος, εφίδρωση και τρεμούλιασμα, και να αντιδράσουν γρήγορα. Πιείτε ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι ή να πιπιλίζουν σε μερικά κομμάτια από σκληρή καραμέλα. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει την εκτέλεση δισκία γλυκόζης.
 • Η αύξηση του βάρους. Όταν χρησιμοποιεί την ινσουλίνη για να μειώσετε το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας, το σάκχαρο στο αίμα σας εισέρχεται στα κύτταρα στο σώμα σας αντί να αποβάλλεται στα ούρα σας. Το σώμα σας μετατρέπει τη ζάχαρη τα κύτταρά σας δεν χρησιμοποιούν για την ενέργεια σε λίπος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Για να περιορίσετε την αύξηση βάρους, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την άσκηση σας και σχέδια για το γεύμα.

Είναι η εντατική θεραπεία με ινσουλίνη κατάλληλο για σας;

Η εντατική θεραπεία με ινσουλίνη συνιστάται για τους περισσότερους ανθρώπους που έχουν διαβήτη τύπου 1 και μερικοί άνθρωποι που έχουν διαβήτη τύπου 2 - αλλά δεν είναι σωστό για όλους.

Η εντατική θεραπεία με ινσουλίνη μπορεί να μην είναι για σας εάν:

 • Θα αγωνιστεί με σοβαρές ή συχνές εξάρσεις χαμηλού σακχάρου στο αίμα
 • Είστε ένα παιδί
 • Είστε ένα παλαιότερο ενήλικας
 • Έχετε καρδιακή νόσο, νόσο των αιμοφόρων αγγείων ή σοβαρές επιπλοκές του διαβήτη
Ο διαβήτης. Θα χρειαστείτε συχνές δόσεις της ινσουλίνης.
Ο διαβήτης. Θα χρειαστείτε συχνές δόσεις της ινσουλίνης.

Πρόσφατη έρευνα αμφισβήτησε επίσης τα οφέλη της και εγείρει ανησυχίες για την επίτευξη των επιπέδων της γλυκόζης που είναι παρόμοια με εκείνα που βρέθηκαν σε ανθρώπους που δεν έχουν διαβήτη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 που προσπαθούν να επιτύχουν τα επίπεδα A1C κάτω από 6 τοις εκατό. Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να διευκρινιστεί ποιοι παράγοντες μπορεί να συμβάλλουν στην έλλειψη του οφέλους και του αυξημένου κινδύνου σε αυτή την ομάδα. Αν έχετε διαβήτη τύπου 2, μιλήστε με το γιατρό σας για το εάν η εντατική θεραπεία με ινσουλίνη είναι κατάλληλο για εσάς.

Σε τελική ανάλυση, είναι στο χέρι σας και την ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας για να αποφασίσει εάν εντατική θεραπεία με ινσουλίνη είναι για σας. Η απόφαση αυτή θα πρέπει να βασίζεται στις πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη της θεραπείας μπορεί να προσφέρει για την περίπτωσή σας.

Βλέπε επίσης

Διαβήτης