Ο διαβήτης τύπου 2 στα παιδιά

Ορισμός

Ο διαβήτης τύπου 2 στα παιδιά είναι μια χρόνια κατάσταση που επηρεάζει τον τρόπο που το σώμα του παιδιού σας μεταβολίζει το σάκχαρο (γλυκόζη).

Διαβήτη τύπου 2 είναι μια ασθένεια που συνδέονται συχνότερα με τους ενήλικες. Στην πραγματικότητα, αυτό που χρησιμοποιείται για να ονομάζεται διαβήτης των ενηλίκων-εμφάνιση. Αλλά διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά είναι σε άνοδο, τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από την επιδημία της παχυσαρκίας.

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσουν στη διαχείριση ή την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 σε παιδιά. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να τρώει υγιεινά τρόφιμα, να πάρει την αφθονία της σωματικής δραστηριότητας και να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος. Εάν η διατροφή και η άσκηση δεν είναι αρκετή για να έλεγχο του διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά, μπορεί να απαιτείται από του στόματος φαρμακευτική αγωγή ή θεραπεία με ινσουλίνη.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Ο διαβήτης τύπου 2 στα παιδιά μπορεί να αναπτυχθεί σταδιακά. Μερικά παιδιά που έχουν διαβήτη τύπου 2 δεν έχουν σημεία ή συμπτώματα. Άλλοι βιώνουν:

 • Αυξημένη δίψα και ούρηση. Ως υπερβολική ζάχαρη συσσωρεύεται στο αίμα του παιδιού σας, το υγρό τραβιέται από τους ιστούς. Αυτό μπορεί να αφήσει το παιδί σας διψασμένος. Ως αποτέλεσμα, το παιδί σας μπορεί να πίνουν - και ουρούν - περισσότερο από το συνηθισμένο.
 • Αυξημένη πείνα. Χωρίς αρκετή ινσουλίνη για να μετακινήσετε τη ζάχαρη στα κύτταρα του παιδιού σας, οι μύες και τα όργανα εξαντλούνται της ενέργειας του παιδιού σας. Αυτό προκαλεί την πείνα.
 • Η απώλεια βάρους. Παρά το φαγητό περισσότερο από το συνηθισμένο για να ανακουφίσει την πείνα, το παιδί σας μπορεί να χάνουν βάρος. Χωρίς τις προμήθειες ζάχαρης ενέργεια στα κύτταρα σας, τους ιστούς των μυών και αποθηκεύει το λίπος απλώς συρρικνωθεί.
 • Κόπωση. Εάν τα κύτταρα του παιδιού σας στερηθεί τη ζάχαρη, αυτός ή αυτή μπορεί να γίνει κουρασμένος και οξύθυμος.
 • Θολή όραση. Εάν το σάκχαρο στο αίμα του παιδιού σας είναι πολύ υψηλή, το υγρό μπορεί να έλκεται από τους φακούς των ματιών του παιδιού σας. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του παιδιού να επικεντρώνεται με σαφήνεια.
 • Διαβήτη αργή επούλωση πληγών ή συχνές λοιμώξεις. Τύπου 2 επηρεάζει την ικανότητα του παιδιού σας να θεραπεύσει και να αντισταθεί στις μολύνσεις.
 • Περιοχές της σκοτεινό δέρμα. Περιοχές της σκοτεινό δέρμα (μελανίζουσα ακάνθωση) μπορεί να είναι ένα σημάδι της αντίστασης στην ινσουλίνη. Αυτές οι σκοτεινές κηλίδες εμφανίζονται συχνά στις μασχάλες ή το λαιμό.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Συμβουλευτείτε το γιατρό σας παιδιού, αν το παιδί σας είναι σε υψηλό κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Για τη διάγνωση του διαβήτη τύπου 2 πριν κάνει σοβαρή ζημιά, ο προσυμπτωματικός έλεγχος του διαβήτη συνιστάται για όλα τα παιδιά και τους εφήβους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο, ακόμη και αν δεν έχουν σημεία ή συμπτώματα της πάθησης. Το παιδί σας μπορεί να είναι σε υψηλό κίνδυνο, εάν αυτός ή αυτή:

 • Έχει δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) πάνω από το 85ο εκατοστημόριο
 • Έχει ένα αδελφό, γονέας, παππούς, γιαγιά, θεία, ο θείος ή ξάδελφος με διαβήτη τύπου 2
 • Είναι μαύρο, ισπανόφωνοι, Native Ευρώπης, της Ασίας-ευρωπαϊκό ή Ειρηνικού Islander, όπως αυτές φυλετικές ομάδες έχουν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2
 • Έχει σημάδια της αντίστασης στην ινσουλίνη, όπως είναι σκοτεινό δέρμα στο λαιμό

Συζητήστε με το γιατρό του παιδιού σας εάν ανησυχείτε για το διαβήτη ή αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από τα σημεία ή συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2 - αυξημένη δίψα και ούρηση, αυξημένη πείνα, απώλεια βάρους, κόπωση, θολή όραση, αργή επούλωση πληγών ή συχνές λοιμώξεις.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Ο διαβήτης τύπου 2 αναπτύσσεται όταν το σώμα γίνεται ανθεκτικό στην ινσουλίνη ή όταν το πάγκρεας σταματά να παράγει αρκετή ινσουλίνη. Ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό είναι άγνωστο, αν και το υπερβολικό βάρος, η αδράνεια και οι γενετικοί παράγοντες φαίνεται να είναι σημαντική.

Ινσουλίνη: το κλειδί για τη ζάχαρη
Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που προέρχεται από το πάγκρεας, έναν αδένα που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το στομάχι. Όταν το παιδί σας τρώει, το πάγκρεας εκκρίνει ινσουλίνη στην κυκλοφορία του αίματος. Η ινσουλίνη κυκλοφορεί, δρα σαν κλειδί, μέσω της απελευθέρωσης μικροσκοπικές πόρτες που επιτρέπουν τη ζάχαρη για να εισχωρήσει στα κύτταρα του παιδιού σας. Η ινσουλίνη μειώνει την ποσότητα του σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας. Καθώς το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας πέφτει, το ίδιο κάνει και η έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας.

Γλυκόζη: η πηγή ενέργειας
Γλυκόζη - ζάχαρη - είναι μια κύρια πηγή ενέργειας για τα κύτταρα που συνθέτουν τους μυς και άλλους ιστούς. Η γλυκόζη προέρχεται από δύο κύριες πηγές: το φαγητό του παιδιού σας τρώει και το συκώτι του παιδιού σας. Κατά τη διάρκεια της πέψης, η ζάχαρη απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος. Κανονικά, η ζάχαρη, στη συνέχεια, εισέρχεται στα κύτταρα με τη βοήθεια της ινσουλίνης.

Ήπαρ: παραγωγή και αποθήκευση
Το ήπαρ λειτουργεί ως αποθήκη γλυκόζης και κέντρο παραγωγής. Όταν τα επίπεδα ινσουλίνης του παιδιού σας είναι χαμηλά - όταν το παιδί σας δεν έχει φάει σε μια στιγμή, για παράδειγμα - οι ήπαρ απελευθερώνει το αποθηκευμένης γλυκόζης, για να διατηρήσουν το επίπεδο της γλυκόζης του παιδιού σας εντός φυσιολογικών ορίων.

Στον διαβήτη τύπου 2, η διαδικασία αυτή δεν λειτουργεί καλά. Αντί να κινείται μέσα στα κύτταρα του παιδιού σας, η ζάχαρη συσσωρεύεται στο αίμα του. Αυτό συμβαίνει όταν το πάγκρεας του παιδιού σας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή τα κύτταρα του παιδιού σας να γίνουν πιο ανθεκτικά στη δράση της ινσουλίνης.

Βλέπε επίσης

Οι παράγοντες κινδύνου

Οι ερευνητές δεν κατανοούν πλήρως γιατί μερικά παιδιά να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 και οι άλλοι δεν κάνουν, ακόμη και αν έχουν παρόμοιους παράγοντες κινδύνου. Είναι σαφές ότι ορισμένοι παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο, ωστόσο, όπως οι εξής:

 • Βάρος. Το υπερβολικό βάρος είναι ένας πρωταρχικός παράγοντας κινδύνου για διαβήτη τύπου 2 σε παιδιά. Το περισσότερο λιπώδη ιστό ένα παιδί, τόσο πιο ανθεκτικά κύτταρα του ή της να γίνει στην ινσουλίνη. Ωστόσο, το βάρος δεν είναι ο μόνος παράγοντας για την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2. Μερικά παιδιά με διαβήτη τύπου 2 είναι φυσιολογικό βάρος.
 • Αδράνεια. Το λιγότερο ενεργό παιδί σας είναι, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος του ή της σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Η σωματική δραστηριότητα βοηθά το παιδί σας να ελέγξουν το βάρος του ή της, χρησιμοποιεί τη γλυκόζη ως ενέργεια, και καθιστά τα κύτταρα του παιδιού σας να ανταποκρίνεται περισσότερο στην ινσουλίνη.
 • . Το οικογενειακό ιστορικό, ο κίνδυνος διαβήτη τύπου 2 αυξάνει σημαντικά εάν ένας γονέας ή αδελφό έχει διαβήτη τύπου 2 - αλλά είναι δύσκολο να πούμε εάν αυτό σχετίζεται με τον τρόπο ζωής, τη γενετική ή και τα δύο.
 • Αγώνας Αν και είναι ασαφές το γιατί, παιδιά ορισμένων φυλών -. Κυρίως μαύροι, ισπανόφωνοι, Native Ευρωπαίοι, Ασίας-Ευρωπαίους, και Νησιών Ειρηνικού - είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2.
 • Sex διαβήτη. Τύπου 2 είναι πιο συχνή στα κορίτσια από ό, τι στα αγόρια κατά την παιδική ηλικία.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να είναι εύκολο να αγνοήσει, ειδικά στα πρώτα στάδια, όταν το παιδί σας είναι ωραία αίσθηση. Αλλά ο διαβήτης τύπου 2, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει σχεδόν κάθε σημαντικό όργανο στο σώμα του παιδιού σας, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, των αιμοφόρων αγγείων, τα νεύρα, τα μάτια και τα νεφρά. Κρατώντας το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας πιο κοντά στα φυσιολογικά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μπορεί να μειώσει δραματικά τον κίνδυνο αυτών των επιπλοκών.

Οι μακροχρόνιες επιπλοκές του διαβήτη τύπου 2 να αναπτυχθεί σταδιακά. Αλλά τελικά, οι επιπλοκές του διαβήτη μπορεί να είναι η απενεργοποίηση ή ακόμα και απειλητικές για τη ζωή.

 • Καρδιά και ασθένεια των αιμοφόρων αγγείων. Διαβήτης αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο του παιδιού σας από διάφορα καρδιαγγειακά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, υψηλή χοληστερόλη και η υψηλή αρτηριακή πίεση.
 • Νευρική βλάβη (νευροπάθεια). Περίσσεια ζάχαρης μπορεί να τραυματίσουν τα τοιχώματα των μικρών αιμοφόρων αγγείων (τριχοειδών αγγείων) που τροφοδοτούν τα νεύρα του παιδιού σας, ειδικά στα πόδια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μυρμήγκιασμα, μούδιασμα, κάψιμο ή πόνο.
 • Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος. Παιδιά με τύπου 2 είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν μη αλκοολική ηπατική νόσο οξέα, που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε ουλές του ήπατος και κίρρωση.
 • Νεφρική βλάβη (νεφροπάθεια). Διαβήτης μπορεί να βλάψει τα πολυάριθμα μικροσκοπικά συστάδες των αιμοφόρων αγγείων στα νεφρά που συνήθως φιλτράρουν τα απόβλητα από το αίμα του παιδιού σας. Όσο νωρίτερα ο διαβήτης αναπτύσσεται, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανησυχία. Σοβαρή βλάβη μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια ή μη αναστρέψιμη τελικού σταδίου νεφρική νόσο, που απαιτεί αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση νεφρού.
 • Οφθαλμικές βλάβες. Διαβήτης μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία του αμφιβληστροειδούς (διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια). Ο διαβήτης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καταρράκτη και μεγαλύτερο κίνδυνο γλαυκώματος.
 • Ζημιά ποδιού. Βλάβη των νεύρων στα πόδια ή κακή ροή του αίματος στα πόδια αυξάνει τον κίνδυνο διαφόρων επιπλοκών ποδιού. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, πληγές και φλύκταινες μπορεί να γίνει σοβαρές λοιμώξεις.
 • Δερματικές παθήσεις. Διαβήτης μπορεί να αφήσει το παιδί σας πιο επιρρεπή σε προβλήματα του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των βακτηριακών λοιμώξεων, μυκητιάσεις και φαγούρα.
 • Προβλήματα του εγκεφάλου. Διαβήτης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο της άνοιας και της νόσου του Αλτσχάιμερ αργότερα στη ζωή. Ακριβώς γιατί αυτές οι προϋποθέσεις που σχετίζονται δεν είναι ακόμη σαφές.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Ο οικογενειακός γιατρός του παιδιού σας ή στον παιδίατρο θα κάνει πιθανότατα την αρχική διάγνωση του διαβήτη. Ωστόσο, τότε μάλλον θα πρέπει να αναφέρεται στη συνέχεια σε έναν γιατρό που ειδικεύεται σε μεταβολικές διαταραχές σε παιδιά (παιδιατρική ενδοκρινολόγος). Η ομάδα περίθαλψης του παιδιού σας θα είναι επίσης γενικά περιλαμβάνουν έναν διαιτολόγο, έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή του διαβήτη, και ένας γιατρός που ειδικεύεται στη φροντίδα των ματιών (οφθαλμίατρος). Αν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας είναι πολύ υψηλή, ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να στείλετε το παιδί σας στο νοσοκομείο για θεραπεία.

Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομο και επειδή υπάρχουν συχνά πολύ έδαφος να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα να είναι καλά προετοιμασμένοι για κάθε ραντεβού που έχετε με την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης του παιδιού σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι μπορείτε να περιμένετε από το γιατρό του παιδιού σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν περιορισμούς που χρειάζονται πριν τη συνάντηση. Εάν ο γιατρός του παιδιού σας πρόκειται να μετράτε το σάκχαρο στο αίμα του παιδιού σας, αυτός ή αυτή μπορεί να σας ζητήσει να κάνετε το παιδί σας να μην έχει φάει ή πιει τίποτα αλλά το νερό για οκτώ ώρες για μια δοκιμή της γλυκόζης νηστείας ή τέσσερις ώρα για ένα προ-δοκιμαστικό γεύμα. Όταν θέλετε να κάνετε ένα ραντεβού, ρωτήστε εάν οποιοδήποτε είδος της νηστείας είναι απαραίτητη.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα στο παιδί σας βιώνει, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα.
 • Ζητήστε από ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο να σας συναντήσουν, αν είναι δυνατόν. Τη διαχείριση του διαβήτη του παιδιού σας απαιτεί καλά να διατηρήσει πολλές πληροφορίες, και μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να απορροφούν όλες τις πληροφορίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορείτε να θυμηθεί κάτι που έχετε ξεχάσει.
 • Πάρτε ένα σημειωματάριο και ένα στυλό ή μολύβι, για να γράψει σημαντικές πληροφορίες.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Ο χρόνος σας με το γιατρό του παιδιού σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτημάτων μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση του χρόνου εξαντλούνται. Για το διαβήτη τύπου 2 σε παιδιά, ορισμένα βασικά ερωτήματα για να ρωτήσετε το γιατρό του παιδιού σας περιλαμβάνουν:

Παρακολούθησης γλυκόζης

 • Πόσο συχνά πρέπει να κάνω για την παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα του παιδιού μου; Σε ποια εποχή θα πρέπει να ελέγξω;
 • Ποιο είναι το εύρος του στόχου;
 • Τι θα πρέπει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του παιδιού μου να είναι πριν τον ύπνο;

Αλλαγές στον τρόπο ζωής

 • Ποια είδη αλλαγές πρέπει να γίνουν στην οικογενειακή διατροφή;
 • Πώς μπορώ να μάθω για την καταμέτρηση των υδατανθράκων στα τρόφιμα;
 • Θα πρέπει να δείτε ένα διαιτολόγο για να βοηθήσει με τον προγραμματισμό των γευμάτων στο σπίτι;
 • Πόση άσκηση θα πρέπει το παιδί μου να πάρει κάθε μέρα;

Φάρμακα

 • Το παιδί μου θα πρέπει να λαμβάνουν από του στόματος φάρμακο; Αν ναι, τι είδους και πόσο;
 • Μήπως πρέπει να ληφθούν σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή της ημέρας το φάρμακο;
 • Μήπως το παιδί μου πρέπει να πάρετε την ινσουλίνη;
 • Ποια είδη των επιλογών χορήγησης ινσουλίνης είναι διαθέσιμες; Ποιο μου προτείνετε για το παιδί μου και γιατί; Πώς πρέπει να αποθηκεύονται ινσουλίνη;

Επιπλοκές

 • Ποια είναι τα σημάδια και τα συμπτώματα του χαμηλού σακχάρου στο αίμα στο παιδί μου;
 • Ποια είναι τα συμπτώματα του υψηλού σακχάρου στο αίμα;
 • Μήπως πρέπει να δοκιμάσει το παιδί μου για κετόνες; Πώς γίνεται η εξέταση;
 • Τι πρέπει να γίνει εάν υπάρχουν κετόνες;
 • Το παιδί μου έχει μια άλλη κατάσταση της υγείας. Πώς μπορούμε να τα διαχειριστώ καλύτερα μαζί;
Ο διαβήτης τύπου 2 στα παιδιά. Αυξημένη δίψα και ούρηση.
Ο διαβήτης τύπου 2 στα παιδιά. Αυξημένη δίψα και ούρηση.

Ιατρική διαχείριση

 • Πόσο συχνά το παιδί μου πρέπει να παρακολουθούνται για επιπλοκές του διαβήτη; Τι ειδικοί χρειαζόμαστε να δείτε;
 • Τι κάνει το σχολείο του παιδιού μου πρέπει να ξέρετε για τη διαχείριση του διαβήτη; Τι γίνεται θερινή κατασκήνωση;
 • Υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, αν έχω πρόβλημα να πληρώνουν για προμήθειες διαβήτη του παιδιού μου;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορούμε να πάρουμε το σπίτι εκεί; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να ζητήσετε πρόσθετες ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Τι να περιμένετε από το γιατρό του παιδιού σας
Ο γιατρός του παιδιού σας είναι πιθανό να θέσω μια σειρά από ερωτήματα, όπως:

 • Νιώθετε σίγουροι για το σχέδιο θεραπείας του παιδιού σας;
 • Οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του ή της;
 • Πώς αισθάνεστε το παιδί σας είναι να αντιμετωπίσουν με διαβήτη και τη θεραπεία του;
 • Έχει το παιδί σας εμφάνισε χαμηλό σάκχαρο στο αίμα;
 • Ποια είναι η διατροφή μιας τυπικής ημέρας, όπως;
 • Είναι το παιδί σας άσκηση; Αν ναι, πόσο συχνά;
 • Κατά μέσο όρο, πόση ινσουλίνη είναι το παιδί σας, χρησιμοποιώντας κάθε μέρα;

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ
Αν το σάκχαρο στο αίμα του παιδιού σας δεν ελέγχεται καλά, ή αν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνετε σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το γιατρό ή πιστοποιημένο εκπαιδευτή για το διαβήτη του παιδιού σας ανάμεσα σε ραντεβού για συμβουλές και καθοδήγηση.

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Εάν ο γιατρός του παιδιού σας υποψιάζεται διαβήτη, αυτός ή αυτή θα συστήσει μια δοκιμή διαλογής. Η αρχική δοκιμή, χρησιμοποιείται για τη διάγνωση του διαβήτη στα παιδιά είναι το:

 • Τυχαία δοκιμή του σακχάρου στο αίμα. Ένα δείγμα αίματος θα ληφθεί σε τυχαίο χρόνο. Οι τιμές σακχάρου του αίματος εκφράζεται σε χιλιοστόγραμμα ανά δεκατόλιτρο (mg / dl) ή millimoles ανά λίτρο (mmol / L). Ανεξάρτητα από το πότε το παιδί σας έφαγε τελευταία, ένα τυχαίο επίπεδο σακχάρου στο αίμα των 200 mg / dL (11,1 mmol / L) ή υψηλότερη προτείνει διαβήτη.

Εάν τα αποτελέσματα της δοκιμής τυχαία σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας δεν υποδηλώνουν διαβήτη, αλλά ο γιατρός σας εξακολουθεί να υποψιάζεται, ο γιατρός σας μπορεί να κάνει μια:

 • Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (A1C) δοκιμής. Αυτή η εξέταση αίματος δείχνει ένα μέσο επίπεδο σακχάρου στο αίμα για τους τελευταίους δύο έως τρεις μήνες. Λειτουργεί με τη μέτρηση του ποσοστού σακχάρου στο αίμα συνδέεται με την αιμοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη που μεταφέρει οξυγόνο στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Υψηλότερα είναι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τόσο περισσότερο αιμοσφαιρίνη που έχει ζάχαρη που επισυνάπτεται. Το επίπεδο της A1C 6,5 τοις εκατό ή υψηλότερη σε δύο διαφορετικές δοκιμές δείχνουν διαβήτη. Ένα αποτέλεσμα 05.07 - 06.04 τοις εκατό θεωρείται προδιαβήτη, γεγονός που δείχνει υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη.

Μια άλλη δοκιμή ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει είναι ένα τεστ σακχάρου αίματος νηστείας. Ένα δείγμα αίματος θα πρέπει να λαμβάνονται μετά από ολονύκτια νηστεία. Ένα επίπεδο σακχάρου αίματος νηστείας μικρότερη από 100 mg / dL (5.6 mmol / L) είναι φυσιολογικό. Ένα επίπεδο σακχάρου αίματος νηστείας 100-125 mg / dL (5.6 έως 6.9 mmol / L) θεωρείται προδιαβήτη. Αν είναι 126 mg / dL (7 mmol / L) ή υψηλότερη σε δύο ξεχωριστές εξετάσεις, το παιδί σας θα πρέπει να διαγνωστεί με διαβήτη.

Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να εκτελέσει μια δοκιμασία ανοχής γλυκόζης από το στόμα. Για τη δοκιμή αυτή, το παιδί σας νηστεύει τη διάρκεια της νύχτας, και η νηστεία επίπεδο σακχάρου στο αίμα μετριέται. Στη συνέχεια, το παιδί σας πίνει ένα ζαχαρούχο υγρό, και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ελέγχονται περιοδικά για τις επόμενες αρκετές ώρες. Μια ανάγνωση πάνω από 200 mg / dL (11.1 mmol / L) μετά από δύο ώρες υποδεικνύει διαβήτη. Μια ανάγνωση μεταξύ 140 και 199 mg / dL (7,8 έως 11 mmol / L) υποδεικνύει προδιαβήτη.

Εάν το παιδί σας έχει διαγνωστεί με διαβήτη, ο γιατρός μπορεί να κάνει άλλες εξετάσεις για τη διάκριση μεταξύ του τύπου 1 και ο διαβήτης τύπου 2 - που συχνά απαιτούν διαφορετικές στρατηγικές θεραπείας, διότι στο διαβήτη τύπου 1, το πάγκρεας δεν κάνει ινσουλίνη.

Μετά τη διάγνωση
Κατά την πρώτη, το παιδί σας μπορεί να χρειάζονται συχνές επισκέψεις σε διάφορα μέλη της ομάδας υγείας του, όπως το γιατρό και διαιτολόγο. Μόλις σταθεροποιηθεί σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας, αυτός ή αυτή θα επισκέπτονται τακτικά τον γιατρό του ή της για να εξασφαλιστεί η καλή διαχείριση του διαβήτη.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΡ) συνιστά τον έλεγχο της A1C κάθε τρεις μήνες για να εξασφαλίσει τους στόχους επίπεδο του σακχάρου στο αίμα πληρούνται. Στόχος A1C στόχος του παιδιού σας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την ηλικία του και διάφορους άλλους παράγοντες. Ρωτήστε το γιατρό σας τι ο στόχος A1C του παιδιού σας είναι.

Η Ευρωπαϊκή Διαβητολογική Εταιρεία έχει εισαγάγει έναν τύπο που μεταφράζει την A1C σε αυτό που είναι γνωστό ως ένα εκτιμώμενο μέσο γλυκόζης (ΣΟΕ). Η EAG συσχετίζεται πιο στενά με την καθημερινή αναγνώσεις του σακχάρου στο αίμα. Μια A1C από 7 τοις εκατό μεταφράζεται σε Eag από 154 mg / dL (8.5 mmol / L). Αυτό θα σήμαινε ότι ο μέσος όρος των επιπέδων σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας είναι περίπου 150 mg / dL (8.3 mmol / L) για περισσότερες ημέρες.

Σε σύγκριση με επαναλαμβανόμενες καθημερινές εξετάσεις σακχάρου στο αίμα, η A1C δοκιμή δείχνει καλύτερα το πόσο καλά το σχέδιο θεραπείας του διαβήτη του παιδιού σας λειτουργεί. Μια αυξημένα επίπεδα A1C μπορεί να σηματοδοτούν την ανάγκη για μια αλλαγή στο σχήμα της ινσουλίνης του παιδιού σας ή το σχέδιο γεύματος.

Άλλες περιοδικές δοκιμές
Εκτός από την εξέταση της A1C, ο γιατρός θα πρέπει επίσης να ελέγχετε περιοδικά τα επίπεδα του παιδιού σας χοληστερόλη, τη λειτουργία του θυρεοειδούς, η ηπατική λειτουργία και τη λειτουργία των νεφρών, χρησιμοποιώντας δείγματα αίματος και ούρων. Ο γιατρός θα εξετάσει επίσης το παιδί σας να αξιολογήσει το αίμα του ή της πίεσης και βεβαιωθείτε ότι αυτός ή αυτή αναπτύσσεται σωστά. Τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις είναι επίσης σημαντικό.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και φάρμακα

Η θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 2 είναι μια δια βίου δέσμευση της παρακολούθησης του σακχάρου στο αίμα, η υγιεινή διατροφή, η τακτική άσκηση και, μερικές φορές, η ινσουλίνη ή άλλα φάρμακα - ακόμα και για τα παιδιά. Και καθώς το παιδί σας μεγαλώνει και αλλάζει, έτσι θα του ή το σχέδιο της θεραπείας του διαβήτη.

Εάν τη διαχείριση του διαβήτη του παιδιού σας φαίνεται συντριπτικό, πάρτε μια ημέρα τη φορά. Και να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι σε αυτό. Θα συνεργαστεί στενά με την ομάδα θεραπείας του διαβήτη του παιδιού σας - γιατρός, πιστοποιημένο εκπαιδευτή για το διαβήτη και διαιτολόγο - για να κρατήσει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας όσο πιο κοντά στα φυσιολογικά όσο το δυνατόν περισσότερο.

Παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα
Ανάλογα με το είδος της φαρμακευτικής αγωγής (αν υπάρχουν) χρειάζεται το παιδί σας, μπορεί να χρειαστεί να ελέγξει και να καταγράψει σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας τουλάχιστον καθημερινά, πιθανώς πιο συχνά. Αυτό απαιτεί συνήθως ραβδιά δάχτυλο, αν και μερικοί μετρητές σακχάρου στο αίμα επιτρέπουν τη διενέργεια δοκιμών σε άλλους δικτυακούς τόπους. Τα παιδιά που χρειάζονται θεραπεία με ινσουλίνη θα πρέπει να ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα. Ρωτήστε το γιατρό σας πόσο συχνά το παιδί σας χρειάζεται να μετράτε το σάκχαρο στο αίμα του ή της.

Η δοκιμή είναι ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας παραμένει εντός του εύρους στόχου του ή της - η οποία μπορεί να αλλάξει καθώς το παιδί σας μεγαλώνει και αλλάζει. Ο γιατρός του παιδιού σας θα σας αφήσει να ξέρετε τι σακχάρου στο αίμα εύρος-στόχο του παιδιού σας είναι. Ο γιατρός μπορεί να σας ζητήσει να κρατήσει ένα αρχείο καταγραφής των μετρήσεων της γλυκόζης στο αίμα του παιδιού σας, ή αυτός ή αυτή μπορεί να κατεβάσετε τις πληροφορίες από το μετρητή σακχάρου στο αίμα σας.

Ακόμα κι αν το παιδί σας τρώει σε ένα αυστηρό πρόγραμμα, η ποσότητα του σακχάρου στο αίμα του ή της μπορεί να αλλάξει απρόβλεπτα. Με τη βοήθεια από την ομάδα θεραπείας του διαβήτη του παιδιού σας, θα μάθετε πώς το επίπεδο σακχάρου στο αίμα αλλαγές του παιδιού σας σε απάντηση:

 • Τροφίμων. Τι και πόσο το παιδί σας τρώει θα επηρεάσουν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας.
 • Η σωματική δραστηριότητα. Σωματική δραστηριότητα κινείται σακχάρου από το αίμα του παιδιού σας σε κύτταρα του ή της. Το πιο ενεργό το παιδί σας είναι, το χαμηλότερο επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του.
 • Φαρμακευτική αγωγή. Τυχόν φάρμακα το παιδί σας παίρνει μπορεί να επηρεάσουν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του, που μερικές φορές απαιτεί αλλαγές στο σχέδιο θεραπείας του διαβήτη του παιδιού σας.
 • Ασθένεια. Κατά ένα κρυολόγημα ή άλλη ασθένεια, το σώμα του παιδιού σας θα παράγει ορμόνες που αυξάνουν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του.

Η υγιεινή διατροφή
Αντίθετα με τη δημοφιλή αντίληψη, δεν υπάρχει διατροφή διαβήτη. Το παιδί σας δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε μια ζωή βαρετή, μειλίχια τρόφιμα. Αντ 'αυτού, το παιδί σας θα χρειαστεί πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως - τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε διατροφή και χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες. Η υγιεινή διατροφή περιορίζει επίσης αναψυκτικά, χυμούς, γλυκά και έχει λιγότερα τρόφιμα που περιέχουν ζωικά λίπη. Αυτό το είδος της διατροφής είναι συνήθως το καλύτερο σχέδιο διατροφής για όλη την οικογένεια. Ακόμα και τα ζαχαρούχα τρόφιμα είναι εντάξει κάποια στιγμή, εφ 'όσον είστε σχεδίου γεύμα του παιδιού σας.

Ωστόσο, η κατανόηση τι και πόσο να ταΐσει το παιδί σας μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ένας διαιτολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο γεύματος που ταιριάζει με τους στόχους για την υγεία του παιδιού σας, τις διατροφικές προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής. Εάν το παιδί σας είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο, σταδιακή μείωση του βάρους θα είναι ένας στόχος.

Η σωματική δραστηριότητα
Ο καθένας χρειάζεται τακτική αεροβική άσκηση, και τα παιδιά που έχουν διαβήτη τύπου 2 δεν είναι καμία εξαίρεση. Η AAP συστήνει τα παιδιά και τους εφήβους με διαβήτη τύπου 2 να πάρει τουλάχιστον 60 λεπτά μέτριας έως έντονης δραστηριότητας καθημερινά και τον περιορισμό μη-ακαδημαϊκό που σχετίζονται με το χρόνο μπροστά από τηλεοράσεις, υπολογιστές και φορητές συσκευές σε λιγότερο από δύο ώρες την ημέρα. Εγγραφείτε για μια αθλητική ομάδα ή μαθήματα χορού. Καλύτερα ακόμα, να πάρει στην πράξη μαζί. Παίξτε αλιευμάτων στην πίσω αυλή. Κάντε μια βόλτα ή να τρέξει μέσα από τη γειτονιά σας. Επισκεφθείτε ένα εσωτερικό τοίχο αναρρίχησης ή τοπική πισίνα. Εντάξουν τη σωματική άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα του παιδιού σας.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Αργή επούλωση πληγών ή συχνές λοιμώξεις.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Αργή επούλωση πληγών ή συχνές λοιμώξεις.

Η σωματική δραστηριότητα μειώνει το σάκχαρο του αίματος. Εάν το παιδί σας χρειάζεται θεραπεία με ινσουλίνη, ελέγξτε τη στάθμη του σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας πριν από οποιαδήποτε δραστηριότητα. Αυτός ή αυτή μπορεί να χρειαστεί ένα σνακ πριν από την άσκηση για να βοηθήσει στην πρόληψη χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Φάρμακα και ινσουλίνη
Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση αποτελούν βασικούς άξονες για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σε παιδιά που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, αλλά και του στόματος φαρμακευτική αγωγή και, μερικές φορές, η θεραπεία με ινσουλίνη παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο.

Φαρμακευτική αγωγή. Η AAP συστήνει μετφορμίνη (Glucophage) για όλα τα παιδιά που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2. Η μετφορμίνη μειώνει την ποσότητα της ζάχαρης ήπαρ απελευθερώνει ενός παιδιού στην κυκλοφορία του αίματος μεταξύ των γευμάτων. Οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν ναυτία, στομαχικές διαταραχές, διάρροια, πονοκεφάλους και, σπάνια, μια επιβλαβή συσσώρευση του γαλακτικού οξέος (γαλακτική οξέωση). Η μετφορμίνη δεν είναι ασφαλές για όποιον έχει ηπατική ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια ή καρδιακή ανεπάρκεια.

. Ινσουλίνη Η AAP συστήνει επίσης θεραπεία με ινσουλίνη αν το παιδί σας:

 • Έχει τυχαία επίπεδα γλυκόζης στο αίμα των 250 mg / dL (13.9 mmol / L) ή υψηλότερη
 • Έχει τα επίπεδα A1C άνω του 9 τοις εκατό
 • Έχει υπερβολική κετόνες (τοξικά οξέα) στα ούρα του ή της (διαβητική κετοξέωση)
 • Μπορεί να έχετε διαβήτη τύπου 1

Επειδή τα ένζυμα του στομάχου παρεμβαίνει με ινσουλίνη λαμβάνεται από το στόμα, το στόμα ινσουλίνη δεν αποτελεί επιλογή για την μείωση του σακχάρου στο αίμα. Ως εκ τούτου, αν η ινσουλίνη είναι απαραίτητη, πρέπει να παραδοθεί κάτω από το δέρμα. Επιλογές χορήγησης ινσουλίνης περιλαμβάνουν:

 • Ενέσεις Συνήθως, χορήγηση ινσουλίνης σημαίνει ενέσεις χρησιμοποιώντας μια λεπτή βελόνα και τη σύριγγα ή ένα στυλό ινσουλίνης -. Μια συσκευή που μοιάζει με στυλό μελάνης, εκτός από το δοχείο είναι γεμάτο με ινσουλίνη.
 • Αντλία ινσουλίνης. Μία αντλία ινσουλίνης μπορεί επίσης να είναι μια επιλογή για κάποια παιδιά. Η αντλία είναι μια συσκευή για το μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου φοριέται στο εξωτερικό του σώματος. Ένας σωλήνας συνδέει το δοχείο της ινσουλίνης σε έναν καθετήρα που είναι εισάγεται κάτω από το δέρμα της κοιλιάς. Ένα ασύρματο αντλία που χρησιμοποιεί μικρές λοβό γεμάτο με ινσουλίνη είναι μια άλλη επιλογή που είναι τώρα διαθέσιμες. Η αντλία προγραμματιστεί να χορηγεί συγκεκριμένες ποσότητες ινσουλίνης αυτόματα. Μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να παρέχουν περισσότερη ή λιγότερη ινσουλίνη ανάλογα με τα γεύματα, το επίπεδο δραστηριότητας και το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα.

Πολλοί τύποι ινσουλίνης είναι διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων ινσουλίνη ταχείας δράσης, μακράς δράσης ινσουλίνης και ενδιάμεσες επιλογές. Η απόφαση σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη θεραπεία εξαρτάται από το παιδί, το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του, και την παρουσία άλλων προβλημάτων υγείας. Αρχικά, τα παιδιά των οποίων το σάκχαρο στο αίμα είναι πάνω από 200 mg / dL (11.1 mmol / L) ή που έχουν ένα άνω A1C 8,5 τοις εκατό είναι πιθανό να ξεκινήσει στη θεραπεία με ινσουλίνη για τη σταθεροποίηση του σακχάρου του αίματος. Μόλις τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα ομαλοποιούνται, το παιδί σας μπορεί να απογαλακτιστεί από την ινσουλίνη και τοποθετούνται μόνο με μετφορμίνη.

Ωστόσο, αν το σάκχαρο στο αίμα δεν ελέγχεται καλά με μετφορμίνη και αλλαγές στον τρόπο ζωής, η ινσουλίνη θα πρέπει να δοθεί και πάλι. Μια ινσουλίνη μακράς δράσης, όπως η ινσουλίνη glargine (Lantus), χρησιμοποιείται συχνά για τον διαβήτη τύπου 2 σε παιδιά.

Σημάδια του προβλήματος
Οι βραχυπρόθεσμες επιπλοκές του διαβήτη τύπου 2 απαιτούν άμεση φροντίδα, όπως οι εξής:

Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (υπογλυκαιμία). Εάν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας πέσει κάτω από τα φυσιολογικά όρια, είναι γνωστή ως χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επίπεδα σακχάρου στο αίμα του παιδιού σας μπορεί να πέσει για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων των παρακάμπτοντας ένα γεύμα, να πάρει περισσότερη σωματική δραστηριότητα από το κανονικό ή ενέσιμη πάρα πολύ ινσουλίνη.

Παρακολουθήστε για:

 • Εφίδρωση
 • Αστάθεια
 • Υπνηλία
 • Πείνα
 • Ζάλη
 • Ευερεθιστότητα
 • Πονοκέφαλοι
 • Δραματικές αλλαγές συμπεριφοράς
 • Σύγχυση
 • Απώλεια συνείδησης

Αντιμετώπιση χαμηλού σακχάρου στο αίμα
Εάν το παιδί σας έχει σημάδια ή συμπτώματα χαμηλού σακχάρου στο αίμα, τον ή χυμό φρούτων της, ταμπλέτες γλυκόζης, καραμέλες, κανονική (όχι διαίτης) σόδα ή άλλη πηγή ζάχαρης ισοδύναμης δώσει 15 γραμμάρια υδατανθράκων, και, στη συνέχεια, ελέγξτε ξανά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε 15 λεπτά. Αν η ένδειξη του σακχάρου στο αίμα εξακολουθεί να είναι χαμηλή, να δώσει στο παιδί σας ένα άλλο ταχείας δράσης πηγή ζάχαρης, και δοκιμάστε ξανά πάλι σε 15 λεπτά. Μόλις το σάκχαρο του αίματος φτάνει σε ένα κανονικό επίπεδο, να δώσει στο παιδί σας ένα μικτό πρόχειρο φαγητό, όπως το φυστικοβούτυρο και κράκερ, για να σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Εάν το παιδί σας χάνει τις αισθήσεις του, αυτός ή αυτή μπορεί να χρειαστεί μια ένεση γλυκαγόνης έκτακτης ανάγκης - μια ορμόνη που διεγείρει την απελευθέρωση του σακχάρου στο αίμα. Αυτό είναι ένα επείγον ιατρικό περιστατικό.

Υψηλό σάκχαρο στο αίμα (υπεργλυκαιμία). Ομοίως, το σάκχαρο στο αίμα του παιδιού σας μπορεί να αυξηθεί για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της τρώνε πάρα πολύ, δεν λαμβάνουν αρκετή ινσουλίνη ή ασθένεια.

Παρακολουθήστε για:

 • Συχνουρία
 • Αυξημένη δίψα
 • Ξηροστομία
 • Θολή όραση
 • Κούραση
 • Ναυτία

Θεραπεία υψηλό σάκχαρο του αίματος
Εάν υποψιάζεστε ότι η υπεργλυκαιμία, ελέγχετε το σάκχαρο αίματος του παιδιού σας. Ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε το σχέδιο το γεύμα του παιδιού σας ή φάρμακα. Αν το σάκχαρο στο αίμα του παιδιού σας είναι σταθερά πάνω από τα όρια του στόχου ορίζεται από το γιατρό του παιδιού σας, καλέστε τον γιατρό του παιδιού σας αμέσως ή να αναζητήσετε επείγουσα φροντίδα.

. Αυξημένη κετόνες στα ούρα του παιδιού σας (διαβητική κετοξέωση) Εάν τα κύτταρα του παιδιού σας πεινασμένο για ενέργεια, το σώμα του παιδιού σας μπορεί να αρχίσει να σπάσει το λίπος - που παράγουν τοξικά οξέα γνωστά ως κετόνες. Αν και αυτή η κατάσταση είναι πιο συχνή σε παιδιά με διαβήτη τύπου 1, μπορεί να συμβεί σε παιδιά με διαβήτη τύπου 2.

Παρακολουθήστε για:

 • Απώλεια της όρεξης
 • Ναυτία
 • Εμετός
 • Πυρετός
 • Κοιλιακό άλγος
 • Μια γλυκιά, χαρακτηριστική οσμή στην αναπνοή του παιδιού σας
 • Σύγχυση
 • Δυσκολία στην αναπνοή
 • Εξάντληση

Θεραπεία αυξημένες κετόνες
Αν υποψιάζεστε ότι κετοξέωση, ελέγξτε τα ούρα του παιδιού σας για την υπέρβαση κετόνες με ένα κιτ over-the-counter κετόνες δοκιμής. Εάν το παιδί σας έχει περίσσεια κετόνες στα ούρα του, καλέστε το γιατρό του παιδιού σας αμέσως ή να αναζητήσετε επείγουσα φροντίδα.

Βλέπε επίσης

Εναλλακτική ιατρική

Πολλές ουσίες έχουν αποδειχθεί σε μερικές μελέτες για τη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, αλλά άλλες μελέτες έχουν αποτύχει να βρουν κάποιο όφελος για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα ή στη μείωση των επιπέδων της A1C. Λόγω των αντιφατικών ευρημάτων, δεν υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες σήμερα συνιστώνται για τον έλεγχο του διαβήτη. Μερικές από τις ουσίες που έχουν μελετηθεί στο διαβήτη περιλαμβάνουν:

 • Άλφα-λιποϊκό οξύ
 • Η καφεΐνη
 • Κανέλα
 • Χρώμιο
 • Λιναρόσπορος
 • Ginseng
 • Γλυκομαννάνη
 • Το κόμμι γκουάρ
 • Μαγνήσιο
 • Niacinamide
 • Η βιταμίνη D
 • Βιταμίνη Ε

Αν θέλετε να δοκιμάσετε μια εναλλακτική θεραπεία για το παιδί σας, συζητήστε το με το γιατρό ο οποίος είναι εξοικειωμένος με αυτές τις εναλλακτικές θεραπείες. Είναι σημαντικό να ελέγξετε με το γιατρό του παιδιού σας πρώτα για να βεβαιωθείτε ότι ό, τι θεραπεία θα θέλατε να δοκιμάσετε δεν θα προκαλέσει αρνητική αντίδραση με άλλα φάρμακα το παιδί σας μπορεί να παίρνετε. Είναι επίσης σημαντικό να μη σταματήσετε να δίνετε στο παιδί σας οποιαδήποτε συνταγογραφούμενα φάρμακα, ιδίως της ινσουλίνης, χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό του παιδιού σας.

Βλέπε επίσης

Αντιμέτωποι και υποστήριξη

Διαβήτη τύπου 2 είναι μια σοβαρή ασθένεια. Βοηθώντας το παιδί σας να ακολουθήσει πρόγραμμα θεραπείας του διαβήτη ή της παίρνει τη δέσμευση όλο το εικοσιτετράωρο. Αλλά οι προσπάθειές σας αξίζουν τον κόπο. Η προσεκτική διαχείριση του διαβήτη τύπου 2 μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του παιδιού σας από σοβαρές - ακόμη και απειλητική για τη ζωή - επιπλοκές.

Συμβουλευτική και υποστήριξη
Μιλώντας σε ένα σύμβουλο ή θεραπευτή μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας ή μπορείτε να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που έρχονται με τη διάγνωση του διαβήτη τύπου 2. Το παιδί σας μπορεί να βρει την ενθάρρυνση και την κατανόηση σε μια ομάδα υποστήριξης του διαβήτη τύπου 2 για τα παιδιά. Οι ομάδες υποστήριξης για τους γονείς είναι επίσης διαθέσιμα. Μολονότι οι ομάδες στήριξης δεν είναι για όλους, μπορούν να είναι καλές πηγές πληροφόρησης. Τα μέλη της ομάδας συχνά γνωρίζουν σχετικά με τις τελευταίες θεραπείες και τείνουν να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες ή χρήσιμες πληροφορίες, όπως πού θα βρείτε υδατάνθρακες Η για το αγαπημένο εστιατόριο απομάκρυνσης του παιδιού σας. Αν σας ενδιαφέρει, ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να συστήσει μια ομάδα στην περιοχή σας.

Ή, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Diabetes Association για να ελέγξετε έξω τις τοπικές δραστηριότητες για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2. Η Ευρωπαϊκή Διαβητολογική Εταιρεία προσφέρει επίσης προγράμματα διαβήτη στρατόπεδο, πληροφοριών σε απευθείας σύνδεση, καθώς και ένα φόρουμ στο διαδίκτυο για παιδιά και εφήβους με διαβήτη.

Να πάρει το παιδί σας συμμετέχει ενεργά
Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, ενθαρρύνετέ τον να πάρει όλο και πιο ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση του διαβήτη. Διδάξτε στο παιδί σας πώς να μετρήσετε το σάκχαρό του και, αν χρειαστεί, την ένεση ινσουλίνης. Τονίζουν τη σημασία της φροντίδας δια βίου διαβήτη, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους εφήβους να καταλάβουν, καθώς δεν μπορεί να επαναστατούν ενάντια στην θεραπευτική αγωγή φροντίδας του διαβήτη τους. Προωθηθεί μια σχέση μεταξύ του παιδιού σας και την ομάδα θεραπείας του διαβήτη του. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας φοράει ένα tag ιατρική ID.

Πάνω απ 'όλα, να παραμείνουν θετικές. Οι συνήθειες σας διδάξει το παιδί σας σήμερα θα τον βοηθήσουν να απολαύσετε μια υγιεινή και ενεργό ζωή με διαβήτη τύπου 2.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά και τις επιπλοκές της. Και, αν το παιδί σας έχει ήδη διαβήτη τύπου 2, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να μειώσουν την ανάγκη για φάρμακα. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να:

 • Τρώτε υγιεινά τρόφιμα. Προσφέρετε στο παιδί σας τροφές χαμηλές σε λιπαρά και θερμίδες. Εστίαση σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Προσπάθεια για την ποικιλία για να αποτρέψει την πλήξη.
 • Πάρτε περισσότερη σωματική δραστηριότητα. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να πάρει ενεργό. Εγγραφείτε για μια αθλητική ομάδα ή μαθήματα χορού, ή να ψάξουν για ενεργό πράγματα να κάνουμε από κοινού.
 • Χάστε τα περιττά κιλά. Βοηθήστε το παιδί σας να κάνει μόνιμες αλλαγές στις διατροφικές του και τις συνήθειες άσκησης.

Ακόμα καλύτερα, μια οικογενειακή υπόθεση κάνουν. Οι ίδιες επιλογές τρόπου ζωής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά μπορεί να κάνει το ίδιο και για τους ενήλικες. Η καλύτερη δίαιτα για ένα παιδί με διαβήτη είναι επίσης η καλύτερη δίαιτα για όλη την οικογένεια.

Κρατώντας τα μάτια του παιδιού σας υγιή
Εάν το παιδί σας έχει ήδη διαβήτη τύπου 2, φροντίστε να προγραμματίσετε μια ετήσια εξέταση των ματιών για να ψάξουν για τα πρώτα σημάδια της ασθένειας των ματιών.

Βλέπε επίσης