Διαβήτης

Τη φροντίδα του διαβήτη: 10 τρόποι για να αποφευχθούν επιπλοκές του διαβήτη

Φροντίδα του διαβήτη είναι μια δια βίου ευθύνη. Εξετάστε 10 στρατηγικές για την πρόληψη των επιπλοκών του διαβήτη.

Ο διαβήτης είναι μια σοβαρή ασθένεια. Μετά από διαβήτη σας σχέδιο θεραπεία διαρκεί όλο το εικοσιτετράωρο δέσμευση. Αλλά οι προσπάθειές σας αξίζουν τον κόπο. Η προσεκτική φροντίδα του διαβήτη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για σοβαρές - ακόμη και απειλητικές για τη ζωή - επιπλοκές.

Εδώ είναι 10 τρόποι για να αναλάβει ενεργό ρόλο στη φροντίδα του διαβήτη και να απολαύσετε ένα υγιές μέλλον.

1. Κάντε μια δέσμευση για τη διαχείριση του διαβήτη σας.

Τα μέλη της ομάδας φροντίδας του διαβήτη σας - γιατρός, εκπαιδευτή του διαβήτη νοσηλεύτρια και διαιτολόγο, για παράδειγμα - θα σας βοηθήσει να μάθετε τα βασικά της φροντίδας του διαβήτη και προσφέρουν υποστήριξη και ενθάρρυνση κατά μήκος του τρόπου. Αλλά είναι στο χέρι σας να διαχειριστούν την κατάστασή σας. Μετά από όλα, κανείς δεν έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην υγεία σας από ό, τι μπορείτε.

Μάθετε όλων που μπορείτε για το διαβήτη. Κάντε υγιεινή διατροφή και τη σωματική άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα σας. Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Παρακολουθείτε το σάκχαρό σας και ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας για τη διατήρηση το σάκχαρό σας σε καλό δρόμο. Μην φοβάστε να ρωτήσετε διαβήτη ομάδα σας θεραπεία για βοήθεια όταν τη χρειάζεστε.

2. Μην καπνίζετε.

Εάν καπνίζετε ή να χρησιμοποιούν άλλα είδη καπνού, ρωτήστε το γιατρό σας για να σας βοηθήσει να σταματήσουν το κάπνισμα. Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για διάφορες επιπλοκές του διαβήτη, όπως καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, νευρική βλάβη και η νεφρική νόσος. Στην πραγματικότητα, οι καπνιστές που πάσχουν από διαβήτη έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακή νόσο από ό, τι οι μη καπνιστές που πάσχουν από διαβήτη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Διαβήτη. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους τρόπους για να σταματήσουν το κάπνισμα ή να σταματήσουν να χρησιμοποιούν άλλα είδη καπνού.

3. Κρατήστε την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη σας υπό έλεγχο.

Όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία σας. Η υψηλή χοληστερόλη είναι μια ανησυχία, πάρα πολύ, δεδομένου ότι η ζημία είναι συχνά χειρότερη και πιο γρήγορα όταν έχετε διαβήτη. Όταν αυτές οι προϋποθέσεις η ομάδα, που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλες απειλητικές για τη ζωή συνθήκες.

Τρώτε υγιεινά τρόφιμα και τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό προς τον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Μερικές φορές είναι απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή, πάρα πολύ.

4. Προγραμματίστε ετήσια physicals και τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις.

Τον τακτικό έλεγχο του διαβήτη σας δεν προορίζεται να αντικαταστήσει ετήσια physicals ή οφθαλμολογικές εξετάσεις ρουτίνας. Κατά τη διάρκεια της φυσικής, ο γιατρός σας θα σας εξετάσει για τυχόν σχετιζόμενες με το διαβήτη επιπλοκών - περιλαμβανομένων και των ενδείξεων νεφρική βλάβη, νευρική βλάβη και τις καρδιακές παθήσεις - καθώς και οθόνη για άλλα ιατρικά προβλήματα. Οφθαλμίατρο φροντίδας σας θα ελέγξει για σημάδια βλάβης του αμφιβληστροειδούς, καταρράκτη και γλαύκωμα.

5. Κρατήστε τα εμβόλια σας ενημερωμένο.

Υψηλό σάκχαρο στο αίμα μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το οποίο καθιστά τα εμβόλια ρουτίνας πιο σημαντική από ποτέ. Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με:

  • Εμβόλιο της γρίπης. Ένα ετήσιο εμβόλιο της γρίπης μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε υγιείς κατά τη διάρκεια της εποχής της γρίπης καθώς και την πρόληψη σοβαρών επιπλοκών από τη γρίπη.
  • Εμβόλιο της πνευμονίας. Μερικές φορές το εμβόλιο της πνευμονίας απαιτεί μόνο έναν πυροβολισμό. Αν έχετε επιπλοκές του διαβήτη ή είστε ηλικίας 65 ετών και άνω, μπορεί να χρειαστείτε μια πενταετή ενισχυτική δόση.
  • Εμβόλιο της ηπατίτιδας Β. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστά σήμερα ηπατίτιδας Β, εάν δεν έχουν προηγουμένως εμβολιαστεί κατά της ηπατίτιδας Β και είστε ένας ενήλικας ηλικίας 19 έως 59 με τύπου 1 ή τύπου 2 διαβήτη. Οι πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες CDC συμβουλεύουν τον εμβολιασμό, το συντομότερο δυνατό μετά τη διάγνωση με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2 διαβήτη. Αν είστε 60 ετών και άνω και έχουν διαβήτη και δεν έχουν προηγουμένως λάβει το εμβόλιο, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με το αν είναι σωστό για εσάς.
  • Άλλα εμβόλια. Μείνετε ενημερωμένοι με πυροβολισμό του τετάνου σας και 10 ετών ενισχυτές της. Ανάλογα με τις περιστάσεις, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει άλλα εμβόλια, καθώς και.

Βλέπε επίσης

Τη φροντίδα του διαβήτη: 10 τρόποι για να αποφευχθούν επιπλοκές του διαβήτη

6. Φροντίστε τα δόντια σας.

Ο διαβήτης μπορεί να σας αφήσει επιρρεπείς σε μολύνσεις των ούλων. Βουρτσίστε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, οδοντικό νήμα τα δόντια σας μία φορά την ημέρα, και το χρονοδιάγραμμα οδοντιατρικές εξετάσεις τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας αμέσως εάν τα ούλα σας ματώνουν ή να φαίνονται κόκκινα ή πρησμένα.

7. Δώστε προσοχή στα πόδια σας.

Υψηλό σάκχαρο στο αίμα μπορεί να βλάψει τα νεύρα στα πόδια σας και να μειώσει τη ροή του αίματος στα πόδια σας. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, πληγές και φλύκταινες μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές λοιμώξεις. Για να αποφύγετε τα προβλήματα των ποδιών:

  • Πλένετε καθημερινά τα πόδια σας σε χλιαρό νερό.
  • Στεγνώστε τα πόδια σας απαλά, ειδικά μεταξύ των δακτύλων.
  • Ενυδατώνει τα πόδια και τους αστραγάλους σας με λοσιόν.
  • Ελέγξτε τα πόδια σας κάθε μέρα για φουσκάλες, κοψίματα, πληγές, ερυθρότητα ή οίδημα.
  • Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν έχετε πόνο ή άλλο πρόβλημα πόδι που δεν αρχίσει να θεραπεύσει μέσα σε λίγες ημέρες.

8. Σκεφτείτε μια ασπιρίνη καθημερινά.

Ο διαβήτης. Τη φροντίδα του διαβήτη: 10 τρόποι για να αποφευχθούν επιπλοκές του διαβήτη.
Ο διαβήτης. Τη φροντίδα του διαβήτη: 10 τρόποι για να αποφευχθούν επιπλοκές του διαβήτη.

Η ασπιρίνη μειώνει την ικανότητα του αίματος να πήξει. Λαμβάνοντας καθημερινά ασπιρίνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου - σημαντικές ανησυχίες, όταν έχετε διαβήτη. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν καθημερινή λήψη ασπιρίνης είναι κατάλληλη για σας, συμπεριλαμβανομένων ποια δύναμη της ασπιρίνης θα ήταν το καλύτερο.

9. Αν πίνετε αλκοόλ, το κάνουν με υπευθυνότητα.

Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ανάλογα με το πόσο πίνετε και αν τρώτε την ίδια στιγμή. Εάν επιλέξετε να πιείτε, να το πράξουν μόνο με μέτρο και πάντα με ένα γεύμα. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τις θερμίδες από οποιοδήποτε αλκοόλ που καταναλώνετε σε καθημερινή καταμέτρηση θερμίδων σας.

10. Πάρτε το άγχος σοβαρά.

Αν είστε τόνισε, είναι εύκολο να παραμελούν συνηθισμένη ρουτίνα σας φροντίδα του διαβήτη. Οι ορμόνες στο σώμα σας μπορεί να παράγει ως απάντηση στην παρατεταμένη πίεση μπορεί να εμποδίσει ινσουλίνης από λειτουργεί σωστά, που μόνο κάνει τα πράγματα χειρότερα. Να αναλάβει τον έλεγχο, να θέσει όρια. Προτεραιότητα των καθηκόντων σας. Μάθετε τεχνικές χαλάρωσης. Πάρτε την αφθονία του ύπνου.

Πάνω απ 'όλα, να παραμείνουν θετικές. Τη φροντίδα του διαβήτη είναι υπό τον έλεγχό σας. Εάν είστε πρόθυμοι να κάνετε το μέρος σας, ο διαβήτης δεν θα σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της μια ενεργό, υγιή ζωή.

Βλέπε επίσης

Διαβήτης