Διαβήτης

Ορισμός

Ο σακχαρώδης διαβήτης αναφέρεται σε μια ομάδα ασθενειών που επηρεάζουν τον τρόπο το σώμα σας χρησιμοποιεί τη γλυκόζη του αίματος, που ονομάζονται κοινώς σακχάρου στο αίμα. Η γλυκόζη είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας, διότι είναι μια σημαντική πηγή ενέργειας για τα κύτταρα που συνθέτουν τους μυς και τους ιστούς σας. Είναι επίσης η κύρια πηγή του εγκεφάλου σας καυσίμου.

Εάν έχετε διαβήτη, δεν έχει σημασία τι είδους, αυτό σημαίνει ότι έχετε πάρα πολλή γλυκόζη στο αίμα σας, αν και οι λόγοι μπορεί να διαφέρουν. Πάρα πολλή γλυκόζη μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Χρόνιες παθήσεις περιλαμβάνουν το διαβήτη διαβήτη τύπου 1 και ο διαβήτης τύπου 2. Δυνητικά αναστρέψιμες συνθήκες διαβήτη περιλαμβάνουν προδιαβήτη - όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας είναι υψηλότερο από το κανονικό, αλλά όχι αρκετά υψηλή για να χαρακτηριστεί ως διαβήτη - και ο διαβήτης της κύησης, η οποία εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά μπορεί να επιλύσει μετά το μωρό έχει παραδοθεί.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα του διαβήτη ποικίλλει ανάλογα με το πόση ζάχαρη στο αίμα σας είναι αυξημένα. Μερικοί άνθρωποι, ειδικά εκείνοι με προδιαβήτη ή διαβήτη τύπου 2, δεν μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα αρχικά. Στο διαβήτη τύπου 1, τα συμπτώματα τείνουν να έρθουν σε γρήγορα και να είναι πιο σοβαρή. Μερικά από τα σημεία και τα συμπτώματα του τύπου 1 και διαβήτη τύπου 2 περιλαμβάνουν:

 • Αυξημένη δίψα
 • Συχνουρία
 • Ακραία πείνα
 • Ανεξήγητη απώλεια βάρους
 • Παρουσία των κετονών στα ούρα (κετόνες είναι ένα υποπροϊόν της βλάβης των μυών και του λίπους που συμβαίνει όταν δεν υπάρχει αρκετή ινσουλίνη)
 • Κούραση
 • Θολή όραση
 • Αργή επούλωση πληγών
 • Η υψηλή αρτηριακή πίεση
 • Οι συχνές λοιμώξεις, όπως τα ούλα ή λοιμώξεις του δέρματος και του κόλπου ή λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης

Αν και ο διαβήτης τύπου 1 μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, φαίνεται συνήθως κατά την παιδική ηλικία ή την εφηβεία. Ο διαβήτης τύπου 2, το πιο κοινό είδος, μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ηλικία και είναι συχνά μπορούν να προληφθούν.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό

 • Εάν υποψιάζεστε ότι εσείς ή το παιδί σας μπορεί να έχει διαβήτη. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε πιθανά συμπτώματα του διαβήτη, επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Όσο νωρίτερα η κατάσταση έχει διαγνωστεί, τόσο πιο γρήγορα η θεραπεία μπορεί να αρχίσει.
 • Εάν έχετε ήδη διαγνωστεί με διαβήτη. Αφού λάβει τη διάγνωσή σας, θα χρειαστεί στενή ιατρική παρακολούθηση μέχρι να σταθεροποιήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Για να καταλάβουμε τον διαβήτη, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε πώς η γλυκόζη συνήθως σε επεξεργασία στο σώμα.

Πώς λειτουργεί η ινσουλίνη
Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που προέρχεται από το πάγκρεας, έναν αδένα που βρίσκεται πίσω και κάτω από το στομάχι.

 • Το πάγκρεας εκκρίνει ινσουλίνη στην κυκλοφορία του αίματος.
 • Η ινσουλίνη κυκλοφορεί, επιτρέποντας τη ζάχαρη για να εισχωρήσει στα κύτταρα σας.
 • Η ινσουλίνη μειώνει την ποσότητα του σακχάρου στο αίμα σας.
 • Καθώς το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας πέφτει, το ίδιο κάνει και την έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας.

Ο ρόλος της γλυκόζης
Γλυκόζη - ζάχαρη - είναι μια κύρια πηγή ενέργειας για τα κύτταρα που συνθέτουν τους μυς και άλλους ιστούς.

 • Η γλυκόζη προέρχεται από δύο κύριες πηγές: τα τρόφιμα και το συκώτι σας.
 • Ζάχαρη απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος, όπου εισέρχεται στα κύτταρα με τη βοήθεια της ινσουλίνης.
 • Αποθηκεύει το συκώτι σας και να κάνει τη γλυκόζη.
 • Όταν τα επίπεδα της ινσουλίνης σας είναι χαμηλά, όπως όταν δεν έχεις φάει σε μια στιγμή, το συκώτι metabolizes αποθέματα γλυκογόνου σε γλυκόζη για να κρατήσει τα επίπεδα σακχάρου εντός φυσιολογικών ορίων.

Αιτίες του διαβήτη τύπου 1
Στο διαβήτη τύπου 1, το ανοσοποιητικό σας σύστημα - που συνήθως καταπολεμά τα επιβλαβή βακτήρια ή ιούς - επιτίθεται και καταστρέφει τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη σας στο πάγκρεας. Αυτό σας αφήνει με λίγη ή καθόλου ινσουλίνη. Αντί να μεταφέρεται εντός των κυττάρων σας, η ζάχαρη συσσωρεύεται στο αίμα σας. Τύπου 1 πιστεύεται ότι προκαλείται από έναν συνδυασμό γενετικής προδιάθεσης και περιβαλλοντικών παραγόντων, αν και ακριβώς αυτό που πολλοί από αυτούς τους παράγοντες είναι είναι ακόμα ασαφής.

Αιτίες του προδιαβήτη και διαβήτη τύπου 2
Σε προδιαβήτη - η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη τύπου 2 - και στο διαβήτη τύπου 2, τα κύτταρά σας γίνονται ανθεκτικά στη δράση της ινσουλίνης, και το πάγκρεας αδυνατεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη για να ξεπεραστεί αυτή η αντίσταση. Αντί να κινείται μέσα στα κύτταρα σας, όπου αυτό είναι απαραίτητο για την ενέργεια, τη ζάχαρη συσσωρεύεται στο αίμα σας. Ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό είναι αβέβαιο, αν και όπως στο διαβήτη τύπου 1, είναι πιστεύεται ότι οι γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν ένα ρόλο στην ανάπτυξη του τύπου 2. Το υπερβολικό βάρος συνδέεται στενά με την ανάπτυξη του διαβήτη τύπου 2, αλλά όχι ο καθένας με τύπου 2 είναι υπέρβαρα.

Αιτίες του διαβήτη κύησης
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο πλακούντας παράγει ορμόνες για τη διατήρηση της εγκυμοσύνης σας. Οι ορμόνες αυτές κάνουν τα κύτταρα σας πιο ανθεκτικά στην ινσουλίνη. Καθώς ο πλακούντας μεγαλώνει κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο, εκκρίνει περισσότερες από αυτές τις ορμόνες - γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για την ινσουλίνη για να κάνει τη δουλειά της.

Κανονικά, το πάγκρεας αποκρίνεται με την παραγωγή αρκετά επιπλέον ινσουλίνη για να ξεπεραστεί αυτή η αντίσταση. Αλλά μερικές φορές το πάγκρεας δεν μπορεί να συμβαδίσει. Όταν συμβαίνει αυτό, πολύ λίγο γλυκόζη παίρνει στα κύτταρά σας και πάρα πολύ διαμονή στο αίμα σας. Αυτό είναι ο διαβήτης της κύησης.

Βλέπε επίσης

Οι παράγοντες κινδύνου

Παράγοντες κινδύνου για τον διαβήτη εξαρτάται από τον τύπο του διαβήτη.

Οι παράγοντες κινδύνου για διαβήτη τύπου 1
Αν και η ακριβής αιτία του διαβήτη τύπου 1 είναι άγνωστη, οι γενετικοί παράγοντες που ενδέχεται να διαδραματίσουν έναν ρόλο. Ο κίνδυνος ανάπτυξης διαβήτη τύπου 1 αυξάνεται, αν έχετε ένα γονέα ή αδελφό που έχει διαβήτη τύπου 1. Περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η έκθεση σε μια ιογενή ασθένεια, επίσης πιθανό παίζουν κάποιο ρόλο στο διαβήτη τύπου 1. Άλλοι παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο περιλαμβάνουν:

 • Η παρουσία των βλαβερών κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που κάνουν αυτοαντισωμάτων. Μερικές φορές τα μέλη της οικογένειας των ατόμων με διαβήτη τύπου 1 εξετάστηκαν για την παρουσία αυτοαντισωμάτων διαβήτη. Εάν έχετε αυτά τα αυτοαντισώματα, έχετε αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 1. Αλλά, όχι ο καθένας που έχει αυτά τα αυτοαντισώματα αναπτύσσει τον τύπο 1.
 • . Οι διαιτητικοί παράγοντες Μια σειρά από διατροφικούς παράγοντες έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 1, όπως η χαμηλή κατανάλωση βιταμίνης D τύπου? Πρώιμη έκθεση σε αγελαδινό γάλα ή φόρμουλα αγελαδινό γάλα? Ή έκθεση σε σιτηρά πριν από την ηλικία των 4 μηνών. Ωστόσο, κανένας από αυτούς τους παράγοντες έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν διαβήτη τύπου 1.
 • Αγώνας διαβήτη. Τύπου 1 είναι πιο κοινή σε λευκούς από ό, τι σε άλλες φυλές.
 • Γεωγραφία. Ορισμένες χώρες, όπως η Φινλανδία και η Σουηδία, έχουν υψηλότερα ποσοστά διαβήτη τύπου 1.

Οι παράγοντες κινδύνου για τον προδιαβήτη και διαβήτη τύπου 2
Οι ερευνητές δεν κατανοούν πλήρως γιατί μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν προδιαβήτη και διαβήτη τύπου 2 και άλλοι δεν το κάνουν. Είναι σαφές ότι ορισμένοι παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο, ωστόσο, όπως οι εξής:

 • Βάρος. Όσο περισσότερο λιπώδη ιστό που έχετε, τόσο πιο ανθεκτικά κύτταρα σας να γίνει στην ινσουλίνη.
 • Αδράνεια. Όσο λιγότερο δραστήριοι είστε, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος. Η σωματική δραστηριότητα σας βοηθά να ελέγχετε το βάρος σας, χρησιμοποιεί τη γλυκόζη ως ενέργεια και καθιστά τα κύτταρα σας πιο ευαίσθητα στην ινσουλίνη. Η άσκηση λιγότερο από τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2.
 • Οικογενειακό ιστορικό. Αυξάνει τον κίνδυνο σας εάν ένα γονέα ή αδελφό έχει διαβήτη τύπου 2.
 • Αγώνας Αν και είναι ασαφές το γιατί, άνθρωποι με συγκεκριμένες φυλές -. Συμπεριλαμβανομένων των μαύρων, ισπανόφωνοι, Ευρωπαϊκή Ινδοί και οι Ασιάτες - βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.
 • Ηλικία. Αυξάνει τον κίνδυνο σας καθώς γερνάτε. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή έχετε την τάση να ασκούνται λιγότερο, χάνουν μυϊκή μάζα και αύξηση του σωματικού βάρους όπως την ηλικία σας. Αλλά διαβήτη τύπου 2 αυξάνεται επίσης ραγδαία μεταξύ των παιδιών, των εφήβων και νεαρούς ενήλικες.
 • Ο διαβήτης κύησης. Εάν έχετε αναπτύξει διαβήτη κύησης όταν ήταν έγκυος, ο κίνδυνος για την ανάπτυξη προδιαβήτη και διαβήτη τύπου 2 αργότερα αυξάνεται. Αν γέννησε ένα μωρό βάρους άνω των £ 9 (4 κιλά), είστε επίσης σε κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2.
 • Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών Για τις γυναίκες, που έχουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών -. Μια συχνή πάθηση που χαρακτηρίζεται από ακανόνιστη έμμηνο ρύση, υπερβολική τριχοφυία και την παχυσαρκία - αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη.
 • Η υψηλή αρτηριακή πίεση. Έχοντας την αρτηριακή πίεση πάνω από 140/90mm Hg συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.
 • Μη φυσιολογικά επίπεδα χοληστερόλης. Εάν έχετε χαμηλά επίπεδα της λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας (HDL), ή "καλή" χοληστερόλη, τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 είναι υψηλότερη. Τα χαμηλά επίπεδα της HDL που ορίζεται ως κατωτέρω 35 mg / dL.
 • Υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων. Τριγλυκερίδια είναι ένα λίπος μεταφέρεται στο αίμα. Αν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων σας είναι πάνω από 250 mg / dL, ο κίνδυνος του σακχαρώδη διαβήτη αυξάνει.

Οι παράγοντες κινδύνου για τον διαβήτη κύησης
Κάθε έγκυος γυναίκα μπορεί να αναπτύξει διαβήτη κύησης, αλλά μερικές γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ό, τι οι άλλοι. Οι παράγοντες κινδύνου για τον διαβήτη κύησης περιλαμβάνουν:

 • Ηλικία. Οι γυναίκες ηλικίας άνω των 25 διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο.
 • . Οικογενειακό ή προσωπικό ιστορικό αυξάνει τον κίνδυνο σας εάν έχετε προ-διαβήτη - πρόδρομο του διαβήτη τύπου 2 - ή εάν ένα στενό μέλος της οικογένειας, όπως ένα γονέα ή αδελφό, έχει διαβήτη τύπου 2. Είστε επίσης σε μεγαλύτερο κίνδυνο αν είχαν διαβήτη κύησης κατά τη διάρκεια μιας προηγούμενης εγκυμοσύνης, αν παρέδωσε ένα πολύ μεγάλο μωρό ή αν είχατε μια ανεξήγητη θνησιγένειας.
 • Βάρος. Το υπερβολικό βάρος πριν από την εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο.
 • Race. Για λόγους που δεν είναι σαφείς, οι γυναίκες που είναι μαύρο, ισπανόφωνοι, Ευρωπαίες Ινδές ή της Ασίας είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη κύησης.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Οι μακροχρόνιες επιπλοκές του διαβήτη αναπτύσσονται σταδιακά. Όσο περισσότερο έχετε διαβήτη - και η λιγότερο ελεγχόμενη σακχάρου στο αίμα σας - όσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος επιπλοκών. Τελικά, οι επιπλοκές του διαβήτη μπορεί να είναι η απενεργοποίηση ή ακόμα και απειλητικές για τη ζωή. Πιθανές επιπλοκές περιλαμβάνουν:

 • Η καρδιαγγειακή νόσος. Διαβήτης αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο των διαφόρων καρδιαγγειακών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της στεφανιαίας νόσου με πόνο στο στήθος (στηθάγχη), καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο και στένωση των αρτηριών (αθηροσκλήρυνση). Εάν έχετε διαβήτη, είναι πιο πιθανό να έχουν καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
 • Νευρική βλάβη (νευροπάθεια). Περίσσεια ζάχαρης μπορεί να τραυματίσουν τα τοιχώματα των μικρών αιμοφόρων αγγείων (τριχοειδών αγγείων) που τροφοδοτούν τα νεύρα σας, ειδικά στα πόδια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μυρμήγκιασμα, μούδιασμα, κάψιμο ή πόνο που συνήθως ξεκινά από τις άκρες των δακτύλων ή τα δάχτυλα και σταδιακά εξαπλώνεται προς τα πάνω. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να χάσετε την αίσθηση του αισθήματος στις πληγείσες άκρων. Βλάβη στα νεύρα που σχετίζονται με την πέψη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με ναυτία, έμετο, διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Για τους άνδρες, μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία.
 • Νεφρική βλάβη (νεφροπάθεια). Οι νεφροί περιέχουν εκατομμύρια μικροσκοπικά ομάδες των αιμοφόρων αγγείων (σπειράματα) ότι τα απόβλητα φίλτρο από το αίμα σας. Ο διαβήτης μπορεί να βλάψει αυτό το ευαίσθητο σύστημα φιλτραρίσματος. Σοβαρή βλάβη μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια ή μη αναστρέψιμη τελικού σταδίου νεφρική νόσο, η οποία μπορεί να απαιτήσει αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση νεφρού. Τα ποσοστά της σοβαρής νεφρικής νόσου έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, πιθανόν να οφείλεται σε βελτιώσεις στη διαχείριση του διαβήτη.
 • Βλάβη στα μάτια (αμφιβληστροειδοπάθεια). Διαβήτης μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία του αμφιβληστροειδούς (διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια), δυνητικά μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση. Ο διαβήτης αυξάνει επίσης τον κίνδυνο άλλων σοβαρών παθήσεων της όρασης, όπως ο καταρράκτης και γλαύκωμα.
 • Ζημιά ποδιού. Βλάβη των νεύρων στα πόδια ή κακή ροή του αίματος στα πόδια αυξάνει τον κίνδυνο διαφόρων επιπλοκών ποδιού. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, πληγές και φλύκταινες μπορεί να γίνει σοβαρές λοιμώξεις. Σοβαρή βλάβη μπορεί να απαιτήσει toe, τα πόδια ή ακόμα και ακρωτηριασμού των ποδιών.
 • Δέρματος και του στόματος συνθήκες. Διαβήτης μπορεί να σας αφήσει πιο επιρρεπή σε προβλήματα του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων βακτηριακές και μυκητιακές λοιμώξεις. Μολύνσεις των ούλων μπορεί επίσης να είναι μια ανησυχία, ειδικά εάν έχετε μια ιστορία της κακής στοματικής υγιεινής.
 • Οστεοπόρωση. Διαβήτης μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη από την κανονική οστική πυκνότητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης.
 • Της νόσου του Alzheimer. Διαβήτης τύπου 2 μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της νόσου του Alzheimer. Ο κακός έλεγχος του σακχάρου στο αίμα σας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος φαίνεται να είναι. Μία θεωρία είναι ότι καρδιαγγειακά προβλήματα που προκαλούνται από τον διαβήτη θα μπορούσαν να συμβάλουν στην άνοια με το φράξιμο της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο προκαλώντας εγκεφαλικά επεισόδια. Άλλες δυνατότητες είναι ότι πάρα πολύ ινσουλίνη στο αίμα οδηγεί σε εγκεφαλική βλάπτουν φλεγμονής, ή την έλλειψη ινσουλίνης στον εγκέφαλο στερεί τα κύτταρα του εγκεφάλου της γλυκόζης.
 • Καρκίνος. Οι άνθρωποι με διαβήτη έχουν υψηλότερο κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου. Αλλά οι λόγοι δεν είναι σαφείς. Μπορεί να είναι ότι οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο του καρκίνου, ή μπορεί να είναι ένας παράγοντας της νόσου ή της θεραπείας της. Αυτή είναι μια ενεργή περιοχή έρευνας, αλλά εν τω μεταξύ, δεν γίνεται καμία αλλαγή στη θεραπεία συνιστάται.

Οι επιπλοκές του διαβήτη κύησης
Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν διαβήτη κύησης παραδώσει υγιή μωρά. Ωστόσο, χωρίς θεραπεία και χωρίς τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα για σας και το μωρό σας.

Επιπλοκές στο μωρό σας μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα του διαβήτη κύησης:

 • Η περίσσεια της ανάπτυξης. Extra γλυκόζης μπορεί να διαπεράσει τον πλακούντα, το οποίο ενεργοποιεί το πάγκρεας του μωρού σας να κάνετε επιπλέον ινσουλίνη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει το μωρό σας να αυξηθεί πάρα πολύ μεγάλο (macrosomia). Πολύ μεγάλα μωρά είναι πιο πιθανό να απαιτήσει μια γέννηση καισαρική τομή.
 • Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μερικές φορές τα μωρά από μητέρες με διαβήτη κύησης αναπτύξουν χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (υπογλυκαιμία), λίγο μετά τη γέννησή τους, επειδή το δικό τους παραγωγή ινσουλίνης είναι υψηλή. Ερώτηση τάισμα και μερικές φορές ένα ενδοφλέβιο διάλυμα γλυκόζης μπορεί να επιστρέψει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του μωρού στο φυσιολογικό.
 • Σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας Εάν το μωρό σας έχει παραδοθεί στις αρχές, σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας -. Μια κατάσταση που κάνει την αναπνοή δύσκολη - είναι δυνατόν. Τα μωρά που έχουν το σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας μπορεί να χρειαστεί βοήθεια αναπνοή μέχρι τους πνεύμονές τους να γίνει ισχυρότερη.
 • Ίκτερο. Αυτή κιτρινωπό αποχρωματισμό του δέρματος και του λευκού των ματιών μπορεί να προκύψει, εάν το συκώτι του μωρού δεν είναι αρκετά ώριμη για να σπάσει μια ουσία που ονομάζεται χολερυθρίνη, η οποία συνήθως σχηματίζεται όταν ο οργανισμός ανακυκλώνει παλιά ή κατεστραμμένα ερυθρά αιμοσφαίρια. Παρά το γεγονός ότι ο ίκτερος συνήθως δεν αποτελεί αιτία ανησυχίας, προσεκτική παρακολούθηση είναι σημαντική.
 • Ο διαβήτης τύπου 2 αργότερα στη ζωή. Μωρά των μητέρων που έχουν διαβήτη κύησης έχουν υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2 αργότερα στη ζωή.
 • Θάνατος. Ανεπεξέργαστα διαβήτης της κύησης μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο ενός μωρού, είτε πριν ή λίγο μετά τη γέννηση.

Επιπλοκές σε σας μπορεί επίσης να προκύψει ως αποτέλεσμα του διαβήτη κύησης:

 • Η προεκλαμψία. Αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζεται από υψηλή πίεση του αίματος, περίσσεια πρωτεΐνης στα ούρα, και πρήξιμο των ποδιών και τα πόδια. Η προεκλαμψία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ή ακόμη και απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές τόσο για τη μητέρα και το μωρό.
 • Μεταγενέστερες διαβήτη κύησης. Μόλις είχαν διαβήτη κύησης σε μια εγκυμοσύνη, είστε πιο πιθανό να έχουν και πάλι με την επόμενη εγκυμοσύνη. Είστε επίσης περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη - συνήθως ο διαβήτης τύπου 2 - καθώς γερνάτε.

Επιπλοκές του προδιαβήτη
Prediabetes μπορεί να εξελιχθεί σε διαβήτη τύπου 2.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Είναι πιθανό να ξεκινήσει βλέποντας το γιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας σας εάν έχετε συμπτώματα του διαβήτη. Εάν το παιδί σας έχει συμπτώματα του διαβήτη, μπορείτε να δείτε τον παιδίατρο του παιδιού σας. Αν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι εξαιρετικά υψηλά, τότε μάλλον θα πρέπει να σταλεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Αν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα δεν είναι αρκετά υψηλή για εσάς ή το παιδί σας να θέσει αμέσως σε κίνδυνο, μπορεί να αναφέρεται σε έναν γιατρό που ειδικεύεται στο διαβήτη, μεταξύ άλλων παθήσεων (ενδοκρινολόγο).

Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας και να ξέρετε τι να περιμένετε.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν περιορισμούς που χρειάζονται πριν τη συνάντηση. Όταν κλείνετε το ραντεβού, ρωτήστε αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε εκ των προτέρων. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα περιλαμβάνουν τον περιορισμό διατροφή σας, όπως για μια εξέταση σακχάρου αίματος νηστείας.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως έντονο στρες ή πρόσφατες αλλαγές ζωής. Αν είστε παρακολούθηση τιμές γλυκόζης σας στο σπίτι, να φέρει ένα αρχείο με τα αποτελέσματα της γλυκόζης, αναλύοντας τις ημερομηνίες και ώρες των δοκιμών.
 • Κάντε μια λίστα των τυχόν αλλεργίες που έχετε και όλα τα φάρμακα, τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα που παίρνετε.
 • Καταγράψτε την οικογένειά σας ιατρικό ιστορικό. Ειδικότερα, σημειώστε συγγενείς που είχαν διαβήτη, καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικά επεισόδια.
 • Πάρτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο, αν είναι δυνατόν. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να σας βοηθήσει να θυμάστε τις πληροφορίες που χρειάζεστε.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας. Ρωτήστε σχετικά με τις πτυχές της διαχείρισης του διαβήτη σας, είστε ασαφής σχετικά.
 • Θα πρέπει να γνωρίζετε αν χρειάζεστε ανταλλακτικά συνταγή. Ο γιατρός σας μπορεί να ανανεώσει τις συνταγές σας, ενώ είστε εκεί.

Προετοιμάζοντας μια λίστα με ερωτήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο από το χρόνο σας με το γιατρό σας. Για το διαβήτη, μερικές ερωτήσεις για να ρωτήσω:

 • Είναι τα συμπτώματα Είμαι αφού σχετίζεται με το διαβήτη μου ή κάποια άλλη πάθηση;
 • Τι εξετάσεις πρέπει να κάνω για να διαχειριστεί καλύτερα το διαβήτη μου;
 • Τι άλλο μπορώ να κάνω για να προστατεύσει την υγεία μου;
 • Ποιες είναι οι άλλες επιλογές για τη διαχείριση του διαβήτη μου;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα αυτούς τους όρους;
 • Υπάρχουν περιορισμοί που πρέπει να ακολουθήσετε εκεί;
 • Θα πρέπει να δείτε ένα άλλο ειδικό, όπως ένα διαιτολόγο ή εκπαιδευτή για το διαβήτη;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση εκεί;
 • Υπάρχουν φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω μαζί μου; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε;

Μην διστάσετε να ζητήσετε οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε.

Διαβήτη. Εάν υποψιάζεστε ότι εσείς ή το παιδί σας μπορεί να έχει διαβήτη.
Διαβήτη. Εάν υποψιάζεστε ότι εσείς ή το παιδί σας μπορεί να έχει διαβήτη.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα, όπως:

 • Πότε ξεκίνησες να ανησυχούν για πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη; Ποια συμπτώματα θα ειδοποιηθεί;
 • Είναι τα συμπτώματά σας συνεχή ή περιστασιακά;
 • Πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματά σας;
 • Έχετε οικογενειακό ιστορικό προεκλαμψίας ή διαβήτη;
 • Πες μου για τη διατροφή σας.
 • Γυμνάζεστε; Τι είδους και πόσο;

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 1 συχνά εμφανίζονται ξαφνικά και συχνά είναι ο λόγος για τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Επειδή τα συμπτώματα άλλων τύπων διαβήτη και του προδιαβήτη έρχονται πιο σταδιακά ή μπορεί να μην είναι εμφανής, η Ευρωπαϊκή Ένωση Διαβήτη (ADA) συνέστησε κατευθυντήριες γραμμές ελέγχου. Η ADA συστήνει ότι τα ακόλουθα άτομα πρέπει να ελέγχονται για διαβήτη:

 • Καθένας με δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο από 25, ανεξάρτητα από την ηλικία, που έχει επιπλέον παράγοντες κινδύνου, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο καθιστικός τρόπος ζωής, ένα ιστορικό συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, αφού παρέδωσε ένα μωρό που ζύγιζε πάνω από 9 κιλά, μια ιστορία του διαβήτη κατά την εγκυμοσύνη, υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, ιστορικό καρδιακής νόσου, ή να έχουν ένα στενό συγγενή με διαβήτη.
 • Όποιος ηλικίας άνω των 45 ετών συνιστάται να λάβουν μια αρχική διαλογή του σακχάρου στο αίμα, και, στη συνέχεια, αν τα αποτελέσματα είναι φυσιολογικά, πρέπει να εξετάζονται κάθε τρία έτη.

Δοκιμές για τον τύπο 1 και ο διαβήτης τύπου 2

 • Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (A1C) δοκιμής. Αυτή η εξέταση αίματος δείχνει το μέσο επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας για τα τελευταία δύο έως τρεις μήνες. Μετρά το ποσοστό του σακχάρου στο αίμα συνδέεται με την αιμοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη που μεταφέρει οξυγόνο στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Το υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, το πιο αιμοσφαιρίνης θα πρέπει με τη ζάχαρη που επισυνάπτεται. Το επίπεδο της A1C 6,5 τοις εκατό ή υψηλότερη σε δύο διαφορετικές δοκιμές δείχνει ότι έχετε διαβήτη.

Εάν τα αποτελέσματα της δοκιμής A1C δεν είναι συνεπείς, η δοκιμή δεν είναι διαθέσιμο, ή αν έχετε ορισμένες προϋποθέσεις που μπορούν να κάνουν το τεστ A1C ανακριβείς - όπως εάν είστε έγκυος ή έχετε μια ασυνήθιστη μορφή της αιμοσφαιρίνης (γνωστή ως αιμοσφαιρίνη παραλλαγή) - ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ακόλουθες εξετάσεις για τη διάγνωση του διαβήτη:

 • Τυχαία δοκιμή του σακχάρου στο αίμα. Ένα δείγμα αίματος θα ληφθεί σε τυχαίο χρόνο. Ανεξάρτητα από το πότε έφαγε τελευταία, ένα τυχαίο επίπεδο σακχάρου στο αίμα των 200 χιλιοστόγραμμα ανά δέκατο λίτρου (mg / dL) - 11,1 mmol ανά λίτρο (mmol / L) - ή υψηλότερη προτείνει διαβήτη.
 • Νηστείας δοκιμή του σακχάρου στο αίμα. Ένα δείγμα αίματος θα ληφθεί μετά από ολονύκτια νηστεία. Ένα επίπεδο σακχάρου αίματος νηστείας μεταξύ 100 και 125 mg / dL (5,6 και 6,9 mmol / L) θεωρείται προδιαβήτη. Αν είναι 126 mg / dL (7 mmol / L) ή υψηλότερη σε δύο ξεχωριστές εξετάσεις, θα πρέπει να διαγνωστεί με διαβήτη.

Εάν υπάρχει υποψία διαβήτη τύπου 1, τα ούρα σας θα πρέπει να ελεγχθεί για να ψάξουν για την παρουσία των κετονών, ένα υποπροϊόν που παράγεται όταν μυών και του λιπώδους ιστού χρησιμοποιούνται για την ενέργεια, όταν ο οργανισμός δεν έχει αρκετή ινσουλίνη για να χρησιμοποιήσει τη διαθέσιμη γλυκόζη. Περιστασιακά ένα επίπεδο πεπτιδίου C - μια δοκιμή που χρησιμοποιείται για να μετρηθεί η ικανότητα του παγκρέατος να εκκρίνουν ινσουλίνη - μπορεί να διαταχθεί. Επίπεδα του πεπτιδίου C είναι συνήθως χαμηλή σε άτομα με διαβήτη τύπου 1, αλλά μπορεί να είναι κανονική ή υψηλή περιεκτικότητα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Δοκιμές για τον διαβήτη κύησης
Ιατρικές εμπειρογνώμονες δεν έχουν θεσπίσει ένα ενιαίο σύνολο κατευθυντήριων γραμμών ελέγχου για διαβήτη κύησης. Κάποιοι αμφισβητούν αν κύησης έλεγχο του διαβήτη είναι απαραίτητη, αν είστε κάτω των 25 ετών και δεν έχουν παράγοντες κινδύνου. Άλλοι λένε ότι ο έλεγχος όλων των εγκύων γυναικών - ανεξάρτητα από την ηλικία τους - είναι ο καλύτερος τρόπος για τον εντοπισμό όλων των περιπτώσεων διαβήτη κύησης.

Ο γιατρός σας θα αξιολογήσει πιθανούς παράγοντες κινδύνου σας για τον διαβήτη κύησης νωρίς στην εγκυμοσύνη σας.

 • Αν είστε σε υψηλό κίνδυνο διαβήτη κύησης - για παράδειγμα, ο δείκτης μάζας του σώματός σας (ΔΜΣ) πριν την εγκυμοσύνη ήταν 30 ή υψηλότερο, είχατε διαβήτη κύησης κατά τη διάρκεια μιας προηγούμενης εγκυμοσύνης ή έχετε μια μητέρα, πατέρα, αδελφό ή το παιδί με διαβήτη - Ο γιατρός σας μπορεί να εξετάσει για το διαβήτη κατά την πρώτη προγεννητική επίσκεψη σας.
 • Αν είστε σε μέσο κίνδυνο διαβήτη κύησης, τότε μάλλον θα έχετε μια διαγνωστική εξέταση για τον διαβήτη κύησης κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου σας - συνήθως μεταξύ 24 και 28 εβδομάδων της εγκυμοσύνης.

Ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ακόλουθες δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου:

 • Δοκιμή αρχική πρόκληση της γλυκόζης. Θα ξεκινήσει η δοκιμασία πρόκλησης γλυκόζης πίνοντας ένα σιροπιαστά διάλυμα γλυκόζης. Μία ώρα αργότερα, θα έχετε μια εξέταση αίματος για μέτρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας. Το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα κάτω από 130-140 mg / dL ή 7.2 έως 7.8 mmol / L, είναι συνήθως θεωρείται φυσιολογικό σε μια δοκιμασία πρόκλησης γλυκόζης, αν και αυτό μπορεί να ποικίλει σε συγκεκριμένες κλινικές ή εργαστήρια. Εάν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας είναι υψηλότερο από το κανονικό, αυτό σημαίνει ότι μόνο εσείς έχετε υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη κύησης. Ο γιατρός σας θα παραγγείλετε ένα follow-up τεστ για να διαπιστώσετε αν έχετε διαβήτη κύησης.
 • Παρακολούθηση της γλυκόζης δοκιμασία ανοχής. Για την παρακολούθηση της δοκιμής, θα σας ζητηθεί να νηστεύουν όλη τη νύχτα και στη συνέχεια να έχουν τη νηστεία επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας μετριέται. Στη συνέχεια, θα πιείτε ένα γλυκό λύση - αυτό το ένα περιέχει μία υψηλότερη συγκέντρωση της γλυκόζης - και το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας θα πρέπει να ελέγχονται κάθε ώρα για μια περίοδο τριών ωρών. Εάν τουλάχιστον δύο από τις μετρήσεις του σακχάρου στο αίμα είναι υψηλότερα από τις κανονικές αξίες που καθορίστηκαν για κάθε μία από τις τρεις ώρες της δοκιμής, θα πρέπει να διαγνωστεί με διαβήτη κύησης.

Δοκιμές για τον προδιαβήτη
Η πρωταρχική εξέταση για προδιαβήτη είναι:

 • Η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (A1C) δοκιμής. Αυτή η εξέταση αίματος δείχνει το μέσο επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας για το παρελθόν δύο έως τρεις μήνες. Λειτουργεί με τη μέτρηση του ποσοστού σακχάρου στο αίμα συνδέεται με την αιμοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη που μεταφέρει οξυγόνο στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Το υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, το πιο αιμοσφαιρίνης θα πρέπει με τη ζάχαρη που επισυνάπτεται. Το επίπεδο της A1C μεταξύ 5,7 και 6,4 τοις εκατό προτείνει έχετε προδιαβήτη. Τα φυσιολογικά επίπεδα είναι χαμηλότερα από 5,7 τοις εκατό.

Εάν η δοκιμή A1C δεν είναι διαθέσιμο, ή αν έχετε ορισμένες προϋποθέσεις που μπορούν να κάνουν το τεστ A1C ανακριβείς - όπως εάν είστε έγκυος ή έχετε μια ασυνήθιστη μορφή της αιμοσφαιρίνης (γνωστή ως παραλλαγή της αιμοσφαιρίνης) - ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει το μετά από εξετάσεις για τη διάγνωση του διαβήτη:

 • Νηστείας δοκιμή του σακχάρου στο αίμα. Ένα δείγμα αίματος θα ληφθεί μετά από ολονύκτια νηστεία. Το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα 100-125 mg / dL (5.6 - 6.9 mmol / L) θεωρείται προδιαβήτη, μερικές φορές αναφέρεται ως διαταραγμένη γλυκόζη νηστείας. Κανονική είναι κάτω από 100 mg / dL.
 • Προφορική δοκιμασία ανοχής γλυκόζης. Ένα δείγμα αίματος θα ληφθεί μετά την νηστεία για τουλάχιστον οκτώ ώρες ή όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, θα πιείτε ένα ζαχαρώδες διάλυμα, και το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας θα πρέπει να μετρηθεί και πάλι μετά από δύο ώρες. Ένα επίπεδο σακχάρου στο αίμα μικρότερη από 140 mg / dL (7.8 mmol / L) είναι φυσιολογικό. Το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα 140-199 mg / dL (7,8 έως 11 mmol / L) θεωρείται προδιαβήτη. Αυτό μερικές φορές αναφέρεται ως εξασθενημένη ανοχή γλυκόζης.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και φάρμακα

Ανάλογα με τον τύπο του διαβήτη που έχετε, την παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα, η ινσουλίνη και από του στόματος φάρμακα μπορεί να παίζουν ρόλο στη θεραπεία σας. Αλλά δεν έχει σημασία τι τύπο του διαβήτη που έχετε, η υγιεινή διατροφή, η διατήρηση ενός υγιούς βάρους και η παρακολούθηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σας είναι το κλειδί για τη διαχείριση του διαβήτη σας.

Θεραπείες για όλους τους τύπους διαβήτη
Ένα σημαντικό μέρος της διαχείρισης όλων των τύπων διαβήτη είναι η διατήρηση ενός υγιούς βάρους μέσω της υγιεινής διατροφής και πρόγραμμα άσκησης:

 • Η υγιεινή διατροφή. Αντίθετα με τη δημοφιλή αντίληψη, δεν υπάρχει διατροφή διαβήτη. Θα πρέπει να επικεντρωθεί στην διατροφή σας περισσότερα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως - τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε διατροφή και φυτικές ίνες και χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες - και να περικόψει σχετικά με τα ζωικά προϊόντα, επεξεργασμένους υδατάνθρακες και γλυκά. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το καλύτερο σχέδιο διατροφής για όλη την οικογένεια. Ζαχαρούχα τρόφιμα είναι εντάξει κάποια στιγμή, εφ 'όσον είστε περιλαμβάνονται στο σχέδιο το γεύμα σας.

  Ωστόσο, η κατανόηση τι και πόσο να φάει μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ένας διαιτολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο γεύματος που ταιριάζει με τους στόχους για την υγεία σας, τις διατροφικές προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την καταμέτρηση των υδατανθράκων, ειδικά εάν έχετε διαβήτη τύπου 1.

 • Η σωματική δραστηριότητα. Ο καθένας χρειάζεται τακτική αεροβική άσκηση, και τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη δεν είναι καμία εξαίρεση. Η άσκηση μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας με τη μεταφορά της ζάχαρης στα κελιά σας, όπου χρησιμοποιείται για ενέργεια. Η άσκηση αυξάνει επίσης την ευαισθησία σας στην ινσουλίνη, γεγονός που σημαίνει ότι το σώμα σας χρειάζεται λιγότερη ινσουλίνη για τη μεταφορά ζάχαρης στα κύτταρά σας. Πάρτε το γιατρό σας είναι εντάξει να ασκήσει. Στη συνέχεια, επιλέξτε δραστηριότητες που σας ευχαριστούν, όπως το περπάτημα, το κολύμπι ή το ποδήλατο. Ποιο είναι το πιο σημαντικό μέρος κάνει τη σωματική άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα σας. Στόχος για τουλάχιστον 30 λεπτά ή περισσότερο από αερόβια άσκηση τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Εάν δεν έχουν δραστηριοποιηθεί για μια στιγμή, και να αρχίσει σιγά-σιγά να δημιουργήσει σταδιακά.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Εάν έχετε ήδη διαγνωστεί με διαβήτη.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Εάν έχετε ήδη διαγνωστεί με διαβήτη.

Θεραπείες για τον τύπο 1 και ο διαβήτης τύπου 2
Θεραπεία για διαβήτη τύπου 1 περιλαμβάνει ενέσεις ινσουλίνης ή τη χρήση μιας αντλίας ινσουλίνης, συχνούς ελέγχους του σακχάρου στο αίμα και καταμέτρηση υδατανθράκων. Η θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 αφορά κυρίως την παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα σας, μαζί με τα φάρμακα διαβήτη, η ινσουλίνη ή και τα δύο.

 • Παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα σας. Ανάλογα με το σχέδιο θεραπείας σας, μπορείτε να ελέγξετε και να καταγράψει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας αρκετές φορές την εβδομάδα για τρεις ή περισσότερες φορές την ημέρα. Η προσεκτική παρακολούθηση είναι ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας παραμένει εντός του εύρους στόχου σας. Οι άνθρωποι που λαμβάνουν θεραπεία με ινσουλίνη μπορεί επίσης να επιλέξει να παρακολουθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, με συνεχή παρακολούθηση της γλυκόζης. Παρά το γεγονός ότι αυτή η τεχνολογία δεν έχει ακόμη αντικαταστήσει το μετρητή γλυκόζης, μπορεί να παρέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

  Ακόμα κι αν τρώτε σε ένα αυστηρό πρόγραμμα, η ποσότητα του σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να αλλάξει απρόβλεπτα. Με τη βοήθεια από την ομάδα θεραπείας του διαβήτη σας, θα μάθετε πώς το επίπεδο σακχάρου στο αίμα αλλαγές σας μετά τη λήψη τροφής, τη σωματική δραστηριότητα, φαρμακευτική αγωγή, η ασθένεια, το αλκοόλ, το άγχος και - για τις γυναίκες - οι διακυμάνσεις στα επίπεδα των ορμονών.

  Εκτός από την καθημερινή παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τακτικές δοκιμές για τη μέτρηση της A1C μέσο επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας για τα τελευταία δύο έως τρεις μήνες. Σε σύγκριση με επαναλαμβανόμενες καθημερινές εξετάσεις σακχάρου στο αίμα, η A1C δοκιμή δείχνει καλύτερα το πόσο καλά το σχέδιο θεραπείας του διαβήτη σας λειτουργεί συνολικά. Μια αυξημένα επίπεδα A1C μπορεί να σηματοδοτούν την ανάγκη για μια αλλαγή στο σχήμα της ινσουλίνης σας ή το σχέδιο το γεύμα. Σας στόχος στόχος A1C μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ηλικία σας και διάφορους άλλους παράγοντες. Ωστόσο, για τους περισσότερους ανθρώπους με διαβήτη, η Ευρωπαϊκή Διαβητολογική Εταιρεία συνιστά μια A1C του κάτω από το 7 τοις εκατό. Ρωτήστε το γιατρό σας τι ο στόχος σας είναι A1C.

 • Ινσουλίνη. Οι περισσότεροι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 χρειάζεται θεραπεία με ινσουλίνη για να επιβιώσουν. Μερικοί άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2 χρειάζονται επίσης θεραπεία με ινσουλίνη. Συχνά ένεση ινσουλίνης χρησιμοποιώντας μια λεπτή βελόνα και τη σύριγγα ή ένα στυλό ινσουλίνης - μια συσκευή που μοιάζει με στυλό μελάνης, εκτός από το δοχείο είναι γεμάτο με ινσουλίνη.

  Μια αντλία ινσουλίνης μπορεί επίσης να είναι μια επιλογή. Η αντλία είναι μια συσκευή για το μέγεθος του ένα κινητό φοριέται στο εξωτερικό του σώματος σας. Ένας σωλήνας συνδέει το δοχείο της ινσουλίνης σε έναν καθετήρα που είναι εισάγεται κάτω από το δέρμα της κοιλιάς σας. Μια αντλία tubeless που λειτουργεί ασύρματα τώρα είναι επίσης διαθέσιμο. Θα προγραμματίσετε μια αντλία ινσουλίνης για να απαλλάξει συγκεκριμένες ποσότητες ινσουλίνης. Μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να παρέχουν περισσότερη ή λιγότερη ινσουλίνη ανάλογα με τα γεύματα, το επίπεδο δραστηριότητας και το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα.

  Μια αναδυόμενη θεραπευτική προσέγγιση είναι η χορήγηση ινσουλίνης κλειστού βρόχου, επίσης γνωστή ως το τεχνητό πάγκρεας. Συνδέει μια συνεχή παρακολούθηση της γλυκόζης με μία αντλία ινσουλίνης. Η συσκευή παρέχει αυτόματα τη σωστή ποσότητα ινσουλίνης όταν η οθόνη δείχνει την ανάγκη για αυτό. Δοκιμές έχουν δείξει ενθαρρυντικά αποτελέσματα, αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα.

  Πολλοί τύποι ινσουλίνης είναι διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων ινσουλίνη ταχείας δράσης, μακράς δράσης ινσουλίνης και ενδιάμεσες επιλογές. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει ένα μίγμα των τύπων ινσουλίνη για να χρησιμοποιήσει όλη την ημέρα και τη νύχτα.

 • Προφορική ή άλλα φάρμακα. Μερικές φορές είναι άλλα από του στόματος ή με ένεση φάρμακα που συνταγογραφούνται, καθώς και. Ορισμένα φάρμακα διαβήτη διεγείρουν το πάγκρεας να παράγει και να απελευθερώσει περισσότερη ινσουλίνη. Άλλοι αναστέλλουν την παραγωγή και την απελευθέρωση γλυκόζης από το συκώτι σας, το οποίο σημαίνει ότι χρειάζεται λιγότερη ινσουλίνη για τη μεταφορά ζάχαρης στα κύτταρά σας. Ακόμα άλλοι μπλοκάρουν τη δράση του στομάχου ή του εντέρου ένζυμα που διασπούν υδατάνθρακες ή ιστούς σας κάνει πιο ευαίσθητα στην ινσουλίνη.
 • Μεταμόσχευση. Σε μερικούς ανθρώπους που έχουν διαβήτη τύπου 1, μια μεταμόσχευση παγκρέατος μπορεί να είναι μια επιλογή. Οι μεταμοσχεύσεις νησιδίων μελετάται επίσης. Με μια επιτυχημένη μεταμόσχευση παγκρέατος, που θα χρειάζεται πλέον θεραπεία με ινσουλίνη. Αλλά μεταμοσχεύσεις δεν είναι πάντα επιτυχείς - και οι διαδικασίες αυτές εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους. Χρειάζεται μια ζωή ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για την πρόληψη της απόρριψης οργάνων. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να έχουν σοβαρές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, βλάβης οργάνων και του καρκίνου. Επειδή οι παρενέργειες μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο από το διαβήτη, οι μεταμοσχεύσεις είναι συνήθως προορίζονται για άτομα που πάσχουν από διαβήτη δεν μπορούν να ελεγχθούν ή εκείνες που έχουν σοβαρές επιπλοκές.
 • Χειρουργική επέμβαση. Μολονότι δεν θεωρείται ειδικώς μια θεραπεία για το διαβήτη τύπου 2, τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 οι οποίοι έχουν επίσης ένα δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο από 35 μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το είδος της χειρουργικής επέμβασης. Οι άνθρωποι που έχουν υποβληθεί σε γαστρική παράκαμψη έχουν δει σημαντικές βελτιώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Ωστόσο, οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι και τα οφέλη αυτής της διαδικασίας για τον διαβήτη τύπου 2 δεν είναι ακόμη γνωστά.

Θεραπεία για τον διαβήτη κύησης
Έλεγχος επιπέδου του σακχάρου στο αίμα σας είναι απαραίτητη για τη διατήρηση το μωρό σας υγιές και την αποφυγή επιπλοκών κατά τον τοκετό. Εκτός από τη διατήρηση ενός υγιούς διατροφής και της άσκησης, το σχέδιο θεραπείας σας μπορεί να περιλαμβάνουν την παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα σας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, με τη χρήση της ινσουλίνης.

Παροχέα υπηρεσιών υγείας σας θα παρακολουθεί επίσης το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας κατά τη διάρκεια της εργασίας. Εάν αυξάνεται το σάκχαρο στο αίμα σας, το μωρό σας μπορεί να απελευθερώσει τα υψηλά επίπεδα της ινσουλίνης - που μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα αμέσως μετά τη γέννηση.

Η θεραπεία για τον προδιαβήτη
Αν έχετε προδιαβήτη, υγιείς επιλογές στον τρόπο ζωής μπορεί να σας βοηθήσει να φέρει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας πίσω σε κανονικό ή τουλάχιστον να το κρατήσει από την άνοδο προς τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν στο διαβήτη τύπου 2. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους μέσω της άσκησης και της υγιεινής διατροφής μπορεί να βοηθήσει. Η άσκηση τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα και να χάσει 5 έως 10 τοις εκατό του σωματικού βάρους σας μπορεί να αποτρέψει ή διαβήτη τύπου 2 καθυστέρηση.

Μερικές φορές φάρμακα - όπως η μετφορμίνη (Glucophage, Glumetza, κ.ά.) - είναι επίσης μια επιλογή, αν είστε σε υψηλό κίνδυνο για διαβήτη, ακόμη και όταν προδιαβήτη σας επιδεινώνεται ή αν έχετε καρδιαγγειακή νόσο, λιπώδης νόσος του ήπατος ή σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Σε άλλες περιπτώσεις, τα φάρμακα για τον έλεγχο της χοληστερόλης - στατίνες, ιδίως - και οι υψηλές φάρμακα πίεσης του αίματος που απαιτείται. Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει τη θεραπεία με ασπιρίνη σε χαμηλή δόση για να βοηθήσει στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου, αν είστε σε υψηλό κίνδυνο. Υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής παραμένει το κλειδί, όμως.

Σημάδια πρόβλημα σε οποιοδήποτε τύπο του διαβήτη
Γιατί τόσοι πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το σάκχαρο στο αίμα σας, ορισμένες φορές προκύπτουν προβλήματα. Οι συνθήκες αυτές απαιτούν την άμεση προσοχή, γιατί αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, κατασχέσεις και απώλεια των αισθήσεων (κώμα) μπορεί να προκύψει.

 • Υψηλό σάκχαρο στο αίμα (υπεργλυκαιμία). Το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να αυξηθεί για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της τρώνε πάρα πολύ, είναι άρρωστοι ή δεν λαμβάνει αρκετό φάρμακο μείωσης της γλυκόζης. Ελέγξτε το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας συχνά, και να προσέχετε για ενδείξεις και συμπτώματα του υψηλού σακχάρου στο αίμα - συχνή ούρηση, αυξημένη δίψα, ξηροστομία, θολή όραση, κούραση και ναυτία. Αν έχετε υπεργλυκαιμία, θα πρέπει να προσαρμόσετε το σχέδιο το γεύμα σας, τα φάρμακα ή και τα δύο.
 • Αυξημένη κετόνες στα ούρα σας (διαβητική κετοξέωση). Εάν τα κύτταρα σας πεινασμένο για ενέργεια, το σώμα σας μπορεί να αρχίσει να σπάσει το λίπος. Αυτό παράγει τοξικά οξέα γνωστά ως κετόνες. Παρακολουθήστε για την απώλεια της όρεξης, αδυναμία, έμετο, πυρετό, πόνο στο στομάχι και ένα γλυκό, φρουτώδες ανάσα. Μπορείτε να ελέγξετε τα ούρα σας για κετόνες περίσσεια με ένα κιτ over-the-counter κετόνες δοκιμής. Αν έχετε περίσσεια κετόνες στα ούρα σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας αμέσως ή να αναζητήσετε επείγουσα φροντίδα. Αυτή η κατάσταση είναι πιο συχνή σε άτομα με διαβήτη τύπου 1.
 • Hyperglycemic υπερωσμωτικό nonketotic σύνδρομο. Σημεία και συμπτώματα αυτής της απειλητικής για τη ζωή κατάστασης περιλαμβάνουν μια ανάγνωση του σακχάρου στο αίμα πάνω από 600 mg / dL (33,3 mmol / L), ξηροστομία, υπερβολική δίψα, πυρετός, υπνηλία, σύγχυση, απώλεια όρασης και παραισθήσεις. Υπεροσμωτικού σύνδρομο προκαλείται από τον ουρανό-υψηλό σάκχαρο στο αίμα που μετατρέπει το αίμα παχύ και γλυκά. Τείνει να είναι πιο συχνή σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, και είναι συχνά προηγείται μια ασθένεια. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας ή να αναζητούν άμεση ιατρική φροντίδα εάν έχετε ενδείξεις ή συμπτώματα αυτής της κατάστασης.
 • Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (υπογλυκαιμία). Εάν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας πέφτει κάτω εύρος-στόχο σας, είναι γνωστή ως χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να πέσει για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων παρακάμπτοντας ένα γεύμα και να πάρει περισσότερη σωματική δραστηριότητα από το κανονικό. Ωστόσο, το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα είναι πιο πιθανό αν πάρετε φάρμακα μείωσης της γλυκόζης που προάγουν την έκκριση της ινσουλίνης ή αν είστε λαμβάνουν θεραπεία με ινσουλίνη. Ελέγξτε το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας τακτικά και να προσέχετε για ενδείξεις και συμπτώματα χαμηλού σακχάρου στο αίμα - εφίδρωση, τρέμουλο, αδυναμία, πείνα, ζάλη, κεφαλαλγία, θόλωση της όρασης, αίσθημα παλμών της καρδιάς, ευερεθιστότητα, μπερδεμένη ομιλία, υπνηλία, σύγχυση, λιποθυμία και επιληπτικές κρίσεις. Χαμηλό σάκχαρο στο αίμα κατεργάζεται με απορροφάται γρήγορα υδατάνθρακες, όπως χυμός φρούτων ή δισκία γλυκόζης.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Ο διαβήτης είναι μια σοβαρή ασθένεια. Σύμφωνα με το σχέδιο θεραπείας του διαβήτη σας παίρνει τη δέσμευση όλο το εικοσιτετράωρο. Η προσεκτική διαχείριση του διαβήτη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για σοβαρές - ακόμη και απειλητικές για τη ζωή - επιπλοκές.

Δεν έχει σημασία τι τύπο του διαβήτη που έχετε:

 • Κάντε μια δέσμευση για τη διαχείριση του διαβήτη σας. Μάθετε όλων που μπορείτε για το διαβήτη. Καθιερώστε μια σχέση με έναν εκπαιδευτή για το διαβήτη, και να ζητήσει από την ομάδα θεραπείας του διαβήτη σας για βοήθεια όταν τη χρειάζεστε.
 • Επιλέξτε υγιεινά τρόφιμα και να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος. Χάνοντας μόλις 5 έως 10 τοις εκατό του σωματικού βάρους σας, εάν είστε υπέρβαροι μπορεί να κάνει μια σημαντική διαφορά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σας. Η υγιεινή διατροφή είναι ένα με πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια, με μια περιορισμένη ποσότητα του κορεσμένου λίπους.
 • Εντάξουν τη σωματική άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα σας. Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη προδιαβήτη και διαβήτη τύπου 2, και μπορεί να βοηθήσει εκείνους που έχουν ήδη διαβήτη να διατηρήσει τον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Τριάντα λεπτά μέτριας έντασης άσκηση, όπως το ζωηρό περπάτημα - περισσότερες ημέρες της εβδομάδας συνιστάται. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι ο συνδυασμός των ασκήσεων - αερόβιες ασκήσεις, όπως το περπάτημα ή χορός για περισσότερες ημέρες, σε συνδυασμό με την κατάρτιση αντίστασης, όπως η άρση βαρών ή γιόγκα δύο φορές την εβδομάδα - βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα πιο αποτελεσματικά από κάθε είδος της άσκησης από μόνη της.

Lifestyle για διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2
Επιπλέον, αν έχετε διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2:

 • Προσδιορίστε τον εαυτό σας. Φορέστε μια ετικέτα ή βραχιόλι που λέει ότι έχετε διαβήτη. Κρατήστε ένα κιτ γλυκαγόνης κοντινό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα - και βεβαιωθείτε ότι τους φίλους και τους αγαπημένους σας ξέρουν πώς να το χρησιμοποιήσετε.
 • Προγραμματίστε μια ετήσια φυσική και τακτικές εξετάσεις των ματιών. Τακτικές εξετάσεις διαβήτη σας δεν προορίζεται να αντικαταστήσει την ετήσια physicals ή ρουτίνα οφθαλμολογικές εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια της φυσικής, ο γιατρός σας θα ψάξουν για τυχόν επιπλοκές του διαβήτη που σχετίζονται με την οθόνη και για άλλα ιατρικά προβλήματα. Εξειδικευμένη φροντίδα των ματιών σας θα ελέγχει για σημάδια βλάβης του αμφιβληστροειδούς, καταρράκτη και γλαύκωμα.
 • Κρατήστε τα εμβόλια σας μέχρι σήμερα. Υψηλό σάκχαρο στο αίμα μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αποκτήστε ένα εμβόλιο της γρίπης κάθε χρόνο, και να πάρετε μια αναμνηστική του τετάνου shot κάθε 10 χρόνια. Ο γιατρός σας θα σας συστήσει πιθανότατα το εμβόλιο της πνευμονίας, καθώς και. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστά επίσης σήμερα ηπατίτιδας Β, εάν δεν έχουν προηγουμένως εμβολιαστεί κατά της ηπατίτιδας Β και είστε ένα ενήλικο ηλικίας 19-59 με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2. Οι πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες CDC συμβουλεύει τον εμβολιασμό, το συντομότερο δυνατόν μετά τη διάγνωση με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2. Αν είστε 60 ετών ή μεγαλύτερης ηλικίας, έχουν διαβήτη και δεν έχουν λάβει προηγουμένως το εμβόλιο, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με το αν είναι σωστό για εσάς.
 • Δώστε προσοχή στα πόδια σας. Πλένετε τα πόδια σας καθημερινά σε χλιαρό νερό. Στεγνώστε τα απαλά, ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα. Ενυδατώνει με λοσιόν, αλλά όχι ανάμεσα στα δάχτυλα. Ελέγξτε τα πόδια σας κάθε μέρα για φουσκάλες, κοψίματα, πληγές, ερυθρότητα ή οίδημα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε μια πληγή ή άλλο πρόβλημα πόδι που δεν αρχίζει να θεραπεύσει από μόνη της.
 • Κρατήστε την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη σας υπό έλεγχο. Τρώτε υγιεινά τρόφιμα και τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό προς τον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Μπορεί να χρειαστούν φαρμακευτική αγωγή, πάρα πολύ.
 • Πάρτε την προσοχή των δοντιών σας. Διαβήτης μπορεί να σας αφήσει επιρρεπείς σε μολύνσεις των ούλων. Βουρτσίστε τα δόντια τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Και αν έχετε διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2, το χρονοδιάγραμμα οδοντιατρικές εξετάσεις τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας αμέσως εάν τα ούλα σας ματώνουν ή να φαίνονται κόκκινα ή πρησμένα.
 • Εάν καπνίζετε ή να χρησιμοποιείτε άλλες μορφές καπνού, ρωτήστε το γιατρό σας για να σας βοηθήσει να σταματήσουν το κάπνισμα. Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για διάφορες επιπλοκές του διαβήτη, όπως καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, νευρική βλάβη και νεφρική νόσο. Οι καπνιστές που πάσχουν από διαβήτη έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακή νόσο από ό, τι οι μη καπνιστές που πάσχουν από διαβήτη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διαβητολογική Εταιρεία. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους τρόπους για να σταματήσουν το κάπνισμα ή να σταματήσουν να χρησιμοποιούν άλλα είδη καπνού.
 • Αν πίνετε αλκοόλ, το κάνουν με υπευθυνότητα. Αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει είτε υψηλού ή χαμηλού σακχάρου στο αίμα, ανάλογα με το πόσο πίνετε και αν τρώτε την ίδια στιγμή. Εάν επιλέξετε να πιείτε, να το πράξουν μόνο με μέτρο - ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες - και πάντα με το φαγητό. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τους υδατάνθρακες από οποιοδήποτε αλκοόλ που πίνετε καθημερινή αρίθμηση των υδατανθράκων σας.
 • Πάρτε το άγχος σοβαρά. Εάν είστε τόνισε, είναι εύκολο να εγκαταλείψει την συνηθισμένη ρουτίνα διαχείριση του διαβήτη σας. Οι ορμόνες στο σώμα σας μπορεί να παράγει σε απάντηση παρατεταμένο στρες μπορεί να εμποδίσει την ινσουλίνη να λειτουργεί σωστά, πράγμα που καθιστά τα πράγματα χειρότερα. Να αναλάβει τον έλεγχο, να θέσει όρια. Προτεραιότητα στους στόχους σας. Μάθετε τεχνικές χαλάρωσης. Πάρτε την αφθονία του ύπνου.

Πάνω απ 'όλα, να παραμείνουν θετικές. Οι καλές συνήθειες που υιοθετούν σήμερα μπορεί να σας βοηθήσει να απολαύσετε μια ενεργό, υγιή ζωή με το διαβήτη.

Βλέπε επίσης

Εναλλακτική ιατρική

Πολλές ουσίες έχουν αποδειχθεί σε μερικές μελέτες για τη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, αλλά άλλες μελέτες έχουν αποτύχει να βρουν κάποιο όφελος για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα ή στη μείωση των επιπέδων της A1C. Λόγω των αντιφατικών ευρημάτων, δεν υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες σήμερα συνιστώνται για τον έλεγχο του διαβήτη. Ορισμένες από τις ουσίες που έχουν δείξει υπόσχεση να βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα περιλαμβάνουν:

 • Άλφα-λιποϊκό οξύ
 • Η καφεΐνη
 • Κανέλα
 • Χρώμιο
 • Λιναρόσπορος
 • Ginseng
 • Γλυκομαννάνη
 • Το κόμμι γκουάρ
 • Μαγνήσιο
 • Πίτουρο βρώμης
 • Σόγια

Αν αποφασίσετε ότι θέλετε να δοκιμάσετε μια εναλλακτική θεραπεία, μην σταματήσετε να παίρνετε τα φάρμακα που ο γιατρός σας έχει ορίσει, και να συζητήσουν τη χρήση οποιασδήποτε από αυτές τις θεραπείες με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα προκαλέσουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις ή αλληλεπιδρούν με την τρέχουσα θεραπεία σας.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν θεραπείες - εναλλακτική ή συμβατική - που μπορεί να θεραπεύσει το διαβήτη, γι 'αυτό είναι ζωτικής σημασίας ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θεραπεία με ινσουλίνη για το διαβήτη δεν σταματήσουν να χρησιμοποιούν ινσουλίνη, εκτός εάν σκηνοθεσία να το πράξει από το γιατρό τους.

Βλέπε επίσης

Αντιμέτωποι και υποστήριξη

Ζώντας με διαβήτη μπορεί να είναι δύσκολη και απογοητευτική. Μερικές φορές, ακόμα και όταν έχετε κάνει όλα σωστά, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να αυξηθούν. Αλλά να κολλήσει με το σχέδιο διαχείρισης του διαβήτη σας, και θα δείτε πιθανόν μια θετική διαφορά στην A1C σας όταν επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Επειδή η καλή διαχείριση του διαβήτη μπορεί να είναι χρονοβόρα, και μερικές φορές συντριπτική, μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι βοηθά να μιλήσω σε κάποιον. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει πιθανώς ένα επαγγελματία ψυχικής υγείας για να μπορείτε να μιλήσετε με, ή μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε μια ομάδα υποστήριξης. Κοινή χρήση απογοητεύσεις σας και τους θριάμβους σας με τους ανθρώπους που καταλαβαίνουν τι περνάτε μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Και μπορείτε να βρείτε ότι οι άλλοι έχουν μεγάλες άκρες για να μοιραστείτε σχετικά με τη διαχείριση του διαβήτη. Ο γιατρός σας μπορεί να γνωρίζει μια τοπική ομάδα υποστήριξης, ή μπορείτε να καλέσετε την Ευρωπαϊκή Διαβητολογική Εταιρεία σε 800-DIABETES (800-342-2383) ή με το Ίδρυμα Έρευνας Νεανικού Διαβήτη στο 800-533-CURE (800-533-2873).

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Διαβήτη τύπου 1 δεν μπορεί να προληφθεί. Ωστόσο, οι ίδιες υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής που βοηθούν στην αντιμετώπιση του προδιαβήτη, διαβήτη τύπου 2 και διαβήτη κύησης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τους.

 • Τρώτε υγιεινά τρόφιμα. Επιλέξτε τροφές χαμηλές σε λιπαρά και θερμίδες. Εστίαση σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Προσπάθεια για την ποικιλία για να αποτρέψει την πλήξη.
 • Πάρτε περισσότερη σωματική δραστηριότητα. Στόχος για 30 λεπτά μέτριας σωματικής δραστηριότητας την ημέρα. Πάρτε ένα γρήγορο περίπατο καθημερινά. Βόλτα με το ποδήλατό σας. Κολυμπήστε γύρους. Εάν δεν μπορούν να χωρέσουν σε μια μακρά προπόνηση, το σπάσει σε μικρότερες συνεδρίες εξαπλωθεί σε όλη την ημέρα.
 • Χάστε τα περιττά κιλά Εάν είστε υπέρβαροι, χάνοντας ακόμη και το 5 τοις εκατό του σωματικού σας βάρους -. Για παράδειγμα, 10 λίβρες (4,5 κιλά), αν το βάρος σας είναι £ 200 (90,7 κιλά) - μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη. Για να διατηρήσετε το βάρος σας σε μια υγιή σειρά, να επικεντρωθούν σε μόνιμες αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες και την άσκηση. Παρακινεί τον εαυτό σας με την ανάμνηση τα οφέλη της απώλειας βάρους, όπως μια πιο υγιή καρδιά, περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση.

Μερικές φορές η φαρμακευτική αγωγή είναι μια επιλογή, καθώς και. Προφορική φάρμακα διαβήτη, όπως η μετφορμίνη (Glucophage, Glumetza, κ.ά.) μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2 - αλλά και υγιείς επιλογές στον τρόπο ζωής παραμένουν ουσιαστικής σημασίας.

Βλέπε επίσης