Διαβήτης

Θεραπεία του διαβήτη: χρησιμοποιώντας ινσουλίνη για τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα

Η κατανόηση του πώς επηρεάζει την ινσουλίνη σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα την κατάστασή σας.

Η θεραπεία με ινσουλίνη είναι συχνά ένα σημαντικό μέρος της θεραπείας του διαβήτη. Καταλάβετε το βασικό ινσουλίνη παίζει ρόλο στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα σας, και τους στόχους της θεραπείας με ινσουλίνη. Τι μπορείτε να μάθετε μπορεί να σας βοηθήσει την πρόληψη των επιπλοκών του διαβήτη.

Ο ρόλος της ινσουλίνης στο σώμα

Ο διαβήτης. Ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα σας.
Ο διαβήτης. Ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα σας.

Μπορεί να είναι πιο εύκολο να καταλάβουμε τη σημασία της θεραπείας με ινσουλίνη, αν καταλαβαίνετε πώς λειτουργεί κανονικά ινσουλίνη στο σώμα και τι συμβαίνει όταν έχετε διαβήτη.

  • Ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα σας. Η κύρια εργασία της ινσουλίνης είναι να κρατήσει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα. Αφού φάτε, οι υδατάνθρακες διασπώνται σε ζάχαρη και να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος, με τη μορφή της γλυκόζης, ένα σάκχαρο που χρησιμεύει ως κύρια πηγή ενέργειας. Κανονικά, το πάγκρεας αποκρίνεται με την παραγωγή ινσουλίνης, η οποία επιτρέπει τη ζάχαρη για να εισέλθουν στους ιστούς.
  • Την αποθήκευση της περίσσειας γλυκόζης για ενέργεια Αφού φάτε -. Όταν τα επίπεδα ινσουλίνης είναι υψηλά - υπερβολική γλυκόζη αποθηκεύεται στο ήπαρ, με τη μορφή γλυκογόνου. Μεταξύ των γευμάτων - όταν τα επίπεδα ινσουλίνης είναι χαμηλά - το ήπαρ απελευθερώνει γλυκογόνο στην κυκλοφορία του αίματος με τη μορφή της ζάχαρης. Αυτό κρατά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μέσα σε ένα στενό εύρος.

Αν το πάγκρεας εκκρίνει λίγη ή καθόλου ινσουλίνη (διαβήτης τύπου 1), ή το σώμα σας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή έχει καταστεί ανθεκτικό στη δράση της ινσουλίνης (διαβήτη τύπου 2), το επίπεδο του σακχάρου σε αυξήσεις αίμα σας, επειδή είναι σε θέση να εισχωρήσει στα κύτταρα. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές, όπως τύφλωση, βλάβη των νεύρων (νευροπάθεια) και νεφρική βλάβη.

Βλέπε επίσης

Θεραπεία του διαβήτη: χρησιμοποιώντας ινσουλίνη για τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα

Οι στόχοι της θεραπείας με ινσουλίνη

Αν έχετε διαβήτη τύπου 1, η θεραπεία με ινσουλίνη αντικαθιστά την ινσουλίνη το σώμα σας είναι σε θέση να παράγει. Η θεραπεία με ινσουλίνη είναι μερικές φορές απαραίτητη για διαβήτη τύπου 2 και διαβήτη κύησης, όταν άλλες θεραπείες έχουν αποτύχει να κρατήσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα εντός του επιθυμητού εύρους. Εάν ο γιατρός σας λέει ότι χρειάζεστε θεραπεία με ινσουλίνη, να λάβει τη σύσταση σοβαρά. Η θεραπεία με ινσουλίνη μπορεί να αποτρέψει επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη, βοηθώντας στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σας μέσα σε εύρος-στόχο σας.

Σχέδιο θεραπείας σας

  • Είδος και ποσότητα της ινσουλίνης. Υπάρχουν διάφοροι τύποι της ινσουλίνης που διαφέρουν στο πόσο γρήγορα και πόσο καιρό μπορεί να ελέγξει σακχάρου στο αίμα. Συχνά ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει περισσότερα από ένα τύπο της ινσουλίνης. Να καθοριστεί το είδος της ινσουλίνης που χρειάζεστε και πόσο θα πρέπει να έχετε, ο γιατρός σας θα εξετάσει διάφορους παράγοντες. Αυτοί περιλαμβάνουν τον τύπο του διαβήτη που έχετε, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας, πόση ζάχαρη στο αίμα σας κυμαίνεται όλη την ημέρα και τον τρόπο ζωής σας.
  • Επιλογές χορήγησης ινσουλίνης. Ινσουλίνη ενίεται κάτω από το δέρμα σας, συχνά πολλές φορές την ημέρα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε σύριγγες, στυλό έγχυσης ή αντλία ινσουλίνης, η οποία παρέχει μια συνεχή έγχυση ινσουλίνης μέσω καθετήρα κάτω από το δέρμα σας.

Η θεραπεία με ινσουλίνη μπορεί να είναι απαιτητική, αλλά δεν πρέπει να υπαγορεύει τη ζωή σας. Επιλέγοντας ένα πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες και τον τρόπο ζωής σας, μπορείτε να την πρόληψη των επιπλοκών του διαβήτη και να οδηγήσουν μια ενεργό, υγιή ζωή.

Βλέπε επίσης

Διαβήτης